Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Locked
Havatar

#51 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Havatar »

don vito wrote:
shibonja wrote: Al ne vole nasu Handzar Diviziju :D

http://israblog.nana10.co.il/blogread.a ... e=13217926
a sto ne kazu da je handzar divizija bila odgovor Bosnjaka na cionisticke zlocine. Da ne pricam kako je u handzar-diviziji bilo vise Hrvata i Srba nego Bosnjaka.
To sam cuo na sesiji kruga Bosnjackih intelektualaca i nema razloga da im ne vjerujem.
Bila je odgovor na četničke zločine , na primjer u Limskoj dolini gdje je ubijeno 9200 ljudi za nekoliko dana od toga samo 1200 vojno sposobnih i većina ubijenih su bili žene , djeca i starci.
don vito

#52 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by don vito »

Stoner wrote:
hAZNADAR wrote:
Sta si ocekivao - da ce nas provaliti na ulici i lincovati? Ili dici prst i vristati ko u SF filmu "Kradljivci Tijela". :D

Pa naravno da se normalni ljudi koji se ponasaju ko turisti mogu kretati cak i Haifom,... uuuu - ali to ne mijenja stav prosjecnog Izraelca o nama poslije samo minute google pretrage i osnovnih podataka o nama.

Nije isti pogled na nas i na neku drugu drzavu,...
Koliko si Izraelaca u životu upoznao? Jesi ikad bio u Izraelu?
Salonac, ne vrijedjaj nasu dijasporu u Sveckoj!!!!
Oni vole Bosnu vise i od mene i od tebe!!!
:bih:
Megiddo

#53 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Megiddo »

:-)

Zanimljivo da je jedan Jevrej više uradio za Bosnu nego mi ovde svi zajedno. :D
shibonja

#54 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by shibonja »

Evo sa googleta sto prevodi :)

Image

Jedan od najvažnijih igara posljednjih godina, Izrael je bliži. Eli Gutman grupa će se sastati danas (nedjelja, 21:45) Sammy Ofer stadiona u Bosni kao dio četvrtom kolu kvalifikacija za Euro 2016 na licu, plave i bijele boje dobiti banda septembar Sositz 'u najbolje za njih.

Dan ti ostati u Haifa je mini krize, kada 2: 1 pred Kipru na početku kampanje gotovo je dovela do otpuštanja Sositz. Rezultati izvući protiv Wales i Belgiji lakše prihvatili, ali ne možete reći status trenera i dalje potpuno imun.

Dodaj u tom timu rad zvijezda, Adin Dzko, ozlijedio i neće biti na osoblje i tim će se vratiti u Izrael dolazi sa zidom. Pa ipak, nema razloga nacionalni tim će samozadovoljni sastanka u pitanju, jer protivnik ima roster svakako u stanju da uradi gomilu problema Gutman.

Nogomet kao otok razuma

U idealnom svijetu fudbala i politika nisu bili uključeni u međusobno, ali kad piše o tim što je Bosna, ne može se zanemariti krvave historije koja je pratila mjesto za dugi niz godina. Država, koja je ranije bio dio Jugoslavije, postala nezavisna 1992. godine, a iako je rat završio Balkan 1995. godine, još uvijek buntovni nemira u toj mladoj državi.

U -14.12.1995 formalno potpisan Dejtonski sporazum, koji je okončao Bosne i devet dana kasnije, FIFA prepoznao svoje reprezentacije. Do posljednje Svjetsko prvenstvo, zmajevi nisu kvalifikovali za veliki turnir, a onda je generacija koja nije umanjena na svjetskom prvenstvu do dobi od 21 u 2007. godini, pokazala je da je naučio mnogo.

Eddine Dzko, Amir Sfahitz i njihovi prijatelji u istoriju kada su obećali svoje mjesto u najprestižnijem turniru u Svjetskom kupu održanoj u Brazilu ovog ljeta. Državni stavlja nevolje u stranu i proslavio se kao da nema sutra. Predsjednik Republike Srpske okruga, jedan od dva politička entiteta koji čine Bosnu i Hercegovinu, gdje žive Srbi, uglavnom, također čestitao ekipi na ostvarivanje, pa čak i ako je on vrlo lakonski, to je još uvijek rijedak događaj.

To pokazuje da soccer se smatra nekom vrstom otoka razuma u Bosni, kada na terenu ne postoji diskriminacija između muslimana i pravoslavaca, koji su zajedno sarađuju na nogometni teren, bez obzira na to što su njihovi preci radili za vrijeme rata.

Trener sa statusom neizmirene

Prije World Cup status Sositz "ustao iz medija i publike bosanske, ali onda je došao na prestižnom turniru u Brazilu i 2: 1, na Kipar u prvom ciklusu kampanje i sve se promenilo. Činjenica da zmajevi su i dalje bez pobjede od početka kampanje dovelo do pozicije trenera je narušen.

Neposredno prije sastanka sa Izraelom, bosanski mediji kritikovali trenera, tvrdio je previše tvrdoglav, on nije imao inovacije i time-out "tim će postati šala, ako ne dobijemo šest bodova u našoj naredne dvije utakmice."

Trener ambicije za utakmicu u suprotnosti ovu izjavu, kako je objasnio jedan Bošnjak novinar Eldar Aibritz: "Sositz priprema niz koji ne uključuje pionira i kao što je rekao, on će zaista biti sretni sa svojim torbu."

Novinar Saša Aibrolz, dodao je: "Atmosfera za igru uključeni Ljudi su razočarani zbog nastupa u tim i rezultate koje je prve tri utakmice Sositz 'je pod velikim pritiskom, koji je porastao nakon povreda Dzko i Aibisvic U dijelu, on je kriv po tome što ostaje pionir u prirodnom... roster jer već dugi niz godina nije pozove pionir party ".

Problem u nekim ofanzivi

Ne samo da će trener biti pod lupom tokom sastanka sa plavo-bijelim, ali i timski igrači moraju da nadoknadi odsustvo Dzko, i tata Aibisvic, Sayad Salyahuvic, Sayad Colsinatz, Josip Kvsitz i Abdi i Rsaiibitz, ozlijedio i neće biti na travi Sammy Ofer. "Bez Dzko i Aibisvic 'Lsositz, nema odgovarajuće rješenje za neke uvredljive i mora se poboljšati", rekao je Aibrolz da ONE.

Problem s napadom na koje se novinar se može vidjeti kroz sljedećoj slici. Otvaranje tri utakmice bosanske kampanje uzeo samo dvije kapije kada kapije zarobljeni Dzko i Aibisvic. "Problem je Ssositz 'taktički nerazvijenim i njegova improvizacija imaju tendenciju da loše završiti", rekao je Aibrolz.

Navođenje na prostituciju njima govori novinar će se odraziti i susreću protiv Izraela, jer Ssositz 'u pitanju koje se bave plave i bijele boje bez osoblja. "Mislim da će uzeti Senad Lulić poziciju naprijed sve više i Enel Hadzitz 'će igrati na daleko otišao. Druga opcija je da će igrati sa tri kočnice, ali ne sjećam se da je igrao na taj način, jer je imenovan trener ekipe, a onda takav plan bi bio rizik za njega ".

Gdje se prošlost i rimski Legionnaire

Odsustvo Dzko i Aibisvic, koji, naravno, će morati doprinijeti više napadaju bosanske je veza, koje možete naći vrlo poznato izraelskoj javnosti, Haris Medunjanin, koji su se pojavili u posljednjih Maccabi Tel Aviv, a trenutno glumi u španskom Deportivo La Coruna. Još jedan igrač biti svjesni je mladih talenata Muhammad Mesić, koji funkcionira kao veza nazad Babberton.

Naravno, vrhunac pokrajinskih središtu Rima bosanske je vezan, Miralem Pjanić, koji se očekuje da više ofanzivu ulogu u suočavanju sa grupom Gutman. 24-godišnji glumac vrijednosti do sada 54 kape i postigao devet golova zmajevi.

Od kojih se očekuje da se minuta u toku takmičenja su 24-godišnji odnosa, Adin i Istz'h, igra Istanbul Vskshir drugom turske lige, a 23-godišnji odnosa, Izet Hajrović, koji igra Bvardr Berman. Napominjemo da Istz'h postigao tri gola u 25 utakmica u Meirovitz vrijednosti od osam koncerata i još uvijek nije postigao nacionalni uniformu.

U zadnjem zmajevima treba obratiti pažnju na golmana, 27, Stoke, Asmir Begović, čija se nadležnost za rješavanje ostaje nejasno, ali izgleda da bi bilo da stoji između rogova i će nositi kapetan.

Drugi poznato ime je zaustavljena odbrane, 34. Bayer Leverkusen, Amir Safitz, koji je najavio svoje povlačenje iz međunarodnih nogomet, ali je sazvao Sositz 'natrag u zastavu nakon 2: 1 pred Kipra. Još jedan igrač koji je nedavno dobili kredit Msositz je zaustavljen, 25 Ruske Kuban, Tony Sunic, do sada provedena 19 kape za tim.

"Nisam puno pričaju o izraelskoj tim"

Prije početka susreta, Bosna uglavnom bave vlastitim problemima, a ne Izrael ", kako to mora zvučati čudno, ne govori mnogo o vašem timu", kaže Aibrolz ', dodajući: "To nije nešto čudno vrijeme Sositz', obično se ne govori o rivalstvu. u principu, niko, osim nekoliko reportera, nije raspravljala o izraelske reprezentacije. "

Još jedan dokaz da je problem u tim su glavna stvar koja smeta Dragons se može vidjeti u sljedećoj rečenici bosanski novinar: ". Ne postoji poseban tretman muslimana ovdje i na činjenicu da smo došli u Izrael Svi su problema zauzeti ekipe" .casr Gutman pogledao na Crtati koji ga je pozvao Bosne, on nije mislio da, kada će se sastati u ekipi Sositz, to će biti jedan od svojih najtežih razdoblja. Koliko će završiti na konačni rezultat? To ćemo znati o 21: 45.
don vito

#55 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by don vito »

Havatar wrote:
don vito wrote:
shibonja wrote: Al ne vole nasu Handzar Diviziju :D

http://israblog.nana10.co.il/blogread.a ... e=13217926
a sto ne kazu da je handzar divizija bila odgovor Bosnjaka na cionisticke zlocine. Da ne pricam kako je u handzar-diviziji bilo vise Hrvata i Srba nego Bosnjaka.
To sam cuo na sesiji kruga Bosnjackih intelektualaca i nema razloga da im ne vjerujem.
Bila je odgovor na četničke zločine , na primjer u Limskoj dolini gdje je ubijeno 9200 ljudi za nekoliko dana od toga samo 1200 vojno sposobnih i većina ubijenih su bili žene , djeca i starci.
Hvala ti brate po vjeri
I ja sam to stijo reci
Sarajevski Jevreji nasli su se na pogresnom mjestu i u pogresno vrijeme
i ispali su kolateralna steta
Nomo

#56 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Nomo »

cyprus wrote:
hAZNADAR wrote:
sigh wrote:Takvo nesto od navijaca stvarno iznenadjuje. Ja sam mislio da oni svugdje sire mir, toleranciju i sl. Kao i ostali navijaci po svijetu sa dodatkom ultras :-D
Ipak je cinjenica da ces ovo kao u Izraelu tesko dozivjeti u mnogo drugih drzava, iz prostog razloga sto sve te drzave gdje smo gostovali nemaju neki jak i bitan politicki stav o nama. Izrael je drzava koja ne samo da mrzi islam i muslimane, vec se i bori protiv toga,... pa bi isto ovako tretirali i navijace iz Malezije, Albanije, Pakistana,.. Hebote u Slovackoj, Litvaniji smo takoreci bili okupirali stadion i te gradice i jos ih nakantali pa nas niko tamo ovako nije zlurado komentarisao.

Zasto bi inace primali Dodika kao predsjednika nezavisne drzave, a njihovi top radikali cak i dolazili u prijateljske posjete RS. Ocigledno je da su se negdje u necemu "nasli" i da se jako dobro razumiju.

Necemo ovo pravdati kao tek huliganizam,... nasi navijaci i fudbaleri su danas u vjesticjem kotlu,...
I ti stvarno misliš da Izraelci imaju neki politički stav o Bosni i Hercegovini? :mrgreen: Doduše, čudi me kako se ne populiziraše teorije da je Republika Srpska nastala zahvaljujući cionističkom lobiranju :oops:
da je mozda kojim slucajem Republika a ne entitet mozda i bi to moglo nekom pasti na pamet .
P308

#57 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by P308 »

Image

Image
Last edited by P308 on 16/11/2014 19:53, edited 2 times in total.
Stoner

#58 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Stoner »

don vito wrote:
Vidim javljaju se prikriveni vlasi!!!

Ja čitav dan lajkam po fejsu Free Palestine i zalažem se za aneksiju BiH od strane Turske i sad da meni neko dijeli lekcije o patriotizmu!
JohnnyS

#59 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

P308 wrote:Image

Image

Ovaj očito nema pristup internetu pa da nakon minute pretrage po guglu zamrzi BiH
razonoda

#60 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by razonoda »

don vito wrote:
sinuhe wrote:Koliko vidim BeHa navijaci se slobodno krecu Haifom, Jeruzalemom...
Na isti nacin ugostiti Izraelce ako je ikako moguce.
Ti mora da si neki salonac
Sta znaci jednom Bosnjaku to sto se slobodno krece Haifom, Jeruzalemom kad pate nasa braca Palestinci
Eto u bosnjaku je brat palestinac a sandjaklija :nindzastajl: ''cetnik'. :shock:
DaysleepeR

#61 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by DaysleepeR »

ne potkuhavajte bezveze neprovjerenim informacijama
don vito

#62 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by don vito »

Stoner wrote:
don vito wrote:
Vidim javljaju se prikriveni vlasi!!!

Ja čitav dan lajkam po fejsu Free Palestine i zalažem se za aneksiju BiH od strane Turske i sad da meni neko dijeli lekcije o patriotizmu!
Brate, kupio si me za sva vremena sa tim prijedlogom za aneksiju BiH od strane Turske. :bih: (da ima ona crvena sa zvijezdom i polumjesecom sad bi je stavio mjesto ove nametnute).
Samo bi te zamolijo da ne vrijedjas nasu dijasporu iz Svecke. Ti ljudi su veci Bosanci i od tebe i od mene, znaju sta je najbolje za nasu domovinu.
Havatar

#63 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Havatar »

don vito wrote: Hvala ti brate po vjeri
I ja sam to stijo reci
Ne znam to pitaj ustaše-hrvatske fašiste .
mO k3

#64 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by mO k3 »

Bas me boli k... Kako oni vide bih u svojim ocima, zapravo trebali bi se pitati kako svijet vidi njih u zadnjih par godina !!!!
Nomo

#65 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Nomo »

sinuhe wrote:Koliko vidim BeHa navijaci se
slobodno krecu Haifom
, Jeruzalemom...
:lol: :lol: najbolje bi bilo da ih gadjaju kamenjem kao u banja luci na polaganju temljca obnove ferhadije
ps kako su muslimani zadovoljni i skromni . samo neka nas ne kolju i ne mlate zeljeznim sipkama , ali mogu da nas qarayu .bre . od bl preko belgrada pa do bukuresta :twisted:
Travnicanin101

#66 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Travnicanin101 »

Lijepo je vidjeti kako svi forumski kockoglavi zdusno podrzavaju cionisticki rezim.
Stoner

#67 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Stoner »

don vito wrote:
Brate, kupio si me za sva vremena sa tim prijedlogom za aneksiju BiH od strane Turske. :bih: (da ima ona crvena sa zvijezdom i polumjesecom sad bi je stavio mjesto ove nametnute).
Samo bi te zamolijo da ne vrijedjas nasu dijasporu iz Svecke. Ti ljudi su veci Bosanci i od tebe i od mene, znaju sta je najbolje za nasu domovinu.
Brate znaš da nikada ne bi vrijeđao naše patrijote iz Trondheima to si ti nešto pogrešno protumačio.

A inshallah biće ovo Turska :bih: :bih:
sinuhe

#68 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by sinuhe »

Odluceno je da BiH igra protiv Izraela. U cemu je problem?
don vito

#69 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by don vito »

Havatar wrote:
I ja sam to stijo reci
Djubrad ustaska
nasim merhametli Bosnjacima dali uniforme i nozeve i rekli da kolju Jevreje
jer su znali da Bosnjaci ne znaju reci NE svojim gospodarima
od Fatiha, preko Ferdinanda, Aleksandra, Tite...
Zapravo je handzar-divizija jedna velika izmisljotina onih koji mrze Bosnjake
Bodkin

#70 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Bodkin »

Nomo wrote:
sinuhe wrote:Koliko vidim BeHa navijaci se
slobodno krecu Haifom
, Jeruzalemom...
:lol: :lol: najbolje bi bilo da ih gadjaju kamenjem kao u banja luci na polaganju temljca obnove ferhadije
ps kako su muslimani zadovoljni i skromni . samo neka nas ne kolju i ne mlate zeljeznim sipkama , ali mogu da nas qarayu .bre . od bl preko belgrada pa do bukuresta :twisted:
ajde nek prosetaju jevreji sarajevom sa izraelskim zastavama. da vidimo hoce biti bez problema :lol:
cyprus

#71 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by cyprus »

Nomo wrote:
cyprus wrote:Ima i toga, ne sporim. Ali i mržnje prema jevrejskom narodu.
zbog cega ? onako iz zajebancije kao sto mrzili nacisti kraljica izabela spanska , hitler , ustase i cetnici ili .........
E vidiš to bih i ja volio znati... Čemu tolika mržnja kod pojedinaca prema narodu čije pripadnike vjerovatno nikada u životu nisu upoznali ili sreli... Baš bih volio znati kako ti umovi funkcionišu...
don vito

#72 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by don vito »

sinuhe wrote:Odluceno je da BiH igra protiv Izraela. U cemu je problem?
Imamo jos 45 minuta da povucemo igrace prije utakmice sa cionistima. Za taj potez imamo podrsku Palestine, Irana, ISIL-a, Jordana, sirijske opozicije, MZ Gornja Maoca
Havatar

#73 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by Havatar »

don vito wrote:
Havatar wrote:
I ja sam to stijo reci
Djubrad ustaska
nasim merhametli Bosnjacima dali uniforme i nozeve i rekli da kolju Jevreje
jer su znali da Bosnjaci ne znaju reci NE svojim gospodarima
od Fatiha, preko Ferdinanda, Aleksandra, Tite...
Zapravo je handzar-divizija jedna velika izmisljotina onih koji mrze Bosnjake
U NDH je bilo 10 generala koji su bili Srbi , zaključak Srbi su počinili Jasenovac :-) . Herceg - četnik logic ali dobro mora se nečim opravdati naprasno bratstvo izmedju dojučerašnjih neprijatelja i onda je normalno da su za sve za što su odogovrni spski i hrvatski fašisti ustvari krivi Bošnjaci.
Last edited by Havatar on 16/11/2014 20:12, edited 1 time in total.
don vito

#75 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini

Post by don vito »

Bodkin wrote:ajde nek prosetaju jevreji sarajevom sa izraelskim zastavama. da vidimo hoce biti bez problema :lol:
Ne bi bilo nikakvih problema kad bi prosetali sa zutim sestokrakim zvijezdama oko ruke.
Sa ovom bijelom bi bilo belaja jer ova cionisticka zastava Izraela izaziva negativne konotacije kod slobodarskog bosnjackog naroda i podsjeca ga na nepravdu prema nasoj braci Palestincima.
Locked