Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post Reply
Hafis

#51 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:kako god obrnes cova cirilica je u gabuli:
ako prihvati sporazum i udje u vlast, izdao je kuma i vecno prijateljstvo, morat ce da malo i popusti itd.
ako ne prihvati sporazum, bit ce proglasen za glavnog kocnicara, nema vise suplje o majorizaciji, reci ce neko da mu je vazniji kum dodo zvani kusur od vlastitog naroda itd
Odlična analiza, moram je zapisati.

Evo i ja sam malo oprobao:

SDS-u je još zajebanije: ako Cho ne pristane, mrka kapa. Mogu četiri godine uvježbavati užičko kolo na ledini.
DF-u također. Ako se nešto pošundra u ovoj kombinaciji, odoše i oni na ledinu, i tko zna kad ćeš opetu ovakvu priliku.
Bakiru je najbolje: tko god da ispadne, ili SDA ili SNSD, - šišanje ovaca mu ne gine.
hizo ramidovic

#52 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
ako prihvati sporazum i udje u vlast, izdao je kuma i vecno prijateljstvo, morat ce da malo i popusti itd.
ako ne prihvati sporazum, bit ce proglasen za glavnog kocnicara, nema vise suplje o majorizaciji, reci ce neko da mu je vazniji kum dodo zvani kusur od vlastitog naroda itd

SDS-u je još zajebanije: ako Cho ne pristane, mrka kapa. Mogu četiri godine uvježbavati užičko kolo na ledini.
DF-u također. Ako se nešto pošundra u ovoj kombinaciji, odoše i oni na ledinu, i tko zna kad ćeš opetu ovakvu priliku.
Bakiru je najbolje: tko god da ispadne, ili SDA ili SNSD, - šišanje ovaca mu ne gine.
pisao ne pisao, tako ti ga je...
sad nastavi diplati...
Hafis

#53 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Hafis »

Nećemo se odmah vrijeDŽati. Samo kombiniramo pozicije aktera u ovoj partiji karata.
filosofman

#54 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by filosofman »

Bošnjačka politika ne smije sebi dozvoliti da joj HDZ diktira uslove s kime će u koaliciju!
bori14

#55 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bori14 »

Hafis wrote:

Gluposti, SDA u svakoj opciji ulazi u vlast, cak su i u vlasti na Federalnom nivou ako bude blokada. Sto se tice Komsica, odricanjem hrvatskih fotelja, on je dokazao da nije foteljas i da mu nece pasti tesko ni da bude u opoziciji, osim toga on licno ima zagaratnovano mjesto u parlementu, njegovi kadrovi i nisu u vlasti, tako da nemaju sta izgubiti, a pogotovo nema tu po svaku cijenu ulaska u vlast, jer su vidjeli sta to znaci na primjeru SDP-a i kakve posljedice ima.

A HDZ? Nisu u Federalnoj vladi, usljed svake blokade, ostaju izvan federalnog nivoa vlasti. Jesu u vijecu ministara, medjutim ne mogu tamo nista uraditi i usvojiti bez SDA, DF i SzP, ali i SDP-a kao i SBB-a koji nece smjeti se prikljuciti proruskoj koaliciji u vijecu ministara protiv BiH clanstva u EU, pa ko se iz SDP i SBB ima muda prikljuciti njima? Znaci trojica HDZovih uhljebljena i to je to. Usljed teze i duze blokade, sljedece izbore gube jer nece moci uhljebljavati vecinu svojih glasaca.
Last edited by bori14 on 14/11/2014 15:58, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#56 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:Nećemo se odmah vrijeDŽati. Samo kombiniramo pozicije aktera u ovoj partiji karata.
iako ne vidim cime sam te uvrijedio, ako jesam ispricavam se.
glede kombinatorike, ja to onako, reda radi...
a kombinacija je kolko hos, mozda ce neko igrati uzicko, mozda neko lindju, neko ce im hajcati vatru na ledini, neko ce razanj okretati...
Kikibombona

#57 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Kikibombona »

Hafis wrote:

SDA pobjednik kako god okrenes. Ostali rizikuju.

Ako HDZ pristane na vlast cisto radi fotelja, izgubili su. Postavili su visoke ciljeve, koje ce biti tesko, gotovo nemoguce ispuniti.

SNSD s druge strane gubi bitku ali ne i rat. Ako SDS ne pokrene ekonomiju, na narednim izborima ce imati etiketu izdajnika.

HDZ je u gotovo najtezoj poziciji. Nece im biti lako odluciti.
JohnnyS

#58 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by JohnnyS »

bori14 wrote:Sto se tice Komsica, odricanjem hrvatskih fotelja, on je dokazao da nije foteljas

On je samo dokazao ono što smo svi znali, da je DF bošnjačka stranka.
hizo ramidovic

#59 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by hizo ramidovic »

JohnnyS wrote:
genijalan zakljucak.
fakat nismo znali da je vecina clanova df-a bosnjacke nacionalnosti.
jos kad bi nam objasnio sta je u tome lose i kakav je to grijeh, bili bi ti beskrajno zahvalni?
muzicar_iz_parka

#60 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by muzicar_iz_parka »

bori14 wrote: Gluposti, SDA u svakoj opciji ulazi u vlast, cak su i u vlasti na Federalnom nivou ako bude blokada. Sto se tice Komsica, odricanjem hrvatskih fotelja, on je dokazao da nije foteljas i da mu nece pasti tesko ni da bude u opoziciji, osim toga on licno ima zagaratnovano mjesto u parlementu, njegovi kadrovi i nisu u vlasti, tako da nemaju sta izgubiti, a pogotovo nema tu po svaku cijenu ulaska u vlast, jer su vidjeli sta to znaci na primjeru SDP-a i kakve posljedice ima.

A HDZ? Nisu u Federalnoj vladi, usljed svake blokade, ostaju izvan federalnog nivoa vlasti. Jesu u vijecu ministara, medjutim ne mogu tamo nista uraditi i usvojiti bez SDA, DF i SzP, ali i SDP-a kao i SBB-a koji nece smjeti se prikljuciti proruskoj koaliciji u vijecu ministara protiv BiH clanstva u EU, pa ko se iz SDP i SBB ima muda prikljuciti njima? Znaci trojica HDZovih uhljebljena i to je to. Usljed teze i duze blokade, sljedece izbore gube jer nece moci uhljebljavati vecinu svojih glasaca.
Komšić traži podršku HDZ-a da bi imao stabilnu vlast jer ga mogu blokirati kroz dom naroda. Ako hoćeš nečiju podršku, moraš mu nešto dati.

Njemu i ne treba fotelja kad je već ima, ali ako ne uđe u vlast biće puno nezadovoljnih članova koji će kako su došli u DF isto otići u neku drugu stranku, a bez članstva nema ni stranke. Neće niko biti u stranci ako ne može dobiti neku funkciju odnosno ako nema bar tračak nade da će nekad u budućnosti dobiti.
JohnnyS

#61 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by JohnnyS »

hizo ramidovic wrote:
JohnnyS wrote:
genijalan zakljucak.
fakat nismo znali da je vecina clanova df-a bosnjacke nacionalnosti.
jos kad bi nam objasnio sta je u tome lose i kakav je to grijeh, bili bi ti beskrajno zahvalni?

Ništa nije loše u tome. Problem je što nam se potura da nisu iako očito jesu, to je lažno reklamiranje, ko Nutella što je kažnjena jer su reklamirali zdrav doručak. Ja nemam ništa protiv bošnjačkih stranki kao što su SDA, A-SDA, BPS, SDP tako da mi kod DF ne smeta to što su bošnjačka stranka.
Paranoid

#62 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Paranoid »

JohnnyS...navikavaj se na bošnjačke stranke...ko zna možda jednog dana i nebude drugih stranaka...
JohnnyS

#63 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by JohnnyS »

A možda su u kukuruzu...
hizo ramidovic

#64 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by hizo ramidovic »

JohnnyS wrote: Ništa nije loše u tome. Problem je što nam se potura da nisu iako očito jesu, to je lažno reklamiranje, ko Nutella što je kažnjena jer su reklamirali zdrav doručak. Ja nemam ništa protiv bošnjačkih stranki kao što su SDA, A-SDA, BPS, SDP tako da mi kod DF ne smeta to što su bošnjačka stranka.
clanstvo df-a jeste vecinsko bosnjacko, ali imaju solidan broj clanova i drugih nacionalnosti, tj nisu monoetnicka stranka.
jedno je stvarnost a drugo je tvoja percepcija iste...
JohnnyS

#65 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by JohnnyS »

hizo ramidovic wrote:
JohnnyS wrote: Ništa nije loše u tome. Problem je što nam se potura da nisu iako očito jesu, to je lažno reklamiranje, ko Nutella što je kažnjena jer su reklamirali zdrav doručak. Ja nemam ništa protiv bošnjačkih stranki kao što su SDA, A-SDA, BPS, SDP tako da mi kod DF ne smeta to što su bošnjačka stranka.
clanstvo df-a jeste vecinsko bosnjacko, ali imaju solidan broj clanova i drugih nacionalnosti, tj nisu monoetnicka stranka.

Pa izgleda da se moja i Željkova percepcija podudaraju...
hizo ramidovic

#66 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by hizo ramidovic »

JohnnyS wrote:
hizo ramidovic wrote:

Pa izgleda da se moja i Željkova percepcija podudaraju...
ne sporim. ipak ti bolje znas o stanju u stranci nego njen predsjednik.
Danguba

#67 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Danguba »

JohnnyS wrote:A možda su u kukuruzu...
mjere visinu... :lol:
sportman1

#68 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by sportman1 »

covic ce uci u vlast sa sda samo ako se hdz-u nesto jasno da,ili tv kanal ili izborna jedinica jer hdz nema nikakav drugi program osim daljnje etnicke podjele.
ne bi me cudilo da bakir popusti.
Danguba

#69 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Danguba »

Bakir nema preca posla nego popustati separatistima. :-)
JohnnyS

#70 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by JohnnyS »

Inače, to inzistiranje na TV kanalu je jedna od najvećih debilana u BiH, a Bog zna da je žestoka konkurencija...
bole1st

#71 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bole1st »

Kikibombona wrote: SDA pobjednik kako god okrenes. Ostali rizikuju.
Kako je SDA pobjednik ako Nermin Niksic i Vjeko Bevanda ostanu narednih godinu ili dvije dana na svojim pozicijama a Federacija i BiH u blokadi, dok RS i kantoni funkcioniraju?

SDA je pobjednik izbora i njima najmanje odgovara zastoj u formiranju vlasti, ali ne smiju to priznati.
Danguba

#72 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Danguba »

Et od subote Cho nam uvodi tehnicki zivot...blokade na sve strane, zivot staje i sve ostaje kako je bilo...kazu necemo ni stariti vise jer je zivot u blokadi.
spreca

#73 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by spreca »

Ako cilicar nastavi sa svojim glupostima onda treba uciniti sve da se ne okaze u vlasti.....jos cetiri godine sabura pa ko izdrzi...
bole1st

#74 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bole1st »

spreca wrote:Ako cilicar nastavi sa svojim glupostima onda treba uciniti sve da se ne okaze u vlasti.....jos cetiri godine sabura pa ko izdrzi...
Lagumdzija ce lako izdrzati kao ministar vanjskih poslova jos 4 godine. :D
spreca

#75 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by spreca »

Hafis wrote:

:lol: :lol: samo se ti nadaj.....ali izgleda da ti je dosla guza do duvara
Post Reply