Stoka, stoka, stoka.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OldMayor

#51 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by OldMayor »

@braca :thumbup: Upravo tako, stoka.

Pisao na drugoj temi, nedavno bio u Svedskoj, kazne za nepropustanje pjesaka su astronomske. I tamo nema raspravljanja, nisam vidio, ovo, ono...nece ba drot da prica s tobom uopste, cim te vidi pise ti kaznu jos u svom auto, samo dodje i preda ti je...pa se ti onda jebi.

I ja upravo krivim policiju za ove stvari. Jer nigdje, ali bas nigdje nisam vidio drotove koji se vole raspravljati, peglati i uopste toliko komunicirati kao kod nas. A nasi ljudi - vozaci, pjesaci su jos gori. Oni su uvijek upravu, uvijek znaju sve zakone i propise.

Kod nas kad te zaustavi drot.
- Dobar dan.
- Dobar dan.
- Je li znate zasto smo vas zaustavili /?!? halo ba, pa ti si me zaustavio, valjda znas zasto, il mi pisi kaznu il me pusti, sto si me zaustavljao/
- Znam, vozio sam 25km preko ogranicenja.
- Aha, pa dobro sta cemo sad...
- ?!?

I naravno onda ide dalje razvlacenje, gdje radis, sta radis, ko si, sta si, peglanje dok
mu ne dadnes cvaju ili dok se ne 'smiluje' i napise ti kaznu.

Naravno, postoji i druga verzija gdje policajac stvarno hoce da pise kaznu, ali ga druga strana moljaka, kumi, dobit
ce otkaz, ostavit ce ga zena i slicne gluposti.

To policajca ne treba zanimati, niti smije padati na te fore. Pisi kaznu i nek produzi dalje. A
Ako hoce da te podmiti, ima fino i za to kazna.

Ja da sam komesar, sef policije fino bih rekao drotovima, ovako vam MORA ici razgovor. U suprotnom vam je otkaz.

- Dobar dan gospodine.
- Dobar dan.
- Vozili ste 25km preko ogranicenja, izvolite kaznu. Prijatan put.
- Ali...zuc, muc.
- Dovidjenja gospodine, ometate saobracaj.
- Mozemo li se dogovoriti?
- Je li vi to meni nudite mito? Dovidjenja gospodine, dok vam nisam poceo pisati prekrsajnu za nudjenje mita.

I kraj price. Policajac treba da bude autoritet, ali sta ces ti kad vidis onog naseg sa stomacinom, xxxl uniformom, ko spadalo kakvo...iz crtanog ko d da je ispo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by _BataZiv_0809 »

Zapad je svoju "kulturu" u ovim segmentima zivota istrenirao upravo prinudom. Medjutim kod nas nije dovoljno mastrafit kazne. Problem je korupcija. Znam da sam otkrio toplu vodu, ali fkt pisanje kazni nece nista postici dok god se ima koga nazvat u MUP da "ponisti to".
Jos uvijek ima postenih i profesionalnih policajaca, o brojkama ne bih, ali tokom svoje 8godisnje vozacke karijere, znao sam i takve srest :)

Ali vecina je ovakva kao sto ih Old Mayor opisa. Te kud si kreno, te sta radis, te sta cemo. ..Majke mi platio bih da me ne pegla ovom smarackom pricom. Umjesto toga: " Gospodine vozili ste toliko i toliko preko ogranicenja, evo kazna, ako platite u roku 8 dana, 50% se oprasta i dovidjenja", bi stvarno bio pravi pristup. Ha ya.
stakasa

#53 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by stakasa »

bh.tornjak wrote:Dakle, u proteklih mjesec dana sam bio u BRCKOM, BanjaLuci, Tuzli, i mogu da potvrdim da je tamo daleko daleko veca saobracajna kultura, ovo u Sarajevu je vec postao patoloski slucaj!

BRCKO....naselje Ivici
situacija prva....
"... usporavam i stajem na pjesackom prelazu,vidjevsi da par osoba namjeravaju da predju ulicu....iz suprotnog smijera staje tip (njemacke tablice)...osobe prelaze preko pjesackog,kad iz vedra neba pajdu sa njemackim tablicama s njegove desne strane obilazi VW Transporter (muzejski primjerak)....tako sto se popeo na trotoar i tako je vozio dobrih 50-ak metara...

situacija druga...naselje Brod
stajem na pjesackom....vidjevsi da dvoje djece oko 7-8 godina namjeravaju da predju ulicu....skola je na suprotnoj strani tj. sa moje desne strane a sa lijeve je benzinska pumpa.....kad sam stao....djeca nepovjerljivo gledaju u mene,i " bi-nebi" presli na drugu stranu....pokazujem im rukom da mogu da predju......djeca polako krecu i dolaze blizu sredine ulice....kad iza sebe cujem grmljavinu morora......"baja" uzjaho nekog japanca i pricepio ga po gasu tako da me zaobiso i "protutnjo" ispred djece na svega korak-dva ...ta scena me jos uvijek proganja....i grize me, jer da je "pokupio" djecu....JA bi ich nosio na dusi....

Ali.....kad sam dalje kreno...nakon nekih stotinjak metara,zaustavise me drotovi,i uz konstataciju da mi ne radi jedna od dvije lampice koje osvjetljavaju registarske tablice, naplatise kaznu od 30 KM jer upravljam neispravnim vozilom i time UGROZAVAM bezbijednost saobracaja:
na moje pitanje dal su vidjeli onog sa motorom i sta se desilo.....odgovor: ko si ti nama da govoris sta i kako da radimo....

Sarajevo,B.Luka,Mostar...Tuzla...Bihac...Zenica.....nebitno......sve je to debil do debila....mnogi odavno zreli za ustanove zatvorenog tipa....a one pacenike sa Golf II....pod hitno pozatvarat a Golf II dekretom zabranit....
Sve je ovako kako si napisao. Ali samo da iskoristim tvoj tekst i potvrdim moju tezu sa prethodne stranice - taj na motoru sto zamalo nije pokupio djecu najvjerovatnije nije svjestan sta radi. Na stranu bahatost i na stranu sto ga treba policija zaustavit i drakonski kaznit. Ali ce sve to biti gonjanje macke i misa gdje ce on vise voditi racuna ima li policije nego ima li djece na pjesackom. Ako u toj citavoj prici nema edukacije sadasnjih i buducih vozaca kompletan projekat je osuden na neuspjeh. Niko nije tolika zvjer da mu je svejedno hoce li ubiti djete na prelazu
Dozer

#54 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by Dozer »

Znam da cu biti napadnut, i nema veze radi toga, ali ipak prije bilo kakvog napada, pljuvanja i sl., treba bar pokusati razmisliti o napisanom, realno i bez predrasuda.

Tema je pokrenuta o saobracaju, medjutim vrlo tesko je saobracaj odvojiti od ostalih stvari. Hronologija svega, od 1990 pa do danas, a znaju je oni s malo vise od 35 godina, izgleda ovako:
* 1990-1992:
Polako se grad pocinje puniti pridoslicama iz Sandzaka (direktno "zasluzna" SDA), ali se to ne primijeti toliko radi postepenog rasta tenzija oko rata u Sloveniji i Hrvatskoj.
* 1992-1995:
Rat, naravno. Oko 30-35% tadasnjeg urbanog stanovnistva Sarajeva odlazi iz grada u prvim mjesecima 1992. ( i odmah zajebite pricu "Srbi, Hrvati, ovi, oni", ne pricamo o tome), a dodatnih 10-15% dolazi tokom ovog perioda, ili gine. Na njihovo mjesto dolaze ruralci. Vecina ne svojom voljom, naravno, nego kao izbjeglice. Ali, to ne mijenja cinjenicu da se radilo o ruralcima, ljudima koji su generacijama zivjeli po selima i zaseocima, i jednostavno nisu navikli na grdski zivot, nego na livade, polja, meraje, kuce, kaljace, cizme, itd. Asfalt je velikoj vecini njih bio maltene nepoznata stvar, a o zgradama, semaforima i sl. da i ne pricamo. I danas se sjecam balkona na Otoci, iznad semafora preko puta danasnjeg Natuzzija, i kompletne zive krave strpane na taj balkon kako, jadna, muce na sav glas jer ne moze da se makne posto joj je balkon bio premalen, pa su joj glava i rep bili preko ograde balkona... :roll:

*1996-.... 2014:
Priliv ljudi iz ruralnih krajeva se nastavio, malo manjim intenzitetom, ali se nastavio. Iz Sandzaka takodjer. Dosta ljudi iz tih ruralnih krajeva, a koji su '92 pobjegli vani, vratilo se u, ali ne i na svoju zemlju, nego su svoju zemlju tamo negdje vratili, zatim prodali, i naselili se, gdje drugo nego - u Sarajevu.
Sve ovo zajedno je dovelo do toga da je Sarajevo postalo grad sa oko 60+% novih gradjana, a koji su zamijenili stare. Nazalost, to novopridoslo "gradjanstvo" je imalo neki svoj mentalni sklop, svoja shvatanja svijeta i svoje manire za sve i svasta u zivotu. Pri tome, na mnoge stvari su se morali navici jer su im bile poptuno nove u zivotima, prihvatiti da te stvari uopste postoje i da funkcionisu kako funkcionisu. Nazalost, umjesto da se desi to, prihvatanje i prilagodjavanje, kod njih se desilo suprotno - sve sto su zatekli, pokusali su prilagoditi sebi i svojim mentalnim sklopovima i shvatanjima. Posto su iznenada postali vecina u gradu, pri tim pokusajima prilagodjavanja nove sredine sebi, a ne sebe novoj sredini, jednostavno su u sve unosili i svoje zivotne frustracije (koje su sasvim razumljive s obzirom na razloge preseljenja vecine).
Logicno, sve to su prenosili i na svoju djecu, jer djeca ce se ponasati onako kako im se roditelji ponasaju u kuci, i kako ih roditelji usmjere, zar ne?

Danas svi mozemo vidjeti rezultate svega ovoga... Imamo totalno poremecen sistem vrijednosti, moral je nepoznanica vecini gradjana grada, postenje je nesto sto se pronalazi u tragovima tu i tamo, grad je krcat papcima (iako vecina tih novih gradjana koristi ovaj termin, garantujem da ih ni 1% ne zna objasniti njegovo znacenje ;)). Da se razumijemo, ima i rodjenih Sarajlija koji su vrhunski papci, tako da to nije "rezervisano" samo za pridosle ruralce, kao sto i medju ruralcima ima sasvim normalnih, kulturnih, pametnih i pismenih ljudi, ali su i jedni i drugi u odnosu na svoje vecine - zestoka manjina.

Njihov pokusaj prilagodjavanja gradu, ili bolje reci prilagodjavanja grada sebi, izrodio se u kompletan idiotluk. U pokusajima da izgledaju sto urbanije, kao djeca "s asfalta", otisli su o totalne krajnosti i vecina njih smatra:
- da je nacionalizam cool (mrziti "one tamo" je, valjda, dokaz necega... Po meni, samo dokaz stravicno niske inteligencije),
- da je zakletva Allahom vrhunski dokaz njihove istine (jasno, uz ovo cesto ide i ono "Kuraana mi", a sve propraceno jos nekom socnom psovkom),
- da je sila jedino rjesenje svega (a najcesce se radi o kojekakvim nafuranim balavcima koji ni trcati ne znaju kako treba),
- da su cjenjeniji sto se vise qrce (kad su sami, sute k'o pi*ke, ali zato su u gomilama "zajebani" do jaja),
- da je cuganje pive na cesti u 11 ujutro pred utakmicu "In" (standardna slika...valjda se skuplja hrabrost za planirane tuce i sranja),
- da je gudra svake vrste normala (dilercici od 20 godina, u BMW-ovima ili Audijima su vrhunska "elita"),
- da je trkanje Golfom dvicom po gradskim ulicama vrh zajebanosti (eventualno i nesto jace, ali ne mladje od 10-15 godina),
- da je kurvanje s ozenjenim muskarcima koji imaju love naj-cool stvar na planeti (i jos se s tim hvale...),
- da su iznad bilo kojeg zakona jer su oni najzajebaniji (cak i kad ih murija uhvati, ne prestaje qrcenje, prijetnje, psovke...),
- da je nosanje noza/pistolja i upotreba istog na "pogresan pogled" nekoga sasvim OK (ovime se, valjda, potvrdjuje ta "zajebanost" u raji),
- da je skolovanje za "nekoga tamo" i njima je to visak u zivotu (a vecina ih se, bukvalno, ne znaju potpisati kako treba, a o prosto prosirenim recenicama da i ne pricamo...),
- da je posao za 500-1000 KM ponizenje jer oni vrijede puno vise (naravno, da im se da ekser da ga zakucaju, vecina bi sebi slomila ruku u laktu, ali zato se smatraju genijalcima jer znaju otvoriti Google i postaviti sliku i tekst na FB. Cak i s mobitela! E-he-heeeej!! S mobitela!),

Policija...? Policija bi (mozda) i radila svoj posao kako treba da i medju njima nije bar 80% upravo ovih o kojima pricamo. Pored toga, ovo je mali grad, svako nekoga zna, i onda se tu zmiri na skoro sve. Ruku na srce, zakoni su takodjer katastrofa i izgleda da su namjerno "nastimani" upravo da stite sve nabrojane i ono sto rade. Jasno je da je za ovo kriva politika, tj. iste one stranke i ljudi koje/i vladaju vec 20+ godina. Sistem u kojem nema stvarnog zakona, u kojem vlada polupismenost i nepismenost, u kojem se normalni i posteni ljudi boje hodati ulicom, to je ono sto psotojecim vlastima i politikama odgovara, i oni to 100% nece mijenjati.

Rjesenje?
Jednostavno je. Samoorganizovanje normalnih gradjana. 2-3 ekipe od po 5-6 odlucnih i sposobnih ljudi bi za mjesec-dva pocistile grad od svog sljama, a vaga straha bi se okrenula s normalnih ljudi na kabadahije i siledzije svih vrsta.
Drugim rijecima, stoka bi bila tamo gdje joj je i mjesto, i odakle je i izmilila - u torovima i stalama.
chile987

#55 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by chile987 »

treba bar pokusati razmisliti o napisanom, realno i bez predrasuda.
:thumbup:
šatirana_ljubičica

#56 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by šatirana_ljubičica »

Dozeru, jest da si u pravu u nekim stvarima, ali pretjera baš.Čuj organizovati se i počistiti šljam?Na šta ti ovo pozivaš ljude, o čemu pričaš ba?Jesi normalan?
S druge strane te stavke koje si naveo ili nisi dobro procijenio ili ti bilo mrsko mozgati, ali nisi baš potrefio.Većina tih dešavanja iz stavki je bila i prije rata.
Daj se saberi, vidim da te ponijelo, i da to preduboko doživljavaš, ali čovječe ne možeš pozivati na linč.
stakasa

#57 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by stakasa »

Dozer wrote:Znam da cu biti napadnut, i nema veze radi toga, ali ipak prije bilo kakvog napada, pljuvanja i sl., treba bar pokusati razmisliti o napisanom, realno i bez predrasuda.

Tema je pokrenuta o saobracaju, medjutim vrlo tesko je saobracaj odvojiti od ostalih stvari. Hronologija svega, od 1990 pa do danas, a znaju je oni s malo vise od 35 godina, izgleda ovako:
* 1990-1992:
Polako se grad pocinje puniti pridoslicama iz Sandzaka (direktno "zasluzna" SDA), ali se to ne primijeti toliko radi postepenog rasta tenzija oko rata u Sloveniji i Hrvatskoj.
* 1992-1995:
Rat, naravno. Oko 30-35% tadasnjeg urbanog stanovnistva Sarajeva odlazi iz grada u prvim mjesecima 1992. ( i odmah zajebite pricu "Srbi, Hrvati, ovi, oni", ne pricamo o tome), a dodatnih 10-15% dolazi tokom ovog perioda, ili gine. Na njihovo mjesto dolaze ruralci. Vecina ne svojom voljom, naravno, nego kao izbjeglice. Ali, to ne mijenja cinjenicu da se radilo o ruralcima, ljudima koji su generacijama zivjeli po selima i zaseocima, i jednostavno nisu navikli na grdski zivot, nego na livade, polja, meraje, kuce, kaljace, cizme, itd. Asfalt je velikoj vecini njih bio maltene nepoznata stvar, a o zgradama, semaforima i sl. da i ne pricamo. I danas se sjecam balkona na Otoci, iznad semafora preko puta danasnjeg Natuzzija, i kompletne zive krave strpane na taj balkon kako, jadna, muce na sav glas jer ne moze da se makne posto joj je balkon bio premalen, pa su joj glava i rep bili preko ograde balkona... :roll:

*1996-.... 2014:
Priliv ljudi iz ruralnih krajeva se nastavio, malo manjim intenzitetom, ali se nastavio. Iz Sandzaka takodjer. Dosta ljudi iz tih ruralnih krajeva, a koji su '92 pobjegli vani, vratilo se u, ali ne i na svoju zemlju, nego su svoju zemlju tamo negdje vratili, zatim prodali, i naselili se, gdje drugo nego - u Sarajevu.
Sve ovo zajedno je dovelo do toga da je Sarajevo postalo grad sa oko 60+% novih gradjana, a koji su zamijenili stare. Nazalost, to novopridoslo "gradjanstvo" je imalo neki svoj mentalni sklop, svoja shvatanja svijeta i svoje manire za sve i svasta u zivotu. Pri tome, na mnoge stvari su se morali navici jer su im bile poptuno nove u zivotima, prihvatiti da te stvari uopste postoje i da funkcionisu kako funkcionisu. Nazalost, umjesto da se desi to, prihvatanje i prilagodjavanje, kod njih se desilo suprotno - sve sto su zatekli, pokusali su prilagoditi sebi i svojim mentalnim sklopovima i shvatanjima. Posto su iznenada postali vecina u gradu, pri tim pokusajima prilagodjavanja nove sredine sebi, a ne sebe novoj sredini, jednostavno su u sve unosili i svoje zivotne frustracije (koje su sasvim razumljive s obzirom na razloge preseljenja vecine).
Logicno, sve to su prenosili i na svoju djecu, jer djeca ce se ponasati onako kako im se roditelji ponasaju u kuci, i kako ih roditelji usmjere, zar ne?

Danas svi mozemo vidjeti rezultate svega ovoga... Imamo totalno poremecen sistem vrijednosti, moral je nepoznanica vecini gradjana grada, postenje je nesto sto se pronalazi u tragovima tu i tamo, grad je krcat papcima (iako vecina tih novih gradjana koristi ovaj termin, garantujem da ih ni 1% ne zna objasniti njegovo znacenje ;)). Da se razumijemo, ima i rodjenih Sarajlija koji su vrhunski papci, tako da to nije "rezervisano" samo za pridosle ruralce, kao sto i medju ruralcima ima sasvim normalnih, kulturnih, pametnih i pismenih ljudi, ali su i jedni i drugi u odnosu na svoje vecine - zestoka manjina.

Njihov pokusaj prilagodjavanja gradu, ili bolje reci prilagodjavanja grada sebi, izrodio se u kompletan idiotluk. U pokusajima da izgledaju sto urbanije, kao djeca "s asfalta", otisli su o totalne krajnosti i vecina njih smatra:
- da je nacionalizam cool (mrziti "one tamo" je, valjda, dokaz necega... Po meni, samo dokaz stravicno niske inteligencije),
- da je zakletva Allahom vrhunski dokaz njihove istine (jasno, uz ovo cesto ide i ono "Kuraana mi", a sve propraceno jos nekom socnom psovkom),
- da je sila jedino rjesenje svega (a najcesce se radi o kojekakvim nafuranim balavcima koji ni trcati ne znaju kako treba),
- da su cjenjeniji sto se vise qrce (kad su sami, sute k'o pi*ke, ali zato su u gomilama "zajebani" do jaja),
- da je cuganje pive na cesti u 11 ujutro pred utakmicu "In" (standardna slika...valjda se skuplja hrabrost za planirane tuce i sranja),
- da je gudra svake vrste normala (dilercici od 20 godina, u BMW-ovima ili Audijima su vrhunska "elita"),
- da je trkanje Golfom dvicom po gradskim ulicama vrh zajebanosti (eventualno i nesto jace, ali ne mladje od 10-15 godina),
- da je kurvanje s ozenjenim muskarcima koji imaju love naj-cool stvar na planeti (i jos se s tim hvale...),
- da su iznad bilo kojeg zakona jer su oni najzajebaniji (cak i kad ih murija uhvati, ne prestaje qrcenje, prijetnje, psovke...),
- da je nosanje noza/pistolja i upotreba istog na "pogresan pogled" nekoga sasvim OK (ovime se, valjda, potvrdjuje ta "zajebanost" u raji),
- da je skolovanje za "nekoga tamo" i njima je to visak u zivotu (a vecina ih se, bukvalno, ne znaju potpisati kako treba, a o prosto prosirenim recenicama da i ne pricamo...),
- da je posao za 500-1000 KM ponizenje jer oni vrijede puno vise (naravno, da im se da ekser da ga zakucaju, vecina bi sebi slomila ruku u laktu, ali zato se smatraju genijalcima jer znaju otvoriti Google i postaviti sliku i tekst na FB. Cak i s mobitela! E-he-heeeej!! S mobitela!),

Policija...? Policija bi (mozda) i radila svoj posao kako treba da i medju njima nije bar 80% upravo ovih o kojima pricamo. Pored toga, ovo je mali grad, svako nekoga zna, i onda se tu zmiri na skoro sve. Ruku na srce, zakoni su takodjer katastrofa i izgleda da su namjerno "nastimani" upravo da stite sve nabrojane i ono sto rade. Jasno je da je za ovo kriva politika, tj. iste one stranke i ljudi koje/i vladaju vec 20+ godina. Sistem u kojem nema stvarnog zakona, u kojem vlada polupismenost i nepismenost, u kojem se normalni i posteni ljudi boje hodati ulicom, to je ono sto psotojecim vlastima i politikama odgovara, i oni to 100% nece mijenjati.

Rjesenje?
Jednostavno je. Samoorganizovanje normalnih gradjana. 2-3 ekipe od po 5-6 odlucnih i sposobnih ljudi bi za mjesec-dva pocistile grad od svog sljama, a vaga straha bi se okrenula s normalnih ljudi na kabadahije i siledzije svih vrsta.
Drugim rijecima, stoka bi bila tamo gdje joj je i mjesto, i odakle je i izmilila - u torovima i stalama.
Mislim da si na pogresnom tragu. Postoje univerzalne stvari, primjenjive svugdje, pa i u sarajevskoj kotlini. Svi su bolan ljudi isti, na istom principu funkcionisu, nema tu puno beton, asfalt, stala, krava... 92-a nam se je svima desila jer nismo bili u stanju podignuti glavu kada je pao Berlinski zid i realno procjeniti o kakvom je cunamiju bila rijec. Ne, nego smo vjerovali u neke lokalne posebnosti. I onda nas otpuho vjetar. Isto vrijedi i za ovu tvoju pricu iznad. Ode taj isti seljak u Minhen, natjeraju ga da ponovo polozi vozacki, on to uradi, uredno kupi auto, plati poreze i za zivota ne napravi prekrsaj.
Kakve su auto skole? Kakvi su tehnicki pregledi? Obucenost policajaca? Da li teorija koja se uci pri polaganju vozackog ide u korak sa vremenom...?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#58 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by japin_mutapi »

posao policije nije da štiti narod nego da štiti i brani vlast od naroda
ovakvo stanje nereda i dezorganizacije odgovara vlasti jer može lakše da manipuliše i pljačka narodni novac

situacija u saobraćaju se može vrlo lako i brzo popraviti da vlast ima volje i želje za tim
neće jer im odgovara takvo stanje
tek kada budu ugroženi položaji i privilegije vlastodržaca može se očekivati rješavanje problema
stakasa

#59 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by stakasa »

japin_mutapi wrote:posao policije nije da štiti narod nego da štiti i brani vlast od naroda
ovakvo stanje nereda i dezorganizacije odgovara vlasti jer može lakše da manipuliše i pljačka narodni novac

situacija u saobraćaju se može vrlo lako i brzo popraviti da vlast ima volje i želje za tim
neće jer im odgovara takvo stanje
tek kada budu ugroženi položaji i privilegije vlastodržaca može se očekivati rješavanje problema
Ama i vlast je prije svega zatucana i ne zna za bolje. I parlamentarni zastupnik prelazi ulicu, udise izduvne gasove ispod svih Euro normi, moze on ili neko mu iz familije danas sutra poginut u saobracajnoj nesreci... Ne znaju bolje, o tome se radi. Ne vide dalje od nosa. Gleda sta ce prvo ukrast. Kakav saobracaj i opste dobro, win-win situacije, ekoloska svijest...
Trebam te

#60 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by Trebam te »

braca wrote:Ja sam Sarajlija generacijama i imam PRAVO na ovaj post, imam pravo da pisem protiv - Sarajeva, odnosno stanovnika Sarajeva.....

Mi Sarajlije mislimo da smo "Ueber Alles".....iznad svega i iznad svakoga, bića iz galaksije, savrsenstvo bez mane.....ooooooo, kako je to pogresno, odvratno, a ustvari mi Sarajlije smo stoka, nevidjena stoka, da je to tesko sresti bilo gdje, vec kada se zakoraci na par kilometara izvan Sarajeva.

Imam malu djecu....svaki dan razmisljam i bojim se hoce li ih neka životinja za volanom udariti, oboriti, povrijediti NA PJEŠAČKOM PRELAZU!

Ali, u Sarajevu, gdje niko nikome ne staje na pjesackom prelazu, gdje je takva arogancija u sobracaju da to nema vise ni u knjigama....evo POLICIJO dodji na Drveniju i svaki dan cete vidjeti kako stoka daje žestoki gas od "Dadine auto praonice" i u kontra smijeru/pravcu ga složi Ulicom Skenderija do Čobanije jer je u Ulici H.Kresevljakovica od praonice do Cobanije guzva, jelte.....da covjek ne povjeruje svojim ocima.

OVO NAMJERNO PISEM VELIKI SLOVIMA: BIO SAM MNOGO PUTA U BANJA LUCI SLUZBENO, BIO SAM I PRIJE DVA DANA, NA SVAKOM PJESACKOM PRELAZU SVAKI AUTO STAJE SVAKOM PJESAKU. DA LI ME RAZUMIJETE? NA SVAKOM PJESACKOM PRELAZU SVAKI AUTO STAJE SVAKOM PJESAKU, UVIJEK I U SVAKOJ SITUACIJI I PRILICI!!!

MI smo Sarajlije iznad svih i svakoga!!! To mi mislimo, ali mi smo govna nevidjena, zajedno sa policijom koja nista, ali bas nista ne zeli da radi da stoku sankcionira bez milosti, i mene ako treba.

I nemojte mi sada demagogiju "nisu to Sarajlije, to su oni koji su se doselili u Sarajevo"...hej, doselili su se i u Banja Luku i u Karlocvac i u Zagreb i u Makarsku pa nisu ovakva nevdjena stoka za volanom. Životinje!

OTIDJITE LJUDI, OTIDJITE U BANJA LUKU ILI NEKI HRVATSKI GRAD, otidjite i pogledajte, uvjerite se svojim ocima, nemojte ovo prebacivati na ratne price "Srbi-Muslimani-Hrvati", otidjite i vidite, necete vjerovati svojim ocima !!!

Ovo u Sarajevu je - katastrofa. IMA LI KRAJA SAOBRACAJNOJ AROGANCIJI, NEKULTURI, DRSKOSTI U SARAJAVU, IMA LI KRAJA, IKADA?
Eee bilo bi da se ja pitam 8-)
dobar osjecaj

#61 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by dobar osjecaj »

stakasa wrote:Ama i vlast je prije svega zatucana i ne zna za bolje. I parlamentarni zastupnik prelazi ulicu, udise izduvne gasove ispod svih Euro normi, moze on ili neko mu iz familije danas sutra poginut u saobracajnoj nesreci... Ne znaju bolje, o tome se radi. Ne vide dalje od nosa. Gleda sta ce prvo ukrast. Kakav saobracaj i opste dobro, win-win situacije, ekoloska svijest...
Slazem se sa vecinom stvari koje si napisao u ovom i prethodnim postovima.
Sto se tice zatucanosti vlasti, i tu se slazem. Jako je tesko ocekivati od ljudi koji donose odluke da vide ono sto ne vide, da razumiju da nije ok nesto sto njima djeluje sasvim ok.
Ljudi govore o promjenama strukture stanovnistva. Nije nuzno slucaj da su neke izbjeglice uzdrmale sistem. Kad se osvrnem oko sebe primjecujem da su mnogi ljudi koji su i prije rata zivjeli u mojoj blizini, isli sa mnom u skolu...i sad tu i da obnasaju razlicite bitne funkcije i poslove. Stvar je u tome da se mahom radi o nekoc mutavim osobama, redom losim djacima, nesposobnim i za igru s djecom i za neko normalno druzenje i funkcionisanje. Odlaskom i stigmatizacijom sposobnijih ljudi, taj sloj drustva je dosao na bitna mjesta za koja nemaju ni kapacitet ni znanje ni sposobnost.
Hemera

#62 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by Hemera »

OldMayor wrote: - Je li vi to meni nudite mito? Dovidjenja gospodine, dok vam nisam poceo pisati prekrsajnu za nudjenje mita.

.
:-)
ti kao vrsni poznavalac zakona moraš znati razliku između prekršajnog i krivičnog djela
Altsa

#63 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by Altsa »

braca wrote:Ja sam Sarajlija generacijama i imam PRAVO na ovaj post, imam pravo da pisem protiv - Sarajeva, odnosno stanovnika Sarajeva.....

Mi Sarajlije mislimo da smo "Ueber Alles".....iznad svega i iznad svakoga, bića iz galaksije, savrsenstvo bez mane.....ooooooo, kako je to pogresno, odvratno, a ustvari mi Sarajlije smo stoka, nevidjena stoka, da je to tesko sresti bilo gdje, vec kada se zakoraci na par kilometara izvan Sarajeva.

Imam malu djecu....svaki dan razmisljam i bojim se hoce li ih neka životinja za volanom udariti, oboriti, povrijediti NA PJEŠAČKOM PRELAZU!

Ali, u Sarajevu, gdje niko nikome ne staje na pjesackom prelazu, gdje je takva arogancija u sobracaju da to nema vise ni u knjigama....evo POLICIJO dodji na Drveniju i svaki dan cete vidjeti kako stoka daje žestoki gas od "Dadine auto praonice" i u kontra smijeru/pravcu ga složi Ulicom Skenderija do Čobanije jer je u Ulici H.Kresevljakovica od praonice do Cobanije guzva, jelte.....da covjek ne povjeruje svojim ocima.

OVO NAMJERNO PISEM VELIKI SLOVIMA: BIO SAM MNOGO PUTA U BANJA LUCI SLUZBENO, BIO SAM I PRIJE DVA DANA, NA SVAKOM PJESACKOM PRELAZU SVAKI AUTO STAJE SVAKOM PJESAKU. DA LI ME RAZUMIJETE? NA SVAKOM PJESACKOM PRELAZU SVAKI AUTO STAJE SVAKOM PJESAKU, UVIJEK I U SVAKOJ SITUACIJI I PRILICI!!!

MI smo Sarajlije iznad svih i svakoga!!! To mi mislimo, ali mi smo govna nevidjena, zajedno sa policijom koja nista, ali bas nista ne zeli da radi da stoku sankcionira bez milosti, i mene ako treba.

I nemojte mi sada demagogiju "nisu to Sarajlije, to su oni koji su se doselili u Sarajevo"...hej, doselili su se i u Banja Luku i u Karlocvac i u Zagreb i u Makarsku pa nisu ovakva nevdjena stoka za volanom. Životinje!

OTIDJITE LJUDI, OTIDJITE U BANJA LUKU ILI NEKI HRVATSKI GRAD, otidjite i pogledajte, uvjerite se svojim ocima, nemojte ovo prebacivati na ratne price "Srbi-Muslimani-Hrvati", otidjite i vidite, necete vjerovati svojim ocima !!!

Ovo u Sarajevu je - katastrofa. IMA LI KRAJA SAOBRACAJNOJ AROGANCIJI, NEKULTURI, DRSKOSTI U SARAJAVU, IMA LI KRAJA, IKADA?
a koji je to hrvatski grad ? ako mislis gdje su hrvati vecina ok. ali opet te pitam koji grad. ljubuski, capljina ? pa to nisu gradovi vec selendre u kojima dok prebacis u trecu brzinu vec si napustio "grad"
Dozer

#64 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by Dozer »

@Ljubicice, @stakasa
Bojim se da niste najbolje shvatili moj post, iako sam zamolio da se prvo promisli o napisanom... Nema veze...
Iskreno, ja se nesto ne sjecam ovakvih stvari prije rata... Moze li jedan primjer pucnjave i ubistva na ulici nekih '80-ih? Ili poznatog dilera?

Ni na sta ja nikoga ne pozivam, samo opisujem trenutno cinjenicno stanje. Ako sam fulio u tome, slobodno me ispravite.
A prijedlog "rjesenja" takodjer nije nista novo. Samoorganizovanje ljudi u naseljima nije ni nov ni nepoznat pojam i postoji od Amerike do Evrope, tamo gdje postoji potreba za tim. Nisu rijetki slucajecvi da gradjani imaju svoje patrole u naseljima, a onda i da sami uhvate lopove, razbijace, ovakve i onakve, nalemaju ih, ili cak uzvrate vatru ako ovi pocnu s tim, pa ih predaju muriji.
Naravno, kad ih predaju muriji, to tada ima i nekog efekta jer murija i sud onda odrade svoje. Kod nas je to ta totalna fula... Murija kod nas sve sto uhvati radi bilo cega, sud vrlo brzo pusti uz uslovnu, ili da se brani sa slobode, ili daje neku minimalnu kaznu. I onda je sasvim logicno zasto mi na ulicama imamo sta imamo. Nema odgovarajuce sankcije, pa raznorazne kabadahije kad naprave sranje, muriji u oci kazu - sta je ba, privedite me, za mjesec najdalje sam opet vani. I ovo sam gledao i slusao X puta do sada.

A i pricam upravo o tome da ovdje vise ne postoji sistem. Taj isti seljo, ruralac, papak...nazovite kako hocete, kao i ja uostalom, kad ode bilo gdje drugo, eto npr. taj Minhen, ponasace se onako kako treba da se ponasa i kako je pravilno u Minhenu. Inace - resetke.
Medjutim, on ce, u skladu sa svojim mentalnim sklopom, i za razliku od mene koji to 100% niti sam, niti cu ikada, pokusati i tamo provesti to nesto svoje. I tamo ce se on pokusati qrciti u stilu "dos'o ja, ko je k'o ja!", jer ima potrebu za dokazivanje u sredini koja njemu nije genetski prirodna.

I moze ovdje pricati ko sta hoce, ali to jeste upravo ovako. Dzaba je sve. Ima ona stara narodna - mozes ti seljaka izbit' sa sela, ali selo iz njega nikad'. I ovo su govorili, i govore i danas, upravo stariji ljudi - sa sela.
šatirana_ljubičica

#65 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Ko ti kaže da nisam razmislila o tome što si ti napisao?Naravno da jesam, i rekla sam ti da ima stvari koje si u pravu.Ali pretjerao jesi.Prije rata jeste postojao bolji sistem ali uprkos tome i građanskoj masi koja je bila dominantnija bilo je svega.Ti možda želiš reći da je sada veći procenat toga, što se slažem.
A ovi jučer što su pucali na Vratniku nisu došlje.Naprotiv.
gurabija78

#66 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by gurabija78 »

Dozer wrote:Znam da cu biti napadnut, i nema veze radi toga, ali ipak prije bilo kakvog napada, pljuvanja i sl., treba bar pokusati razmisliti o napisanom, realno i bez predrasuda.

* 1990-1992:
* 1992-1995:

*1996-.... 2014:

Rjesenje?
nažalost, u pravu si za rješenje. obzirom da sistem ne radi svoj dio posla, normalnim ljudima ne preostaje ništa drugo nego neki vid samoorganizovanja u cilju zaštite svoje imovine i života.
Dozer

#67 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by Dozer »

@Ljubicice
Pazi nesto...ja sam i rekao da je i onda bilo svega, ali da sve to nije ni priblizno izgledalo kako izgleda danas. Onda smo imali svima poznate kabadahije tipa rahmetli Dzilde, Cele, Juke, Alije Dzigija, a onda i Puske, Taiba, Kruske i jos (svega) par njih. Medjutim, ko je od njih ikada pucao na nekoga, potegao noz na nekoga ili skocio na nekoga da ga gazi nogama "'nako"? Budimo bar u tome posteni... Svi su oni vazili za zajebane, ali su i svi imali neki normalni kodeks ponasanja.
Imalo je i svako naselje svog kabadahiju, znamo to, ali se njihova sila svodila na fizicku silu prema slabijima i nestajali bi sa scene cim bi naletili na nekoga iz naselja kome dodiju i ko ih otrese od zemlju.

Danas to nista vise ne postoji i danasnje kabadahije rade sve suprotno ovima gore, a uzori su im upravo ovi gore. Nazalost, ovi danasnji nemaju pojma o prijasnjima, nisu ih poznavali niti ih poznaju (ja ih poznajem i poznavao sam ih sve licno, recimo), i vode se samo pricama koje su vremenom postale toliko prenapuhane i iskrivljene da jednostavno nemaju nikakve veze s realnoscu.

A nemam pojma ko su pucaci s Vratnika, ali znam da bih ih ja, da se mene pita, jednostavno skratio za glavu po kratkom postupku. A porodicama poslao racun za potrosene metke kojima bih ih potamanio. Ako je istina ovo sto pise, da su u covjeka pucali radi parkinga, onda je najminimalnija kazna koju bih ja licno propisao za njih lomljenje svih zglobova na tijelu, a zatim i kicme u vratu, u cilju dozivotne paralize.
Mislim...ubiti civjeka radi parkinga, ostaviti dvoje djece bez oca... covjece...
Last edited by Dozer on 06/11/2014 11:46, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#68 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by bh.tornjak »

eto......za svo zlo koje se desava uz/na i po ulicama imamo krivce...
to su ONI koji su dosli odnekuda....ovakvi,onakvi...nikakvi....
samo je tzv. urbana raja OK....na ranu ih stavit.....ma kultura i finoca...da se opisat ne moze....ccccccc
jbt.....imamo li imalo hrabrosti da stanemo pred ogledalo i da kazemo...Da, ti si taj koji se mora mijenjati nabolje....ti si taj koji treba da bude primjer drugima (a ne da optuzuje druge...doduse,s pravom....ali tek kad i sam bude "ispravan")
eeeee....to MI nemamo....
busajuci se u urbana prsa....mnogi se ponasaju gore nego ONI sto odnekuda dodjose....
bh.tornjak

#69 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by bh.tornjak »

Dozer wrote:
A nemam pojma ko su pucaci s Vratnika, ali znam da bih ih ja, da se mene pita, jednostavno skratio za glavu po kratkom postupku. A porodicama poslao racun za potrosene metke kojima bih ih potamanio. Ako je istina ovo sto pise, da su u covjeka pucali radi parkinga, onda je najminimalnija kazna koju bih ja licno propisao za njih lomljenje svih zglobova na tijelu, a zatim i kicme u vratu, u cilju dozivotne paralize.
Mislim...ubiti civjeka radi parkinga, ostaviti dvoje djece bez oca... covjece...
potpis :thumbup:
stakasa

#70 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by stakasa »

Dozer wrote:@Ljubicice, @stakasa
Bojim se da niste najbolje shvatili moj post, iako sam zamolio da se prvo promisli o napisanom... Nema veze...
Iskreno, ja se nesto ne sjecam ovakvih stvari prije rata... Moze li jedan primjer pucnjave i ubistva na ulici nekih '80-ih? Ili poznatog dilera?

Ni na sta ja nikoga ne pozivam, samo opisujem trenutno cinjenicno stanje. Ako sam fulio u tome, slobodno me ispravite.
A prijedlog "rjesenja" takodjer nije nista novo. Samoorganizovanje ljudi u naseljima nije ni nov ni nepoznat pojam i postoji od Amerike do Evrope, tamo gdje postoji potreba za tim. Nisu rijetki slucajecvi da gradjani imaju svoje patrole u naseljima, a onda i da sami uhvate lopove, razbijace, ovakve i onakve, nalemaju ih, ili cak uzvrate vatru ako ovi pocnu s tim, pa ih predaju muriji.
Naravno, kad ih predaju muriji, to tada ima i nekog efekta jer murija i sud onda odrade svoje. Kod nas je to ta totalna fula... Murija kod nas sve sto uhvati radi bilo cega, sud vrlo brzo pusti uz uslovnu, ili da se brani sa slobode, ili daje neku minimalnu kaznu. I onda je sasvim logicno zasto mi na ulicama imamo sta imamo. Nema odgovarajuce sankcije, pa raznorazne kabadahije kad naprave sranje, muriji u oci kazu - sta je ba, privedite me, za mjesec najdalje sam opet vani. I ovo sam gledao i slusao X puta do sada.

A i pricam upravo o tome da ovdje vise ne postoji sistem. Taj isti seljo, ruralac, papak...nazovite kako hocete, kao i ja uostalom, kad ode bilo gdje drugo, eto npr. taj Minhen, ponasace se onako kako treba da se ponasa i kako je pravilno u Minhenu. Inace - resetke.
Medjutim, on ce, u skladu sa svojim mentalnim sklopom, i za razliku od mene koji to 100% niti sam, niti cu ikada, pokusati i tamo provesti to nesto svoje. I tamo ce se on pokusati qrciti u stilu "dos'o ja, ko je k'o ja!", jer ima potrebu za dokazivanje u sredini koja njemu nije genetski prirodna.

I moze ovdje pricati ko sta hoce, ali to jeste upravo ovako. Dzaba je sve. Ima ona stara narodna - mozes ti seljaka izbit' sa sela, ali selo iz njega nikad'. I ovo su govorili, i govore i danas, upravo stariji ljudi - sa sela.
Bolan ne bio kakve genetski prirodne sredine, to ne postoji. Da je Sarajevo i svi ostali gradovi domacini kako treba imalo bi snage da absorbuje ljude sa strane. Sarajevo i ostali su i sam izgubili norme, zbog rata, sve ok, i svi skupa imaju potrebu da se izdignu, prije svega da nauce. Zatucanost je najveci problem. Nije BiH zatucana zato sto je siromasna nego je siromasna zato sto je zatucana. I tu ti nece pomoci nikakve privatne milicije
šatirana_ljubičica

#71 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Dozer, naravno da imaš pravo kad tako kažeš.Priznaćeš da je prvi post o ovome bio malo neprimjeren i nabijen emocijama.
Ja bih također najstrožije kažnjavala nasilje, a također strogo i ostale oblike neprimjerenog ponašanja pa i one koje nisu u skladu sa kulturom grada.
Ovo što pričaju u medijima, radi parkinga, nije istina koliko ja znam, ali u svakom slučaju je to jedna bezvezna priča, radi koje čovjek ne bi trebao izgubiti glavu.Nekome glava nimalo nije vrijedna nažalost, ni svoja ni tuđa.
Ovome može stati samo policija i zakon u kraj, ali imam utisak da policajci nam nisu dovoljno hrabri, na stranu što su korumpirani.
Dozer

#72 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by Dozer »

bh.tornjak wrote:eto......za svo zlo koje se desava uz/na i po ulicama imamo krivce...
to su ONI koji su dosli odnekuda....ovakvi,onakvi...nikakvi....
samo je tzv. urbana raja OK....na ranu ih stavit.....ma kultura i finoca...da se opisat ne moze....ccccccc
jbt.....imamo li imalo hrabrosti da stanemo pred ogledalo i da kazemo...Da, ti si taj koji se mora mijenjati nabolje....ti si taj koji treba da bude primjer drugima (a ne da optuzuje druge...doduse,s pravom....ali tek kad i sam bude "ispravan")
eeeee....to MI nemamo....
busajuci se u urbana prsa....mnogi se ponasaju gore nego ONI sto odnekuda dodjose....
Moram odgovoriti... Iako nisi bas shvatio poentu tog posta...
Ja garantujem da bi izvlacenje podataka o porijeklu roditelja 90+% svih danasnjih sitnih, srednjih i krupnih kriminalaca, kabadahija, dilera, itd. pokazalo da nisu iz Sarajeva.

Morate shvatiti da ovo nije samo stvar da li je neko ili nije iz Sarajeva, nego tu ima cijela masa drugih faktora koji uticu na sve, od psiholosko-traumatskih momenata samih roditelja koji se prenose ne djecu, pa do socio-ekonomskih.
šatirana_ljubičica

#73 Re: Stoka, stoka, stoka.....

stakasa wrote:
Dozer wrote:@Ljubicice, @stakasa

Bolan ne bio kakve genetski prirodne sredine, to ne postoji. Da je Sarajevo i svi ostali gradovi domacini kako treba imalo bi snage da absorbuje ljude sa strane. Sarajevo i ostali su i sam izgubili norme, zbog rata, sve ok, i svi skupa imaju potrebu da se izdignu, prije svega da nauce. Zatucanost je najveci problem. Nije BiH zatucana zato sto je siromasna nego je siromasna zato sto je zatucana. I tu ti nece pomoci nikakve privatne milicije

Nije Sarajevo Amerika.Sarajevo je p r e n a t r p a n o, to mora se shvatiti.
Dozer

#74 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Post by Dozer »

šatirana_ljubičica wrote:Dozer, naravno da imaš pravo kad tako kažeš.Priznaćeš da je prvi post o ovome bio malo neprimjeren i nabijen emocijama.
Ja bih također najstrožije kažnjavala nasilje, a također strogo i ostale oblike neprimjerenog ponašanja pa i one koje nisu u skladu sa kulturom grada.
Ovo što pričaju u medijima, radi parkinga, nije istina koliko ja znam, ali u svakom slučaju je to jedna bezvezna priča, radi koje čovjek ne bi trebao izgubiti glavu.Nekome glava nimalo nije vrijedna nažalost, ni svoja ni tuđa.
Ovome može stati samo policija i zakon u kraj, ali imam utisak da policajci nam nisu dovoljno hrabri, na stranu što su korumpirani.
Fakat ne znam sta je razlog...mozda je i ta radnja koju je planirao otvoriti...ili nesto deseto. Ali, nebitno je. Kako kazes - ljudski zivot bi trebao biti vrijedniji od bilo cega materijalnog, a pogotovo vrijedniji od trivijalnih stvari tipa parkinga...

Ovako...djeca ostala bez oca, porodica unistena na svaki nacin... I sta ocekivati od te djece za 10-15 godina, kada odrastu i budu potpuno svjesna kako i zasto su izgubili oca? Dozivotnu frustraciju, prikriveni bijes, mozda i prikrivenu zelju za osvetom, a sve to, u kombinaciji sa njihovom trenutno nepoznatom socijalno-ekonomskom situacijom od sada pa do tada, moze voditi novom kriminalu... Zalosno... :roll:

Ovi pucaci, ako jesu zaista oni privedeni, naci ce vec neku rupu u zakonu da budu oslobodjeni ili da dobiju najminimalnije kazne... I eto ih opet na ulici, samo sad 5 puta gorih jer znaju da im zakon ne moze nista...

U svakom slucaju, ja sam cvrsto odlucio da od sad uvijek hodam s oruzjem. A znam ga koristiti sigurno neuporedivo brze i bolje od 99% svih ovih nadobudnika po ulicama...
šatirana_ljubičica

#75 Re: Stoka, stoka, stoka.....

Dozer wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Dozer, naravno da imaš pravo kad tako kažeš.Priznaćeš da je prvi post o ovome bio malo neprimjeren i nabijen emocijama.
Fakat ne znam sta je razlog...mozda je i ta radnja koju je planirao otvoriti...ili nesto deseto. Ali, nebitno je. Kako kazes - ljudski zivot bi trebao biti vrijedniji od bilo cega materijalnog, a pogotovo vrijedniji od trivijalnih stvari tipa parkinga...

Ovako...djeca ostala bez oca, porodica unistena na svaki nacin... I sta ocekivati od te djece za 10-15 godina, kada odrastu i budu potpuno svjesna kako i zasto su izgubili oca? Dozivotnu frustraciju, prikriveni bijes, mozda i prikrivenu zelju za osvetom, a sve to, u kombinaciji sa njihovom trenutno nepoznatom socijalno-ekonomskom situacijom od sada pa do tada, moze voditi novom kriminalu... Zalosno... :roll:

Ovi pucaci, ako jesu zaista oni privedeni, naci ce vec neku rupu u zakonu da budu oslobodjeni ili da dobiju najminimalnije kazne... I eto ih opet na ulici, samo sad 5 puta gorih jer znaju da im zakon ne mozen nista...
Sveukupno jeste jedan veliki užas .... I zato bih ja uvela doživotne zatvore za ubistva.I pojačala rad socijalnih službi.I zasposlila u njima ljude koji se vole baviti time.Koji imaju osjećaj za to.
Post Reply