BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#51 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Ma.Le.Na »

OldMayor wrote:Ma ne znam kakva vama ljubaznost treba, opet kazem, kao prvo i te kasirke kupca fakticki i ne vide. Oni su tu, jbg tako da se izrazim roboti. Halo, valja prebacit danas hiljadu artikala, i sad eto kao treba bit uvijek nasmijan...

Ne znam, ali fkt previse ocekujete.

Meni je bitno da ne sjedi ondje sa cigarom, te da me ne vrijedja, a hoce li me pozdraviti ili nece, vala preci cu preko toga. Pricate o kasirkama, a ne pricate o bagri kupcima kakvi su. To niko nije spomenuo. Pa imas seljaka da bog sacuva... i takvih je vise nego normalnih. :run:
pozdraviti mora
to je stvar kulture
zahvaliti se na odlasku
osnova

kada provlaci proizvode nije bas pozeljno da se dovikuje sa drugom kasirkom o siru i priglavkama
nije u redu da, ukoliko neki proizvod nema citljiv bar kod, ode brzinom stogodisnje kornjace i vrati se nakon 10 min..
nije u redu da nije upucena u proizvode i snizenja..da ne zna skinuti zujalicu nego mora cekati nekoga da dodje i skine..itd itd
Pol_Pot

#52 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Pol_Pot »

Najbolji je momenat kad neko u Bingu izvadi karticu da plati. Sve kase moraju prestati s radom dok provuku karticu.
Ma.Le.Na

#53 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Ma.Le.Na »

Pol_Pot wrote:Najbolji je momenat kad neko u Bingu izvadi karticu da plati. Sve kase moraju prestati s radom dok provuku karticu.
o da!
to sam zaboravila!
P308

#54 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by P308 »

Na Ciglanama se voce i povrce odvojeno od ostalih artikala mora platiti :?
Na C.Vili se meso mora odvojeno platiti (bar je moralo prije, ne idem tamo vise) i nisu primali kartice vec samo kes (bar je tako prije bilo, ne znam kako je sad) - to mi je ubijalo volju za kupovinom. Opet kazem, mozda su se popravili ovi na C.Vili. Na Ciglanama je sto se tice voca i dalje isto, ali bar stoji odvojeno od kasa, pa eto i nije toliko strasno.
Inace je usluznost na vrlo niskom nivou. Neko napisa da moras paziti da se ne razvalis koliko je sve razbacano i neuredno - tacno.
Ma.Le.Na

#55 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Ma.Le.Na »

P308 wrote:Na Ciglanama se voce i povrce odvojeno od ostalih artikala mora platiti :?
Na C.Vili se meso mora odvojeno platiti (bar je moralo prije, ne idem tamo vise) i nisu primali kartice vec samo kes (bar je tako prije bilo, ne znam kako je sad) - to mi je ubijalo volju za kupovinom. Opet kazem, mozda su se popravili ovi na C.Vili. Na Ciglanama je sto se tice voca i dalje isto, ali bar stoji odvojeno od kasa, pa eto i nije toliko strasno.
Inace je usluznost na vrlo niskom nivou. Neko napisa da moras paziti da se ne razvalis koliko je sve razbacano i neuredno - tacno.

meso se odvojeno placa jer ga drzi Bajra..odvojena mesnica koja nema veze s Bingom...samo se nalazi u njihovom prostoru
bella_ciao

#56 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by bella_ciao »

Najjace kad me pita imam li sitno a ja odgovorim da mi je zao al nemam, da imam vec bi ga izvadio, i onda me ona sasjece pogledom izvadi kusur iz kase i doslovno ga baci dole medju robu koju sam kupio.

Dodje me da je stociram onako preko pulta da se slozi na onu policu, jebo ga papanluk
P308

#57 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by P308 »

Ma.Le.Na wrote:
P308 wrote:Na Ciglanama se voce i povrce odvojeno od ostalih artikala mora platiti :?

meso se odvojeno placa jer ga drzi Bajra..odvojena mesnica koja nema veze s Bingom...samo se nalazi u njihovom prostoru
Shvatam ja to pa mi je logicnije bilo da su mesaru onda napravili izvan onog djela gdje se obavlja kupovina. Ali ok, to je individualno, meni takvo nesto smeta a nekome je mozda prakticno.
AlfaKentaur

#58 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by AlfaKentaur »

Prije nekih mjesec-dva odem da kupim neke mlijecne prozvode u Bingo i stojim pored onog velikog frizidera kad mi pridje jedna radnica i kaze meni -ako trazis mlijeko ima ovdje (pokazajuci rukom na svoje sise). :shock: Ja se okrenem od nje a ona meni dobaci -ima i sira mozes opipati. :-?

Ne znam je li se salila ili je ozbiljna bila.
Capsicum

#60 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Capsicum »

Ja uglavnom ove velike mjesecne kupovine obavljam u Bingu na Ciglanama. Nemam nekih negativnih iskustava. Istina je da je prostor skucen, ali nije toliko strasno. Radnici su ljubazni i susretljivi. Cijene su osjetno nize nego kod konkurencije.

Volio bih da u ovom rejonu ima malo veci centar, prvenstveno radi parkinga.

Ne kazem da ne bi bilo lijepo da im prostori nisu veci, manje natrpani, da svira ljepsa muzika i sl. Ako to sve moze uz ove cijene - super, ako ne, radije bih da ostanu ovakve cijene...

Uglavnom, kupovinom u Bingu ustedimo finu sumicu mjesecno, tako da cu nastaviti kod njih da kupujem, a ko voli nek izvoli...
Walther

#61 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Walther »

AlfaKentaur wrote:Prije nekih mjesec-dva odem da kupim neke mlijecne prozvode u Bingo i stojim pored onog velikog frizidera kad mi pridje jedna radnica i kaze meni -ako trazis mlijeko ima ovdje (pokazajuci rukom na svoje sise). :shock: Ja se okrenem od nje a ona meni dobaci -ima i sira mozes opipati. :-?

Ne znam je li se salila ili je ozbiljna bila.
:lol:

steta sto nisi bio do frizidera sa mesom :D
Skyfox

#62 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Skyfox »

Povremeno svratim u novootvoreni Bingo market na Grbavici (Shopingovi neboderi) jer mi je pred nosom. Glavna mana - mali izbor i cesto nemaju istaknute cijene nikako. I onda hodam do kase s teglom ajvara pa nazad. Jednostavno danas se nema vremena ici na 2-3 mjesta za kupovinu.
Ljubaznost... manje-vise ko i u svim ostalim marketima u gradu. Na higijeni i urednosti bi mogli poraditi.
Last edited by Skyfox on 30/10/2014 09:48, edited 1 time in total.
P308

#63 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by P308 »

Skyfox wrote:Povremeno svratim u novotvoreni market na Grbavici (Sopingovi neboderi) jer mi je pred nosom. Glavna mana - mali izbor i cesto nemaju istaknute cijene nikako. I onda hodam do kase s teglom ajvara pa nazad. Jednostavno danas se nema vremena ici na 2-3 mjesta za kupovinu.
Ljubaznost... manje-vise ko i u svim ostalim marketima u gradu. Na higijeni i urednosti bi mogli poraditi.
U Konzumu je dobro sto imaju one mini aparate (ili kako se vec zovu :D) na koji prislonis kod i on ti otkuca cijenu. :D
Naslovnica

#64 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Naslovnica »

Nadam se da neće napraviti seoski vašar i buvljak u objektima koje preuzmu od INTEREX-a.
Jer ONO u Hadžićima i na Alipašinom je odron što se tiče osjećaja ugodnosti kupovine.
Kada kupujem nešto u Bingu, ne želim se tamo zadržati niti sekunde više od vremena koje mi je potrebno da kupim ono što sam naumio, eto kakav je osjećaj. Znači, strpam u korpu što mi treba, platim i bježim.
Što se tiče cijena, skroz su korektni.
bella_ciao

#65 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by bella_ciao »

To je poenta, oni ne kotaju da sebi kvare posao i zapravo rade za konkurenciju, pa onda kad propadne poso bit ce sta je bilo, sta se desilo...
Ma.Le.Na

#66 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Ma.Le.Na »

bitno je samo dovesti dobre sefove smjene...menagere
kakav god da je tu svijet koji radi, moze se dovesti u red
dokaz za to su upravo DM..konzum i sl.
nisu to stranci koji rade u bingu..ista raja ko i u konzumu..dmu i sl.
ali imaju sefa koji zna kako postrojiti stvari
dakle..poprilicno malo ulaganje
dovedes par kvalitetnih osoba..za sefove...da uvedu red
poslije mozes i obuciti neke od radnika kako da drze to stanje reda...dakle sef na ugovor ako treba
p206

#67 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by p206 »

u zadnje vrijeme primoran sam da idem u Konzum... i kad god dođem, mrtva Colonia svira, i neka ostala sranja od susjeda... pa ebo mater ima li ikakva druga muzika osim ove... neka strana npr.
neki

#68 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by neki »

Naslovnica wrote: Kada kupujem nešto u Bingu, ne želim se tamo zadržati niti sekunde više od vremena koje mi je potrebno da kupim ono što sam naumio, eto kakav je osjećaj. Znači, strpam u korpu što mi treba, platim i bježim.
.
Pa zar to nije i poenta kupovine? Doći, uzeti proizvod, platiti i otići..nisi valjda došao u samoposlugu na masažu..
Naslovnica

#69 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Naslovnica »

neki wrote:
Naslovnica wrote: Kada kupujem nešto u Bingu, ne želim se tamo zadržati niti sekunde više od vremena koje mi je potrebno da kupim ono što sam naumio, eto kakav je osjećaj. Znači, strpam u korpu što mi treba, platim i bježim.
.
Pa zar to nije i poenta kupovine? Doći, uzeti proizvod, platiti i otići..nisi valjda došao u samoposlugu na masažu..
Vidiš što ti je naš način razmišljanja. ccc
Slušaj, ako je vlasniku Binga u interesu da se kupci u objektu zadržavaju što kraće, onda mu to i uspijeva.
Vidiš, da sam ja vlasnik, gledao bih da kupca što duže zadržim u objektu, kako bi potrošio što više para. Postoje ljudi koji su završili škole i kojima je to posao kako da privuku kupca i natjeraju ga da potroši što više para, a da se pri tom kupac osjeća odlično i da mu nije žao potrošiti novac.
Ali izgleda da se o tome baš i ne razmišlja, valjda je problem platiti stručnjaka da uradi posao kako treba i dovede onaj cirkus od radnji i red.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#70 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by plain vanilla »

OldMayor wrote:
bella_ciao wrote:DM je da prostis nenadjebiv u svemu.

Nigdje ljubaznijih radnika nisam vidio. Prodavnice lijepo uredjene. Drago ti otici tamo. Ne kontaju ovi nasi u cemu je fol. Ne da im papanski mentalitet da skontaju.
Eee, pa zar ti nije ocigledno zasto je to tako?
Zato sto ona radnica u DM-u ima sigurno duplo vecu platu od one iz Binga.

I pored love, dodao bih jos jednu stvar. Ko god je studirao ekonomiju, zna za onu da je u usluznoj djelatnosti radnik toliko ljubazan i usluzan prema klijentu, koliko je i menadzer prema radniku. Pa sad sami mozete izvuci zakljucak.

Mada ja trznim centrima ne zamjeran sto se tice ljubaznosti i toga jer jednostavno ne obracam paznju na to. Mislim dodjem da kupim namirnice i da platim. Ne vidim sta me ko tu ima usluzivati. Ok, aj nesto pitati ako ne mozes da nadjes ili nesto sl. Kasirku pozdravim, iskreno vise ne obracam paznju hoce li mene pozdraviti ili ne, sta me ba briga. Pokupim stvari, platim, hvala i dovidjenja.

Vi morate shvatiti da tu dnevno protutnji hiljade i hiljade ljudi. Ja sam radio u usluznoj djelatnosti i imao dodira sa ljudima, ne u tolikom broju i vjerujte mi da to nije nimalo lak posao. Biti stalno nasmijan i ljubazan, tesko. A narocito je tesko ako te jos tvoji sa vrha handre i uz to sve ti plata nije adekvatna.
Slazem se sa svim kritikama, odavno kukam kako je Bingo pretrpan, nepregledan i sl, ali moram nesto reci i o DM.

Dm izgleda lijepo, cisto, mirise, radnice su ljubazne, imaju vecu platu nego vecina trgovaca. Ali nemaju one vecu platu sto ih gazde cijene, nego sto rade kao robovi.

Zaposljavaju minimalan broj radnica, koje prvo moraju istovariti kamione robe, odnijeti u skladiste, unijeti otpremnice, izloziti robu, usluziti kupca, naplatiti robu, upakovati ako treba, odrzavati higijenu prodavnice...a uglavnom ih samo 2 u smjeni radi. Kod nas u ogromnoj prodavnici rade samo tri zene plus jedna na 4 sata, tamo je uvijek mrtva glava, zene se jadne polomise.
Hajvan

#71 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Hajvan »

p206 wrote:u zadnje vrijeme primoran sam da idem u Konzum... i kad god dođem, mrtva Colonia svira, i neka ostala sranja od susjeda... pa ebo mater ima li ikakva druga muzika osim ove... neka strana npr.
zato u Bingu dere vazda dobra muzika!
nema ni ćirilice, nema ni latinice ;)
StupskaBitanga

#72 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by StupskaBitanga »

a đta svira nikad ne obraćam pažnju na to
Hajvan

#73 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by Hajvan »

pa neki mainstream pop i rock- zna biti Stonesa, Peppersa … :)

"Seljakluk", šta'š!?! :lol:
mirsek

#74 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by mirsek »

Poslano sa mog Grand X Pro koristeći Tapatalk 4
VjecitiStudent

#75 Re: BINGO, INTEREX, uredjenost, uljudnost i ljubaznost...

Post by VjecitiStudent »

neki wrote:
.
Poenta je da se kupac natjera da u istoj posjeti kupi nešto više od gole fasunge, a da to nije kauč ili kineska odjeća.
Post Reply