Večeras kreće najgore doba godine..
- avetinja
#51 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Meni je proljeće najgore godišnje doba. Sve bolesti i alergije krenu u isto vrijeme. Ne znaš šta bi obuk'o, jer je ujutro zima da ne možeš bez jakne, a u 12 upekne zvizdan da kipiš na sve strane. I eto ti bolesti.
-
staradis
#52 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Jeblo im pomjeranje sata mater
- uglavnomja
#53 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
staradis wrote:Jeblo im pomjeranje sata mater
- uglavnomja
#54 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
za ove romanticar(k)e sto misle da je zima toplo ocajavanje, gledanje pahulja blabla ...
samo neka se sjete sarajevske bljuzgavice, uvidjavnih sofera koji ne gledaju koliko pjesaka ce zasuti prljavvim rastopljenim slanim snijegom, pa koliko padova, pa neociscene ulice, pa javni prevoz kasni, pa se nemas gdje parkirati, pa posipanje lugom
snijega, pa .... smrznute i mokre noge, upropastene cipele od soli, prljavi auti, struganje leda sa sajbe, ciscenje snijega kao posebna ketegorija, pa arcuni za plin i struju, pa .... kad pocnu radovci ujutro struguti snijeg u 6 sati
otici do granapa znaci obuci punu opremu.
i onda se nekom ne svidja ljeto
samo zamijenis kucne japanke onim vanjskim
pokakim se na zimu i snieg
samo neka se sjete sarajevske bljuzgavice, uvidjavnih sofera koji ne gledaju koliko pjesaka ce zasuti prljavvim rastopljenim slanim snijegom, pa koliko padova, pa neociscene ulice, pa javni prevoz kasni, pa se nemas gdje parkirati, pa posipanje lugom
i onda se nekom ne svidja ljeto
-
staradis
#55 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Kad skontam da svako jutro moram ustati po mraku i vratiti se po mraku i tako mjesecima već me hvata prpa
-
kakavdanakneiskustvu
#56 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
staradis wrote:Kad skontam da svako jutro moram ustati po mraku i vratiti se po mraku i tako mjesecima već me hvata prpa
isti sam
-
kakavdanakneiskustvu
#57 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
l33t wrote:lijepo ljeto
bermude i majica i vozdra
zima : duge gace, farmerke, potkosulja, majica, debela jakna, cizme, kapa , sal rukavice,
dok se obuces za napolje prodje 30min
- dobar osjecaj
#58 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Ja suosjecam s a svima koji 24 sata dnevno hodaju po sarajevskim bljuzgavim ulicama, narocito u nekom Sarajevu gdje to sve traje onako pola godine. Pa i u Sarajevu gdje je gradski prevoz inace tacan kao londonski pa se osjeti ogromna razlika zimi.uglavnomja wrote:za ove romanticar(k)e sto misle da je zima toplo ocajavanje, gledanje pahulja blabla ...
samo neka se sjete sarajevske bljuzgavice, uvidjavnih sofera koji ne gledaju koliko pjesaka ce zasuti prljavvim rastopljenim slanim snijegom, pa koliko padova, pa neociscene ulice, pa javni prevoz kasni, pa se nemas gdje parkirati, pa posipanje lugom![]()
snijega, pa .... smrznute i mokre noge, upropastene cipele od soli, prljavi auti, struganje leda sa sajbe, ciscenje snijega kao posebna ketegorija, pa arcuni za plin i struju, pa .... kad pocnu radovci ujutro struguti snijeg u 6 sati
![]()
i onda se nekom ne svidja ljetosamo zamijenis kucne japanke onim vanjskim
![]()
Imati sposobnost uzivanja u lijepim stranama zimskog doba znaci nuzno da nam se ne svidja ljeto? Zanimljivo
- stiv33
#59 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
slojevito oblačenje, slojevito svlačenje, to zna biti uzbudljivo

-
mali_balon
#60 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
l33t wrote:lijepo ljeto
zima : duge gace, farmerke, potkosulja, majica, debela jakna, cizme, kapa , sal rukavice,
dodao bi jos nakurnjak i dok to sve obuces na sebe, ako imas stomaka valja se sageti i gojzerice ili cizme spengati pa onako ko medzed u sezoni parenja puhces oci hoce da ti izlete i povrh toga preznojis se 6x, izadjes vani smrzens se ko pi... jer si se prezniou oblaceci se
-
kakavdanakneiskustvu
#61 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
mali_balon wrote:l33t wrote:lijepo ljeto
dodao bi jos nakurnjak i dok to sve obuces na sebe, ako imas stomaka valja se sageti i gojzerice ili cizme spengati pa onako ko medzed u sezoni parenja puhces oci hoce da ti izlete i povrh toga preznojis se 6x, izadjes vani smrzens se ko pi... jer si se prezniou oblaceci se
- JohnnyS
#62 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Zima je godišnje doba za rugobe i nezgrapno građene nakaradne spodobe ili za raznorazne perverznjake koji ne vole gledati lijepa oskudno odjevena muška/ženska (ovisno o orijentaciji) tijela.
- insomnia78
#63 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Svejedno mi, svakako ne izlazim iz auta
Patike, farmerke il trenerka, majica kratkih rukava i jakna u autu
i pici
Jest malo gadno sto se budim u sest na pos'o i vratim se oko sestice al jebaji ga, svakako radim cetir dana sedmicno
Ko sto rece neko ima to i svojih drazi
Snijeg, setnja po snijegu, snjesko sa bebom
, grah sa suhim mesom, kuhano vino i bozicni medenjaci na trgu, biranje poklona, bozicno raspolozenje, bozicni bonus u firmi
, nova godina
Da vise volim ljeto, volim al ni zima nije losa
Patike, farmerke il trenerka, majica kratkih rukava i jakna u autu
Jest malo gadno sto se budim u sest na pos'o i vratim se oko sestice al jebaji ga, svakako radim cetir dana sedmicno
Ko sto rece neko ima to i svojih drazi
Snijeg, setnja po snijegu, snjesko sa bebom
Da vise volim ljeto, volim al ni zima nije losa
-
FrozenCastle
#64 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Mrzim zimu. Već hodam po kući umotana u deku, sa vunenim čarapama i termoforom. Radijatori hladni. Još samo fali onaj toksični smog. A aktivnosti mi opadnu za 50 posto.
Ne razumijem kako ljudi vole da im je hladno i blatnjavo.

Ne razumijem kako ljudi vole da im je hladno i blatnjavo.

-
Pjanic15
#65 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
E jesi prava ledara.
Samo što je ova bosa na slici, a umotala se ko mumija u džemper. 
-
haos1
#66 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
ništa odvratnije od zime u sarajevu. tokom svih godišnjih doba je manje više isto, ali zima, bljuzgavica, magla... 
- Danguba
#67 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
je li sada idemo u ala franko ili ala turko vrijeme...
meni jesen kao kraj zivota. sve se polako susi i priprema za pocinak kao da se nikada vise nece roditi.
jedino u nardnom periodu sta vrijedi to je suhi snijeg i njegove cari ali pod uslovom da nemas drugih(finansijskih) problema.
meni jesen kao kraj zivota. sve se polako susi i priprema za pocinak kao da se nikada vise nece roditi.
jedino u nardnom periodu sta vrijedi to je suhi snijeg i njegove cari ali pod uslovom da nemas drugih(finansijskih) problema.
- cyprus
#68 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Ma dajte ljudi, ne lažite
Ja ne mogu pojmiti da iko može voliti zimu
Ako stvarno ne lažete, de recite kako vam to uspjeva?
-
haos1
#69 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
ma goni u picku materinu citavo sarajevo, a ne za vrijeme zime... to treba nuklearkom..Danguba wrote:je li sada idemo u ala franko ili ala turko vrijeme...![]()
pazi da se ne okliznes, tvrdo je.ladyblue18 wrote: Sta'sh moze nam se. Budzetlije.
-
kakavdanakneiskustvu
#70 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
kako neko moze voliti onu bljuzgavicu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#71 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Ali nije klizavohaos1 wrote: pazi da se ne okliznes, tvrdo je.
Joj ljudi dragi jeste iskljucivi. Ako volim osjecaj i dozivljaj koji zima sa sobom donosi ne znaci da volim bljuzgavicu i smog.kakavdanakneiskustvu wrote:kako neko moze voliti onu bljuzgavicu
- dobar osjecaj
#72 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Ne znam gdje je iko procitao da bilo ko voli blato, bljuzgavicu, cistiti snijeg, smrzavati se u stanu bez grijanja, smog i slicne budalastine.
Lik koji je otvorio temu je pisao o narednim mjesecima kao periodu bez zivota.
Meni i mnogim ljudima koji volimo lijepe strane zime, zima predstavlja predivno godisnje doba sa svim obicajima, bojama i ukusima koji imaju smisla jedino zimi.
Ja nemam kucu da ispred nje cistim snijeg. Kad je bljuzgavica, obujem dobre nepropusne gojzerice i ne stojim 24 sata ni u bljuzgavici ni u blatu da mi budu bitniji od ostatka zivota. Nisam komercijalista niti zbog posla moram svaki dan voziti preko bilo koje karaule.
Lik koji je otvorio temu je pisao o narednim mjesecima kao periodu bez zivota.
Meni i mnogim ljudima koji volimo lijepe strane zime, zima predstavlja predivno godisnje doba sa svim obicajima, bojama i ukusima koji imaju smisla jedino zimi.
Ja nemam kucu da ispred nje cistim snijeg. Kad je bljuzgavica, obujem dobre nepropusne gojzerice i ne stojim 24 sata ni u bljuzgavici ni u blatu da mi budu bitniji od ostatka zivota. Nisam komercijalista niti zbog posla moram svaki dan voziti preko bilo koje karaule.
-
haos1
#73 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
ma nemoj zajebavat.ladyblue18 wrote:Ali nije klizavo![]()
- Russki
#74 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Ja jedva čekam da pravi snijeg padne, da bude -15 i da nas par se spremi i krene na planinu. Gotiva čovječe.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#75 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Svi u zatvorenom, nema razgolišenih žena, moram puno lopatati, ložiti, a i piva slabije naumpadne.