29.11. - 29.05. 220 eur, 4-5 sati putovanje, nema zeze, spavanja, parkinga, 2 dana u autu, benzinskih pumpi, guzvi, vinjeta, tunela, trajekta ...
vas bi put autom dosao cca 150 eur po glavi u jednom smjeru.
Izgleda,uglavnomja wrote:aviJon majka![]()
29.11. - 29.05. 220 eur, 4-5 sati putovanje, nema zeze, spavanja, parkinga, 2 dana u autu, benzinskih pumpi, guzvi, vinjeta, tunela, trajekta ...
vas bi put autom dosao cca 150 eur po glavi u jednom smjeru.
Zar nije to makedonsko-grcka.madner wrote:Ni blizu, 4 ih je.
800 KM sa nocenjima.
Sa avionom normalno nema peglanja, no mora se dodat da ovaj jedan mora do Liverpoola, a njih trojica imaju jos trosak da dodju sa aerodroma.
I ne nebitno, auto je gore ako im treba. Recimo puno je lakse kupiti stvari za kucenje ako imas auto nego kada nemas auto. Stara Kineska.
paaaa tih 800 km ili 400 eur bi bilo u ideaknim uslovima. i to je bez klope.madner wrote:Ni blizu, 4 ih je.
800 KM sa nocenjima.
Sa avionom normalno nema peglanja, no mora se dodat da ovaj jedan mora do Liverpoola, a njih trojica imaju jos trosak da dodju sa aerodroma.
I ne nebitno, auto je gore ako im treba. Recimo puno je lakse kupiti stvari za kucenje ako imas auto nego kada nemas auto. Stara Kineska.
Nemoj vrijedjat skodilaka, plizuglavnomja wrote:paaaa tih 800 km ili 400 eur bi bilo u ideaknim uslovima. i to je bez klope.madner wrote:Ni blizu, 4 ih je.
800 KM sa nocenjima.
ali, eto neka je 100 eur po glavi, u jednom smjeru. opet dodje na isto para povratak, i to pod sulovom da da se taj lik vraca kad i oni.
auto nije "tu", auto ide u liverpul, a postavljac teme i dvojica ostaju u londonu.
i jos nesto, avionska karta znaci kofer 20 kg i rucni prtljag, kofercic, 7-8 kg.
moze li u skodilaka stati 4 covjeka, 4 kofera i 4 kofercica
madner wrote:Pa ne misle se vratiti, a avio karte obicno nisu na 3-9 mjeseci.![]()
Nije bas u idealnim uslovima, dao sam im dosta fore. Ako budu jeli kod turcina i zanemare da svaki doda svinjetinenije neka cifra. Mislim ocito im je bitan svaki KM inace ne bi ni razmisljali o autu.
Zavisi od auta, u moj sigurno stane no nema svako makinu kao ja.
uglavnomja wrote:paaaa tih 800 km ili 400 eur bi bilo u ideaknim uslovima. i to je bez klope.madner wrote:Ni blizu, 4 ih je.
800 KM sa nocenjima.
ali, eto neka je 100 eur po glavi, u jednom smjeru. opet dodje na isto para povratak, i to pod sulovom da da se taj lik vraca kad i oni.
auto nije "tu", auto ide u liverpul, a postavljac teme i dvojica ostaju u londonu.
i jos nesto, avionska karta znaci kofer 20 kg i rucni prtljag, kofercic, 7-8 kg.
moze li u skodilaka stati 4 covjeka, 4 kofera i 4 kofercica
razonoda wrote:uglavnomja wrote:paaaa tih 800 km ili 400 eur bi bilo u ideaknim uslovima. i to je bez klope.madner wrote:Ni blizu, 4 ih je.
800 KM sa nocenjima.
moze li u skodilaka stati 4 covjeka, 4 kofera i 4 kofercicacemu ovoliki koferi?
Nece djavola, u Belgiji se skoro svugdje placahelpdesk1 wrote:Svaka ti cast ako avionsku kartu kupis za te pare. Te akcije se prave na osnovu analize vec prodatih karata, akcija traje za dane kada imas samo par mjesta u avionu...Sretni su oni koji za tako male pare kupe I obicno su familija onima iz kompanije.
Sto se tice parkinga na aerodromu 10EUR daily. Neka parkiraju pred neki hotel, nece placati nista
Što ne ideš u Tajikistan, u Dushanbe? Puno bolja avanturaAhar wrote:Da li je neko probao ovu avanturu?
Iskustva?
Nije tacnosito_i_reseto wrote:kroz njemacku i belgiju je free, kao i sjevernu francusku.
Pa predlozio sam covjeku da noce jednom u nekom manjem mjestu u Njemackoj.uglavnomja wrote:madner wrote:Pa ne misle se vratiti, a avio karte obicno nisu na 3-9 mjeseci.![]()
Nije bas u idealnim uslovima, dao sam im dosta fore. Ako budu jeli kod turcina i zanemare da svaki doda svinjetinenije neka cifra. Mislim ocito im je bitan svaki KM inace ne bi ni razmisljali o autu.
Zavisi od auta, u moj sigurno stane no nema svako makinu kao ja.
![]()
a hebo te nvz![]()
![]()
![]()
turcin na autoputu![]()
![]()
![]()
![]()
tito dragi![]()
imas samo benzinske pumpe, svaki silazak sa autoputa je samo gubljenje para i vremena.
napisao covjek da ce ostati 6 mjeseci, na momondo ili na svakoj drugoj agenciji mozes kupiti kartu do godinu dana povratna.
onaj podatak 29.11. do 29.05.2015. je sa momonda, kupis danas i rahat si. 220 eurica
za 5 ili 10 eur doplate imas pravo zamjene datuma.
Velkoski wrote:Pitaj Bettermana.
Jel ovo neka šala?martymcfly wrote:Ako se ne vracate, nema potrebe ici preko Austrije i Svicarske i placati vinjetu. Ruta koju ja znam je preko Slovenije u Italiju (u Sloveniju mozete cestom iz Rijeke, u tom slucaju izbjegnete autoput i ne placate vinjetu), autoputom preko Venecije, Milana, pa preko Frejus tunela za Lyon. Navece cete stici do Lyona, tu imaju Ibis Budget hoteli gdje se moze jeftino prespavati.
http://ibisbudgethotel.ibis.com/gb/home/index.shtml
Od Lyona prema Reimsu i onda samo pratiti znakove za Calais. Eurotunnel ne kosta nista puno vise od trajekta ako se rezervise unaprijed, a puno je brze. Placa se po autu i velicini auta, a ne koliko je osoba u vozilu, sto je super ako vas je vise. Ako cete ici Eurotunnelom, krenite rano i budite tamo bar dva sata ranije. Ako nista, mozda uhvatite raniji prelaz.
Sretno. Ja bih ipak savjetovala da idete avionom
Jasno i glasno. To je to!sito_i_reseto wrote:Ovako:
Bez spavanja ti je 23h voznje, uz normalne pauze i srecu da nemas zastoja na putu. najoptimalnija ruta (najeftinija, najbrza i sl) je sar bos brod zagreb maribor graz pasau regesburg frankfurt achen brisel calais trajekt dover pa london. placas autoput kroz bih, hr, vinjetu slovenacku, vinjetu austrijsku i tunele. kroz njemacku i belgiju je free, kao i sjevernu francusku. ako cete spavanja, izberi neki od ibisa, f1 na putu, ili se rasirite u autu, premda to spavanje u autu s bh registracijama moze biti kobno na guzi.cu jer murija zna stati i hajmo ruke na haubu. u jednom smjeru do londona s trajektom u skodi dizel, cca 400E.
za fery pogledaj p and o ferruis, nekad te zna pogodti da je jednodnevna povratna jeftinja nego u jednom sljeru, pa tako malo pogadjas te datume i nadjes najbolju cjenu. tesko da je voz i u kojem slucaju jeftiniji.
ovo ti govoriim jer je najbolje, vozi ovu rutu barem 2x godisnje. ako ti treba sta u londonu, pitaj, platices za odgovor
Ja isao do Bretagne, do kraja kopna, dakle zamaloAhar wrote:Da li je neko probao ovu avanturu?
Iskustva?
Respect,