imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

cyprus

#51 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by cyprus »

GeeTnT wrote:
cyprus wrote:Zašto Pudarić? :-)

Nego, na ovu listu bih dodao i Denisa Bećirovića, iako je jedan od popularnijih članova... Ali brate njegovo političko djelovanje nikakve veze sa socijaldemokratijom nema...
..to pises:

a) Zato sto je Denis bosanskohercegovacki patriota?
b) Zato sto se Denis izjasnjava kao Bosnjak?
c) Zato sto svojim politickim djelovanjem udara u sustinu, a to tesko podnose u eresu?
Zašto ne voliš Dodika?

a) Zato što je Milorad srpski patriota?
b) Zato što je Milorad Srbin?
c) Zato što svojim političkim djelovanjem udara u suštinu, a to teško podnose u Federaciji?

Znači, samo postaviš ogledalce, i dobiješ tipičan post kakav bi napisao neko iz eresa :zzzz:

Nije baš da stavljam znak jednakosti između Denisa i Milorada, ali ja ovog 'našeg' nikad nisam čuo da priča o nekoj temi koja pripada spektru socijaldemokratije... Mislim vjerovatno on priča i o tome, samo izgleda vrlo rijetko, obzirom da ga nikad ne čujem... Ne kažem da socijaldemokrate ne trebaju biti patriote (daleko bilo), niti da ne trebaju iznositi i svoje stavove o pitanjima tog tipa (u BiH je to neminovnost, ne možeš izbjeć sve i kada se trudiš), ali jebemu mater, ako se nazivaš socijaldemokratom, ne može ti se 90% priče odnositi na desni (tzv. patriotski) spektar... Primarni zadatak socijaldemokratije (i ostatka ljevice) nije odbrana interesa države, nego radničke klase i socijalno ugroženih grupa...

Ako ćemo socijaldemokratiju u BiH svest na to da jedni socijaldemokrati brane srpstvo, a drugi bosanstvo, jebiga, onda izgleda da je Haznadar upravu :oops: Onda bi bilo fer da se prestanu zvat socijaldemokratama...
Last edited by cyprus on 02/03/2017 11:15, edited 3 times in total.
hAZNADAR

#52 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by hAZNADAR »

orinoco wrote:
hAZNADAR wrote: Zelite da socijaldemokratija uspije u BiH? Pa ugledajte se malo na evropske socijaldemokrate, upoznajte ih, skontajte kako se odnose prema ovome ili onome. To nije tesko. Bicete sigurno dosta iznenadjeni kako oni rezonuju i kako ophode prema mnogim stvarima koje vi u svom sistemu vrijednosti hvalite ili kudite. Ako bi radije zadrzali svoj sistem vrijednosti - onda i ne kukajte za propalom sodijaldemokratijom jer to sto razvijate je sve drugo a ne socijaldemokratija. Ustvari nesto vrlo unikatno.
Pa zašto smo vas ikako i slali u inostranstvo nego da se tamo emancipirate, kulturološki, politički, da ekonomski ojačate i podržavate naš državni budžet, i da se vratite spremni za preuzimanje upravljanja državom. Bujrum, dođi i prenesi nam svoja znanja na djelu :D
Kaze mi dezurni provokator koji redovno trola mrznjom prema dijaspori.
Zao mi je ali haznadar vise ni rodbinu ne pomaze - samo humanitarno. Ne finansiram vise kladare i kafice gdje se skuplja elita sa padigreom..
Kada socijaldemokrati u BiH odbace konacno Jugo bazu i izraze zelju da budu dio internacionale - onda se moze pricati o saradnji i pomoci. Do daljnjeg cu slaviti pobjedu socijaldemokratije u Boliviji, i imati bolje i srdacnije veze sa bilo kojim socijaldemokratima u svijetu negoli sa zemljacima koji misle da su pametniji.
BiH nije ostrvo na Pacifiku koje nema interneta. Vrlo je lako izraziti volju i ostvariti kontakte pa razvijati pravu socijaldemokratiju. Samo ako se ima volje.
A te volje ne vidim jer se kladim da i u ovom trenutku i ti i svi slicni i dalje mislite da je vasa vizija socijaldemokratije ispravna, da je vasa arogancija opravdana i da je vasa sprdacina sa drugacijima smijesna. Samo budala moze takvima pomagati.
funeral blues

#53 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by funeral blues »

hAZNADAR wrote:
orinoco wrote:
hAZNADAR wrote: Zelite da socijaldemokratija uspije u BiH? Pa ugledajte se malo na evropske socijaldemokrate, upoznajte ih, skontajte kako se odnose prema ovome ili onome. To nije tesko. Bicete sigurno dosta iznenadjeni kako oni rezonuju i kako ophode prema mnogim stvarima koje vi u svom sistemu vrijednosti hvalite ili kudite. Ako bi radije zadrzali svoj sistem vrijednosti - onda i ne kukajte za propalom sodijaldemokratijom jer to sto razvijate je sve drugo a ne socijaldemokratija. Ustvari nesto vrlo unikatno.
Pa zašto smo vas ikako i slali u inostranstvo nego da se tamo emancipirate, kulturološki, politički, da ekonomski ojačate i podržavate naš državni budžet, i da se vratite spremni za preuzimanje upravljanja državom. Bujrum, dođi i prenesi nam svoja znanja na djelu :D
Kaze mi dezurni provokator koji redovno trola mrznjom prema dijaspori.
Zao mi je ali haznadar vise ni rodbinu ne pomaze - samo humanitarno. Ne finansiram vise kladare i kafice gdje se skuplja elita sa padigreom..
Kada socijaldemokrati u BiH odbace konacno Jugo bazu i izraze zelju da budu dio internacionale - onda se moze pricati o saradnji i pomoci. Do daljnjeg cu slaviti pobjedu socijaldemokratije u Boliviji, i imati bolje i srdacnije veze sa bilo kojim socijaldemokratima u svijetu negoli sa zemljacima koji misle da su pametniji.
BiH nije ostrvo na Pacifiku koje nema interneta. Vrlo je lako izraziti volju i ostvariti kontakte pa razvijati pravu socijaldemokratiju. Samo ako se ima volje.
A te volje ne vidim jer se kladim da i u ovom trenutku i ti i svi slicni i dalje mislite da je vasa vizija socijaldemokratije ispravna, da je vasa arogancija opravdana i da je vasa sprdacina sa drugacijima smijesna. Samo budala moze takvima pomagati.
:-)
:run:
hAZNADAR

#54 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:
ako se nazivaš socijaldemokratom, ne može ti se 90% priče odnositi na desni (tzv. patriotski) spektar .. Primarni zadatak socijaldemokratije (i ostatka ljevice) nije odbrana interesa države, nego radničke klase i socijalno ugroženih grupa...
Jedna velika zabluda, mozda i najveca zabluda kod nasih ljudi.
Socijaldemokrati jesu primarno u zastiti radnicke klase, socijalno ugrozenih i kontinuiranog protoka novca u svim sektorima. Ali u situaciji medjunacionalne konfrontacije su itekako patrioti i opredjeljeni u tome. I cesto i glasniji od desnice u tome.

I bez konfrontacije i krize u miru je u socijaldemokratskom sistemu vrlo pozeljno imati drzavnu zastavu na svakom cosku, ljudi je Skandinaviji je imaju na jarbolu u dvoristu, torta za djeciji rodjendan se napravi sa tom simbolikom, pocetak skolskog dana se pocne patriotskom pjesmom u skolskom holu, rock/pop/rap,.. muzicki hitovi sa patriotskim tekstom,...

Socijaldemokratija i patriotizam su itekako zajedno. Takodjer socijaldemokratija i vjera - takodjer jedno sa drugim jer se radi o licnim opredjeljenjima koje mogu ici zajedno.
Mozes biti socijaldemokrata i busati se nacionalizmom, patriotizmom ili ici u dzamiju ili crkvu - skroz normalno.

A Mile kojeg si spomenuo nema veze sa socijaldemokratijom ne zato sto je patriota i nacionalista. Vec zato sto propagira netoleranciju, jednoobraznost i stranacku politiku tumaci kao nacionalnu pa je izdajnik svako ko nije za njega, povezao se se sa mnogo deklarisanih desnicara, gusenje medijskih sloboda, onemogucava liberalizaciju trzista i berze i namece monopol ko u RS moze sta kupiti i posjedovati,... i socijaldemokratska internacionala se sama ogradila od njega. Ne zbog patriotizma - vec nabrojanog. Patriotizam, nacionalna ili vjerska osjecanja ne postoje uopce u statutu bilo koje socijaldemokratske platforme - to je u domenu privatnog .
madner

#55 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by madner »

Teska situacija, valja opet vaspitne djeliti. :D
statixx

#56 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by statixx »

cyprus wrote:ali jebemu mater, ako se nazivaš socijaldemokratom, ne može ti se 90% priče odnositi na desni (tzv. patriotski) spektar[/size][/u][/b]... Primarni zadatak socijaldemokratije (i ostatka ljevice) nije odbrana interesa države, nego radničke klase i socijalno ugroženih grupa...

Treba ga spustiti na nivo Federacije, 'ta ce u Parlamentarnoj skupstini braniti ineterese radnicke klase. :D
kiligonzales

#57 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by kiligonzales »

Rhm. Nijaz vise vrijedi nego stotinu Dodika i Lagumdzija, a Beslagic 1000x vise. :D
VjecitiStudent

#58 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by VjecitiStudent »

funeral blues wrote:Da su kojim slucajem nakon odlaska Lagumdzije, primat preuzeli Denis Becirovic i Jasmin Imamovic, SDP bi bio ozbiljan igrac 2018 godine. Ovako nista.
Podsjeti nas, koja je ono opština u BiH rekorder po sumi koja se izdvaja za političke stranke?
VjecitiStudent

#59 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:socijaldemokratija u Bih postoji samo na papiru, formalno u nazivima sranaka

u stvarnosti nemamo ni socijalne, ni demokratske sranke ni u primjesama

ko što se seoske varalice iz mejtefa pokrivaju selamima, na isti način lažne socijaldemokrate mašu titovim slikama i kostima mrtvih partizana, no u stvarnosti nikakvih dodirnih tačaka nemaju sa radničkom klasom, njenim problemima i potrebama...štaviše isti je dosljedno ignorišu, preziru i svakim potezom još dublje guraju u glib feudokapitalizma
+1
Razlike su samo u marketingu, ciljevi i način vladavine u dlaku isti.
pedeset

#60 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by pedeset »

Za mene je Damir Hadžić definitivno najveći krivac, veći čak i od Samog Zlatka Lagumdžije. On je bio taj koji je izjedao iznutra partiju, a Zlatka je uvjeravao kako je na dobrom putu pravdajući mu to glasovima sa svoje opštine. Međutim tačno je da on nije imao ozbiljnog protukandidata na toj opštini a i bio je dobar prve tri godine svog mandata, a onda se odjedanput naglo upustio u kriminal u kojem je ogrezao posljednjih godina. Stranku je doveo do ponora a i dalje nije htio da se pomakne u stranu, iako je čak i prije uništenja bilo vremena da se nešto učini. Bilo je mnogo mladih ljudi u SDP-u koji su ih mogli vratiti na pravi put, međutim on je bio kategoričan u tome da je to sve za "dobrobit stranke". Lagumdžija je mnogo pogriješio što nioje reagovao i time ne samo da bi spriječio raspad socijaldemokratije, nego bi narod u njemu prepoznao nekoga ko ne toleriše kriminal (iako je i sam Zlatko isti, samo je to fino upakovao). Zato danas imamo zelene koji vladaju državom, i još dugo godina će to činiti, a najveći krivci su među nama i često izlaze u javnost sa prijedlozima kako šta treba da se radi, a kad su imali svu moguću ovlast u zemlji nisu učinili bukvalno ništa. Imamo Nikšića koji prilično neuvjerljivo prodaje muda pod bubrege, ili Komšića kojem svaki dan barem 10 ljudi napusti stranku i "pojača" SDA. E to su vam ta imena.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#61 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
JoseMujica wrote:socijaldemokratija u Bih postoji samo na papiru, formalno u nazivima sranaka

ko što se seoske varalice iz mejtefa pokrivaju selamima, na isti način lažne socijaldemokrate mašu titovim slikama i kostima mrtvih partizana, no u stvarnosti nikakvih dodirnih tačaka nemaju sa radničkom klasom, njenim problemima i potrebama...štaviše isti je dosljedno ignorišu, preziru i svakim potezom još dublje guraju u glib feudokapitalizma
+1

student mislim da bi mogli da dodamo da jebeš socijademokratsku stranku u kojoj nema radnika ni u tragovima

slobodno me ispravi ako griješim
Novak20

#62 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by Novak20 »

U socijaldemokratskim strankama ima radnika ali ih nema na stranačkim funkcijama bilo kojeg nivoa.

Jbg, po broju radnika u svojim redovima, SDA ispade veća socijaldemokratska stranka od onih koji se tako deklarišu. :D
Last edited by Novak20 on 02/03/2017 13:00, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#63 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:
+1

student mislim da bi mogli da dodamo da jebeš socijademokratsku stranku u kojoj nema radnika ni u tragovima

Ne da nema radnika, no nema nikoga.
Kako zadovoljiti interese pripadnika interesne grupe, tj. partijskih kadrova, rodbine i pridruženih tajkuna, jedina svrha postojanja.
VjecitiStudent

#64 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by VjecitiStudent »

pedeset wrote:Za mene je Damir Hadžić definitivno najveći krivac, veći čak i od Samog Zlatka Lagumdžije. On je bio taj koji je izjedao iznutra partiju, a Zlatka je uvjeravao kako je na dobrom putu pravdajući mu to glasovima sa svoje opštine. Međutim tačno je da on nije imao ozbiljnog protukandidata na toj opštini a i bio je dobar prve tri godine svog mandata, a onda se odjedanput naglo upustio u kriminal u kojem je ogrezao posljednjih godina. Stranku je doveo do ponora a i dalje nije htio da se pomakne u stranu, iako je čak i prije uništenja bilo vremena da se nešto učini. Bilo je mnogo mladih ljudi u SDP-u koji su ih mogli vratiti na pravi put, međutim on je bio kategoričan u tome da je to sve za "dobrobit stranke". Lagumdžija je mnogo pogriješio što nioje reagovao i time ne samo da bi spriječio raspad socijaldemokratije, nego bi narod u njemu prepoznao nekoga ko ne toleriše kriminal (iako je i sam Zlatko isti, samo je to fino upakovao). Zato danas imamo zelene koji vladaju državom, i još dugo godina će to činiti, a najveći krivci su među nama i često izlaze u javnost sa prijedlozima kako šta treba da se radi, a kad su imali svu moguću ovlast u zemlji nisu učinili bukvalno ništa. Imamo Nikšića koji prilično neuvjerljivo prodaje muda pod bubrege, ili Komšića kojem svaki dan barem 10 ljudi napusti stranku i "pojača" SDA. E to su vam ta imena.
Nema tamo Hadžića već par godina, no tu su nove, neukaljane nade, Nikšić i brat.
GeeTnT

#65 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:
GeeTnT wrote:
cyprus wrote:Zašto Pudarić? :-)

Nego, na ovu listu bih dodao i Denisa Bećirovića, iako je jedan od popularnijih članova... Ali brate njegovo političko djelovanje nikakve veze sa socijaldemokratijom nema...
..to pises:

a) Zato sto je Denis bosanskohercegovacki patriota?
b) Zato sto se Denis izjasnjava kao Bosnjak?
c) Zato sto svojim politickim djelovanjem udara u sustinu, a to tesko podnose u eresu?
Zašto ne voliš Dodika?

a) Zato što je Milorad srpski patriota?
b) Zato što je Milorad Srbin?
c) Zato što svojim političkim djelovanjem udara u suštinu, a to teško podnose u Federaciji?
...
Ko kaze da ja mrzim Dodika?
JoseMujica

#66 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:
+1

Ne da nema radnika, no nema nikoga.
Kako zadovoljiti interese pripadnika interesne grupe, tj. partijskih kadrova, rodbine i pridruženih tajkuna, jedina svrha postojanja.
:thumbup:
Radnici Unis Toolsa pred Vladom FBiH: Živimo na rubu egzistencije, a oni neće da nas prime
mjesto da se bave rješavanjem ovakvih problema, ove neoliberalne pederčine pišu naka kurčeva protestna pisma na to šta je u komšiluku reko i Kunto i Panto :oops:

sve je nažalost postalo PR i samo tim se kod nas svi i bave :(
putokaz1

#67 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by putokaz1 »

sinuhe wrote:Koji su to najsvijetliji primjeri njihove(SDP) socijaldemokratske politike?
Bogić Bogićević je Cool.
Dobar je Peđa Kojović.
Meni su dobri i moj Načelnik Crveni Delić te Kamenjaković(iako je bio s SDA kratko(koalicija)),dobar je i GS ovac iz Bihaća.
Almir Ćehajić Batko je Socijaldemokrata.
Mirko Pejanović.
hizo ramidovic

#68 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by hizo ramidovic »

astoto neki strucnjaci ovdie pisu kakoe lagundzija kriv stoe propala socialdemokratia pakoseto bolje odnjega borijo danam svjema budne ljepo pase borijo protiv mita korupcie idase svadze zaposle naj bolji strucnjaci ezdepebi propo davno danie bilo lagundzie aneki vako sad onjemu govore ezdepe more ne sta postic naizborima samo dase jope vrati lagunzija dabudne presijednik partie
putokaz1

#69 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by putokaz1 »

Treba Nikšića sklonit
Banksy

#70 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:

+1

Nisu samo bosanski radnici nezadovoljni, socijaldemokratija je globalno u krizi, na cijeloj planeti, nemaju odgovore ni ideje, pa se radništvo, svakako već ugroženo i osiromašeno uvođenjem savremenih tehnologija, okreće populistima, nacionalistima, nerijetko i neofašistima, eto ih gdje god se okrenemo, polako preuzimaju cijeli svijet...
cyprus

#71 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:...Mozes biti socijaldemokrata i busati se nacionalizmom...
Aman svašta. Eto baš to razmišljanje je ubilo socijaldemokratiju.

Ključaj temu.
JoseMujica

#72 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:
+1

Nisu samo bosanski radnici nezadovoljni, socijaldemokratija je globalno u krizi, na cijeloj planeti, nemaju odgovore ni ideje, pa se radništvo, svakako već ugroženo i osiromašeno uvođenjem savremenih tehnologija, okreće populistima, nacionalistima, nerijetko i neofašistima, eto ih gdje god se okrenemo, polako preuzimaju cijeli svijet...

da i to...kako nema "crvene opasnosti" izgleda da nema potrebe ni za socijaldemokratijom
IMT25

#73 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by IMT25 »

dragan a wrote:Lagumdžija -Reket
Nikšić -Nepoštivanje zakona -Pakovanje Budimiru
Hadžić -Reket
Korać -Zaposlila i sina i supruga
Pudarić
Kurteš Pijanac sam bio
Helez-Bio sam pijanac

::::::
Pored gore nabrojanog, a dalo bi se stvari nabrojati sličnih ovima more jedno, bitno je i lagumdžijino nemilosrdno obračunavanje sa unutarstrančkom konkurencijom i eliminiranje ljudi koji imaju intelektualni i liderski kapcitet, stvaranje od SDP-a stranke mediokriteta i poltrona. I suštinski ljevica u BiH se nikada nije uspijela nametnuti kao lider, kao avangarda radničkoj klasi. Jednostavno nije bila uvjerljiva na tom temeljnom, najvažnijem polju. Slučajno ili ne, ali izgleda kao dvolično, kukavičije jaje, kao blaža forma SDA, dominantno jednonacionalna .
Last edited by IMT25 on 02/03/2017 14:54, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#74 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by VjecitiStudent »

dragan a wrote: ...
Pudarić
...
Pudarić je sad sretno uhljebljeni zaposlenik jedne od državnih agencija.
Novak20

#75 Re: imena onih koji su uništili socijaldemokratiju

Post by Novak20 »

VjecitiStudent wrote:
dragan a wrote: ...
Pudarić
...
Pudarić je sad sretno uhljebljeni zaposlenik jedne od državnih agencija.
Neka je. Radio je čovjek i prije rata u Republičkom zavodu za zaštitu spomenika. Magistrirao je sa 27 godina, obrazovan i baš načitan. Izgubio nogu u ratu. Žao mi je samo sto je otisao iz struke u politiku. Čini mi se da to nije ni bilo za njega.
Post Reply