Problem sa vibracijama
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- alibegoa
#51 Re: Problem sa vibracijama
Sjetio sam se važne stvari. Jedno 6 mjeseci prije ovih simptoma, imao sam malu nezgodu.
Lupio sam auto ispred koji je naglo stao na semaforu. Njemu nije bilo ništa, meni je "pukla" boja na braniku, i malo je ispao iz ležišta. Na servisu su rekli da su se odlomili nekakvi nosači branika, i da nemogu popraviti, da vozam tako samo se malo estetski vidi. Može li ovo tada uticati na simptome sada, da je se stvarno nešto na motoru pomjerilo iz ležišta?
Lupio sam auto ispred koji je naglo stao na semaforu. Njemu nije bilo ništa, meni je "pukla" boja na braniku, i malo je ispao iz ležišta. Na servisu su rekli da su se odlomili nekakvi nosači branika, i da nemogu popraviti, da vozam tako samo se malo estetski vidi. Može li ovo tada uticati na simptome sada, da je se stvarno nešto na motoru pomjerilo iz ležišta?
-
NediM17
#52 Re: Problem sa vibracijama
Cisto sumnjam, po mom misljenju mogu biti jos tri stvari.alibegoa wrote:Sjetio sam se važne stvari. Jedno 6 mjeseci prije ovih simptoma, imao sam malu nezgodu.
Nosaci, prljave dizne/filteri/lose gorivo, zamajac.
- alibegoa
#53 Re: Problem sa vibracijama
Dakle zamjenjen je zamajac i sad više nema vibracija to je rješeno.
Ali sad ima drugi problem. Nakon servisa, kola osjetno slabije vuku. Šta bi sad moglo biti? I kome predlažete da vozim kola za to?
Ali sad ima drugi problem. Nakon servisa, kola osjetno slabije vuku. Šta bi sad moglo biti? I kome predlažete da vozim kola za to?
-
NediM17
#54 Re: Problem sa vibracijama
Gori li ti zuta lampica CHECK ENGINE? Zamjena zamajca ne bi trebala da ima neke veze sa tim sto auto ne ide kao ranije.
- alibegoa
#55 Re: Problem sa vibracijama
Ništa ne gori, sve se čini OK.. Ali imam sigurno manje snage. Gdje sam išao uzbrdo u 4. sad mu ni u 3. nije drago.
-
nedims
#56 Re: Problem sa vibracijama
Kolega @ alibegoa
Ako nije problem...zanima me koliko si platio ovu igranku u Kia servisu... i koliko si vremena potrosio na sve ovo.
Moram ti kazati da sam uzasnut i jako zabrinut ... jer i ja cu biti jedan od korisnika KIA servisa u narednih 7 godina.
Ako nije problem...zanima me koliko si platio ovu igranku u Kia servisu... i koliko si vremena potrosio na sve ovo.
Moram ti kazati da sam uzasnut i jako zabrinut ... jer i ja cu biti jedan od korisnika KIA servisa u narednih 7 godina.
- alibegoa
#57 Re: Problem sa vibracijama
Pa što se njih tiče 2 puta pa sedmicu čekanja na djelove prvi put egr i 480 km drugi put zamajac i 900 km. I jeste za zabrinutost, samo šta ja sad da radim sa ovom slabom vučom ako neko ima kakav prijedlog bio bih zahvalan.nedims wrote:Kolega @ alibegoa
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#58 Re: Problem sa vibracijama
Mjerac protoka vazduha?
Ima li DPF,da nije zacepljen?
Je li auto ima remen ili lanac? Jesi li mjenjao remen,da mozda nije dobro uzubljen?
Je li auto ima remen ili lanac? Jesi li mjenjao remen,da mozda nije dobro uzubljen?
- alibegoa
#59 Re: Problem sa vibracijama
E to su ti sve za mene novi pojmovi. Moj krajnji domet je da nijedna lampica ne svijetli....mali_milojica wrote:Mjerac protoka vazduha?
-
NediM17
#60 Re: Problem sa vibracijama
Ma da je zacepljen DPF upalio bi mu lampicu...
2.0 CRDi ima zupcasti, nije lanac, ali kontam i da mu je izasao iz faze ne bi radio recimo na leru kako treba.
Moze biti da je MAF, ali najprije ce biti da su oni u servisu nesto zajebali.
@Za autora teme
Je li ti se ovaj problem pojavio odmah po preuzimanju auta iz servisa nakon promjene zamajca?
2.0 CRDi ima zupcasti, nije lanac, ali kontam i da mu je izasao iz faze ne bi radio recimo na leru kako treba.
Moze biti da je MAF, ali najprije ce biti da su oni u servisu nesto zajebali.
@Za autora teme
Je li ti se ovaj problem pojavio odmah po preuzimanju auta iz servisa nakon promjene zamajca?
- alibegoa
#61 Re: Problem sa vibracijama
Ma to je se pojavilo nakon prve posjete servisu, pisali smo o tome. Ja im odveo auto koje je vibriralo ali i strašno dobro vuklo, oni mi ga vratili, rekli da je EGR ali tad auto više nije moglo ni do 20kmph dobaciti. Mislim da su mi taj dan uništili EGR za koji su rekli da se sasuo, a vidio sam ih da su nešto najprije čekičali.
O tome smo pisali još na prvoj strani, tu noć su opet nešto na njemu intervenisali i vratili ga u stanje da sam ga mogao makar odvesti u garažu i čekati EGR. I nakon ugradnje EGR nije se vuča popravila. A tako je i nakon ugradnje zamajca. Jednostavno sad ako hoću ubrzati moram papučiću stisnuti od poda a ovo je auto od 140 konja, i nikad prije u životu nisam stisnuo papučicu do poda. Jesu oni nešto zeznuli samo šta i kome da ga vozim da ga vrati u normalno stanje? Šta da kažem tome majstoru, kakav je ovaj Igman servis na Ilidži?
O tome smo pisali još na prvoj strani, tu noć su opet nešto na njemu intervenisali i vratili ga u stanje da sam ga mogao makar odvesti u garažu i čekati EGR. I nakon ugradnje EGR nije se vuča popravila. A tako je i nakon ugradnje zamajca. Jednostavno sad ako hoću ubrzati moram papučiću stisnuti od poda a ovo je auto od 140 konja, i nikad prije u životu nisam stisnuo papučicu do poda. Jesu oni nešto zeznuli samo šta i kome da ga vozim da ga vrati u normalno stanje? Šta da kažem tome majstoru, kakav je ovaj Igman servis na Ilidži?
-
NediM17
#62 Re: Problem sa vibracijama
Pa natovari se njima na kosti, zaprijeti malo KMAG-om (KIA Motors Adria Group Slovenija), uzeli ti 1400KM a auto haman gore nego sto je bilo!
Ja im ne bih izlazio iz garaze dok mi ne naprave, i to bez marke!
Ja im ne bih izlazio iz garaze dok mi ne naprave, i to bez marke!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#63 Re: Problem sa vibracijama
da ti nisu opet vratili taj pokvareni egr?
- alibegoa
#64 Re: Problem sa vibracijama
Došao, vidio, ne znam.
Bio sam kod njih opet i vozali smo kola. Kola vuku to ne sporim, samo jednostavno imam osjećaj manjka snage. Gdje sam prije vozio u 4. sad moram 3., gdje sam vozio 3. sad mogu i 2.
Generalno priča je da je tako ustvari bolje, sve je novo, a stari egr je bio stalno otvoren te je turbina/motor (šta već) konstantno razvijala veću snagu, te bi na kraju od pritiska pukle neke cjevi ili šta već. Tako da je ovako normalno stanje. Sa tom većom snagom sam sigurno i više trošio. I stvarno prije je konstantno display bio na 7,7 i kad se resetuje nakon nekog vremena bi se ustabilio na 7,7. I nova norma je izgleda sad 7,1. Tako da ne znam, možda još trebam da se pokušam navići na ovo, moraću malo otići na autoput i vidjeti kakvo je stanje, koji maksimum mogu postići.
Bio sam kod njih opet i vozali smo kola. Kola vuku to ne sporim, samo jednostavno imam osjećaj manjka snage. Gdje sam prije vozio u 4. sad moram 3., gdje sam vozio 3. sad mogu i 2.
Generalno priča je da je tako ustvari bolje, sve je novo, a stari egr je bio stalno otvoren te je turbina/motor (šta već) konstantno razvijala veću snagu, te bi na kraju od pritiska pukle neke cjevi ili šta već. Tako da je ovako normalno stanje. Sa tom većom snagom sam sigurno i više trošio. I stvarno prije je konstantno display bio na 7,7 i kad se resetuje nakon nekog vremena bi se ustabilio na 7,7. I nova norma je izgleda sad 7,1. Tako da ne znam, možda još trebam da se pokušam navići na ovo, moraću malo otići na autoput i vidjeti kakvo je stanje, koji maksimum mogu postići.
- Sodom1
#65 Re: Problem sa vibracijama
Ja govana i oficijelnog servisa. Takva nam je citava drzava ,sto visi nek odpada

- ranger
#66 Re: Problem sa vibracijama
meni ovo lici na majstorsku suplju...alibegoa wrote:Došao, vidio, ne znam.
da sam ja na tvom mjestu odvuko bih auto u neki drugi ovlasteni servis i uradio dijagnostiku...