Novi predsjednik SDP BiH

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#51 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by JoseMujica »

jedno je šta mi sa strane mislimo a nešto sasvim drugo kako ko od ovih likova koje pominjete stoje unutar stranke

možda najveće šanse da zamjene Prolaznika imaju Lidija Korać ili Damir Hadžić

i to će biti plafon promjena koej se tamo mogu desiti...ako se uopće i to desi jer mislim da će Prolaznik vrlo rado ući sa SDA u vlast i homogenizirati "drugove"
backy

#52 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by backy »

Komsic bi mogao izgleda ako je istina ove informacije za ujedinjene ljevicarskih stranaka
supercali

#53 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by supercali »

moja zelja bi bila bogicevic al to je cini mi se neostvarivo
Better Man

#54 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by Better Man »

Bogi bio najidealnija ličnost, jer je gromada od čovjeka i jedan od najvećih heroja ove zemlje. Jedini problem bi mogao biti njegovo zdravlje, jer je imao nekih problema. Komplet predsjedništvo, glavni odbor i sl., treba bejzbol palicom protjerati i zabraniti im pristup prostorijama partije i onemogučiti da bilo šta odnesu i da mogu raspolagati novcerm i imovinom partije.
Better Man

#55 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by Better Man »

JoseMujica wrote:jedno je šta mi sa strane mislimo a nešto sasvim drugo kako ko od ovih likova koje pominjete stoje unutar stranke

i to će biti plafon promjena koej se tamo mogu desiti...ako se uopće i to desi jer mislim da će Prolaznik vrlo rado ući sa SDA u vlast i homogenizirati "drugove"

Nema šanse, jer bi tek tada SDP nestao trajno sa političke scene.
prelivoda

#56 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by prelivoda »

Svetozar Pudarić
JoseMujica

#57 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by JoseMujica »

Better Man wrote:
JoseMujica wrote:jedno je šta mi sa strane mislimo a nešto sasvim drugo kako ko od ovih likova koje pominjete stoje unutar stranke

nema šanse za nas posmatrače sa strane, ali ponavljam još jednom sasvim drugačije kotiraju svi pomenuti likovi unutar stranke, a predsjednika ne biramo mi nego stranački kongres.

Jebe se njima šta neko van stranke misli o tome...bitka je za nekretnine
cpu_fan

#58 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by cpu_fan »

karanana wrote:ministar hadzic. mlad, energetican, iskusan....
Vidi se da je energičan, može više zahvatiti od aktuelnog predsjednika. Ko ne vjeruje nek vidi imanje u Faletičima. Ima više betona nego na čitavom Alipašinom. Sve po zakonu !
iz dna duše

#59 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by iz dna duše »

JoseMujica wrote:
Better Man wrote:

nema šanse za nas posmatrače sa strane, ali ponavljam još jednom sasvim drugačije kotiraju svi pomenuti likovi unutar stranke, a predsjednika ne biramo mi nego stranački kongres.

Jebe se njima šta neko van stranke misli o tome...bitka je za nekretnine
Pa neka se njima, to što si rekao, ali i nama takodje pa ih necemo i dalje birati, pa jos malo nece preci ni izborni prag...
JoseMujica

#60 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by JoseMujica »

naravno...sami će sebe marginalizirati i odstraniti

ja realno ne očekujem nekre goleme promjene tu....čak me ne bi čudilo da se Prolaznik ušlihta u vladajuću koaliciju, uhljebi par najglasnijih insajdera i nastavi ko da se ništa nije desilo.
tandmand

#61 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by tandmand »

Denis Bećirović mi djeluje kao jedini korektan i pristojan u SDPu.
Ipak mislim da je za buducnost socijaldemokratije u BiH najbolja opcija samoraspustanje SDPa,
prije svega zbog veleizdaje ogromnog broja biraca kojim su im dali svoj glas na proslim izborima.
SDP je stranka koja se ne uklapa vise ni u jedan ideoloski obrazac i vise lici na organizacije tipa "kreditna hobotnica".
VjecitiStudent

#63 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by VjecitiStudent »

Biene Maya wrote:Neki portali su vec objavili, da se vec sprema potpuno ujedinjenje svih socijal-demokrata. Navodno, razgovori se vode iza zatvorenih vrata. A tu spadaju: SDP, SDU, Nasa stranka i na kraju Demokratska fronta. Vidjecemo koliko ima istine u svemu tome. Ujedinjene partije bit ce sve SDP BiH.
:lol: :lol: :lol:
Što je babi milo ...
JoseMujica

#64 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by JoseMujica »

Rumenko je baš pravi socijaldemokrata, radnik i marksista

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by Chmoljo »

VjecitiStudent wrote:
Biene Maya wrote:Neki portali su vec objavili, da se vec sprema potpuno ujedinjenje svih socijal-demokrata. Navodno, razgovori se vode iza zatvorenih vrata. A tu spadaju: SDP, SDU, Nasa stranka i na kraju Demokratska fronta. Vidjecemo koliko ima istine u svemu tome. Ujedinjene partije bit ce sve SDP BiH.
:lol: :lol: :lol:
Što je babi milo ...
baš kao i gašenje SDP-a.

zaboravlja se stranačka infrastruktura, i takvo osipanje se teško može desiti. pa jednoj SBiH je bilo potrebno nekoliko izbornih ciklusa da postane marginalna.

kako sam skeptik, tako ne vjerujem u neko procvjetavanje i fantastično ozdravljenje SDP-a iznutra. ono što ih može, i što će ih vjerovatno vratiti, jeste razočarenje u DF (ako odu u vlast) i vraćanje sjećanja na sav jad koji nam je svima zadao SDA. uz novog predsjednika i nekoliko novih ključnih faca... eto ga... ribrending.

do novog razočarenja :D
Nikola Testa

#66 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by Nikola Testa »

Svetozar Pudarić
madner

#67 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by madner »

Zavisi uveliko od DFa no SDP ima par prednosti nad ostalim strankama i ne moze se porediti sa SBiH. Umrezenost, clanstvo, akademija, forum mladih, kirija itd...

Da su potrebni rezovi, potrebni su.
JoseMujica

#68 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by JoseMujica »

eto njih 2022-e kaki god da budu
dječak sa šibicama

#69 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by dječak sa šibicama »

JoseMujica wrote:Rumenko je baš pravi socijaldemokrata, radnik i marksista

Image
Savrsen kandidat za predsjednika ovakvog SDP BiH.
madner

#70 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by madner »

Evo ja predlazem druga Mujicu za novog preCjednika, malo je radikalan, odbija dosta ovih umjerenih glasaca no 150 000 je minimalni minimum sa njim. :D
GandalfSivi

#71 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by GandalfSivi »

Dok god je mladji od 40 godina...
JoseMujica

#72 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by JoseMujica »

kakav ja i stranke il bi mene oni ubili il ja par njih(a)

od govana se pita ne pravi
sebija

#73 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by sebija »

itekako wrote:Svetozar Pudaric
Odličan prijedlog. :wink:
al_akhisari wrote:po meni, najbolje rješenja za sdp bi bio "povratak" gospodina bogića bogićevića,
To je već sto puta rečeno, čovjek je lošeg zdravlja i ne želi da se bavi politikom, a od ideje SDP-a nikad nije odustao. Svakako da bi bio odličan izbor, ali nažalost od toga nema ništa.
reis1 wrote:Slavisa Sucur.
Još jedan dobar prijedlog. :wink:
JoseMujica wrote:Lidija Korać ili Damir Hadžić
Nije loše.
To bi jedino moglo spasiti socijaldemokratiju i uz Zlatkov odlazak poslati SDA trajno na smetljište. Mislim da ovo nije neostvarivo jer bi svi imali koristi od toga, a najviše mi koji glasamo i želimo promjenu stanja u državi.
raskopusa

#74 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by raskopusa »

prelivoda wrote:Svetozar Pudarić
+ 1. brat srbin. :sretan:
skupljac_zeljeza

#75 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by skupljac_zeljeza »

sebija wrote:
To bi jedino moglo spasiti socijaldemokratiju i uz Zlatkov odlazak poslati SDA trajno na smetljište. Mislim da ovo nije neostvarivo jer bi svi imali koristi od toga, a najviše mi koji glasamo i želimo promjenu stanja u državi.
Peđa na drugoj temi ovo demantovao. Bar što se tiče NS-a.
Post Reply