Preporučite hosting.... help !?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

perke

Post by perke »

a fakat sta bi sa onim "radom"?
bas se ogulila?
bug

Post by bug »

pa eto :D jos se gulim moj perke :D
perke

Post by perke »

bug wrote:pa eto :D jos se gulim moj perke :D
pa kad si se razvukla na sto strana... :lol:

znas kako kazu : Ne moze i jare i pare ... :D

bolje da si to prebacila meni... :D
bug

Post by bug »

pa bice nesto i za tebe :D vjerujem :D
ja odustajem od ovoga :D
perke

Post by perke »

pravi drug..pardon drugarica...
ali ja tebi necu ostati duzan, pa barem kaficu :D

odoh raditi sad.... ubice me ovamo.... bug cujemo se ?
bug

Post by bug »

:D perke cujemo se :D
pozdravi tamo :D k'o upita :D
semsudin

#57 Ha ha ha, samo reklama

Post by semsudin »

greenba wrote:Ja sam promjenio nekoliko hosting kompanije, od Multicoma, hostbih ....

Ako imas pare definitivno multicom je najbolja hosting kompanija u BiH, samo sto je skupa, ali je 100 % sigurna. kod njih sam imao sajt 4 godine, samo sto mi se vise nije isplatilo placati oko 400 KM za neki hosting koji inace kosta 100 KM kod drugih.

Bio sam kod hostbih.com samo mjesec dana i bili su ocajni, podrska 2 dana, za obicni odgovor...

Sad sam presao kod una-hosting.net vec oko 8 mjeseci, i super mi je. Prvo cijene, zatim podrska. Ja mislim da su im cijene jedne od najjeftinijih u evropi pa cak i na dalje. Jedna od posebnih karakteristika jeste to sto sam cuo da uvode JAVA/JSP hosting kojeg inace ne nudi niko u BiH, plus imaju reseller pakete koje nema takoder niko u BiH.

Samo jos jedna stvar. Ja mislim da je una-hosting najbolja.

A ipak vi odlucite sami...

Ja sam semsudin taj sa HOSTBIH.com-a.
Dobra ti je ta reklama za una-hosting, vasu novu web hosting "firmu".
Kao prvo kod nas niste imali web hosting vec ste imali reseller web hosting, znaci vi ste prodavali web hostinge dalje.
Kod nas ste bili 2 mjeseca pa ste onda odustali.
Najvjerovatniji je razlog u tome sto niste imali klijenata, i onda vam je bilo puno placati reseller web hosting.
Posto mi imamo backup svih e-mailova (primljenih, poslatih), pogledao sam arhivu e-mailova i vidio da ste nam svega poslali 3 e-maila koja su se ticala kupovine i nacina placanja. I na njih vam je istog dana odgovoreno.

To nije uopce dio tehnicke podrske, pa tako da ne znam sta pricate, a i odgovoreno vam je na njih istog dana.

Lijepo je se reklamirati i ponuditi ljudima usluge, ali ne treba onda lagati na konkurenciju kako bi se ona ocrnila.
TourniqueT

Post by TourniqueT »

:-) Semsudine nemam blage veze ko si, al svaka ti dala :D :D :D
semsudin

Post by semsudin »

TourniqueT wrote::-) Semsudine nemam blage veze ko si, al svaka ti dala :D :D :D
Ako Bog da! :-D
:D
Hex

#60 Re: Ha ha ha, samo reklama

Post by Hex »

semsudin wrote: Ja sam semsudin taj sa HOSTBIH.com-a.
Dobra ti je ta reklama za una-hosting, vasu novu web hosting "firmu".
Kao prvo kod nas niste imali web hosting vec ste imali reseller web hosting, znaci vi ste prodavali web hostinge dalje.
Kod nas ste bili 2 mjeseca pa ste onda odustali.
Najvjerovatniji je razlog u tome sto niste imali klijenata, i onda vam je bilo puno placati reseller web hosting.
Posto mi imamo backup svih e-mailova (primljenih, poslatih), pogledao sam arhivu e-mailova i vidio da ste nam svega poslali 3 e-maila koja su se ticala kupovine i nacina placanja. I na njih vam je istog dana odgovoreno.

To nije uopce dio tehnicke podrske, pa tako da ne znam sta pricate, a i odgovoreno vam je na njih istog dana.

Lijepo je se reklamirati i ponuditi ljudima usluge, ali ne treba onda lagati na konkurenciju kako bi se ona ocrnila.
OK da pocnemo redom.

Ja sam Emir, I ja sam vlasnik UNA-HOSTING-a .

Na pocetku moj prijatelj je zakupio reseller paket kod Hostbih-a (To je istina), mislim da je kostao oko 60 KM mjesecno (nisam 100% siguran). Tokom prvog mjeseca prijatelj mi je pokazivao sta sve moze da radi i kako jednostavno organizuje stranice i to mi je otvorilo neku viziju da i ja zapocnem svoju "hosting kompaniju".
Prva stvar je bila da sam malo istrazio i otkrio da Hostibih zapravo nema svoj server (kako inace pise na njihovoj stranici). Nakon provjere IP adresa otkrio sam da su oni zapravo reselleri od HOSTDIME (slican naziv za njihovu kompaniju). Ok tamo sam vidio listu servera kod HOSTDIME. I tamo gledam i vidim dime63, pa to je naziv servera od Hostbih-a. Ok 100% sam bio siguran da su reselleri. U meduvremenu registrujem una-hosting.net, i zakupim sebi reseller kod "hostdime" i pocnem nagovarati prijatelja da prede kod mene.

Tokom prvog mjeseca moj prijatelj je imao 11 klienata. (Ovo je veoma cudna stvar. Objasnicu vam sistem cPanel-a. U cPanelu imate 3 nivoa. prvi nivo imate samo cPanel- to je za korisnike, drugi nivo imate WHM- web hosting manager za resellere- i u njemu stvarate korisnike koji koriste cPanel, i treci ROOT WHM, taj ROOT WHM ima samo onaj ko ima root access na serveru, to mogu imati samo pravi vlasnici servera, root whm moze da dodaje i reseller i obicne stranice + kad ste root mozete da vidite pojedinacno svaku stranicu koju imaju vasi reselleri. Bit ovog je da gos. Semsudim kaze: "Najvjerovatniji je razlog u tome sto niste imali klijenata, i onda vam je bilo puno placati reseller web hosting.", A moj prijatelj je imao 11 klienata (super za prvi mjesec. Zar ne?). Da zakljucimo sa ovom tackom, Da je hostbih imao svoj server (root WHM) on bi bio u mogucnosti da ne govori takve lazi, jer je mogao provjeriti broj stranica koje una-hosting.com hostuje kod njega. Zar ne?

Druga stvar, nakon razgovora sa god. M. Grizovic iz "Skynet.ba", dobio sam sljedeci podatak: "Sto se hostbih.com tice, vidim da i oni imaju resellerski account na hostdime.com, a vidim da je postanska adresa iz Mostara, medjutim na adresi Mehe Arapa 4 koja je prije bila navedena kao kontakt, uopste ne stanuje osoba koja se predstavlja da jeste, jer moj prijatelj stanuje kuca uz kucu na toj adresi, niti su mi poznati osobe koje drze ovo. Kolko sam ja mogao skontati hostbih.com je samo maska hosting.co.ba jer sam primjetio par domena registrovanih od gosp Perice Dujmovica a dns serveri su od hostbih.com " - Ovo je citat iz email-a kojeg sam dobio od gos. Grizovica, Nisam provjerio istinitost.

Medutim to ne utjece na mene. Nakon prvog mjeseca moj prijatelj je prebacio sve svoje stranice na moj reseller i poceli smo zajedno raditi. U meduvremenu moj je prijatelj odkazao kod Hostbih-a (objasnicu vam kasnije zasto).

Nakon 3 mjeseca kod HOSTDIME, primjetili smo da nam reseller paket postaje mali tako da smo zakupili sebi server kod tailormadeservers.com, i od tad smo nastavili sa njima. U meduvremenu imali smo jos 2 servera, koja su bila namjenjena samo za IRC. medutim nakon nekog vremena povukli smo se jer smo uvidili da tu nema prave zarade. Tako da smo sad trenutno ostali samo sa jednim serverom, (taj kod tailormadeservers.com) , na kojem trenutno hostujemo oko 200 stranica.

Na stranici:
http://www.webhosting.info/webhosts/tophosts/Country/BA

Mozete da vidite stanje hosting kompanija u BiH (inace stranica webhosting.info broji samo domene ekstenzija: .com .net .org .biz .info ...)

Inace danas od nasih 200 korisnika imamo 10 resellera, koji takoder prodaju web hosting.
Ako posjetite stranicu http://www.hostdime.com, vidjece te da imaju veoma povoljne hosting pakete. (usporedite ih sa nasima i vidjecete da smo mi jeftiniji).

A za dio tehnicke podrske kod Hostbih-a: (da vam objasnim zasto je moj prijatelj poceo raditi sa mnom, U pocetku nije mogao da vjeruje u to da je Hostbih reseller jer je pisalo na njihovoj stranici da imaju vlastiti server, medutim jedan dan je dobio email od: [email protected] sa naznakom da ce server biti down nekoliko minuta , i to ga je veoma razocaralo, tako da se je tek tad uvjerio u to da su oni zapravo reselleri. Poslao je nekoliko email-ova podrsci hostbih-a sa pitanjem o istini o tome dali su reselleri, medutim bez odgovora).

Mislim da bi ipak reselleri, inace vecina hosting kompanija u BiH (cast izuzetcima poput Multicom.ba Blic.net Sayber.com ...) , trebali naznaciti da su oni zapravo reselleri, te da ako korisniku postavi neko tehnicko pitanje, oni ce prvo poslati upit vlasniku servera, a tek nakon toga dati vama odgovor.
(ovo se odnosi, na tehnicka pitanja servera. Jer reseller paket ne moze dati odgovor kad server ima problema).

pozdrav,
Emir I.
semsudin

#61 Re: Ha ha ha, samo reklama

Post by semsudin »

Pozdravi Emire

Vidite vi uopste niste bili nas korisnik, a rekli ste da jeste, a to sto prijatelj kaze to je cesto ono nase "rekla kazala".

Gledaj, mi nismo reselleri mi imamo svoj server "dedicated server", druga je stvar sto ovi u centru servere nazivaju dimeXXXX, po brojevima.

Pored toga mi radimo vec trecu godinu, upravo skoro su nam odredjeni ljudi presli od vas radi loseg server uptima kod vas, barem tako su rekli nama.

Kod HOSTDIME.com jednostavno ima ta stvar da kada oni obavjestavaju oni obavjestavaju sve glavne korisnike i podkorisnike, oni obavjeste mene kao root korisnika, i sve reseller racune kod mene kao podkorisnike, oni rutinski administriraju nas server i pregledaju imal kakvih mogucih problema, jer im mi dodatno placamo za to, upravo radi toga smo mi kod njih.
Bolje je da oni administriraju i vrse provjeru servera nego mi, jer to je u njihovom centru.
Ako server padne dzaba vam root user kada ne mozete pristupiti njemu.
Cijena sata administratorske podrske u vecini data centara kosta $50 po satu i to je poskupo.
Ali ako kupite i punu podrsku uz server onda izadje dosta jeftiinije i najbolja je stvar koja postoji prilikom zakupa servera.
Mada imamo root mi najcesce administriramo i dajemo podrsku korisnicima za web hostinge, a kao sto znate mi imamo cpanel koji se brine za najnovije update (php-a, perl-a, mysql-a, ...)
A naravno dajemo podrsku i nasim reseller korisnicima, ali to su 99% pitanja vezana za web hostinge, skripte, mogucnosti, ...
Mogli ste jednostavno pitati i dobili biste odgovor, ali niste.

Mi nikada nismo dobili pismo od tog vaseg prijatelja, o tom pitanju u vezi toga da li smo mi reselleri. Ali evo odgovorit cu sada: nismo.

Druga stvar ja kada kreiram resseller account ja ne gledam sta oni hostaju to je neka njihova privatna stvar i ja ne "zavirujem".

Vidite napisali ste iznad da imate 200 korisnika a ova statistika kaze da u stvari imate 126 korisnika, nadam se da je tako.

Mi nikada se nismo dodavali u te stranice za statistiku jer mislimo da su nebitne, bitan je posao, ali evo dodat cemo i nas uskoro pa cemo vidjet koliko ima hostinga :-D

U svakom slucaju pozdravi, i sretan rad :-D, da se dzaba ne prepiremo, jer ne treba pricati nesto o nekome drugome dok bas ne znas sto posto jel to tacno.
stidljiv

Post by stidljiv »

Eh mogao bih i ja da nesto napisem...

Ja imam nekoliko hostinga kao i reseller paket kod une hosting i mogu reci da sam veoma zadovoljan sad za sad...s jedne je strane tehnicka podrska stvarno ekstra dok sa druge 'kvarovi' se na serveru rijetko desavaju tako da su stranice 99% vremena online...A baska je sto imaju pravo povoljne cijene...Dok za hostbih prvi put cujem sad tako da veze nemam kako i sta... 8-) I eto posjetite http://www.juvemedia.com :D
Hex

#63 Re: Ha ha ha, samo reklama

Post by Hex »

semsudin wrote: Vidite napisali ste iznad da imate 200 korisnika a ova statistika kaze da u stvari imate 126 korisnika, nadam se da je tako.
Molimo da procitate moj odgovor do kraja. Ja sam napisao:
"Na stranici:

Mozete da vidite stanje hosting kompanija u BiH (inace stranica webhosting.info broji samo domene ekstenzija: .com .net .org .biz .info ...) "
webhosting.info broji samo domene sa ekstenzijama .com .net .org .biz .info

Dalje. Imam jedno pitanje za vas. Vi kazete da imate vlastiti server. To je Ok. Da li vi hostujete domenu : ACEBUSINESSDEVELOPMENT.COM jer ima istu IP adresu kao i hostbih.com, a ta domena ima sljedece nameservere: ns580.dizinc.com i ns581.dizinc.com , "dizinc.com"je u vlasnistvu HOSTDIME.

To bi bilo sve od mene...

Inace mi je zao ako sam vas uvrijedio na bilo koji nacin, medutim ja samo stitim prava i ime svoje hosting firme.

Pozdrav,
Emir I.
semsudin

#64 Pa dobro

Post by semsudin »

Pa eto vidis izgleda ljudi cesto lazu

U redu je onda, ja sam samo rekao da su mi tako rekli ovi sto su presli kod nas.

Drago mi je daje sve u redu.
semsudin

#65 Statistika

Post by semsudin »

Pokusavao sam da dodam hostbih u ovu statistiku ali problem je sto mi imamo vise custom name servera, pa ova skripta provjerava samo na jednom unesenom name serveru, provjerava domene samo koje se vode pod tim nameserverom. I onda ne prikaze puni broj hostinga koji se vode kod nas, vec samo hostinge vezane za taj name server.
Kada bi se moglo podesiti da prikazuje po IP-u nameservera, onda bi se moglo tacno prikazati broj web hostinga.
U svakom slucaju cemo pokusati vidjet nesto.
semsudin

Post by semsudin »

Moze biti da su ovi sa hosdime-a postavili nesto, ali nema te domene kod nas. u svakom slucaju provjerit cu.

Pored toga ovdje nema niti jedne .ba ili .co.ba domene, a mi ih imamo puno kod nas.
Racunajuci .com, .net, .org .. i nase bosanske domene, mi imamo 93 web hosting racuna + reselleri

Meni je bilo cudno malo kada je izbacio manji broj web hostinga od naseg realnog, dobro je da znam da nema .ba i .co.ba domena, OK, hvala
semsudin

#67 sta ces

Post by semsudin »

Dobro onda, izgleda da imate vise korisnika, u svakom slucaju cestitamo.
Izvinjavamo se radi broja, ali doslo je do zabune radi nasih domena.
Hex

#68 Re: Statistika

Post by Hex »

semsudin wrote:Pokusavao sam da dodam hostbih u ovu statistiku ali problem je sto mi imamo vise custom name servera, pa ova skripta provjerava samo na jednom unesenom name serveru, provjerava domene samo koje se vode pod tim nameserverom. I onda ne prikaze puni broj hostinga koji se vode kod nas, vec samo hostinge vezane za taj name server.
Kada bi se moglo podesiti da prikazuje po IP-u nameservera, onda bi se moglo tacno prikazati broj web hostinga.
U svakom slucaju cemo pokusati vidjet nesto.
Postovani, niste u pravu. Kod webhosting.info imamo prijavljeno 8 razliciti nameservera. I sve nam ocitava i stavlja pod UNA-HOSTING.

Jos jednom hvala nasim komitentima koji nas podrzavaju.

Jos jedna stvar "custom name servera". Imao sam ja jednu domenu kod "hostdime" onaj Average paket. I imao sam te nameservere. (Provjerite mora da vas Hostdime krade i uzima vase name servere).

Vezano za prelazak nasih komitenata kod vas. Mozete samo navesti jednog i to http://www.biscani.net . A zapravo sa njima smo imali dogovor: dobili su besplatno oko 500 MB prostora na testnom serveru. Za kojeg nismo nista garantirali. Kad su se odlucili da predu kod vas mi smo prebacili nameservere sa nasih nameservera na vase.

Za ostale korisnike, niste ih imali.

pozdrav,
Emir I.
semsudin

Post by semsudin »

Pa eto slagali su, nama su stvarno rekli da im pada server i kupili su web hosting kod nas i platili karticom online.

E pa dobro onda je u redu ako moze vise razlicitih name servera, nisam bio upucen u ovu statistiku bas puno.

A provjerit cu za ove stvari vezano za hostdime i nameservere

Pozdravi
Hex

Post by Hex »

U svakom slucaju ja se jos jednom izvinjavam ako sam bilo koga uvrijedio na bilo koji nacin sa svojim postovima, jer ako jesam nije mi bila namjera.

Ja smatram da u Bosni i Hercegovini ima dovoljno mjesta za sve nas, koji se bavimo web hosting-om.

Puno srece u buducem radu svim koji rade sa hosting-om.

pozdrav,
Emir I.
lizem_za_petaka

Post by lizem_za_petaka »

ja sam sa

http://www.skynet.ba/

prezadovoljan

na trazim puno a imam vise nego sto mi treba
eHost

Post by eHost »

Gospodo "ja_imam_200_klijenata_i_imam_hosting_firmu".....

no hard feelings - ali VI NEMATE POJMA ! neko Vam krade klijente? wow.. pod ovim ja nesto drugo podrazumjevam... Vi se gospodo svadjate oko statistike koju prikazuje websajt webhosting.info ... e pa da znate - da bi statistika bila ispravna ( istina da se broje samo internacionalne domene ), morate takodjer imati ispravne nameservere...

sta se podrazumjeva pod ispravnim nameserverom? da li je unos

Code: Select all

ns100.una-hosting.net.una-hosting.net.

ispravan? Vlasnici Una-Hostinga bi ovo trebali provjeriti.. ovdje se neko dobrano zeznuo sa @ znakom u zoni. ipak njihovi nameserveri bi trebali da budu slijedeci ( kako su ih barem za domenu unijeli ) :

ns100.una-hosting.net. [216.66.18.172] [TTL=172800] [US]
ns101.una-hosting.net. [216.66.18.173] [TTL=172800] [US]
okay.. dalje.. hm.. mail server koji se ovako javlja :

una-hosting.net:
    220-hubs.dnsbox20.com ESMTP Exim 4.44
ja bas nebih definirao kao dobar mail server. Neki mail serveri ce odbiti da prime poruku od istog jer se ime ne podudara. Jednostavna zastita od spama. Slijedeci na listi koji se javio je - SKYNET.ba.. mali check ( samo DNS check naravno ) i dobijete slijedece :

ns1.skynet.ba.:
   Parent server (sava.utic.net.ba) says A record is 66.195.126.27, but
   authoritative DNS server (66.195.126.27 66.194.41.160) says it is 72.29.73.156
ns1.skynet.ba.:
   Parent server (sava.utic.net.ba) says A record is 66.194.41.160, but
   authoritative DNS server (66.195.126.27 66.194.41.160) says it is 72.29.73.156
ns2.skynet.ba.:
   Parent server (sava.utic.net.ba) says A record is 66.195.126.28, but
   authoritative DNS server (66.195.126.27 66.194.41.160) says it is 72.29.73.157
ns2.skynet.ba.:
   Parent server (sava.utic.net.ba) says A record is 66.195.126.28, but
   authoritative DNS server (66.195.126.28 72.29.73.157) says it is 72.29.73.157
ns1.skynet.ba.:
   Parent server (sava.utic.net.ba) says A record is 66.195.126.27, but
   authoritative DNS server (66.195.126.28 72.29.73.157) says it is 72.29.73.156
ns1.skynet.ba.:
   Parent server (sava.utic.net.ba) says A record is 66.194.41.160, but
   authoritative DNS server (66.195.126.28 72.29.73.157) says it is 72.29.73.156
ili javljanje skynetovog mail servera....

skynet.ba claims to be host dime67.dizinc.com [but that host is at 66.195.126.26, not 72.29.73.155].
onda iduci na listi bi bio HOSTBIH.com ista stvar, samo zapakovana pod drugacijim imenom...

ns11.hostbih.com.:
   Parent server (c.gtld-servers.net) says A record is 66.194.238.178, but
   authoritative DNS server (66.194.238.178) says it is 72.29.73.52
ns12.hostbih.com.:
   Parent server (c.gtld-servers.net) says A record is 66.194.238.179, but
   authoritative DNS server (66.194.238.178) says it is 72.29.73.53
ns11.hostbih.com.:
   Parent server (c.gtld-servers.net) says A record is 66.194.238.178, but
   authoritative DNS server (66.194.238.179) says it is 72.29.73.52
ns12.hostbih.com.:
   Parent server (c.gtld-servers.net) says A record is 66.194.238.179, but
   authoritative DNS server (66.194.238.179) says it is 72.29.73.53
ili naravno mail server...

hostbih.com claims to be host dime52.dizinc.com [but that host is at 66.194.238.65, not 72.29.73.51].
da skratim pricu.. ni jedan od navedenih hostera nema za svoju domenu ( vjerovatno onda nema ni za svoje klijente ) tkz. SPF unos. Zasto je isti vazan - ne planiram ovdje diskutovati...

vi se svadjate - gdje je koji i kako se ciji nameserver "zove" i ko mu krade klijente ( ovoj izjavi sam se jednostavno odvalio ;) )... gospodo jeli Vama poznat izraz Reverse IP ?? ocigledno nije.. nije ni cudo onda sto Vam klijenti nestaju...

Vi imate dedicated server ( za koji se mozda neko brine, a mozda i ne ), i pokusavate se oglasavati kao ozbiljan ponudjac web hosting usluga. sa jednim serverom? dobro.. mozda su neki zakupili jos jedan radi windows 2003 servera ( nisam gledao ), ali ovakva podesenja su za business klijente ( bili isti iz BiH ili iz Japana ) jednostavno neprihvatljiva... ako mislite poslovati sa CPanelom bez ikakvog znanja o operativnom sistemu na Vasem serveru ili o protokolima koji se koriste ovoj velikoj mrezi - VRIJEME JE ZA UCENJE ! Jeli neko zna kako izgleda log fajl od sendmaila ili apache.a?

Sada vise nemam volje da idem u diskusije kakve template koristite za web sajtove itd, ali to je Vasa stvar... ruku na srce - ako vec imate registrovane firme i preko 200 klijenata - jeste li platili porez? sumnjam...

Za mene u BiH postoji par firmi koje se bave profesionalno hostingom ( osim telekom firmi i UTICa - koji usput nema Reverse IP unosa za glavne nameservere koji su zaduzeni za .BA domenu !!! ) i ja mislim da nije vazno da ih navodim...

Nadam se da cete se potruditi da ispravite greske koje sam Vam naveo. Ovim nisam zelio da ocrnim ili blatim konkurenciju. Stovise - zelim imati pravu konkurenciju, a ne neke bezvezne hostere koji ubiru klijente sa dumpingom cijena.

Srdacan pozdrav,

E. S.

PS: nisam htio napraviti flame, ali samo sam htio iznijeti cinjenice na vidjelo, da se zna sa kakvim se kartama ko igra. Interesuju me Vasa misljenja.
car-x

Post by car-x »

haji sto je kopija, nego je losa kopija.. fakat :-) :-) :-)
La_Forge

Post by La_Forge »

[/quote]Za mene u BiH postoji par firmi koje se bave profesionalno hostingom ( osim telekom firmi i UTICa - koji usput nema Reverse IP unosa za glavne nameservere koji su zaduzeni za .BA domenu !!! ) i ja mislim da nije vazno da ih navodim... [quote]

... tema se zvala "... pomozite mi da nadjem dobru a jeftinu ponudu hostinga i eventualno domene"... što uključuje prije svega da navodimo primjere, cijene, usluge itd....

planiram, bukvalno, napraviti sebi malu reklamnu stranicu uslug akoje kao freelancer nudim... ne treba ni portal, ne pravim ebay, niti hotmail...

svi ovi podaci vjerovatno imaju neku svoji bit koja mene na žalost ne interesuje...
ponavljam ... treba mi do 10mb, mail i domena... sve ostale podrške su dobro došle....

:roll:
Last edited by La_Forge on 10/05/2005 18:41, edited 1 time in total.
Post Reply