Raguž vs Čović

Locked

Kome biste prije dali svoj glas:

Martin Raguž
111
87%
Dragan Čović
16
13%

Total votes: 127

raskopusa

#51 Re: Raguž vs Čović

Post by raskopusa »

Black swan wrote:to što je neko prije bio jugosloven ne znači da kasnije nije mogao skontati da je u krivu i što mu odgovara ( kao kad se 1992. dijelila pomoć pa ljudi krenuli da se krste i idu u crkvu isti đavo s nacijom)

s druge strane svojim lobiranjem za raguža možete stvoriti novog "komšića"
bosnjaci ne mogu bes "komsica"(demokracija na bosnjacki-bosanski nacin :roll: ).....a onda ce se pitati sta hoce kamenjari pa lijepo smo im izabrali predCjednika. :lol:

...i sve po pravu i zakonu.....zasto se oni dole bune....? :hm: :facepalm:
spreca

#52 Re: Raguž vs Čović

Post by spreca »

Ako je Covic jedini kojem vi vjerujete i koji vas moze predstavljati ,onda ste starno u 'urcu
raskopusa

#53 Re: Raguž vs Čović

Post by raskopusa »

OldMayor wrote:Da su Raguz i Covic jedno te isto, nastupili bi zajedno ove izbore, zar ne?

Raguz je po meni puno umjereniji politicar i osoba sa kojom se moze razgovarati. Meni je dovoljno da on BiH smatra svojom, a kakvo ce unutrasnje uredjenje drzave biti, to iskreno meni nije vazno, samo je bitno da je funkcionalno. Ovo sad sto imamo nije funkcionalno. Republika kakvu smo imali je sada nemoguca. I to treba biti jasno. Zato treba naci neku alternativu, kako sacuvati zemlju, a urediti unutrasnje stanje. Jesu li to regije, malo veci kantoni...ali da svi imaju jednaka prava.

Covic s druge strane ima skroz drugu pricu i on bi sigurno htio da dobije Republiku Herceg-Bosnu, pa cak i da ide i na otcjepljenje. Mislim nema on muda ni kapaciteta za to, ali na tu nacionanilisticku retoriku dobija glasove. Jedino mu je to jos ostalo, sta je uradio taj lik osim sto se povlaci po sudovima?

Ja cu glasati za Raguza i nadam se ce pobjediti. Ako nista covjek barem dodje u emisiju i daje odgovore, gdje Covic? Je li se pojavio lik i u jednoj emisiji? Zasto ne dodje da debatuje, da ga poniste? Zato jer ga je strah, da izgubi i ovo malo glasova sto ce dobit.
za promjenu prepusti hrvatima da izaberu svog predsjednika,zasto da im ga bosnjaci biraju?
cijenim vase misljenje u vecini postova,ali sad niste u pravu 100%.hrvati jesu malobrojni ali nisu niti trebaju biti niciji otirac. neka hrvati izaberu svoje predstavnike pa neka su najgori.ovako jaz medju bosnjacima i hrvatima je sve veci i veci. a to ne vodi nicemu.tek kad im date pravo da sami izaberu,oni ce uvidjeti(ili nece) svoje zablude.ovako jaz postaje sve veci i veci. pitam vas gdje to vodi?????? :?
Radio Sarajevo

#54 Re: Raguž vs Čović

Post by Radio Sarajevo »

Ja ne znam zašto ne bismo glasali za Raguža, čisto da sjebemo njihov troglavi sistem aždaje?

Ja se ne slažem sa načinom biranja predstavnika i mislim da je to van svake pameti, i moj je interes da poremetim tu tronacionalnu strukturu. Drugi razlog je taj što je Čović ustaša i kriminalac, a Raguž nije.
Radio Sarajevo

#55 Re: Raguž vs Čović

Post by Radio Sarajevo »

Black swan wrote:to što je neko prije bio jugosloven ne znači da kasnije nije mogao skontati da je u krivu i što mu odgovara ( kao kad se 1992. dijelila pomoć pa ljudi krenuli da se krste i idu u crkvu isti đavo s nacijom)

To kao što si se ti zajeb'o, nekad bio komi, a sad crni labud. Imaš li i crnu košulju? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56 Re: Raguž vs Čović

Post by Truba »

jašta čitav život trebaš vjerovati u bajke
Adriatic

#57 Re: Raguž vs Čović

Post by Adriatic »

raskopusa wrote:
OldMayor wrote:Da su Raguz i Covic jedno te isto, nastupili bi zajedno ove izbore, zar ne?

Raguz je po meni puno umjereniji politicar i osoba sa kojom se moze razgovarati. Meni je dovoljno da on BiH smatra svojom, a kakvo ce unutrasnje uredjenje drzave biti, to iskreno meni nije vazno, samo je bitno da je funkcionalno. Ovo sad sto imamo nije funkcionalno. Republika kakvu smo imali je sada nemoguca. I to treba biti jasno. Zato treba naci neku alternativu, kako sacuvati zemlju, a urediti unutrasnje stanje. Jesu li to regije, malo veci kantoni...ali da svi imaju jednaka prava.

Covic s druge strane ima skroz drugu pricu i on bi sigurno htio da dobije Republiku Herceg-Bosnu, pa cak i da ide i na otcjepljenje. Mislim nema on muda ni kapaciteta za to, ali na tu nacionanilisticku retoriku dobija glasove. Jedino mu je to jos ostalo, sta je uradio taj lik osim sto se povlaci po sudovima?

Ja cu glasati za Raguza i nadam se ce pobjediti. Ako nista covjek barem dodje u emisiju i daje odgovore, gdje Covic? Je li se pojavio lik i u jednoj emisiji? Zasto ne dodje da debatuje, da ga poniste? Zato jer ga je strah, da izgubi i ovo malo glasova sto ce dobit.
za promjenu prepusti hrvatima da izaberu svog predsjednika,zasto da im ga bosnjaci biraju?
cijenim vase misljenje u vecini postova,ali sad niste u pravu 100%.hrvati jesu malobrojni ali nisu niti trebaju biti niciji otirac. neka hrvati izaberu svoje predstavnike pa neka su najgori.ovako jaz medju bosnjacima i hrvatima je sve veci i veci. a to ne vodi nicemu.tek kad im date pravo da sami izaberu,oni ce uvidjeti(ili nece) svoje zablude.ovako jaz postaje sve veci i veci. pitam vas gdje to vodi?????? :?
Zato što Bošnjaci ne biraju Hrvatima niti bilo kome drugom.
Bošnjaka je tri puta više nego Hrvata.
A da ne spominjemo ostale.
Ko njih predstavlja, po toj logici?
Hrvati treba da se udaraju nogama u guzice jer ih ima 12 % a imaju trećinu vlasti.
I dosta više te šuplje kamenjarske......Jugoslovenske :D
OldMayor

#58 Re: Raguž vs Čović

Post by OldMayor »

raskopusa wrote:

bosnjaci ne mogu bes "komsica"(demokracija na bosnjacki-bosanski nacin :roll: ).....a onda ce se pitati sta hoce kamenjari pa lijepo smo im izabrali predCjednika. :lol:

...i sve po pravu i zakonu.....zasto se oni dole bune....? :hm: :facepalm:
Za Raguza ce glasati bosanci, a ne bosnjaci, tj. ostali. Oni koji ne mogu pronaci nikoga kod bosnjackih kandidata ko bi ih predstavio.

S druge strane ce to isto uraditi i Hrvati, oni koji zele normalnu i funkcionalnu zemlju, gradjansku BiH.

U cemu je problem? Hoce li Raguz zastupati interese Hrvata, pa naravno da hoce. Hoce li to raditi kao Covic i ici ka otcjepljenju HB, nece.

Dakle, sta vi hrvati hocete? Hocete li gradjansku BiH i da ovo bude vasa zemlja ili hocete nesto poput sumske republike? Pa da imate svog Dodika u liku Covica? Ako hocete ovo drugo, to necete dobiti - ovu zemlju niko vise nece dijeliti!
rekla-kazala

#59 Re: Raguž vs Čović

Post by rekla-kazala »

raskopusa wrote:

Ja sam se na popisu izjasnio kao Bosanac, agnostik i uzimam sebi za pravo kao građanin ( jer je BiH i građanska) da glasam za koga želim, u ovom slučaju za Raguža.
Last edited by rekla-kazala on 08/10/2014 14:13, edited 1 time in total.
York Light 100`s

#60 Re: Raguž vs Čović

Post by York Light 100`s »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
escobar__ wrote:A što ne biraju bošnjačkog člana? Nije cool? Na kraju krajeva, prepošteni "Bosanci" imaju svoje predstavnike koji se po potrebi izjasne kao Bošnjaci, ali nisu Bošnjaci (Hadžiomerović i Suljagić). U čemu je problem?
Pa moj Escobar valjda poznaješ elementarne stvari. Bosanci (to mogu biti Hrvati, Srbi i Bošnjaci) biraju onako kako je definisano zakonom i Ustavom BiH. Građani F.BiH biraju između bošnjačkog i hrvatskog člana, bosanskog člana nema. :shock: Hadžiomerović i Suljagić su kandidati za bošnjačkog člana dok bosanski član Predsjedništva BiH na žalost ne postoji. Dakle potpuno je legitimno i legalno glasati za jednog od ova dva ponuđena bez obzira na tvoju ili moju nacionalnu pripadnost, kontaš? To što ti ili čelnici HDZ-a misle da je demokratija i multikultura ljudima ograničavati pravo izbora zbog nacionalne pripadnosti je vaš problem. Dok je zakon i Ustav takav kakav je Bosanci se nemaju šta kome pravdati.

Licemjerno bi bilo da SDP ponovo predloži hrvatskog člana mada po zakonu i to je legalno i ne kažem da je to OK.
Čekaj malo, ako ti nećeš glasati za jednog od bošnjačkih članova jer to nije cool i pošto se osjećaš kao Bosanac, imaš pravo da glasaš za bilo koga u Federaciju i ne šljiviš nacionalnu pripadnost onda mi reci zašto za Raguža čiji je slogan "Bosna je i zemlja nas hrvata, podvucimo crtu". Šta ti on pruža da bi glasao za njega? Ako se izjašnjavaš kao Bosanac bez obzira jesi li muslimanske ili katoličke vjere šta je onda na njemu privlačno da bi privukao ljude koje tako razmišljaju?
raskopusa

#61 Re: Raguž vs Čović

Post by raskopusa »

spreca wrote:Ako je Covic jedini kojem vi vjerujete i koji vas moze predstavljati ,onda ste starno u 'urcu
u cemu je razlika izmedju covica,izetbegovica, i dodika?......nismo mi u 'urcu vec u govnima do guse ....nema tu neke razlike medju kandidatima.nas problem je sto nemamo izbora,nemamo novih snaga koje ce donijeti nesto novo i bolje. bar ja to tako vidim. :) ako ti mozes u ovim kandidatima da prepoznas nesto novo i bolje,onda si teska naivcina.
spreca

#62 Re: Raguž vs Čović

Post by spreca »

raskopusa wrote: za promjenu prepusti hrvatima da izaberu svog predsjednika,zasto da im ga bosnjaci biraju?
ovo ti je vjerovatno lapsus........problem je sto mnogi ovdje neshvataju da clan predstavnistva iz bilo kojeg naroda treba predstavlja sve nas a ne samo svoje stado.........pa zato ce mnogi iz drugog tora glasati za Raguza..........Covic nikad nije dao ni najmanj signal ono kao dosta je bilo zajebancije daj te da radimo sta za drzavu......e bas ono za drzavu on i nece i zato ce svi njegovi pokusaji biti samo pusenje
raskopusa

#63 Re: Raguž vs Čović

Post by raskopusa »

rekla-kazala wrote: Ja sam se na popisu izjasnio kao Bosanac, agnostik i uzimam sebi za pravo kao građanin ( jer je BiH i građanska) da glasam za koga želim, u ovom slučaju za Raguža.
nema frke,glasaj za koga hoces.samo se sutra nemoj pitati zasto hrvati ne zele ovakvu bih. :-)
OldMayor

#64 Re: Raguž vs Čović

Post by OldMayor »

raskopusa wrote: za promjenu prepusti hrvatima da izaberu svog predsjednika,zasto da im ga bosnjaci biraju?
Vidi, niko sa 100% sigurnoscu ne moze sad tvrditi ko ce koga birati? Otkud evo ti znas sta hrvati zele? Pa mozda bas oni zele Raguza?

Sva ta spinovanja dolaze iz Coviceve kuhinje, koji zeli sebi osigurati alibi. Kako mi sa 100% sigurnoscu mozemo reci da evo npr Raguz sutra da pobjedi, to ne bi uradio i bez glasova Bosnjaka?

Ajmo sacekati rezultate, pa onda pricati. Ja opet ponavljam, nijedan bosnjak (bosnjak koji je do jucer glasao za sda, za bih itd) nece glasati za Raguza.

Za Raguza ce glasati oni ljudi koji zele gradjansku zemlju, gdje ce i Hrvati imati sva svoja prava, kao i Bosnjaci i Srbi u SVAKOM kutku ove zemlje. Mi to sada nemamo i to treba promjeniti.

Hrvati i da dobiju treci entitet, opet nista nisu dobili. Zemlja ce i dalje slabiti jer nije prirodno da zemlju cine dijelovi koje nazor zele da budu nepovezani, a do jucer su cinile ekonomske cjeline. To se ne moze razbiti ni za 50 godina.
Radio Sarajevo

#65 Re: Raguž vs Čović

Post by Radio Sarajevo »

Black swan wrote:jašta čitav život trebaš vjerovati u bajke
Zato vjeruj u crnu košulju, pa kad izađe iz mode, skini je i obuci opet crvenu. Ali nemoj se čuditi onda što ti Sarajevo ne valja, jebiga, kod nas su crnokošuljaši vješali ljude po Vilsu, a tebi još ne fali dlaka s glave.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#66 Re: Raguž vs Čović

Post by Truba »

kad bi se razgovaralo o tome kakav je ustav
a ne kakav bi trebao biti ili kakav bi bio bolji ili kakav bi neki više voljeli

mnogo bi lakše bile rasprave
spreca

#67 Re: Raguž vs Čović

Post by spreca »

raskopusa wrote:
spreca wrote:Ako je Covic jedini kojem vi vjerujete i koji vas moze predstavljati ,onda ste starno u 'urcu
u cemu je razlika izmedju covica,izetbegovica, i dodika?......nismo mi u 'urcu vec u govnima do guse ....nema tu neke razlike medju kandidatima.nas problem je sto nemamo izbora,nemamo novih snaga koje ce donijeti nesto novo i bolje. bar ja to tako vidim. :) ako ti mozes u ovim kandidatima da prepoznas nesto novo i bolje,onda si teska naivcina.
ma sve ista govna..........pogledaj malo temu o Bakiru i vidjeces sta bosnjaci misle o njemu......nevidjeh slicnu temu o Covicu.....ako bas interesuje sta mislim o Bakiru

Re: BAKIRE ODLAZI

PostPostao/la spreca dana 07/10/2014 18:03
Da nije alijin sin, Bake bi maksimalno mogao biti taxista

spreca

Vrh

PostPostao/la Dozer dana 07/10/2014 18:03

spreca je napisao/la:Da nije alijin sin, Bake bi maksimalno mogao biti taxista

Ako i to... nisam siguran zna li voziti uopste :D

Dozer

Vrh

PostPostao/la spreca dana 07/10/2014 18:07

Dozer je napisao/la:

spreca je napisao/la:Da nije alijin sin, Bake bi maksimalno mogao biti taxista

Ako i to... nisam siguran zna li voziti uopste :D

Mislio sam na one kochije na vrelu bosne :mrgreen:

spreca

Vrh

PostPostao/la Dozer dana 07/10/2014 18:08
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Dozer

Vrh

PostPostao/la spreca dana 07/10/2014 18:11
Kad mu je sve kupio ..mogo je vala i vozacku :mrgreen: .......mogo je sad za bajram svercat kurbane :lol:

spreca

Vrh

PostPostao/la Dozer dana 07/10/2014 18:13
Ma jok...ne livo on krv ni na slici... Zato jest bio u sefu u ratu, da ne gleda krv. Pogotovo ne eventualno svoju ;)

Dozer

rekla-kazala

#68 Re: Raguž vs Čović

Post by rekla-kazala »

raskopusa wrote:
rekla-kazala wrote: Ja sam se na popisu izjasnio kao Bosanac, agnostik i uzimam sebi za pravo kao građanin ( jer je BiH i građanska) da glasam za koga želim, u ovom slučaju za Raguža.
nema frke,glasaj za koga hoces.samo se sutra nemoj pitati zasto hrvati ne zele ovakvu bih. :-)
Ne žele je ovakvu ni Bošnjaci, ni Srbi a ni ostali ( Bosanci).
Svako ima svoje neispunjene želje.
Radio Sarajevo

#69 Re: Raguž vs Čović

Post by Radio Sarajevo »

rekla-kazala wrote:
raskopusa wrote:
Ne žele je ovakvu ni Bošnjaci, ni Srbi a ni ostali ( Bosanci).
Svako ima svoje neispunjene želje.
HDZ je na zadnjim izborima dobio oko 100.000 glasova, što je samo petina Hrvata u BiH, a samo 1/40 cijelog stanovništva.

Ko ih jebe...
Adriatic

#70 Re: Raguž vs Čović

Post by Adriatic »

raskopusa wrote:
Najbolji su mi ovi što znaju šta hoće a šta neće cijeli narod :-)
OldMayor

#71 Re: Raguž vs Čović

Post by OldMayor »

Izbori 2010.

KRIŠTO BORJANA - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 109758 19,74
RAGUŽ MARTIN - HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 60266
OldMayor

#72 Re: Raguž vs Čović

Post by OldMayor »

Radio Sarajevo wrote:HDZ je na zadnjim izborima dobio oko 100.000 glasova, što je samo petina Hrvata u BiH, a samo 1/40 cijelog stanovništva.

Ko ih jebe...
Znas sad ce ti reci, kako ces tako, pa vidis tih 100k je ugrozeno...

A to sto ostalih ima duplo vise, ko njih jebe...daj ti nas prvo rijesi, lako cemo za ostale.
seln

#73 Re: Raguž vs Čović

Post by seln »

raskopusa wrote:
Nemoj se ni ti pitati zasto nas zaboli kita sta Hrvati zele ili ne zele.
IcedMFEarth

#74 Re: Raguž vs Čović

Post by IcedMFEarth »

Kolike su šanse da Raguž postane član predsjedništva bez bošnjačkih glasova ?
Pismonosa

#75 Re: Raguž vs Čović

Post by Pismonosa »

Objektivitet wrote:http://geto.ba/bosnjackim-glasovima-treceg-entiteta/

BOŠNJAČKIM GLASOVIMA DO TREĆEG ENTITETA

Onima koji su dovoljno upućeni u političku situaciju u BiH dovoljno je poznato kojim se faktorima služi Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990, kako bi na osnovu hrvatskih, ali i bošnjačkih glasova zauzeo mjesto člana Predsjedništva BiH.

Evropska politika Martina Raguža ne bi bila sporna da 2010. godine nije isticao da će se fokusirati na promjenu institucionalne diskriminacije hrvatskog naroda. Raguž je tada naglašavao da je Željko Komšić glavna personifikacija tog problema kojeg je optuživao da je na osnovu bošnjačkih glasova izabran za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Bivši šef kabineta Krešimira Zubaka i predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, danas vodi prljavu predizbornu kampanju u kojoj se zalaže za uvođenje trećeg entiteta iznoseći takve stavove samo u Hercegovini, dok se u izbornim jedinicama sa većinskim bošnjačkim stanovništvo predstavlja kao proevropski kandidat koji poštuje ustavno uređenje BiH.

Na pitanje o tome šta misli o trećem entitetu Martin Raguž nikada nije konkretno odgovorio, nego je uvijek isticao da će se borit za istinsku ravnopravnost hrvatskog naroda, insinuirajući da su prava hrvatskog naroda marginalizovana samim tim što hrvatskog člana Predsjedništva BiH mogu birati kako Hrvati, tako i Bošnjaci.

Raguž je 2007. godine bio jedan od glavnih zagovarača Kreševske deklaracije koja je otvorila mogućnost formiranja federalnih jednica, odnosno trećeg entiteta. Bošnjaci su očito zaboravili pravu historiju političkog djelovanja Martina Raguža koji danas važi za kandidata koji se zalaže za evropsku Bosnu i Hercegovinu. Na isti način veličan je i miljenik sarajevske čaršije Jadranko Prlić sve do trenutka dok 2004. godine nije optužen pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju za etničko čišćenje grada Mostara i zločine nad Bošnjacima.

Činjenica je da Martin Raguž vodi oprečnu političku kampanju, nadajući se da će uz pomoć bošnjačkih glasova postati član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. I više je nego jasno da se od samog početka političkog angažmana Raguž zalaže za uvođenje trećeg entiteta, te da je njegova retorika usmjerena ka Bošnjacima čista demagogija. Raguž je davno postao svjestan onog što sva anketna ispitivanja javnog mnijenja pokazuju, a to je da uveliko zaostaje za Draganom Čovićem, kandidatom HDZ-a BiH, koji ima većinsku podršku hrvatskog biračkog tijela.

Čović i Raguž razlikuju se samo u tome što se Čović za razliku od Raguža otvoreno zalaže za uspostavljanje trećeg entiteta.

Izvor: čitaoc-reporter Portala Geto.ba
:lol: :lol: :lol:

Pa evo, zaboravimo Raguža. Eto hajde, zamislimo da stožerna ekstra desna stranka koja želi da drži tapiju nad Hrvatima u BiH dobije bukvalno sve glasove koje i želi. I? Šta bi se dosilo? Je l bi se dobio treći entitet i hercegbosna? Ne bi? Što ne bi? Pa za to što je za promjene takve vrste i za takvo nešto opet neophodna i bošnjačka saglasnost. I čemu onda ova sprdačina sa Martinom i trećim? :-) :-)

Mada, da se razumijemo, ja nikad ne bih glasao za Martina. Nije mi simpatičan al nikako :D
Locked