Biseri dragih nam profesora...

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Cyber-harambashica

#51 Re: Biseri dragih nam profesora...

Post by Cyber-harambashica »

kad me je ubedjivao da je Jugoslavija bila u varshavskom paktu, ali 15 min!
Ductus Holedocus

#52 Re: Biseri dragih nam profesora...

Post by Ductus Holedocus »

Sav je biser :-D
Ductus Holedocus

#53 Re: Biseri dragih nam profesora...

Post by Ductus Holedocus »

Na ispit dolazi jedna moja kolegica..onako sva blesava...i kao pokusava druge utjesiti..i onako sva hiperaktivna,objasnjava ovom jednom "pa bolan,sta si se prp'o kod njega je lakse pasti sa stolice nego na ispitu"..Dok ej ona to govrila..profesor je ulazio..i naravno sve cuo..
Red na nju..izvlaci stolicu da sjedne,kaze njoj profesor"pazite koleginice da ne padnete" :lol:
Esja

#54 Re: Biseri dragih nam profesora...

Post by Esja »

U jednoj gimnaziji, profesor geografije - Milan: u ovoj zemlji ima mnogo rogaca i naranaca, a tu rastu i razne vocke i povrcke (i podrigne na kraju) :D
Na jednom sarajevskom faksu, profesorica makrsizma daje papir da se prisutni studenti potpisu i onda cita na mikrofon imena, a "procitana" osoba treba da se javi.....i neko napisao Pavle Vujisic, a ona proziva: Pavle Vujisic! Kako se Pavle ne javlja :lol: , ona iz sveg glasa: Pavlee Vujisicc!! :D
Na PMF profesor - Amerikanac (vjerovatno mnogima poznat) govori o ekvivalentnosti skupova i uporedjuje sa redovima klupa (sjedjelo se u dva reda)....Ovaj red kurvalentan s ovaj drugi red(radi se o losem izgovoru naseg jezika)....A jedan student dodaje: Nismo mi, profesore, takvi. :lol:
bepina2

#55 Re:

Post by bepina2 »

JBT wrote:Dosao student na ispit, nakon 7 dana kampanjskog strebanja. Izgleda ko Zhera iz C. Jabuke na sabahu, tj. ko da ga je krava zvakala. Melanholik.
Odgovara na izvucena pitanja po tuc-muc sistemu. Profesor, superioran, zeljan krvi. Prekinu studenta i pita ga: "Stani, stani. Polako. Hajmo o necemu u cemu si mozda bolji. Koliko je sijalica u ovoj prostoriji?" Student se mrtav-hladan poce okretati na stolici i brojati. "Deset"-odgovori student. Profesor otvori ladicu stola i izvadi jednu sijalicu i rece: "Zao mi je kolega. U ovoj prostoriji je jedanaest sijalica. Pali ste."

Drugi ispitni rok. Isti profesor a takav i student. Cim je student sjeo na stolicu, pita ga profesor: "Kolega, opet mi na istom. Koliko je sijalica u ovoj prostoriji?" Student rece bez brojanja: "Jedanaest." Profesor rece: "Nije tacno, kolega, deset sijalica. Prebrojte sami." Student se okrenu, izbroja sijalice, okrenu se profesoru i izvadi jednu sijalicu iz dzepa: "Jedanaest, profesore."

Profesor upisa ocjenu u index i vrati ga studentu. Student, melanholicno ustade, otvori vrata i rece: "Dovidjenja."
:thumbup:
Post Reply