a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
akcid

#51 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by akcid »

DaffyDuck wrote: @akcid u ovoj rupi mozes haman i vijecnicu kupit ako nekom das 5% :wink: :-?.

Ja ću i ove godine glasati za one tuzlanske komuniste, sada za prof. Begića.

I kad ne prođu izborni prag, bar će mi savjest biti čista, i jezik bez dlaka :oops:
Last edited by akcid on 18/09/2014 20:56, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#52 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

dječak sa šibicama wrote:
StupskaBitanga wrote:pa Konzum svakako sve objekte renta i osim dole u Rajlovcu nema svojih u vlasništvu
Mozda veliki marketi, ali male prodavnice su listom u njihovom vlasnistvu. Poklopili su visocki Vemex recimo. Ili kako se vec zvala ta propala trgovacka prijeratna kuca.
Oni su imali radnje po cijelom Sarajevu.

Isto ko sto je Amko poklopio Upijeve granape.
da radi se o firmi Konzum d.d Sarajevo koji je kupljen od slovenačke Droga-Portorož
Na taj način je Konzum i ušao na bh tržiše
Potom je imovinu među kojom je poslovna zgrada u Vrazovoj prodao
akcid

#53 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by akcid »

StupskaBitanga wrote:ja govorim o prostoru Korea gdje je sada Konzum a prije VF
VF je to kupio

Kako je mogao kupiti državnu imovinu :? Kako je kupio, kojom privatizacijom?
raskopusa

#54 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by raskopusa »

daxon wrote:Ma samo da Lidl dođe, svi ovi "domaći" i domaći mogu prdit u fišek.
evo da malo naparite oke.ovo je ponuda tjedna u sloveniji.ne zaboravimo da je tamo prosjek plata 1000€.

http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?id=258
StupskaBitanga

#55 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

a gdje ti živiš?
Evo ti da ne misliš na da sam na nekim drogama
Za dio objekta željeznička stanica Sarajevo-teretna koji je bio izdat VF-KOMERC Sarajevo, a bio je
predmet naših nalaza u prethodnoj reviziji zbog određenih nepravilnosti, u toku 2004. godine i 2005. godine izvršena je prodaja tog dijela objekta sa pripadajućim parkingom. Prodaja je odobrena
odlukom Upravnog odbora Željeznica broj: UO 1081-5-2/04 od 28.07.2004. godine, o čemu postoji saglasnost resornog ministarstva. Izvršena je putem male privatizacije metodom aukcijske prodaje
posredstvom Agencije za privatizaciju FBiH. Početna cijena u iznosu od 3.314.410 KM, a koja se odnosi na stanje prije ulaganja utvrđena je na osnovu nalaza ovlaštenog sudskog vještaka građevinske struke od 15.07.2004. godine. Prodaja je izvršena 17.01.2005. godine, kada je održanaaukcija u Agenciji za privatizaciju FBiH na kojoj je postignuta prodajna cijena u iznosu od 2.320.200 KM koja je manja od početne za 30%. Ispravnosti
provedenog postupka prodaje navedenog objekta
tim Ureda za reviziju nije cijenio i o istom ne iznosimo svoje mišljenje.
akcid

#57 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by akcid »

StupskaBitanga wrote:a gdje ti živiš?
Evo ti da ne misliš na da sam na nekim drogama
Za dio objekta željeznička stanica Sarajevo-teretna koji je bio izdat VF-KOMERC Sarajevo, a bio je
predmet naših nalaza u prethodnoj reviziji zbog određenih nepravilnosti, u toku 2004. godine i 2005. godine izvršena je prodaja tog dijela objekta sa pripadajućim parkingom. Prodaja je odobrena
odlukom Upravnog odbora Željeznica broj: UO 1081-5-2/04 od 28.07.2004. godine, o čemu postoji saglasnost resornog ministarstva. Izvršena je putem male privatizacije metodom aukcijske prodaje
posredstvom Agencije za privatizaciju FBiH. Početna cijena u iznosu od 3.314.410 KM, a koja se odnosi na stanje prije ulaganja utvrđena je na osnovu nalaza ovlaštenog sudskog vještaka građevinske struke od 15.07.2004. godine. Prodaja je izvršena 17.01.2005. godine, kada je održanaaukcija u Agenciji za privatizaciju FBiH na kojoj je postignuta prodajna cijena u iznosu od 2.320.200 KM koja je manja od početne za 30%. Ispravnosti
provedenog postupka prodaje navedenog objekta
tim Ureda za reviziju nije cijenio i o istom ne iznosimo svoje mišljenje.
Prije 10 godina.. :?

Ne mogu da vjerujem, onakav prostor na onoj lokaciji, prodan za 3,5 mil. KM :shock: :shock: :shock:

Pa kakva mafija, pa koji kriminalci u pm :shock: :shock: :shock: :cry:
HM 2011

#58 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by HM 2011 »

Bez zeze u Škafi 25 kg brašna oko 15 KM ako ne i nie - 3 KG detrdženta nekih 6 KM.....

I Škafa je koliko shvatam stvari domaće samo je malo više daleko...

Onda ide Fis Vitez ????

Penny plus - (nije nešto konkurentono cijenama - ali baš nešto niti nisam zagledao detaljno - možda i jeste ko će ga znati)....

Eto uz Bingo još tri domaća ultra mega giga granapa----
StupskaBitanga

#59 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

amko
dječak sa šibicama

#60 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by dječak sa šibicama »

HM 2011 wrote:Bez zeze u Škafi 25 kg brašna oko 15 KM ako ne i nie - 3 KG detrdženta nekih 6 KM.....
Taj deterdjent stavis tri puta u masinu za ves, i mozes je baciti.
akcid

#61 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by akcid »

HM 2011 wrote:I Škafa je koliko shvatam stvari domaće samo je malo više daleko...

Onda ide Fis Vitez ????

Penny plus - ....

Eto uz Bingo još tri domaća ultra mega giga granapa----

Najmanje je bitno je li osnivač velikih trgovačkih lanaca domaći ili inostrani, kapital na kraju godine svakako odlazi u privatne fondove, bilo Perine, Fahrine, ili Todorove :D

Bitno je koliko ko evidentira svoj promet kroz porez, koliko ko uplaćuje doprinosa i unosi novca u zdravstvene i penzione fondove, koliko ko plaća radnika.

Nisam siguran da Škafa, ili Amko, Bingo, i ostali domaći "giganti" baš nešto pretjerano učestvuju u punjenju budžeta. Nemam te podatke, ali vjerujem da je tu Konzum u prednosti.
Enticer

#62 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Enticer »

HM 2011 wrote:Bez zeze u Škafi 25 kg brašna oko 15 KM ako ne i nie - 3 KG detrdženta nekih 6 KM.....
Mercator, najskuplje mjesto u gradu.
StupskaBitanga

#63 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Najveći zločin Konzuma je odnos prema dobavljačima i bh proizvođačima
ibizza

#64 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by ibizza »

Enticer wrote:
Mercator, najskuplje mjesto u gradu.
Nije tacno!
ibizza

#65 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by ibizza »

StupskaBitanga wrote:Najbolji Mercator u gradu je u Alti i meni će njega biti žao
Ono je bilo nešto najbolje u gradu
Hiper bi bio jos bolji, trebao se renovirati pocetkom Maja mjeseca, medjutim zbog Konzuma odustalo se od te ideje.
strong69

#66 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by strong69 »

StupskaBitanga wrote:Najveći zločin Konzuma je odnos prema dobavljačima i bh proizvođačima
Rok placanja ide do 180 dana :shock: To je zlocin ove drzave koja im je to dozvolila da rade.
StupskaBitanga

#67 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

ibizza wrote:
StupskaBitanga wrote:Najbolji Mercator u gradu je u Alti i meni će njega biti žao
Ono je bilo nešto najbolje u gradu
Hiper bi bio jos bolji, trebao se renovirati pocetkom Maja mjeseca, medjutim zbog Konzuma odustalo se od te ideje.
šteta :(
kakavdanakneiskustvu

#69 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mis mekinjas wrote:
raskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
u drugim zemljama je to nezamislivo.neki nasi primise neki sitnis i pustise da todoric hara.koji smo mi bijednici.

idu izbori,ovu vlast na svim nivoima treba otjerati. :cry:
Merkator su prodali Slovenci, koji su ga sami pokrali i napravili dugove.
A za Konzum do Konzuma je zaduzena Agencija za trzisno natjecanje, koja, nisam cula da postoji u BiH.
Inace, Konzum ce se zvati u BiH i mozda Hr. U Srbiji nece.

Fakat se u Srbiji drukčije zove,ideja valjda,zna li ko zbog čega?
kakavdanakneiskustvu

#70 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by kakavdanakneiskustvu »

leigh wrote:Mene najviše brine što će Mercatorove, donekle visoke cijene, sada biti još više. Uzimaju nenormalnu maržu - razlika Binga i Konzuma i do 1,00 KM po artiklu :shock:

I vise,pampers pelene u konzumu dvije i po marke skuplje
StupskaBitanga

#71 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Mis mekinjas wrote:
raskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
u drugim zemljama je to nezamislivo.neki nasi primise neki sitnis i pustise da todoric hara.koji smo mi bijednici.

A za Konzum do Konzuma je zaduzena Agencija za trzisno natjecanje, koja, nisam cula da postoji u BiH.

isto što se Mercator objekti zovu Roda jer Srbi nisu dobro prihvatili Mercator u početku tako da su slovenci preuzeli od Rodića Rodu i nastavili sa tim konceptom. Todorić poučen istim iskustvom kupuje veleprodajnu firmu idea i onda se prebacuje u maloprodaju. Sada će svi objekti biti roda
DaffyDuck

#72 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by DaffyDuck »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Mis mekinjas wrote:

IDEA, zbog animoziteta prema HR. Nema u Srbiji ni Ledo, nego Frikom.
vade_mecum

#74 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by vade_mecum »

raskopusa wrote:
daxon wrote:Ma samo da Lidl dođe, svi ovi "domaći" i domaći mogu prdit u fišek.
evo da malo naparite oke.ovo je ponuda tjedna u sloveniji.ne zaboravimo da je tamo prosjek plata 1000€.

http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?id=258
koja je poenta sa vinom? :?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#75 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Entropio »

.
Post Reply