DaffyDuck wrote: @akcid u ovoj rupi mozes haman i vijecnicu kupit ako nekom das 5%![]()
.
Ja ću i ove godine glasati za one tuzlanske komuniste, sada za prof. Begića.
I kad ne prođu izborni prag, bar će mi savjest biti čista, i jezik bez dlaka
DaffyDuck wrote: @akcid u ovoj rupi mozes haman i vijecnicu kupit ako nekom das 5%![]()
.
da radi se o firmi Konzum d.d Sarajevo koji je kupljen od slovenačke Droga-Portoroždječak sa šibicama wrote:Mozda veliki marketi, ali male prodavnice su listom u njihovom vlasnistvu. Poklopili su visocki Vemex recimo. Ili kako se vec zvala ta propala trgovacka prijeratna kuca.StupskaBitanga wrote:pa Konzum svakako sve objekte renta i osim dole u Rajlovcu nema svojih u vlasništvu
Oni su imali radnje po cijelom Sarajevu.
Isto ko sto je Amko poklopio Upijeve granape.
StupskaBitanga wrote:ja govorim o prostoru Korea gdje je sada Konzum a prije VF
VF je to kupio
evo da malo naparite oke.ovo je ponuda tjedna u sloveniji.ne zaboravimo da je tamo prosjek plata 1000€.daxon wrote:Ma samo da Lidl dođe, svi ovi "domaći" i domaći mogu prdit u fišek.
Za dio objekta željeznička stanica Sarajevo-teretna koji je bio izdat VF-KOMERC Sarajevo, a bio je
predmet naših nalaza u prethodnoj reviziji zbog određenih nepravilnosti, u toku 2004. godine i 2005. godine izvršena je prodaja tog dijela objekta sa pripadajućim parkingom. Prodaja je odobrena
odlukom Upravnog odbora Željeznica broj: UO 1081-5-2/04 od 28.07.2004. godine, o čemu postoji saglasnost resornog ministarstva. Izvršena je putem male privatizacije metodom aukcijske prodaje
posredstvom Agencije za privatizaciju FBiH. Početna cijena u iznosu od 3.314.410 KM, a koja se odnosi na stanje prije ulaganja utvrđena je na osnovu nalaza ovlaštenog sudskog vještaka građevinske struke od 15.07.2004. godine. Prodaja je izvršena 17.01.2005. godine, kada je održanaaukcija u Agenciji za privatizaciju FBiH na kojoj je postignuta prodajna cijena u iznosu od 2.320.200 KM koja je manja od početne za 30%. Ispravnosti
provedenog postupka prodaje navedenog objekta
tim Ureda za reviziju nije cijenio i o istom ne iznosimo svoje mišljenje.
Prije 10 godina..StupskaBitanga wrote:a gdje ti živiš?
Evo ti da ne misliš na da sam na nekim drogamaZa dio objekta željeznička stanica Sarajevo-teretna koji je bio izdat VF-KOMERC Sarajevo, a bio je
predmet naših nalaza u prethodnoj reviziji zbog određenih nepravilnosti, u toku 2004. godine i 2005. godine izvršena je prodaja tog dijela objekta sa pripadajućim parkingom. Prodaja je odobrena
odlukom Upravnog odbora Željeznica broj: UO 1081-5-2/04 od 28.07.2004. godine, o čemu postoji saglasnost resornog ministarstva. Izvršena je putem male privatizacije metodom aukcijske prodaje
posredstvom Agencije za privatizaciju FBiH. Početna cijena u iznosu od 3.314.410 KM, a koja se odnosi na stanje prije ulaganja utvrđena je na osnovu nalaza ovlaštenog sudskog vještaka građevinske struke od 15.07.2004. godine. Prodaja je izvršena 17.01.2005. godine, kada je održanaaukcija u Agenciji za privatizaciju FBiH na kojoj je postignuta prodajna cijena u iznosu od 2.320.200 KM koja je manja od početne za 30%. Ispravnosti
provedenog postupka prodaje navedenog objekta
tim Ureda za reviziju nije cijenio i o istom ne iznosimo svoje mišljenje.
Taj deterdjent stavis tri puta u masinu za ves, i mozes je baciti.HM 2011 wrote:Bez zeze u Škafi 25 kg brašna oko 15 KM ako ne i nie - 3 KG detrdženta nekih 6 KM.....
HM 2011 wrote:I Škafa je koliko shvatam stvari domaće samo je malo više daleko...
Onda ide Fis Vitez ????
Penny plus - ....
Eto uz Bingo još tri domaća ultra mega giga granapa----
Mercator, najskuplje mjesto u gradu.dječak sa šibicama wrote:Taj deterdjent stavis tri puta u masinu za ves, i mozes je baciti.HM 2011 wrote:Bez zeze u Škafi 25 kg brašna oko 15 KM ako ne i nie - 3 KG detrdženta nekih 6 KM.....
Nije tacno!Enticer wrote:Mercator, najskuplje mjesto u gradu.dječak sa šibicama wrote:Taj deterdjent stavis tri puta u masinu za ves, i mozes je baciti.HM 2011 wrote:Bez zeze u Škafi 25 kg brašna oko 15 KM ako ne i nie - 3 KG detrdženta nekih 6 KM.....
Hiper bi bio jos bolji, trebao se renovirati pocetkom Maja mjeseca, medjutim zbog Konzuma odustalo se od te ideje.StupskaBitanga wrote:Najbolji Mercator u gradu je u Alti i meni će njega biti žao
Ono je bilo nešto najbolje u gradu
Rok placanja ide do 180 danaStupskaBitanga wrote:Najveći zločin Konzuma je odnos prema dobavljačima i bh proizvođačima
štetaibizza wrote:Hiper bi bio jos bolji, trebao se renovirati pocetkom Maja mjeseca, medjutim zbog Konzuma odustalo se od te ideje.StupskaBitanga wrote:Najbolji Mercator u gradu je u Alti i meni će njega biti žao
Ono je bilo nešto najbolje u gradu
Mis mekinjas wrote:Merkator su prodali Slovenci, koji su ga sami pokrali i napravili dugove.raskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
u drugim zemljama je to nezamislivo.neki nasi primise neki sitnis i pustise da todoric hara.koji smo mi bijednici.
idu izbori,ovu vlast na svim nivoima treba otjerati.
A za Konzum do Konzuma je zaduzena Agencija za trzisno natjecanje, koja, nisam cula da postoji u BiH.
Inace, Konzum ce se zvati u BiH i mozda Hr. U Srbiji nece.
leigh wrote:Mene najviše brine što će Mercatorove, donekle visoke cijene, sada biti još više. Uzimaju nenormalnu maržu - razlika Binga i Konzuma i do 1,00 KM po artiklu
isto što se Mercator objekti zovu Roda jer Srbi nisu dobro prihvatili Mercator u početku tako da su slovenci preuzeli od Rodića Rodu i nastavili sa tim konceptom. Todorić poučen istim iskustvom kupuje veleprodajnu firmu idea i onda se prebacuje u maloprodaju. Sada će svi objekti biti rodakakavdanakneiskustvu wrote:Mis mekinjas wrote:Merkator su prodali Slovenci, koji su ga sami pokrali i napravili dugove.raskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
u drugim zemljama je to nezamislivo.neki nasi primise neki sitnis i pustise da todoric hara.koji smo mi bijednici.
A za Konzum do Konzuma je zaduzena Agencija za trzisno natjecanje, koja, nisam cula da postoji u BiH.
Fakat se u Srbiji drukčije zove,ideja valjda,zna li ko zbog čega?
IDEA, zbog animoziteta prema HR. Nema u Srbiji ni Ledo, nego Frikom.kakavdanakneiskustvu wrote:Mis mekinjas wrote:Merkator su prodali Slovenci, koji su ga sami pokrali i napravili dugove.raskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
Fakat se u Srbiji drukčije zove,ideja valjda,zna li ko zbog čega?
koja je poenta sa vinom?raskopusa wrote:evo da malo naparite oke.ovo je ponuda tjedna u sloveniji.ne zaboravimo da je tamo prosjek plata 1000€.daxon wrote:Ma samo da Lidl dođe, svi ovi "domaći" i domaći mogu prdit u fišek.
http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?id=258