Windows 10
Moderator: Benq
- ExNihilo
#51 Re: Windows 10
Evo fin video
- Qurajber
- Maharadza
#53 Re: Windows 10
Za one paranoične - OPREZ, big braZa iz vačing! 
http://www.tomshardware.com/news/micros ... or=RSS-998
- AstorH
#54 Windows 10
Kao do sada nije
Sent from my Linux using Manjaro
Sent from my Linux using Manjaro
- KAMI666
#55 Re: Windows 10
Sasvim normalno kod Preview/Beta verzije. Kada razvijas software potreban ti je feedback od korisnika kako sve radi, dali sve fercera kako treba. Zato ovo i nije oficijalna verzija.Maharadza wrote:Za one paranoične - OPREZ, big braZa iz vačing!
Kod najobicnijih softwara naprimjer na androidu, ako bolje pogledas, vecina ih pod setting ima po defaultu ukljuceno automatsko slanje podataka developeru, koji na osnovu tih podataka poboljsava program i prati rad aplikacije.
Ne razumijem sto prave toliku buku oko microsofta, kada to inace svi rade, a kod vecih programa kao sto je windows, to je jos potrebnije da se razvije stabilnija verzija.
- Maharadza
#56 Re: Windows 10
Ha jbg, moraju portali klikove skupiti nekako, a provjeren metod je bio i ostao ŠIRI STRAH I PARANOJU.KAMI666 wrote:Sasvim normalno kod Preview/Beta verzije. Kada razvijas software potreban ti je feedback od korisnika kako sve radi, dali sve fercera kako treba. Zato ovo i nije oficijalna verzija.Maharadza wrote:Za one paranoične - OPREZ, big braZa iz vačing!
Kod najobicnijih softwara naprimjer na androidu, ako bolje pogledas, vecina ih pod setting ima po defaultu ukljuceno automatsko slanje podataka developeru, koji na osnovu tih podataka poboljsava program i prati rad aplikacije.
Ne razumijem sto prave toliku buku oko microsofta, kada to inace svi rade, a kod vecih programa kao sto je windows, to je jos potrebnije da se razvije stabilnija verzija.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- MeSko Hz
- arnes_king
#58 Re: Windows 10
Ja sam na svoj primarni PC instalirao win 10 TP direktno preko win 8.1, iznenadio sam se jednostavnoscu i brzinom instalacije (manje od 15 minuta na ssd) i do sada mi radi sve bez problema 
- AmADin_gospo
#59 Re: Windows 10
dok god mi moj XP pušta muziku, otvara stranice po netu i da da igram tetrisa nevidim potrebe da ga mjenjam.
vjerovatno, kad izađe penđer 18 da ću morati da pređem s istog.
sve sam ih probao, na poslu koristim 7icu, servisiram 8ice, RTove i nevidim nikakve potrebe za prelazak na iste.
a što se tiče kastomizacije GUI-a, nisam je ljubitelj, al s Astonom i još par alata, XP sna da izgleda ko da je došao iz daleke budučnosti.
sve sam ih probao, na poslu koristim 7icu, servisiram 8ice, RTove i nevidim nikakve potrebe za prelazak na iste.
a što se tiče kastomizacije GUI-a, nisam je ljubitelj, al s Astonom i još par alata, XP sna da izgleda ko da je došao iz daleke budučnosti.
- Maharadza
#60 Re: Windows 10
Svako zna svoje potrebe, samo je dokazano da jače mašine imaju bolje performanse na win8 nego na prethodnicima, pogotovu kada je gaming u pitanju.AmADin_gospo wrote:dok god mi moj XP pušta muziku, otvara stranice po netu i da da igram tetrisa nevidim potrebe da ga mjenjam.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- avaks
#61 Re: Windows 10
Recimo da mi je Battlefield 4 bolji za 10-15% na Win 8.1 nego na Win 7 meni lično dovoljan razlog za upgrade. Da ne govorim kako mi je osmica dosta fluidnija i da zauzima manje resursa kao i da imam redovan update
Doduše što kaže radžaMaha svakome svoje ali da koristim paypal i par poslovnih mejlova (internet bankarstvo i slično) na XP koji odavno nema oficijelnu podršku ili još gore neki Ruski repack ne pada mi na pamet
Doduše što kaže radžaMaha svakome svoje ali da koristim paypal i par poslovnih mejlova (internet bankarstvo i slično) na XP koji odavno nema oficijelnu podršku ili još gore neki Ruski repack ne pada mi na pamet
- Maharadza
#62 Re: Windows 10
Ma hajde da je samo gaming bolji, mislim nije to razlog za prelazak (barem većini) ali je sveukupno "rad" i "odziv" sistema dosta bolji i brži! Evo ja sam burazu nedavno na laptop (dell i7, 8GB ddr3, samsung ssd pro itd.) instalirao win8.1 i to "narodnu" verziju sa torrenata (Windows 8.1 Update 1 Pro X64 PreActivated Final - ovako se zove, instaliraš, restartuješ GOTOVO, aktiviran, update podržava, smooth as fuck, PREPORUKAavaks wrote:Recimo da mi je Battlefield 4 bolji za 10-15% na Win 8.1 nego na Win 7 meni lično dovoljan razlog za upgrade. Da ne govorim kako mi je osmica dosta fluidnija i da zauzima manje resursa kao i da imam redovan update![]()
A i ja sam ga kasnije malo "napatio" u LoL-u (sve na high), gdje je na win7 CPU temp. znala skočiti i na 80° a sada ne prelazi 70°, ista sobna temperatura, znači provjereno bolji win8.1 a trebalo bi da win10 bude još bolji!
- Vijetnamac13
#63 Re: Windows 10
Ne zuri mi se sa probavanjem 10-ke jer ova mi nije dosadila pa neka saceka. Nadam se da 8.1 nece trpiti zbog toga. Nije odavno neki veci update izbacen.
- AstorH
#64 Re: Windows 10
Izgleda li ti ovakav feedback normalno ?KAMI666 wrote:
Sasvim normalno kod Preview/Beta verzije. Kada razvijas software potreban ti je feedback od korisnika kako sve radi, dali sve fercera kako treba. Zato ovo i nije oficijalna verzija.
http://www.theinquirer.net/inquirer/new ... every-move
- Quaresma
#65 Re: Windows 10
auuu valjda nece microsoft izbaciti one moje golisave fotke...
Sent from my Nokia Lumia 909
Sent from my Nokia Lumia 909
- Vijetnamac13
#66 Re: Windows 10
Tako pricaju samo oni koji i nemaju pojma o opasnostima povrede privatnosti.
- Quaresma
#67 Re: Windows 10
od toliko problema u zivotu i da se sad smaram sa ovim, a i ko te tjera da koristis windows 10? ovo je jos rana verzija
- Maharadza
#68 Re: Windows 10
Za TESTNU verziju (technical Preview edition) OS-a ITEKAKO normalno!AstorH wrote:Izgleda li ti ovakav feedback normalno ?KAMI666 wrote:
Sasvim normalno kod Preview/Beta verzije. Kada razvijas software potreban ti je feedback od korisnika kako sve radi, dali sve fercera kako treba. Zato ovo i nije oficijalna verzija.
http://www.theinquirer.net/inquirer/new ... every-move
Čak to i ne kriju:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview