Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
svi u napad

#51 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by svi u napad »

Edin H. wrote:Sta imaju Fanaticosi pisati, pa oni su Susica prakticno i izgurali za selektora? :oops:
Mozda si i u pravu no zaboravljas da mnoge ljubavi nisu vjecne pa tako ni ova. Ipak ti ljudi vise vole BiH i njenu repku nego Amidzu. Ti i ja sigurno spadamo u tu grupu ljudi (takvih je najmanje 98%). Ziv bio (ovo nije nikakva kritika upucena tebi jer imamo vrlo slicno misljenje o Amidzi).
Crvena Tifoza

#52 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

Edin H. wrote:Sta imaju Fanaticosi pisati, pa oni su Susica prakticno i izgurali za selektora? :oops:
Ne slažem se sa tobom. Imali su oni svog kandidata, Batbareza, samo u savezu niko i nema sluha za njihov stav.

Sent from my iPhone using Tapatalk
luckylaka

#53 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by luckylaka »

Cuj Fanaticosi,nismo to ni znali.Mozes li nam malo vise o tome.Da podsjetim .BHFanaticosima je na prvom mjestu rezultat BiH reprezentacije
Edin H.

#54 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Cuj Fanaticosi,nismo to ni znali.Mozes li nam malo vise o tome.Da podsjetim .BHFanaticosima je na prvom mjestu rezultat BiH reprezentacije
Htjeli su legende, dobili su legendu :oops: , premda se slazem i sa prethodnim komentarima.

Ja sam uvijek govorio nesto drugo, dajte nam finansijski obezbjedjenog, nepotkupljivog selektora, zeljnog dokazivanja, koji ce izvesti jedanaest najboljih koje u odredjenom momentu imamo.
todd_smith

#55 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Crvena Tifoza wrote:
Ne slažem se sa tobom. Imali su oni svog kandidata, Batbareza, samo u savezu niko i nema sluha za njihov stav.

Safet je za tog Alex Ferguson
todd_smith

#56 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Mislim da se Fanaticosi malo vise moraju zapitati sta je bilo sa 8m dolara od SPa, a ne gdje ce teferic odrzati sljedece

Oni Fanaticosi koji su prvi bili tu i ovi sada su nebo i razlika.
SkyLimit

#57 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SkyLimit »

Barbarez se uopće ne bavi trenerskim poslom. S druge strane, Zlatan Bajramović lijepo gura. Prvo je trenirao "B" ekipu St.Paulia, onda U - 15 ekipu Hamburg SV, a sad je trenutno jedan od asistenata u prvoj ekipi Hamburga. Nije nimalo loše za trenera koji ima 35 godina.
Crvena Tifoza

#58 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

SkyLimit wrote:Barbarez se uopće ne bavi trenerskim poslom. S druge strane, Zlatan Bajramović lijepo gura. Prvo je trenirao "B" ekipu St.Paulia, onda U - 15 ekipu Hamburg SV, a sad je trenutno jedan od asistenata u prvoj ekipi Hamburga. Nije nimalo loše za trenera koji ima 35 godina.

Ozbiljno? Nisam ni znao za ovaj njegov angažman. Svaka mu čast.

todd_smith

#59 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Zlatan je morao u trenere, jer mu je zbog povreda propala karijera a nije imao nista drugo da hrani porodicu, Svabe mu dosli u susret :thumbup:

Njemu bih rado dao da vodi mladju repku :thumbup:
cyprus

#60 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cyprus »

Edin H. wrote:Ja sam uvijek govorio nesto drugo, dajte nam finansijski obezbjedjenog, nepotkupljivog selektora, zeljnog dokazivanja, koji ce izvesti jedanaest najboljih koje u odredjenom momentu imamo.
''11 najboljih u datom trenutku'' je pomalo izlizana fraza... Prvo, zato što je teško objektivno utvrditi kojih je to 11 najboljih i siguran sam da se ovdje neće naći 5 forumaša koji će neki sastav i formaciju potpisat kao najbolje moguće rješenje... Drugo, u fudbalu je sasvim normalno i česta pojava da postoje i neka odstupanja od onoga što je najbolje na papiru... Zbir najjačih imena ne daje uvijek najbolji rezultat...

Da nije ove dvije činjenice koje sam naveo, ne bi nam ni trebao selektor... Papetu se dosad najviše na teret stavljala selekcija igrača, kako za spisak, tako i za prvih 11... Međutim, moje mišljenje je da to nije najveći problem sa njim... Kakav god da je, Safet je vršio najlogičniju selekciju igrača među svim dosadašnjim selektorima... Dva njegova najveća problema su: izuzetno čudne taktičke vizije i činjenica da je pogubio konce u svlačionici...
mega_mashcine

#61 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by mega_mashcine »

Ja bih bio zadovoljan i bodom protiv Velsa, to bi nas ostavilo u igri za trece mjesto, a mozda i za drugo.. Imamo ogromnih problema sa sastavom, najveci je sto se taktika mora prilagodjavati TSS-u, a onda imamo i problema sa bekovima, zapravo i nemamo bekova. Kolasinac povrijedjen, Salihovic (kojem to svakako nije prirodna pozicija) rijetko igra u Hofenheimu ove sezone i jucer bas kad je poceo od pocetka utakmicu, povrijedi se, ali eto cini se da nije ozbiljna povreda. Zukanovic ne igra nikako za Chievo i ako tako ostane, Pape ga sigurno nece zvati. A Ako bi pape odlucio da kazni Lulica zbog izjava, onda je vrlo moguce da ce Salihovic morati cuvati Bejla. :-)
Sto se desnog beka tice, nadam se da Safet nakon utakmice s Kiprom ni pod razno nece stavljati Avdiju vise u prvi tim. Mujdza jos nikako nije igrao za Freibrug ove sezone, ali je sjedio na klupi, pa se nadati da ce dobiti priliku u narednim sedmicama, jer realno nemamo druge opcije na desnom boku. Vranjes je bez kluba, tako da nemamo ni prave zamjene za stopere, Bicu i Sunjica. Mozda bi se moglo ocekivati i neko novo ime za ove pozicije, ne znam ima li neki nas stoper u Hajduku? :)
Takodjer nam ni Pjanic nije u nekoj formi, Ibisevic vec odavno je poprilicno los, polako propada, Prcic, TSS i Izet dosta mladi, a ni na klupi nemamo nekih rjesenja.. Bice pravo tesko doci do dobrog rezultata gore, a o utakmici sa Belgijom da ni ne pricam.
Evo moja pretpostavka koji tim ce Pape izvesti:

--------------------Begovic--------------------
Mujdza----Bicakcic----Sunjic----Salihovic/Lulic
------------------Besic------------------------
Hajrovic----------Pjanic-------------TSS--
--------------Dzeko--------Ibisevic---------

Vjerujem da ce sada malo promjeniti formaciju i da ce ubaciti Hajrovica na desno krilo, ali posto TSS mora igrati, onda ce opet neko biti zavaljen na lijevoj strani, Salihovic ili Lulic.

I usput, tema je na pogresnom podforumu, trebala je biti tamo na forumu o kvalifikacijama za Euro. :D
Point.

#62 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Point. »

cyprus wrote:
Edin H. wrote:Ja sam uvijek govorio nesto drugo, dajte nam finansijski obezbjedjenog, nepotkupljivog selektora, zeljnog dokazivanja, koji ce izvesti jedanaest najboljih koje u odredjenom momentu imamo.
''11 najboljih u datom trenutku'' je pomalo izlizana fraza... Prvo, zato što je teško objektivno utvrditi kojih je to 11 najboljih i siguran sam da se ovdje neće naći 5 forumaša koji će neki sastav i formaciju potpisat kao najbolje moguće rješenje... Drugo, u fudbalu je sasvim normalno i česta pojava da postoje i neka odstupanja od onoga što je najbolje na papiru... Zbir najjačih imena ne daje uvijek najbolji rezultat...

Da nije ove dvije činjenice koje sam naveo, ne bi nam ni trebao selektor... Papetu se dosad najviše na teret stavljala selekcija igrača, kako za spisak, tako i za prvih 11... Međutim, moje mišljenje je da to nije najveći problem sa njim... Kakav god da je, Safet je vršio najlogičniju selekciju igrača među svim dosadašnjim selektorima... Dva njegova najveća problema su: izuzetno čudne taktičke vizije i činjenica da je pogubio konce u svlačionici...
Znamo za Papetovu cuvenu viziju, ko ne igra u svom klubu nema mu poziva. Muslimovic, dok nije mao kuba, je redovno bio na spisku,cim je nasao klub nigdje ga. Sad zove Vranjesa, frajer nema kluba. Za malog kaze da je zadnji vezni, pa mali igra sve osim zadnjeg veznog. To je samo mali dio njegovih nelogicnih poteza.
Crvena Tifoza

#63 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

Naravno da imamo šanse da se kvalifikujemo. I Španija je gubila od Kipra na početku kvalifikacija pa su na kraju završili prvi u grupi. Hoću da kažem da se dešavalo i najvećim. Jedino je sada važno ne klonuti i ne predati se. Možda nam ovaj hladan tuš dobro dođe.

Logovan

#64 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Logovan »

Crvena Tifoza wrote:Naravno da imamo šanse da se kvalifikujemo. I Španija je gubila od Kipra na početku kvalifikacija pa su na kraju završili prvi u grupi. Hoću da kažem da se dešavalo i najvećim. Jedino je sada važno ne klonuti i ne predati se. Možda nam ovaj hladan tuš dobro dođe.

:thumbup: Tako je. Džaba ovakve stvari objašnjavati pojedincima.
Svi znamo drkati na Nijemce kako se uvijek bore, nebitno da li su zadnji na tabeli ili prvi. I igrači i navijači su im ovakvi. Sami sebi idemo u kontru, drugima se divimo a nećemo da budemo kao oni, jer smo mi fol realni. :-)
luckylaka

#65 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by luckylaka »

Logovan wrote:
Crvena Tifoza wrote:Naravno da imamo šanse da se kvalifikujemo. I Španija je gubila od Kipra na početku kvalifikacija pa su na kraju završili prvi u grupi. Hoću da kažem da se dešavalo i najvećim. Jedino je sada važno ne klonuti i ne predati se. Možda nam ovaj hladan tuš dobro dođe.

:thumbup: Tako je. Džaba ovakve stvari objašnjavati pojedincima.
Svi znamo drkati na Nijemce kako se uvijek bore, nebitno da li su zadnji na tabeli ili prvi. I igrači i navijači su im ovakvi. Sami sebi idemo u kontru, drugima se divimo a nećemo da budemo kao oni, jer smo mi fol realni. :-)
1. :thumbup: 2. :thumbup: Uvijek realni,pametni,odmjereni i citljivi forumasi
Dead Man Walking

#66 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Dead Man Walking »

A ko je rekao da nemamo sanse?
It_is_a_Leclerc

#67 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno da imamo šanse. No, međutim, ako je istina da među igračima ne funkcioniše, i ako je istina da Sušić namjerno i svjesno žrtvuje igru, radi promocije vlastitih pulena, onda, ne da nemamo šanse, već ćemo završiti peti.

Ekipa koja je igrala protiv Kipra je nivo Andore. Let's face it.
Logovan

#68 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Logovan »

Dead Man Walking wrote:A ko je rekao da nemamo sanse?
Nije niko, svi optimistični. :-) Čitaj malo bolje postove.
Crvena Tifoza

#69 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

It_is_a_Leclerc wrote:

Naravno da imamo šanse. No, međutim, ako je istina da među igračima ne funkcioniše, i ako je istina da Sušić namjerno i svjesno žrtvuje igru, radi promocije vlastitih pulena, onda, ne da nemamo šanse, već ćemo završiti peti.

Ekipa koja je igrala protiv Kipra je nivo Andore. Let's face it.
Ma ne znam ni šta da mislim o tim pričama o Safetu. Ovdje ništa pametno ni odmjereno da se pročita. Ide se iz krajnosti u krajnost. Ali činjenica je to da će u našoj grupi biti još dosta iznenađenja. Budimo realni, nije Belgija Njemačka pa da svaku utakmicu pobjedi do kraja kvalifikacija. Kiksat će i oni, a kiksat će i ostale reprezentacije.

Dead Man Walking

#70 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Dead Man Walking »

Nemam sta citati, niko ne misli da smo bez sansi nakon jedne utakmice, ali ljudi misle da su nam sa ovom neznalicom sanse znatno manje nego sto bi trebale biti.
Bosanski_kralj

#71 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Bosanski_kralj »

Logovan wrote:
Dead Man Walking wrote:A ko je rekao da nemamo sanse?
Nije niko, svi optimistični. :-) Čitaj malo bolje postove.
Kako biti optimističan pored Sušića na klupi?

Realno je očekivati da će izvesti i u narednim utakmicama sastav kao i ovaj što je igrao protiv Kipra. I čemu se tu i imamo nadati osim porazima?
hopcup

#72 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by hopcup »

s velsom možda i napravimo nešto, belgija će nas već ubit nogama
Logovan

#73 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Logovan »

Bosanski_kralj wrote: Kako biti optimističan pored Sušića na klupi?

Realno je očekivati da će izvesti i u narednim utakmicama sastav kao i ovaj što je igrao protiv Kipra. I čemu se tu i imamo nadati osim porazima?
Nikako. Ostali iz grupe imaju Mourinhe, Fergusone, itd.
Ako odemo na Euro, nebitno bili prvi, drugi ili treći, nemojte pisati kako ste vjerovali u reprezentaciju, bla, bla i slično ovome. Ustvari, znam da hoćete, možda ne ti ali dosta njih.
Laplace

#74 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Laplace »

Evo, ja sam optimist. Imamo dobre šanse da se kvalifikujemo.

Ako Vels, Belgija i Izrael odustanu od kvalifikacija, onda imamo dobre šanse da kao treći idemo u baraž sa Portugalom.
Bosanski_kralj

#75 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Bosanski_kralj »

Logovan wrote:
Bosanski_kralj wrote: Kako biti optimističan pored Sušića na klupi?

Nikako. Ostali iz grupe imaju Mourinhe, Fergusone, itd.
Ako odemo na Euro, nebitno bili prvi, drugi ili treći, nemojte pisati kako ste vjerovali u reprezentaciju, bla, bla i slično ovome. Ustvari, znam da hoćete, možda ne ti ali dosta njih.
Ja vjerujem u igrače, problem je Sušić. Ni trun povjerenja u njega nemam, poslije ovih posljednjih par utakmica.

Da je neki solidan trener na našoj klupi siguran sam da bi se rutinski plasirali na EP. Ovako sa Sušićem na čelu, odlazak na Ep je pod velikim znakom pitanja.
Locked