Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madner

#51 Re: Problem pasa lutalica

Post by madner »

Izborni zakon omogucuje da se kazne pojedinci iz stranke na listi. Zelite glasat za DF/SBB/SDA/SDP/, mozete to uraditi ali uskratite glas ljudima koji podrzavaju ovaj zakon.

Treba nam spisak ljudi koji su bili protiv izmjena zakona (Tihic je jedan od njih).
Dino_noDi

#52 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

pici wrote:
Dino_noDi wrote:Ako bude zakljucana, onda treba bojkotovati klix forum. Sta se to krsi da se zakljuca? Spasavanje ljudskog zivota je protiv pravila klixa???

pa bude poziva na linč kerova našta sam i ja protiv, jer nisu cuke krive već ljudi...prvo oni koji su napravili ovaj nakaradni zakon pa oni koji su digli rukice da se usvoji pa opet ista vlast u sprezi sa dog moneyom, veterinarima itd da udare na budjet od cirka 100 miliona godišnje tj pranje i otimanje para na konto cuka i bla bla bla itd itd...zaista nehumano je da se čereče il truju psi to je odvratno al da treba ove što zagovaraju neke humane azile i sterilizacije šamarat...treba...ima na romaniji odradjuju pse za novac...poznam lika puskom ih je do sad ubio najmanje 150...UŽAS...samo ove "dobrotvore tužnik okica" šamarat i biće za pola godine sve ko pišĆa...
Halo govorimo o zivotinjama. Zasto davati pare dok LJUDI u ovoj zemlji umiru od gladi???? I nije covjek kriv sto je danas zenu kerovi napali vec KEROVI. Nije neki lik rekao puc. Kerovi se moraju staviti pod kontrolu kako ih je previse 75% ih na human nacin ubiti i zakopati a 25% kastrirati i to je to. Svaki novi pas koji se nadje na ulicu ubaciti ga u aziz 15 dana nista i inekcija.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#53 Re: Problem pasa lutalica

Post by ladyblue18 »

Dino_noDi wrote:Ako bude zakljucana, onda treba bojkotovati klix forum. Sta se to krsi da se zakljuca? Spasavanje ljudskog zivota je protiv pravila klixa???
Ne, ono sto svaki put napravi od teme je protiv pravila klixa. Necemo se praviti blentavi i glumiti :)

Da vidimo dokle ce ova tema, svi vi ste manje vise ucesnici na svakoj do sada otvorenoj temi o lutalicama i smatram da vam ne treba ponavljati koja pravila vaze za ovakve teme i da morate da ih se pridrzavate.
Kao i uvijek do vas je.
forest gump

#54 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

ladyblue18 wrote:
Ne, ono sto svaki put napravi od teme je protiv pravila klixa. Necemo se praviti blentavi i glumiti :)

Da vidimo dokle ce ova tema, svi vi ste manje vise ucesnici na svakoj do sada otvorenoj temi o lutalicama i smatram da vam ne treba ponavljati koja pravila vaze za ovakve teme i da morate da ih se pridrzavate.
Kao i uvijek do vas je.
Pa banuj onog ko prekrši pravila a nemojte ključati temu.
lua

#55 Re: Problem pasa lutalica

Post by lua »

Živim u ulici gdje ima nekih 10-15 kerova i nikad nikog nisu napali. Ovo sad nije opravdanje za SVE pse u BiH, jer bi to bilo malo retardirano. Doživjela sam 3 napada kerova u mojoj neposrednoj blizini i 2 puta je bilo dovoljno da se samo zaletim kamenom na njih i da ih maršnem, jedanput je bilo potrebno da kera mlatnem torbom da razguli, al' je razgulio.

Trebalo bi naše ljude podučiti kako sa životinjama. Prvo naučiti papke ortodoksne koji sebi kera nabavljaju iz razonode il' da svom djetetu ispune želju, koju će promijeniti kroz 15 dana, pa će ker prljav i usmrđen i gladan venuti u nečijoj avliji, da su životinje OBAVEZA. Ljudska jebena obaveza. Drugo naučiti ljude KAKO da se na adekvatan način ODBRANE od napada kerova. Treće spammati, ako ni za šta drugo nismo sposobni, na e-mailove i razne druge kontakte svih onih koji JESU odgovorni, da ovaj problem riješe na iole normalan način.
forest gump

#56 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

lua wrote:Živim u ulici gdje ima nekih 10-15 kerova i nikad nikog nisu napali. Ovo sad nije opravdanje za SVE pse u BiH, jer bi to bilo malo retardirano. Doživjela sam 3 napada kerova u mojoj neposrednoj blizini i 2 puta je bilo dovoljno da se samo zaletim kamenom na njih i da ih maršnem, jedanput je bilo potrebno da kera mlatnem torbom da razguli, al' je razgulio.

Trebalo bi naše ljude podučiti kako sa životinjama. Prvo naučiti papke ortodoksne koji sebi kera nabavljaju iz razonode il' da svom djetetu ispune želju, koju će promijeniti kroz 15 dana, pa će ker prljav i usmrđen i gladan venuti u nečijoj avliji, da su životinje OBAVEZA. Ljudska jebena obaveza. Drugo naučiti ljude KAKO da se na adekvatan način ODBRANE od napada kerova. Treće spammati, ako ni za šta drugo nismo sposobni, na e-mailove i razne druge kontakte svih onih koji JESU odgovorni, da ovaj problem riješe na iole normalan način.

Pa da onda naučimo i djecu kako postupati sa pacovima u vrtićima?
Last edited by forest gump on 09/09/2014 13:26, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#57 Re: Problem pasa lutalica

Post by It_is_a_Leclerc »

madner wrote:Izborni zakon omogucuje da se kazne pojedinci iz stranke na listi. Zelite glasat za DF/SBB/SDA/SDP/, mozete to uraditi ali uskratite glas ljudima koji podrzavaju ovaj zakon.

Treba nam spisak ljudi koji su bili protiv izmjena zakona (Tihic je jedan od njih).
Izmjene je stopirao britanski ambasador lično.

Odjava.
Alfons Kauders

#58 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

forest gump wrote:
ladyblue18 wrote:

Kao i uvijek do vas je.
Pa banuj onog ko prekrši pravila a nemojte ključati temu.
:thumbup:
lua

#59 Re: Problem pasa lutalica

Post by lua »

forest gump wrote:
Ne bi bilo loše. Obzirom da je homo sapiens najnaprednija vrsta, možda možemo malo više nego "UBIJ ZAKOLJI DA ŽIVOTINJA NE POSTOJI".
Dino_noDi

#60 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

ladyblue18 wrote:

Kao i uvijek do vas je.
Dragi administatori kod mene u ulici od nedavno je bio napusten pit bull terijer koji se koristi za ulicne borbe. I sta treba njega kastrirati je li? Da ubije nekog na ulici? ili da trosimo pare koje nemamo da ga hranimo a ljudi po merhametima hodaju nikad vise korisnika na Javnoj kuhinji. Ovdje se prelazi granica. U pitanju su zivotnje i ljudski zivoti. Draze mi je ljudski zivot. Dosli smo do situacije da se visak kerova mora humano eliminisati kako bi se moglo provoditi kastriranje i neki manje azili sa 15 dana. Krecemo se ulicama kao 92-95. Je li iko od klixa otisao u stan djevojcice koja je bila napadnuta na breci da li ima traume da li moze spavati.

FACE TV je jedan od dog trust suradnika kao i dzeko i jos neki fuj.
forest gump

#61 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

lua wrote:
forest gump wrote:
Ne bi bilo loše. Obzirom da je homo sapiens najnaprednija vrsta, možda možemo malo više nego "UBIJ ZAKOLJI DA ŽIVOTINJA NE POSTOJI".

Image
RahatHurmašica

#62 Re: Problem pasa lutalica

Post by RahatHurmašica »

lua wrote:[

baš sam se pitao što vas to nema od jutros.
Alfons Kauders

#63 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

lua wrote:Živim u ulici gdje ima nekih 10-15 kerova i nikad nikog nisu napali. Ovo sad nije opravdanje za SVE pse u BiH, jer bi to bilo malo retardirano. Doživjela sam 3 napada kerova u mojoj neposrednoj blizini i 2 puta je bilo dovoljno da se samo zaletim kamenom na njih i da ih maršnem, jedanput je bilo potrebno da kera mlatnem torbom da razguli, al' je razgulio.

sorry, ovdje se ne radi o tome - ovdje se ne radi o napustenim psima, vec psima koji su vec generacijama na ulicama

to smo prezvakali u bezbroj navrata i nema potrebe da se osvrcemo na to

ljude ne treba uciti da se brane od opasnih, divljih zivotinja... to rade lovci, planinari, avanturisti... to ne treba raditi zena u cetrdesetim koja je jutros nastradala... niti djeca trebaju "uciti" kako da se odbrane od copora pasa kada krenu u skolu

opasnim zivotinjama nije mjesto u gradu i o tome ne moze biti jebene diskusije...
madner

#64 Re: Problem pasa lutalica

Post by madner »

It_is_a_Leclerc wrote:
madner wrote:Izborni zakon omogucuje da se kazne pojedinci iz stranke na listi. Zelite glasat za DF/SBB/SDA/SDP/, mozete to uraditi ali uskratite glas ljudima koji podrzavaju ovaj zakon.

Izmjene je stopirao britanski ambasador lično.

Odjava.
To je izgovor domacih jajara. Britanski ambasador nije imao pravo glasa.
funeral blues

#65 Re: Problem pasa lutalica

Post by funeral blues »

Bio sam svjedok kad je kuja ugrizla staru zenu bez ikakvog upozorenja, pojavila se iza coska zgrade i napala s ledja, bez oglasavanja. U nekim situacijama jednostavno ne dobijes sansu da se branis.
Ono sto mene vise brine je stanje u vrticima. Konrektno, u Vogosci vrtic Tresnjica ima lijepo dvoriste, zelena povrsina i poligon su super. Dvoriste se granici sa parkom u kojem obitavaa čopor. I sa druge strane objekta nerijteko vidim agresivan copor kako trci za autima. Pitam se sta jadne dvije vaspitačice mogu uciniti ako se u naletu ludila taj čopor sruči u dvorište za 20-tak djece od 3,4 i 5 godina? Šta roditelj da uradi ako njegovo dijete bude ubijeno? Koga ubiti od nadleznih?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#66 Re: Problem pasa lutalica

Post by ladyblue18 »

Pet do trinest wrote: Tacno,kad moze kontrolisat teme i djelit"upozorenja"na mnogo vecim temama od ove ne vidim potrebu da se ova tema stalno zakljucava, moze brisat one komentare sto smatra da su mimo "zdravog razuma"....samo je pitanje hoce li.....zeli li.....
Njena stvar u svakom slucaju ljudski je skrenut paznju na nesto sto vecina smatra da nije ok...
Inace sto se kerova ovih tice neki dan sam vidio kravu kako opali kera autom na socijalnom,ima znaci i svakakvih ljudi....
Zivotinje treba pod hitno sklonit negdje na sigurno sto zbog njih sto zbog nas....
Ti ne vidis potrebu, mi moderatori vidimo, pisem moderatori jer ja nisam jedina koja ove teme moderira.

Drugo, do sada je tema o lutalicama otvoreno preko nekoliko, prvih par puta ste fino upozoravani, pa smo onda krenuli sa banovanjem, pa kad ni to nije pilo vode nije preostalo nista drugo nego da se teme kljucaju.
Dokle god tona vas bude krsila pravila ove teme i bude ulazila u raspravu sa trollovima tako da se na kraju prica o Poljinama i spominju matere (skoro pa uvijek) teme ce ici pod kljuc jer vi dovedete do kljuca sa nekoliko desetina prijava dnevno i nimalo finim ponasanjem.
O tome smo zavrsili i bez daljnjeg komentarisanja kako moderatori i admini trebaju da rade, ovo vazi za sve.
lua

#67 Re: Problem pasa lutalica

Post by lua »

Alfons Kauders wrote:
sorry, ovdje se ne radi o tome - ovdje se ne radi o napustenim psima, vec psima koji su vec generacijama na ulicama

ljude ne treba uciti da se brane od opasnih, divljih zivotinja... to rade lovci, planinari, avanturisti... to ne treba raditi zena u cetrdesetim koja je jutros nastradala... niti djeca trebaju "uciti" kako da se odbrane od copora pasa kada krenu u skolu

opasnim zivotinjama nije mjesto u gradu i o tome ne moze biti jebene diskusije...
Zašto ljudi ne trebaju znati kako da se odbrane od pasa? Ne razumijem poentu. Šta je loše u podučavanju ljudi? Ne slažem se s tobom u ovoj stavci. Kad bi ljudi naučili kako sa psima, možda bi se mogli pojedini napadi spriječiti, dok se indolentna i nezainteresirana vlast malo ne trgne iz letargije? Ja smatram da nema ništa loše u učenju, ako griješim, oprosti.

Slažem se međutim da opasne životinje koje napadaju ljude trebaju biti odstranjene iz njihove životne okoline.
Ako je pas opasan po okolinu, sad se mogu svi zaštitnici životinja i naljutiti, treba ga usmrtiti. Bez ikakve priče.
jasko_ba

#68 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

Kontam sto "keroljubaca" nema na ovoj temi. Eno ih na FB stranici Klixa, tacno prepoznas koji su to forumasi, ista prica svaki put. Fuuuj :roll:
Image
"Zastitnica" :lol: Preko 15 hiljada postova na klix forumu
Last edited by jasko_ba on 09/09/2014 13:45, edited 2 times in total.
madner

#69 Re: Problem pasa lutalica

Post by madner »

Da je lov na medvede kopljem hobi covjeku, mislim da bi bilo sasvim normalno da zna kako da se ponasa sa psima. :D
lua

#70 Re: Problem pasa lutalica

Post by lua »

funeral blues wrote: Bio sam svjedok kad je kuja ugrizla staru zenu bez ikakvog upozorenja, pojavila se iza coska zgrade i napala s ledja, bez oglasavanja. U nekim situacijama jednostavno ne dobijes sansu da se branis.
Ono sto mene vise brine je stanje u vrticima. Konrektno, u Vogosci vrtic Tresnjica ima lijepo dvoriste, zelena povrsina i poligon su super. Dvoriste se granici sa parkom u kojem obitavaa čopor. I sa druge strane objekta nerijteko vidim agresivan copor kako trci za autima. Pitam se sta jadne dvije vaspitačice mogu uciniti ako se u naletu ludila taj čopor sruči u dvorište za 20-tak djece od 3,4 i 5 godina? Šta roditelj da uradi ako njegovo dijete bude ubijeno? Koga ubiti od nadleznih?
Ako ker trči za autom to nužno ne znači da je agresivan. Moj pas se također oduševljava autima, a opet ne ujeda ljude po cesti. Hoću reći da u ovoj temi ne smijemo stvari posmatrati po kompasu crno-bijelo. Dakle, ja se stvarno pasa ne bojim i vjerovatno uopće nisam dobar sagovornik za ovu temu. Što se tiče vrtića, stvarno sumnjam da će kerovi uletjeti u dvorište i krenuti jesti djecu. Nisam vidovita Džemila, al' možda bi se mogla kakva ograda postaviti oko vrtića, ili bar nazvati neki od onih brojeva tih silnih zaštitnika životinja da ih otklone ili...Ili...
lua

#71 Re: Problem pasa lutalica

Post by lua »

Btw sindrom balkonaža. Reci jednu pozitivnu o kerovima odma' si Dogtrustljubiteljkerovamrziteljljudiblablablablabla. Jeb'o ovu temu. Radite šta hoćete briga me. :lol:
Dino_noDi

#72 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Trenutno je toliko pasa na ulicama grada da nije moguce vratiti normalno stanje azilima i kastriranjem. Znaci mora se uraditi vanredno stanje i staviti pod kontrolu humanom eliminaciom na odredjeni broj koji bi se mogao kastrirati ili azil. Ali azil sa 15 dana roka. Svaka normalna drzava to ima.
Alfons Kauders

#73 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

lua wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zašto ljudi ne trebaju znati kako da se odbrane od pasa? Ne razumijem poentu. Šta je loše u podučavanju ljudi? Ne slažem se s tobom u ovoj stavci. Kad bi ljudi naučili kako sa psima, možda bi se mogli pojedini napadi spriječiti, dok se indolentna i nezainteresirana vlast malo ne trgne iz letargije? Ja smatram da nema ništa loše u učenju, ako griješim, oprosti.

Slažem se međutim da opasne životinje koje napadaju ljude trebaju biti odstranjene iz njihove životne okoline.
Ako je pas opasan po okolinu, sad se mogu svi zaštitnici životinja i naljutiti, treba ga usmrtiti. Bez ikakve priče.
gledaj... ako hocu adrenalin, mogu otici u sumu punu vukova i medjeda... mogu otici u hercegovinu ili dalmaciju, pa malo furati s poskocima i cagljima...

ali kad izadjem u trgovinu, kada dijete krene u skolu, kada zena krene na pijacu... ne treba se "braniti" od pasa... ne vidis tu nikakav problem, onako logicki?

to je isto kao da kazemo kako se djeca trebaju braniti od pedofila... ne trebaju niti mogu... drustvo ih mora braniti, a ako nije u stanju... ima metoda...

i ne provociraj, ne stavljaj ljudima rijeci u usta i ne prizivaj brutalnost - toga NIJE bilo na temi dok ti nisi pocela pisati, niti sam nesto slicno pomenuo, naprotiv upozorio sam da to nije rjesenje...

uvijek je taktika aktivista da do te mjere trolaju, provociraju i vrijedjaju da se ovakve teme zatvore... i ova ce se sigurno zatvoriti zahvaljujuci tim pricama, ko sto rekoh - sve je ovo vec vidjeno

ha ja, moze vam se, dopusteno je da lajete, lazete i vrijedjate - dok se drugi banuju i dok se kljucaju teme... stoga prijavi bujrum i ovaj post i sve moje postove u kojima pozivam na ubijanje i trazi trajni ban za mene
Naslovnica

#74 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Alfons Kauders wrote:

:thumbup:
madner

#75 Re: Problem pasa lutalica

Post by madner »

Tsk, jednostavno polazis od pogresne predpostavke a to je da je psima mjesto na ulici, pa shodno tome treba imati kurseve samoodbrane, postaviti koji zid itd...

Ta premisa je potpuno pogresna i nema veze sa tim da li covjek ima psa ili ne. Ja ponekad napuckam cuku na komsiju, ali to ne znaci da svi trebaju znati drevne vjestine dresure kako bi se rjesili komsija. :D
Locked