radnja u pripremi iliti radimo na crnoeeeeeee wrote:aaa seli se pravo moze se reci da je mcdonalds zavrsio bar sto se Tuzle tice, pitanje je kad ce Mostar, u Sarajevu je bar siguran veci grad, vise love, uz to vise i budala...
ovaj text me podsjeti na jednu temu![]()
![]()
http://www.klix.ba/forum/radnja-u-pripr ... 27802.html
samo jedno pitanje iz navedene teme
"Zbog čega ljudi odbijaju priznati poraz i priznati da je njihv biznis propao?"
McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Moderator: anex
- DaffyDuck
#51 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
- OldMayor
#52 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
A otkud odjednom ta neka furka da su bosnje se na furale na McD da se tamo slikaju, shareju lokaciju i slicne gluposti. Ljudi udju tamo, jedu, odu. Isto kao sto to uradi njemac, talijan, finac. Ne kontam zasto je bosnjo glup ako ode u McD, a nije glup njemac kad on ode.Šveđanin wrote:Meni samo nije jasno, jel Bosna toliko sirota, toliko željna zapadnih trendova kad se dođe do toga da je Mekdonalds nešto super dobro, živi doživljaj, nešto super elitno.Ono bio sam ja klinac kad sam išao tamo.. jeo redovno, ganjao igračke, tata izlazio ranije sa posla da uhvatimo klovna u lokalnom mekdonaldsu da se možemo uslikati.
![]()
![]()
Na zapadu je Mekdonalds shit hrana. Odvedeš djecu ponekad, ti uletiš kad si baš u žurbi (jer mu je to u stvari i svrha, naruči, jedi i sve to obavi za par minuta), rijetko kad radi ćeifa.
Jel znaju bosanski hipsteri da je mekdonalds na zapadu lijevi restoran i da se zapadni hipsteri već odavno slikaju na drugim lokacijama, a to su npr restorani zdrave hrane... to je sad in.
Mislim... MISLIM.crnoplavo wrote:nece mekdonalds propast, preveelika je to korporacija, mislimda zaraduju ogromne pare![]()
Ne kontam, evo jbt otkad se otvorio ja ne znam da sam vidio 10-ak slika raje da se tamo uslikala. Niti ovako u raji bilo ko smatra da je McD nesta vau, obican fast food restoran napucan kao nijedan drugi u gradu. I to je to.
Uostalom, je li se to zabranjeno uslikati u restoranu, fast foodu, kaficu... Fino sredjeno, lijepo izgleda, zasto se ne bi uslikao. Sta, trebam se uslikat u nekoj smrdljivoj buregdzinici dok sjedim zgnjecen u onim stolovima i stolicama za patuljke...
Isao sam godinama u nekoliko cevabdzinica i rekao sam nikad im vise necu otic, pa jbmu 10 godina dolazim, on se ne moze udostojit da mi napravi da sjednem ko covjek, a ne skvrcim se ko mrav, jos mi uvali nekoga. Jest, meni je dusa kad izadjem iz kuce da sjedim sa nekim nepoznatim, da se laktamo i da zajedno jedemo... ma odjebaus, kupim cevape i bacim ih na rostilj...
I cevap je sigurno sto puta nezdraviji i vece su ti sanse da ces kakvu bakteriju pokupit. Ne moze me niko ubjedit da je bilo koja cevabdzinica cistija od McD. Nema sanse.
Da se razumije, boli me uho za McD, ali pustite tu furku trebamo kupovati domace kao cevape, a u cevapu nema ni 1% icega domaceg, mozda jedino soli iz Tuzle.
- ultima_palabra
#53 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Gdje god sam putovao, u McD je bilo više gostiju nego u sarajevskom.
- OldMayor
#54 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Fktultima_palabra wrote:Gdje god sam putovao, u McD je bilo više gostiju nego u sarajevskom.
Mada je glavni razlog taj jer je preskupo. Jbg nama je cijena hamburgera ista kao u Austriji. Samo sto su njima primanja jedno 4-5 puta veca. Sto ce ti rec kad preracunas njih taj hamburger izadje 20-ak centi.
Skontaj npr da je kod nas taj mcd hamburger eto 50 feninga, pa svi bi hrlili tamo.
Ali on nikad nece biti toliko. Ne mozes dobiti onakvu uslugu za tako male pare. Jednostavno mi smo toliko nerazvijena zemlja da ni jedan McD ne moze opstati. Jbg, to je tako.
Cevabdzije i ostali opstaju jer zakidaju drzavu maksimalno. Racun je pojam, vrte sa kesom, neprijavljeni radnici, meso boga pitaj kakve kvalitete i odakle uvezeno, ulaganja nikakva.
- karanana
#55 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
preskupo je.
realna cijena za meni u bih je 6 maraka a ne 10.
realna cijena za meni u bih je 6 maraka a ne 10.
-
jedinaprava
#56 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
pitam se sto su to uopce otvarali po BiH
- karanana
#57 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
citali forum i vidjeli euforiju i anticipaciju otvaranja.
- OldMayor
#58 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Ne znam, ni meni nije bas jasno. Ovdje nema trzista za ovakav vid fast fooda. Kod nas moze opstati samo fast food kao gore opisani. Znaci, da kupuje najjeftinije meso, natrpa ti onih sosova, majoneza, da ima neprijavljene radnike, nikakvu higijenu, ne izdaje racune. I takvi i opstaju. Da nasi mogu oni bi to uradili i sa McD, ali ne mogu, jer su se obavezali na neke stvari. Zato i propadaju.jedinaprava wrote:pitam se sto su to uopce otvarali po BiH
Ovo ima smisla otvoriti u drzavi gdje ljudi imaju prosjecnu platu 2000 EUR, pa da im nije frka bacit 1 EUR npr na hamburger.
U drzavi gdje je prosjecna plata 800 KM, 2 KM dati na hamburger od kojeg se ne mozes najesti, jbg to je luksuz.
-
Umalo popisivac
#59 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
OldMayor wrote:Ne znam, ni meni nije bas jasno. Ovdje nema trzista za ovakav vid fast fooda. Kod nas moze opstati samo fast food kao gore opisani. Znaci, da kupuje najjeftinije meso, natrpa ti onih sosova, majoneza, da ima neprijavljene radnike, nikakvu higijenu, ne izdaje racune. I takvi i opstaju. Da nasi mogu oni bi to uradili i sa McD, ali ne mogu, jer su se obavezali na neke stvari. Zato i propadaju.jedinaprava wrote:pitam se sto su to uopce otvarali po BiH
Ovo ima smisla otvoriti u drzavi gdje ljudi imaju prosjecnu platu 2000 EUR, pa da im nije frka bacit 1 EUR npr na hamburger.
U drzavi gdje je prosjecna plata 800 KM, 2 KM dati na hamburger od kojeg se ne mozes najesti, jbg to je luksuz.
Pa ne znam bas. I nisu nesto skupi (kakvih u Sa. ima) al ni kvalitetni (ukusni), i ovo je zadnje problem. Vapiano npr. koji je dosta skuplji nego McD. radi vise nego dobro. espreso 2.5 KM, s mlijekom 3 produzena 4 KM pizze do 15 salte isto i vise itd... I skoro uvijek su puni. Metropolis i Vatra su ti uvije puni, pa sad ti vidi.
Oni hamburgerici su smijesni i to je najveci problem.
Radio je dok je bio nov. Znao sam da ce ovo biti jer ko ce ici na one hamburgerice pored cevapa, bureka i sudzukica.
Last edited by Umalo popisivac on 02/09/2014 15:29, edited 2 times in total.
-
Umalo popisivac
#60 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
zakidaju drzavu oni i to dobro. ali bez obzira opet su cijene prilicno visoke. Pa mali cevapi 4 KM Al opet njih najvise drze stranci. Strancu se pak i nesto nejede u McD.OldMayor wrote:Fktultima_palabra wrote:Gdje god sam putovao, u McD je bilo više gostiju nego u sarajevskom.
Mada je glavni razlog taj jer je preskupo. Jbg nama je cijena hamburgera ista kao u Austriji. Samo sto su njima primanja jedno 4-5 puta veca. Sto ce ti rec kad preracunas njih taj hamburger izadje 20-ak centi.
Skontaj npr da je kod nas taj mcd hamburger eto 50 feninga, pa svi bi hrlili tamo.
Ali on nikad nece biti toliko. Ne mozes dobiti onakvu uslugu za tako male pare. Jednostavno mi smo toliko nerazvijena zemlja da ni jedan McD ne moze opstati. Jbg, to je tako.
Cevabdzije i ostali opstaju jer zakidaju drzavu maksimalno. Racun je pojam, vrte sa kesom, neprijavljeni radnici, meso boga pitaj kakve kvalitete i odakle uvezeno, ulaganja nikakva.
- madner
#61 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Ja kad god naletim da uzmem kolac ima raje. 
-
TheMule
#62 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Naravno da MCD ne moze ni primirisati ascinicamaSSemir wrote:mozda nisi ti, ali piskaraju ovdje po ovoj temi kako MCD smece hrana ne moze biti ni blizu nasim fast foodovima i ascinicama..
Prvo: krompirusa nije bila zamrznuta 5 godina pa nabrzaka ispecena za 60 sekundi.
Drugo: Kupi Mcd, donesi kuci i ostavi 2 sata da se ohladi, pa brobaj. Uradi to isto sa cevapima. Napisi ovdje razliku
-
kike-tike
#63 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Vi se brinete o MCD a ljudi znaju po milju imati samo na jednoj kasi u titovoj. De ba, zlatna je koka to nosiocu fransize vjerujte.
-
Umalo popisivac
#64 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
A-a. nije isti. Prvo je sadrzaj losih masti bio manji u Francuskoj nego u USA pa su sad i tamo promijenili. kod nas sumnjam.ultima_palabra wrote:Daleko od toga da je McD kvalitet, ali makar si 100% siguran u sadržaj i proces pravljenja koji je isti na svakom kraju svijeta.
Otkako su ga otvorili, jeo sam burgere možda 3-4 puta... na sladoled odem počesto.
http://usatoday30.usatoday.com/money/in ... -fat_N.htm
- shibonja
#65 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
I gdje je nova lokacija Tuzlanskog MD ?
- Hajvan
#66 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
ja sam se pravdo jaranu ko da smo se sreli na koncertu Šerifa Konjevića, a ne u MCD…
PS. obojica smo pankeri iz mira
PS. obojica smo pankeri iz mira
- shibonja
#67 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Hajvan a panker,aj kombinacije:D
- zlo zlo
#69 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
u Mostaru je sad krcat, sve Švabe u njemu vise.
-
sarajevsko_pivo
#70 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
McDonalds planira u Tuzli otvoriti McDrive restoran zato je ovaj drugi restoran zatvoren.
- Hajvan
#71 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
shibonja wrote:Hajvan a panker,aj kombinacije:D
obrazloži svoju zapanjenost i zatečenost!
da vidis tek kombinacije- ćevapi, grožđe i jogurt- fantazmagorična
- shibonja
#72 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Ma ne,ja sam iznenadjen i uvredjen:D
-
Bodkin
#73 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
netacno. onaj u ferhadiji ubi pare. onaj kod avaza posluje negativno ali ce ostatimuminovic wrote:McD ima franšizu u BiH, dakle moze propast samo imalac franšize nikako multimilijarderska kompanija.
McD ne moze ostat u BiH, s obzirom da se u dobrom restoranu moze lijepo rucat za 10-20 KM znaci komotno teletina, biftek, ramstek i slicno, dok za te pare ne mozes pristojno da jedes u McD a unjeo si u sebe smece.
Cevapi (super jelo) u BiH je cijene McD burgera, to se ne moze poredit.
BiH ce mozda imat kapacitet za Mcd za jedno 20-40 godina.
- P308
#74 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
pa sto napisa onda da se zatvaraju svi u BiH? Imas najjace naslove tema ubjedljivosarajevsko_pivo wrote:McDonalds planira u Tuzli otvoriti McDrive restoran zato je ovaj drugi restoran zatvoren.
- shibonja
#75 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Pa zatvaraju se svaku noc,pa ujutro ih opet otvore:lol: