Novi most na Skenderiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
šatirana_ljubičica

#51 Re: Novi most na Skenderiji

Post by šatirana_ljubičica »

:lol: :lol: :lol:

Hajd ti prvo svoje, ja ne mogu od smijeha
Revolver

#52 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Revolver »

Pa moraš prvo sagraditi most preko Miljacke pa tek onda smiješ ovo kritizirati :-)
šatirana_ljubičica

#53 Re: Novi most na Skenderiji

Revolver wrote:Pa moraš prvo sagraditi most preko Miljacke pa tek onda smiješ ovo kritizirati :-)

Da, da, vidiš nisam to znala :lol: :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#54 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

zateznistub wrote:
muha_sa wrote:imal išta što mi ne popljujemo :?

jebem ga, kao da je korozija pojela materijal :-) jedna mala flašica antirosta i sva korozija za par minuta spadne.
E moj komso. Ova danasnja mladez samo umije pljuvat i pametovat'. A da mu das nesto da napravi i kafez za papagaja bi mu bio poduhvat neslucenih razmjera...
@Zatezni imam ja pitanje.
Kada napravite dalekovod ili neku drugu metalnu konstrukciju koju inače radite da li je zaštitite od vremenskih uvjeta premazivanjem odgovarajučim sredstvom?

Druga stvar niko ne sere po mostu jer mu je davno bio vakat da se renovira nego sere po činjenici da napravljena ograda od kombinacije Inoxa i čelika gdje čelik nije zaštičen nikakvim premaznim sredstvom i samim time korodira a korozija se slijeva niz tek renovirani most ostavljajući ružne žute tragove.

Ako je to bio plan od početka evo ja se javno IZVINJAVAM svima koji su učestvovali u projektovanju i izgradnji tog mosta.
zateznistub

#55 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

šatirana_ljubičica wrote::lol: :lol: :lol:

Hajd ti prvo svoje, ja ne mogu od smijeha
Dođeš na lokalitet alipašinog mosta, i pratis izlaganje. Malo mi teško nosati dalekovodne stubove. A stojim kod izjave par postova iznad!

I ne treba most, bilo šta.
zateznistub

#56 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

O'zone wrote:
zateznistub wrote:
muha_sa wrote:imal išta što mi ne popljujemo :?

jebem ga, kao da je korozija pojela materijal :-) jedna mala flašica antirosta i sva korozija za par minuta spadne.
E moj komso. Ova danasnja mladez samo umije pljuvat i pametovat'. A da mu das nesto da napravi i kafez za papagaja bi mu bio poduhvat neslucenih razmjera...
@Zatezni imam ja pitanje.
Kada napravite dalekovod ili neku drugu metalnu konstrukciju koju inače radite da li je zaštitite od vremenskih uvjeta premazivanjem odgovarajučim sredstvom?

Druga stvar niko ne sere po mostu jer mu je davno bio vakat da se renovira nego sere po činjenici da napravljena ograda od kombinacije Inoxa i čelika gdje čelik nije zaštičen nikakvim premaznim sredstvom i samim time korodira a korozija se slijeva niz tek renovirani most ostavljajući ružne žute tragove.

Ako je to bio plan od početka evo ja se javno IZVINJAVAM svima koji su učestvovali u projektovanju i izgradnji tog mosta.
Da o'zone radi se to, ali u TDS-u. Ili nekoj bjelosvjetskoj tvornici a u ovisnosti gdje se isti montira. Pustinje jedna vrsta premaza, a primorski krajevi drugi.Čisto sumnjam da je projektant ili nadzor "zaboravio" ovaj sitni detalj. Mislim da ovdje nema potrebe za nikakvim premazom jer nema agresivnih uticaja. Sto se pljuvanja tice, koju god da temu pratim sve samo pametovanje i pljuvanje, bez obzira o cemu se radi. To stvarno ne kontam.
Last edited by zateznistub on 01/09/2014 09:02, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#57 Re: Novi most na Skenderiji

Znači ako nisam ništa sagradila, onda ne smijem komentarisati loše urađen posao?Uh, ja sam mislila da je ovo demokratska država.
Pa dobro, onda evo da te pitam: hoće li ono biti završeno, koja je poruka onog ars aevi mosta :D
Zbilja, očekujem odgovor.
O'zone
Globalni moderator

#58 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

zateznistub wrote: Da o'zone radi se to, ali u TDS-u. Ili nekoj bjelosvjetskoj tvornici a u ovisnosti gdje se isti montira. Pustinje jedna vrsta premaza, a primorski krajevi drugi.Sto se pljuvanja tice, koju god da temu pratim sve samo pametovanje i pljuvanje, bez obzira o cemu se radi. To stvarno ne kontam.
Nije stvar u pljuvanju i želji za istim nego o nelogičnostima. Izvini meni ovo nije logično, zato sam i predložio da neko od ovih Klixovih novinara pošalje upit jel to fakat treba da bude tako ili nisu dobili odgovarajuću boju pa je čekaju ili nešto treće.
šatirana_ljubičica

#59 Re: Novi most na Skenderiji

O'zone wrote:
zateznistub wrote: Da o'zone radi se to, ali u TDS-u. Ili nekoj bjelosvjetskoj tvornici a u ovisnosti gdje se isti montira. Pustinje jedna vrsta premaza, a primorski krajevi drugi.Sto se pljuvanja tice, koju god da temu pratim sve samo pametovanje i pljuvanje, bez obzira o cemu se radi. To stvarno ne kontam.
Nije stvar u pljuvanju i želji za istim nego o nelogičnostima. Izvini meni ovo nije logično, zato sam i predložio da neko od ovih Klixovih novinara pošalje upit jel to fakat treba da bude tako ili nisu dobili odgovarajuću boju pa je čekaju ili nešto treće.

Tačno, i moja namjera je bila ista.Inače, most je pravo lijep, samo zaista ovo ga kvari.
zateznistub

#60 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

šatirana_ljubičica wrote:Znači ako nisam ništa sagradila, onda ne smijem komentarisati loše urađen posao?Uh, ja sam mislila da je ovo demokratska država.
Pa dobro, onda evo da te pitam: hoće li ono biti završeno, koja je poruka onog ars aevi mosta :D
Ne sekiraj se, za mlataranje po tastaturi i blaćenja nečijeg posla nema nikakvih sankcija. One dolaze kad nesto uradis pa onda odgovaras za ucinjeno. Ovako, svako ima pamet...
zateznistub

#61 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

O'zone wrote:
Pazi, nemam dodira sa ovim. Naravno da ovako nece ostati. E sad ko, kada i sa cime zaista ne znam, ali cisto sumanjam da ce ostaviti na pola urađen posao...
šatirana_ljubičica

#62 Re: Novi most na Skenderiji

zateznistub wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Znači ako nisam ništa sagradila, onda ne smijem komentarisati loše urađen posao?Uh, ja sam mislila da je ovo demokratska država.
Ne sekiraj se, za mlataranje po tastaturi i blaćenja nečijeg posla nema nikakvih sankcija. One dolaze kad nesto uradis pa onda odgovaras za ucinjeno. Ovako, svako ima pamet...

Shvataš li ti šta si ti meni rekao?Da ne smijem prokomentarisati ništa što je neko uradio u državi, makar i ružno bilo?
I to nazivaš mlatarenjem po tastaturi.Izvini, ali ako si se ti zbog bilo čega našao uvrijeđen, nisam ja kriva, sigurno i ti znaš nekad dati neki komentar o nečemu urađenom u ovoj državi.

Ali u redu, ako misliš da je ovo nezavršen posao i šta si već rekao, prihvatam tvoj odgovor, pogotovo jer si iz te struke, ali si mogao odmah tako reći, a ne vrijeđati u startu.
O'zone
Globalni moderator

#63 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

zateznistub wrote:
O'zone wrote:
Pazi, nemam dodira sa ovim. Naravno da ovako nece ostati. E sad ko, kada i sa cime zaista ne znam, ali cisto sumanjam da ce ostaviti na pola urađen posao...
Ok, super. Sad sjedimo i čekamo.
zateznistub

#64 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

šatirana_ljubičica wrote:
zateznistub wrote:

Shvataš li ti šta si ti meni rekao?Da ne smijem prokomentarisati ništa što je neko uradio u državi, makar i ružno bilo?
I to nazivaš mlatarenjem po tastaturi.Izvini, ali ako si se ti zbog bilo čega našao uvrijeđen, nisam ja kriva, sigurno i ti znaš nekad dati neki komentar o nečemu urađenom u ovoj državi.

Ali u redu, ako misliš da je ovo nezavršen posao i šta si već rekao, prihvatam tvoj odgovor, pogotovo jer si iz te struke, ali si mogao odmah tako reći, a ne vrijeđati u startu.
NE!
Nisam, i nemam pravo nikome braniti komentarisanje (lijepo i ruzno). Ono na sta sam reagovao je, geralno, pljuvanje po svemu. Tebe nisam ni pomenu, sama si se nasla prozvanom.
Generalno, koju god da temu posjetim, ono sto mozes procitati jeste samo hrakanje. Nazalost, od osobo koja nikakve dodirne tacke sa strukom nema. Kako u sportu, tako i u građevinarsvu, tehnologiji i bilo cemu drugom. Zaista ne znam u cemu je caka, ali danasnja omladina je (u vecini) takva...
zateznistub

#65 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

O'zone wrote:
Ludilo bi bilo ono ostaviti onako. MORA se zavrsiti na ovaj ili onaj nacin.
a probaj se sjetiti komentara i pametovanja na temi o kruznom toku na Dobrinji. Islo se dotle da "dupli" trolejbus nece moci proci... i slicne nebuloze!
šatirana_ljubičica

#66 Re: Novi most na Skenderiji

Dobro, u redu, izvini onda, ali si ipak tu problematiku iznio na ovoj temi, a ovdje nije klasično pljuvanje, nego jednostavno zamisli ovu facu: :?
I to je to.Da je sad most završen i napravljen bez ovoga o čemu pričamo, i da sam ja došla i našla neku lijevu manu, koja stvarno neće stvarati problem kao što će ova ako ostane ovako, pa onda otvaranje diskusije o generalnom pljuvanju u državi bi inekako stajalo...
Ovako....prenaglio si sa reakcijom..ali hajde, shvatam te.
O'zone
Globalni moderator

#67 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

zateznistub wrote:
O'zone wrote:
Ludilo bi bilo ono ostaviti onako. MORA se zavrsiti na ovaj ili onaj nacin.
a probaj se sjetiti komentara i pametovanja na temi o kruznom toku na Dobrinji. Islo se dotle da "dupli" trolejbus nece moci proci... i slicne nebuloze!
A sjećam se. Ali ova tema je pokrenuta od strane @šatirana ljubičica kao pitanje zašto je ono ostalo onako?
Šta je ono sa onim zahrđalim pločama na ''novom'' mostu?Zna li iko?Je li ono ne(djelo)nekog zahrđalog umjetnika pa nam kroz simboliku hrđe prenosi neku nadri poruku ili su jednostavno pare za kako-treba materijal nestale pa stavili kako bilo?Ili je to još uvijek nezavršeno pa eto neka stoje ovako sad..završiće za 3-4 godine, šta je bitno je da se može prolazit ?!
Znači nije pljuvačka tema nego više informativna jer i mene interesuje šta je sa ne zaštčenim dijelom ogradne konstrukcije.

A to da će se završiti...kažem sjedimo i čekamo :wink:
zateznistub

#68 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

Evo, ako koga zanima

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#69 Re: Novi most na Skenderiji

Post by bitanga_sa_otesa »

uuu dobar je ,jel pocincan :)
zateznistub

#70 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

bitanga_sa_otesa wrote:uuu dobar je ,jel pocincan :)
230kV za Etiopiju i naravno hot dip galvanising
supercali

#71 Re: Novi most na Skenderiji

Post by supercali »

Moje misljenje je da je ovo ostavljeno do izbora da bi se pred izbore neko mogao slikati i reci evo ga "novi" most
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#72 Re: Novi most na Skenderiji

Post by bitanga_sa_otesa »

zateznistub wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:uuu dobar je ,jel pocincan :)
230kV za Etiopiju i naravno hot dip galvanising
:thumbup: :thumbup: :thumbup: i to koliko vidim ,zatezni je, nije nosni,ispravi me ako grijesim :)
Ma.Le.Na

#73 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Ma.Le.Na »

uh
kad bi se svi fatali onoga cime se bave
otkud vam zamisao da je most "posao po zlu"?
mozda je tako zamisljeno

http://www.nytimes.com/2012/08/28/nyreg ... d=all&_r=0

uopce vam nije poznato idejno rjesenje ...vidjeli hrdju i odmah frka trka panika ..ne valja
godinama se prave gradjevine takvog "hrdjavog" izgleda...to je fol :roll:

ne mora to biti slucaj u ovom slucaju ALI obzirom da NE POZNAJETE rjesenje ne mozete tvrditi uopce da je ono pogresno :-)

zato i rekoh, daj ti bosnjama inoxa i da se šljašti i da staklena fasada baca odsjaj do ilidze i svi mirni
ne daj Boze cega drugacijeg..
beton beton samo beton
O'zone
Globalni moderator

#74 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

Ma.Le.Na wrote:uh
kad bi se svi fatali onoga cime se bave
otkud vam zamisao da je most "posao po zlu"?
mozda je tako zamisljeno

http://www.nytimes.com/2012/08/28/nyreg ... d=all&_r=0

uopce vam nije poznato idejno rjesenje ...vidjeli hrdju i odmah frka trka panika ..ne valja
godinama se prave gradjevine takvog "hrdjavog" izgleda...to je fol :roll:

ne mora to biti slucaj u ovom slucaju ALI obzirom da NE POZNAJETE rjesenje ne mozete tvrditi uopce da je ono pogresno :-)

zato i rekoh, daj ti bosnjama inoxa i da se šljašti i da staklena fasada baca odsjaj do ilidze i svi mirni
ne daj Boze cega drugacijeg..
beton beton samo beton
Samo da citiram pitanja iz članka
After years of building, and even more years of bickering, the arena is almost finished — but this is not immediately obvious to all those who wander by.

“Is it meant to be that way, with the rust?” one woman asked, squinting at the steel.

“I thought they were going to paint it,” said a man who stopped to stare.
Mora da su zaustavili bošnje u AmeriKi pa ih pitali :roll:
Ma.Le.Na

#75 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Ma.Le.Na »

bosnjo u ovom slucaju nije nacionalna skupina
nego mentalitet
ono kao kad kazes seljak a mislis papak

jel sad jasnije?
Post Reply