Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje istog

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Jasko78

#51 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by Jasko78 »

Moje djete lezi gore na 9 spratu (neonatologiji) i tačno je da je masa beba zaraženo MRSOM....

Koliko vidim ,čak su ih i izmješali i zaražene bebe nisu izolovali.Moja beba nije zaražena za sada,ali ako budemo ovako srali samo preko tastature biće ih ko zna koliko.

Dajte ljudi da se skupimo svi zajedno,pozovemo televiziju,i pravac Jezero,pa na licu mjesta neka izađe komisija i neka uzmu briseve djeci i osoblju.

Ovako ćemo djelovati odvojeno,ako napravimo kakav incident okarakterisat će ga kao ispad pojdinaca i završit ćemo u zatvoru a bebe će svakako nagrabusiti ako ovako nastave.

Dajte da se oraganizujemo i da se ovo već jednom riješi za dobrobit sviju!
Babbuka

#52 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by Babbuka »

Samo_nesto wrote:
O'zone wrote:
Samo_nesto wrote: Ma imas li ti svoj nalaz? Pusti se ovog.
Kako si ograničen. Čovjek ti postavlja članak sa svojim punim imenom i prezimenom a ti ne kontaš :lol: :lol: :lol:
Ma laze da je to on, znam ovog covjeka, veze nema s forumima i internetom
Kad me znaš, nazovi me i pitaj
Bluemore

#53 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by Bluemore »

Samo_nesto wrote:
O'zone wrote:
Samo_nesto wrote: Ma imas li ti svoj nalaz? Pusti se ovog.
Kako si ograničen. Čovjek ti postavlja članak sa svojim punim imenom i prezimenom a ti ne kontaš :lol: :lol: :lol:
opa javio se se i PR porodilista
Babbuka

#54 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by Babbuka »

Bluemore wrote:
Samo_nesto wrote:
O'zone wrote: Kako si ograničen. Čovjek ti postavlja članak sa svojim punim imenom i prezimenom a ti ne kontaš :lol: :lol: :lol:
opa javio se se i PR porodilista
Interesantno, ne zove me niko od mojih poznanika da provjeri jesam li ja na ovom forumu. Doduše, i da nisam, nalaz je pravi.

Kako god, obavijest roditeljima zainteresovanim za učestvovanje u tužbi:

U Četvrtak, 04.09.2014. u 17:00 mi, roditelji djece zaražene MRSA bakterijom se nalazimo u Importanne Centru gdje ćemo dogovoriti precizno dalje radnje. Ko god želi da učestvuje, neka se javi na PP.
_turpija_

#55 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by _turpija_ »

Malena mi je izasla prijepar dana sa pedijatrije, i vidim na otpusnom da je imala mrsu prije mjeec dana, o tome me niko nije obvjestio, zanima me gdje da joj uradim nalaze, da provjerim ima li je jos uvjek..
duboka_misao

#56 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by duboka_misao »

_turpija_ wrote:Malena mi je izasla prijepar dana sa pedijatrije, i vidim na otpusnom da je imala mrsu prije mjeec dana, o tome me niko nije obvjestio, zanima me gdje da joj uradim nalaze, da provjerim ima li je jos uvjek..
npr u sanasi mozete uraditi bris, zavisi gdje je mrsa nadjena uraditi bris koze (ako je stafilodermija) zdrijela i nosa, ponoviti za mjesec dva nalaz jer je nama znao biti lazno negativan, sina nisu u DZ htjeli vakcinisati dok nismo donjeli tri cista brisa.
_turpija_

#57 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by _turpija_ »

Hvala
DaffyDuck

#58 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by DaffyDuck »

Strasno :twisted:
Tek sada ovo vidim, kakva je sada situacija je li @babukkka uspjeo ista promijeniti?
EliasVeskot

#59 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by EliasVeskot »

Kad sam se porodila prvi put (sreca u Vojnoj) dosla mi je patronazna i helem, pored sve price o njezi bebe, napomenula me "ako se pojavi osip tj. cirevi po tijelu da je to NORMALNO da se kupam u onom Plivaseptu i sebe i dijete..."
E sad, meni je ta prica bila bezveze, ali kad sam kasnije skontala da ona misli na MRSU, imala sam osjecaj da su patronazne tako "isprogramirane" da zataskaju i moguce slucajeve kod roditelja koji i nemaju iskustva oko toga.
Tacno od svega je najgora njihovo ignorisanje i prikrivanje...
starii

#60 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by starii »

zena se porodila na gaku prije par dana, uglavnom sve dobro proslo, mali je imao neki osip koji je za dan prosao i nije imao veze sa mrsom...ono sto mi zena kaze je da najveci problem sa porodiljama koje dolaze na porod ne okupane, s nakitom na rukama...
mali_balon

#61 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje isto

Post by mali_balon »

starii wrote:zena se porodila na gaku prije par dana, uglavnom sve dobro proslo, mali je imao neki osip koji je za dan prosao i nije imao veze sa mrsom...ono sto mi zena kaze je da najveci problem sa porodiljama koje dolaze na porod ne okupane, s nakitom na rukama...
Ovo je prica osoblja GAK-a, moja otisla sva okupana mirisljava bez nakita i mala nam opet pokupila mrsu, hvala Bogu brzo smo se je rijesili.
PRvo treba osoblje da bude na nivou a da ne govorimo o higijeni i dezinfekciji odjece za bebe i porodilje (ne mislim na ono sto se od kuce donese a i to se ne bi smjelo raditi), o higijeni u tusevima, higijeni u salama, u jednoj sali 5 prodilja jedna doktorica i sve ih "cacka" istim rukavicama itd itd itd. moze se do ujutro.
Naravno ovim ne branim i "svakave" porodilje.
damskot

#62 Re: Epidemija MRSA na porodilištu Jezero i zataškavanje istog

Post by damskot »

Pozdrav
Pratim vasu temu od pocetka jer mi je drugu cerka na isti nacin zarazena .

Jutros sam procitao u holandskim novinama da su pronasli Mast koja ubija MRSA bakteriju i bice na trzistu (tableta Inekcija) u roku 5 godina .

Novine : http://www.telegraaf.nl/gezondheid/2329 ... rie__.html

Firma : http://www.micreos.com/

Mozda postoji sansa da nase bolnice zatraze to jos prije nego izadje na trziste u apoteke .
Post Reply