Remi (karte)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
NeenaSa

#51 Re: Remi (karte)

Post by NeenaSa »

:lol: :lol: :lol:
Saian

#52 Re: Remi (karte)

Post by Saian »

uh zoch oplaka' , grohotom :lol:
ZOCH

#53 Re: Remi (karte)

Post by ZOCH »

A remi je nekako vazda bio samo za ubijanje dosade, lora je mnogo kompleksnija igra :) problem kod lore je sto moras imati vise ljudi koji je znaju igrati i da im ne objasnjavas usput sta da rade...
pashasolidni

#54 Re: Remi (karte)

Post by pashasolidni »

ZOCH wrote:A remi je nekako vazda bio samo za ubijanje dosade, lora je mnogo kompleksnija igra :) problem kod lore je sto moras imati vise ljudi koji je znaju igrati i da im ne objasnjavas usput sta da rade...
beton je lora,ali to samo iz sjecanja govorim,nisam igrao 15 godina :D
a ni pishpil nije losh
ZOCH

#55 Re: Remi (karte)

Post by ZOCH »

u berhani se nakad igralo lore... ali da ne bude offtopic, ja sam na remiju jednom bio tri i nesto hiljade u plusu, jaran i ja... ubio me ko kocka kemala montena.
VenomousV

#56 Re: Remi (karte)

Post by VenomousV »

upis! (ne otpis :D )

ne sjecam se kako sam naucila igrati remija ali strasno volim tu igru :D
najdraze mi je kad stare, iskusne lisce pobjedim i pokupim lovu :D (sitno nesto, al je za uhar :D )
NeenaSa

#57 Re: Remi (karte)

Post by NeenaSa »

Ne znam za druge igre, al' kad si u ovoj u plusu, totalno si u minusu :cry: :D
ZOCH

#58 Re: Remi (karte)

Post by ZOCH »

A najjaci fazon u remiju je u sustini sjecanje na onog ko vas poduci da igrate. Mozda je to rahmetli otac, ili je to neki covjek koji vas je kao dijete htio ukljuciti u igru pedagoski jer imate po 10 godina...
Pa vas nauci kako da drzite karte, kako ih slagati (OD MANJIH PREMA VECIM, i nikad ne stavljati zamjenske na kraj nego u sredinu) muvmente u remiju, kad se otvoriti, kad krenuti na hand i cekati kartu, sta staviti blize palcu a sta ne... to je ono sto remi drzi u igri jebi ga... zaostavstina :)
VenomousV

#59 Re: Remi (karte)

Post by VenomousV »

jel' ti to sad omalovazavas ovo moje sto se ne sjecam gdje sam naucila igrati remija? :lol:
NeenaSa

#60 Re: Remi (karte)

Post by NeenaSa »

VenomousV wrote:upis! (ne otpis :D )

ne sjecam se kako sam naucila igrati remija ali strasno volim tu igru :D
najdraze mi je kad stare, iskusne lisce pobjedim i pokupim lovu :D (sitno nesto, al je za uhar :D )
Birvaktile :D na plazi, igrali u kolace. Kartanje u nedogled. :D
Svi izgorili, :cry: :D jer vremenske( ne)prilike su bile; nit' tamo , nit' vamo :D nema sunca, al' toplo i DZECEMO ? :D - na plazu kartat'.
Pojma nemam tko je dobio :D samo znam da smo trazili jogurt viska :D
ZOCH

#61 Re: Remi (karte)

Post by ZOCH »

VenomousV wrote:jel' ti to sad omalovazavas ovo moje sto se ne sjecam gdje sam naucila igrati remija? :lol:
Ma ni pod razno, nego jednostavno mislim da je remi vise socijalna nego mozdana igra, zato je i volimo, kao sto volimo najgore punjene paprike od mame...Tako si ti mozda to naucila na nekom derneku pjana, i dan danas je volis jer volis mozda biti pjana na dernecima... ko to zna
Saian

#62 Re: Remi (karte)

Post by Saian »

ZOCH wrote:A najjaci fazon u remiju je u sustini sjecanje na onog ko vas poduci da igrate. Mozda je to rahmetli otac, ili je to neki covjek koji vas je kao dijete htio ukljuciti u igru pedagoski jer imate po 10 godina...
Pa vas nauci kako da drzite karte, kako ih slagati (OD MANJIH PREMA VECIM, i nikad ne stavljati zamjenske na kraj nego u sredinu) muvmente u remiju, kad se otvoriti, kad krenuti na hand i cekati kartu, sta staviti blize palcu a sta ne... to je ono sto remi drzi u igri jebi ga... zaostavstina :)
to je to, stari, prije rata, mozda 89ta, na vikendici na Jahorini, sjecam se svakog detalja
pashasolidni

#63 Re: Remi (karte)

Post by pashasolidni »

:D ko jos uci igrat remija na derneku,pijan
a remi je dobar i za jacanje duha. kad te nece karta,tek tad vidis kakav si karakter :D
Saian

#64 Re: Remi (karte)

Post by Saian »

pisham dernek na kojem se uhvati igrat remija, samokazem :oops:
NeenaSa

#65 Re: Remi (karte)

Post by NeenaSa »

ZOCH wrote:A najjaci fazon u remiju je u sustini sjecanje na onog ko vas poduci da igrate. Mozda je to rahmetli otac, ili je to neki covjek koji vas je kao dijete htio ukljuciti u igru pedagoski jer imate po 10 godina...
Da l' da se hvalim tko me naucio?
A, zasto , ne?! :D
Pored clana familije, prijeratni nogometasi Sarajeva i Zelje. :-D
ZOCH

#66 Re: Remi (karte)

Post by ZOCH »

pashasolidni wrote::D ko jos uci igrat remija na derneku,pijan
a remi je dobar i za jacanje duha. kad te nece karta,tek tad vidis kakav si karakter :D
Bilo ih je, pa u po frke izbace razne boje poredane po tezini... Pa su se muski clanovi (ukljucujuci i mene) odmah okretali za flasu kao drustvenu igru, makar sta zazvalis...
Saian

#67 Re: Remi (karte)

Post by Saian »

ZOCH wrote: Bilo ih je, pa u po frke izbace razne boje poredane po tezini... .

sej vat?
ZOCH

#68 Re: Remi (karte)

Post by ZOCH »

Ona (ili one): HOSH FLASHE?
MI: HOCMO!

Image
pashasolidni

#69 Re: Remi (karte)

Post by pashasolidni »

ZOCH wrote:
Bilo ih je, pa u po frke izbace razne boje poredane po tezini... Pa su se muski clanovi (ukljucujuci i mene) odmah okretali za flasu kao drustvenu igru, makar sta zazvalis...
zvuci kao zabava britanskih konzervativaca.zastario i nadasve stidljiv nacin ostvarivanja intimnog kontakta :D
Saian

#70 Re: Remi (karte)

Post by Saian »

ZOCH wrote:Ona (ili one): HOSH FLASHE?
MI: HOCMO!
znaci okolo kole je bilo, povuci-potegni, drzh-ne daj :D
VenomousV

#71 Re: Remi (karte)

Post by VenomousV »

ZOCH wrote:
VenomousV wrote:jel' ti to sad omalovazavas ovo moje sto se ne sjecam gdje sam naucila igrati remija? :lol:
Ma ni pod razno, nego jednostavno mislim da je remi vise socijalna nego mozdana igra, zato je i volimo, kao sto volimo najgore punjene paprike od mame...Tako si ti mozda to naucila na nekom derneku pjana, i dan danas je volis jer volis mozda biti pjana na dernecima... ko to zna
da... sigurno... p'jana na derneku... i tako p'jana skuzila odma' fazon... for sure :roll:
buraz, mislila sam da si simpa al mescini da sam te precjenila :roll: neki kompleks, nesto?
ZOCH

#72 Re: Remi (karte)

Post by ZOCH »

pashasolidni wrote:
ZOCH wrote:
zvuci kao zabava britanskih konzervativaca.zastario i nadasve stidljiv nacin ostvarivanja intimnog kontakta :D
zastario i stidljiv nacin, svakako... jebi ga jarane javljam se na temu remija i jos pri tom poturam price sa derneka o kupljenja cura na flasu... ko nije kupio tako cure vozo je golfa 1999 te i il' makar kljuceve imo od istog... I na radeta serbedziju, kad nije iso remi ili flasha.
Saian

#73 Re: Remi (karte)

Post by Saian »

meshchini da je zoch samo malo socijalno kabast, a venoZna laka na obarachu :D i eto nesporazuma, ovdje bi neki rollback dobro dosao, samokazem :oops:
ZOCH

#74 Re: Remi (karte)

Post by ZOCH »

VenomousV wrote:
ZOCH wrote:
da... sigurno... p'jana na derneku... i tako p'jana skuzila odma' fazon... for sure :roll:
buraz, mislila sam da si simpa al mescini da sam te precjenila :roll: neki kompleks, nesto?
Ja se izvinjavam, nisam za tebe govorio, zato i dva put MOZDA u postu... Nije mi namjera bila tebe etiketirari ili bilo koga licno. Fakat nista od toga :)
pashasolidni

#75 Re: Remi (karte)

Post by pashasolidni »

Saian wrote:meshchini da je zoch samo malo socijalno kabast, a venoZna laka na obarachu :D i eto nesporazuma, ovdje bi neki rollback dobro dosao, samokazem :oops:
bolje reci,predijelio je :D da mu pisemo petobanku?
Post Reply