Champions League 2014/2015

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#51 Re: Champions League 2014/2015

Post by Velkoski »

Tomahawk11 wrote:
Velkoski wrote:Hladno šutnuše Legiju, a vratiše Celtic.. Da sam predstavnik Celtica bilo bi me stid, ljudi ih nakantali u obje tekme. :-)

Sada je vjerovatno najgore onome što je fulio 2 penala u Poljskoj..
Sto izbacise Legiju? :shock:
Celtic have been reinstated to the Champions League after Legia Warsaw were kicked out of the competition for fielding an ineligible player.

Legia won the third qualifying round tie 6-1 on aggregate but brought on Bartosz Bereszynski in the second leg, while he was supposed to be suspended.

As a result Celtic were handed a 3-0 'walkover' win for the second leg, taking them through on away goals.
Legia, who have asked for Uefa's reasons, have five days to appeal.

The Polish champions won the first leg 4-1 and the second 2-0.

Celtic are now seeded for the play-off draw and can face Ludogorets of Bulgaria, Maribor of Slovenia, Slovan Bratislava of Slovakia, Malmo of Sweden or Denmark's Aalborg.

Uefa's disciplinary board confirmed that Bereszynski has also been hit with a further game's ban.

He was sent off in Legia's final Europa League tie last season against Apollon Limassol and received a three-match ban.
He should have been registered for the club's two-legged tie against St Patrick's, even though he was unable to play.
Celtic have previously been given a reprieve in continental competition in similar circumstances.

Neil Lennon's side were beaten 3-1 on aggregate by Sion in the Europa League three years ago, but the Swiss side were subsequently ejected from the competition after they were found to have fielded ineligible players.

Sion had signed five players while still under a Fifa transfer ban for breaching rules over the signing of Egypt goalkeeper Essam El-Hadary three years earlier.
Tužno.. :-)
insaneinthebrain

#52 Re: Champions League 2014/2015

Post by insaneinthebrain »

ko god dobije celtic, 90% je prosao u grupnu fazu
insaneinthebrain

#53 Re: Champions League 2014/2015

Post by insaneinthebrain »

evo prilike za maribor, hoce li je iskoristiti
Tomahawk11
Globalni moderator

#54 Re: Champions League 2014/2015

Post by Tomahawk11 »

Jbg, i ovi iz Legije su debili.
A dohaka im jedan gol :-) i fulani penali kod kuce.
Baltazar_khan

#55 Re: Champions League 2014/2015

Post by Baltazar_khan »

kako to uefa hladno riješava. a kad se sjetim kod nas slučaja "gavarić" i našeg NS...
Tomahawk11
Globalni moderator

#56 Re: Champions League 2014/2015

Post by Tomahawk11 »

Maribor - Celtic
Salzburg - Malmo
Aalborg - APOEL
Steaua Bukurešt - Ludogorec
Slovan Bratislava - BATE Borisov

Besiktas - Arsenal
Standard de Liege - Zenit
Kopenhagen - Bayer Levekusen
Lille - Porto
Napoli - Athletic Bilbao
Rampage

#57 Re: Champions League 2014/2015

Post by Rampage »

Da li je moguće da su u ovoj Legiji toliki debili i amateri? E nevjerovatno:(
studeni76

#58 Re: Champions League 2014/2015

Post by studeni76 »

Trebaju poljaci nekog objesit, od svojih naravno. Jbt koji debili napraviše takav previd. Lik ušao u igru u 87oj minuti, zbog tih par minuta ispadoše. Još onaj njihov Vrdoljak maši 2 penala u prvoj utakmici :-)
jeza u ledja

#59 Re: Champions League 2014/2015

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:
Tomahawk11 wrote:
Velkoski wrote:Hladno šutnuše Legiju, a vratiše Celtic.. Da sam predstavnik Celtica bilo bi me stid, ljudi ih nakantali u obje tekme. :-)

Sada je vjerovatno najgore onome što je fulio 2 penala u Poljskoj..
Sto izbacise Legiju? :shock:
Celtic have been reinstated to the Champions League after Legia Warsaw were kicked out of the competition for fielding an ineligible player.

Legia won the third qualifying round tie 6-1 on aggregate but brought on Bartosz Bereszynski in the second leg, while he was supposed to be suspended.

As a result Celtic were handed a 3-0 'walkover' win for the second leg, taking them through on away goals.
Legia, who have asked for Uefa's reasons, have five days to appeal.

The Polish champions won the first leg 4-1 and the second 2-0.

Celtic are now seeded for the play-off draw and can face Ludogorets of Bulgaria, Maribor of Slovenia, Slovan Bratislava of Slovakia, Malmo of Sweden or Denmark's Aalborg.

Uefa's disciplinary board confirmed that Bereszynski has also been hit with a further game's ban.

He was sent off in Legia's final Europa League tie last season against Apollon Limassol and received a three-match ban.
He should have been registered for the club's two-legged tie against St Patrick's, even though he was unable to play.
Celtic have previously been given a reprieve in continental competition in similar circumstances.

Neil Lennon's side were beaten 3-1 on aggregate by Sion in the Europa League three years ago, but the Swiss side were subsequently ejected from the competition after they were found to have fielded ineligible players.

Sion had signed five players while still under a Fifa transfer ban for breaching rules over the signing of Egypt goalkeeper Essam El-Hadary three years earlier.
Tužno.. :-)
:zid: :zid: :zid:
FIDELCA

#60 Re: Champions League 2014/2015

Post by FIDELCA »

Maribor - Celtic X
Salzburg - Malmo 1
Aalborg - APOEL X
Steaua Bukurešt - Ludogorec X
Slovan Bratislava - BATE Borisov X

Besiktas - Arsenal 2
Standard de Liege - Zenit X
Kopenhagen - Bayer Levekusen 2
Lille - Porto X
Napoli - Athletic Bilbao X
limeni

#61 Re: Champions League 2014/2015

Post by limeni »

Maribor - Celtic
Salzburg - Malmo
Aalborg - APOEL
Steaua Bukurešt - Ludogorec
Slovan Bratislava - BATE Borisov

Besiktas - Arsenal
Standard de Liege - Zenit
Kopenhagen - Bayer Levekusen
Lille - Porto
Napoli - Athletic Bilbao
zlajapravaraja

#62 Re: Champions League 2014/2015

Post by zlajapravaraja »

Rampage wrote:Da li je moguće da su u ovoj Legiji toliki debili i amateri? E nevjerovatno:(
Nisu Poljaci debili i amateri, nego UEFA. Informisi se malo bolje sta je se ustvari desilo.

Danas sam napisao e-mail Uefi, gdje sam im jebao sve po spisku za ovo sranje.

Legija je ulozila zalbu, i nadam se da ce proci.
PriNc_ba

#63 Re: Champions League 2014/2015

Post by PriNc_ba »

mene je uvijek zanimalo kakva su pravila po pitanju varijante da u dvomecu npr eto dobije domacin 4 0 prvu tekmu a u drugoj se ne pojave ili namjerno pocnu s nekim igracem kao sto je legija :D sta se desava u tom slucaju jer fakticki oni registruju tekme sa 3 0 :D a to nije dovoljno za prolaz ako izgube 4 0 npr... ako neko zna sta se radi u tom slucaju bas bih volio znati.
KPNCTNJAH

#64 Re: Champions League 2014/2015

Post by KPNCTNJAH »

Registruje se dvomec sluzbenim rezultatom, ne samo jedna utakmica :razz:
PriNc_ba

#65 Re: Champions League 2014/2015

Post by PriNc_ba »

jebo to :D nije fer :D :lol:
Rampage

#66 Re: Champions League 2014/2015

Post by Rampage »

zlajapravaraja wrote:
Rampage wrote:Da li je moguće da su u ovoj Legiji toliki debili i amateri? E nevjerovatno:(
Nisu Poljaci debili i amateri, nego UEFA. Informisi se malo bolje sta je se ustvari desilo.

Šta je onda u pitanju, objasni ako nije problem? Hvala
zlajapravaraja

#67 Re: Champions League 2014/2015

Post by zlajapravaraja »

Rampage wrote:
zlajapravaraja wrote:

Šta je onda u pitanju, objasni ako nije problem? Hvala
Onaj igrac je regularno "odlezao" svoje 3 utakmice suspenzije ove sezone, ali je fazon u tome da nije bio "prijavljen" za te utakmice koje je morao propustiti. Sad Legija naravno odgovara "koji cemo ga kurac prijavljivati za utakmice, ako je ionako suspendovan" :-)

Izgleda da UEFA interpretira pravila kako jos pashe, a nije slucajnost da su samo zadnjih nekoliko godina zbog dubioznih sranja izbacíli ili ostetili Fenerbahce, Metalist Harkov, Olympiakos, Zvezdu, Legiju i jos bruku drugih istocnoevropskih klubova...kako nikad Engleze, Svabe, Francuze... :zzzz:

pljuc, bagro
Rampage

#68 Re: Champions League 2014/2015

Post by Rampage »

Aha, znači problem je isljučivo u INTERPRETACIJI?

Pa dokle je Legia s žalbom? Vjerovatno su se žalili?

Zaista sam mislio da je krivica isključivo njihova, zato se nisam mogao načuditi... a bio sam ubijeđen da su amateri:)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#69 Re: Champions League 2014/2015

Post by Velkoski »

zlajapravaraja wrote:Danas sam napisao e-mail Uefi, gdje sam im jebao sve po spisku za ovo sranje.
:lol: :lol: :lol:
Muhamed Đakmić

#70 Re: Champions League 2014/2015

Post by Muhamed Đakmić »

Zlaja, ako nastaviš prepisku sa Uefom, slobodno i mene spomeni, 100% sam na tvojoj, odnosno strani Legije :thumbup:
jeza u ledja

#71 Re: Champions League 2014/2015

Post by jeza u ledja »

zlajapravaraja wrote:
Onaj igrac je regularno "odlezao" svoje 3 utakmice suspenzije ove sezone, ali je fazon u tome da nije bio "prijavljen" za te utakmice koje je morao propustiti. Sad Legija naravno odgovara "koji cemo ga kurac prijavljivati za utakmice, ako je ionako suspendovan" :-)

Izgleda da UEFA interpretira pravila kako jos pashe, a nije slucajnost da su samo zadnjih nekoliko godina zbog dubioznih sranja izbacíli ili ostetili Fenerbahce, Metalist Harkov, Olympiakos, Zvezdu, Legiju i jos bruku drugih istocnoevropskih klubova...kako nikad Engleze, Svabe, Francuze... :zzzz:

pljuc, bagro
Ja se satra trazeci vise o tome ali nigdje ne nadjoh to sto ti rece. Cak naprotiv, Poljaci sami priznaju svoju gresku:
Berg, speaking to Sky Sports News, confirmed that the Warsaw club would appeal the decision "all the way" as he struggled to come to terms with the punishment.

He said: "For UEFA to make a decision like this, with all the consequences....it's unbelievable.

"We acted in good faith. We made a mistake in administration with the papers for the St Patrick's games.

"We knew he was suspended and he didn't play in those two games or the first game against Celtic.

"He played in the Super Cup and our league games between those matches, he's been registered with us for all this time and we've not tried to hide anything.

"We've been open and it's just a little small technical mistake in the administration and the consequences for us now is that we are not able to play in the Champions League which was a dream for all our players and the club.
Druga je sad stvar sto je besmisleno da se zbog ovoga izbacuje klub. Ovaj igrac nije novi u Legiji, a znamo da kad igrac negdje predje to se odmah registruje u sistem kojem ima pristup i UEFA. Sve u cemu su pogrijesili je sto ga nisu uvrstili na spisak u prvoj utakmici.
Inace, internet je pun teorija zavjere o ovome.
zlajapravaraja

#72 Re: Champions League 2014/2015

Post by zlajapravaraja »

Celtic mi je dobro pao u ocima. Ne mogu da vjerujem da su se kurvini sinovi usudili zaliti na osnovu ovoga.

Mozda sam ipak njima trebao napisati taj e-mail :lol: Sutra cu :D

Izrdzi Legijo, da nam ipak vi i vasi navijaci odete u Maribor, i pokazete Violama od cega ste napravljeni :thumbup: :D
zlajapravaraja

#73 Re: Champions League 2014/2015

Post by zlajapravaraja »

@jezu

Daj nam par stranica, da i mi citamo te zavjere :evil:

Pravda za Legiju i Delije :evil:
Šveđanin

#74 Re: Champions League 2014/2015

Post by Šveđanin »

Gdje su te zavjere i mene zanima?

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
jeza u ledja

#75 Re: Champions League 2014/2015

Post by jeza u ledja »

Ha, ma mislim na komentare na ovu vijest u vodecim britanskim medijima (BBC, Telegraph, Guardian ili Daily Mail :D ). Potrazite na dnu clanaka. Spominje se utakmica Debrecen - Levski prije nekoliko godina, navodno isti slucaj. Spominje se TV trziste (Celtic je jedan od najpopularnijih timova u UK). Spominje se papa. :D Ne da mi se sad traziti kad su ti komentari zakopani medju stotinama.
Procitao sam neki clanak koji komentarise druge clanke slicne teoreticarske sadrzine, znaci da je bilo i toga, ali ih ja ne mogu naci.
Uglavnom, ide se na to da se prica o "slobodnoj interpretaciji pravila" od strane UEFA.
Locked