Da li ćete glasati na izborima?

Da li ćete glasati na izborima?

Da :)
39
57%
Ne :sad:
29
43%

Total votes: 68

sanjin_1

#51 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by sanjin_1 »

daxon wrote:
sanjin_1 wrote:A paljenjem stranckih prostorija ili zgrade Predsjednistva itd..itd.. nikada se nista ne moze promijeniti. Cak sta vise, samo ce ojacati one koji se grcevito bore za opstanak na vlasti.
Toliko od mene
Pa u Ukrajini su na taj način došli na vlast oni koje ti voliš i podržavaš, na temi Ukrajina to smatraš opravdanim i poželjnim, zašto misliš da tako ne treba u BiH, kada je u Ukrajini bilo učinkovito?
Daj bar jednom budi dosljedan u svojim stavovima :D
Vec postoji posebna tema o Ukraini..
Sadasnja vlast u Ukraini je izabrana na legalnim izborima prije nekih 2-3 mjeseca. Tek toliko da znas..
Ako aludiras na svrgavanje Janukovicha onda ti mogu reci da je svrgnut nakon sto je pucao snajperima po narodu koji je protestvovao protiv njegovih odluka...
escobar__

#52 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by escobar__ »

Ako ne želim birat između dva govneta nema mi šta neko držat predavanje i šupljirat o tome kako je to glas za vladajuće, kako ne izvršavam građansku dužnost, bla, bla, bla... Moje pravo je da ne glasam jer ne želim bit saučesnik u cirkusu koji se naziva bh. politička scena. Ni na prethodnim izborima glas nisam davao vladajućim već isključivo tamo nekim anonimusima čisto da se ispuni ta "građanska dužnost", ovog puta mi to neće pasti na pamet.

Ja nit sam kad birao ova govna, nit ću ih kad birat, biraju ih između ostalog i ovi koji i ovog puta drže predavanja nama koji ne planiramo glasati. Prema tome...
zateznistub

#53 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by zateznistub »

escobar__ wrote:Ako ne želim birat između dva govneta nema mi šta neko držat predavanje i šupljirat o tome kako je to glas za vladajuće, kako ne izvršavam građansku dužnost, bla, bla, bla... Moje pravo je da ne glasam jer ne želim bit saučesnik u cirkusu koji se naziva bh. politička scena. Ni na prethodnim izborima glas nisam davao vladajućim već isključivo tamo nekim anonimusima čisto da se ispuni ta "građanska dužnost", ovog puta mi to neće pasti na pamet.

Ja nit sam kad birao ova govna, nit ću ih kad birat, biraju ih između ostalog i ovi koji i ovog puta drže predavanja nama koji ne planiramo glasati. Prema tome...
:thumbup:
sanjin_1

#54 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by sanjin_1 »

escobar__ wrote:Ako ne želim birat između dva govneta nema mi šta neko držat predavanje i šupljirat o tome kako je to glas za vladajuće, kako ne izvršavam građansku dužnost, bla, bla, bla... Moje pravo je da ne glasam jer ne želim bit saučesnik u cirkusu koji se naziva bh. politička scena. Ni na prethodnim izborima glas nisam davao vladajućim već isključivo tamo nekim anonimusima čisto da se ispuni ta "građanska dužnost", ovog puta mi to neće pasti na pamet.

Pa onda sjedi i kukaj kako "ti ne valja" ...ha ja...nije ti do mene vec ti je do tebe
escobar__

#55 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by escobar__ »

Ne kukam jarane, fino živim hvala Bogu što svakako nije zasluga funkcionalne države i razbojnika koje već godinama dovodite na vlast.
L u c i f e r

#56 Re: Odg: Da li ćete glasati na izborima?

Post by L u c i f e r »

daxon wrote:
L u c i f e r wrote:Ljudi vi majke mi ne citate haman sta ja pisem.
Pa i ja velim da su 99% govna.
Ali makar ce mi biti mirna savjest da sam ucinio sve sto je u mojoj moci da mi govno koje najmanje smrdi u iduce 4 godine radi o glavi.
Ali ono govno koje tebi najmanje smrdi, drugom možda smrdi najviše i obratno :D
Pa naravno, zato svaciji glas i treba da se cuje pa kako nam je tako nam je... :)
L u c i f e r

#57 Re: Odg: Da li ćete glasati na izborima?

Post by L u c i f e r »

sanjin_1 wrote:
zateznistub wrote:
sanjin_1 wrote:Samo za neglasace:

Neizlaskom na izbore odnosno neglasanjem, vi glasate za status quo ili odrzavanje stanja na koje se zalite :-)
Pa vi sad vidite da li se isplati ne glasati.
Evo sanjine, da se desi misterija i ja izađem na glasanje...ko i koja stranka je ta kojoj bi ja dao glas? Ko to ima program i ko to ide sa pokusajem da od ove garaze napravi drzavu...ja jednostavno ne vidim ni pojedinca a ni stranku.

Ono sto vidim je hrpa lopova i svercera ogrizla u kriiminalu. Vidim one za ko sam nekad glasao a oni se udruzili sa onim protiv kojih sam glasao...e necemo tako Dino. Jok ja...
Ne znam odgovor niti na jedno pitanje koje si postavio.
Samo skrecem paznju na cinjenicu da se neglasanjem odrzava sadasnji status quo.

Ali kako onda promijeniti stanje? Odgovor je jednostavan. Gradjanskim aktivizmom i stvaranjem politicke klime u kojoj ce politicari biti odgovorni glasackoj bazi. Dokle god gradjani ne forsiraju implementaciju postojecih zakona, sistem se ne moze promijeniti.
Npr. kada prvi put odes u bolnicu i "doturis" mito nekakvom kvazidoktoru, lijepo ga "skines kamerom" i sa tim u javnost. Isto vazi i za policajca, profesora, dekana itd..itd..
Barem je danas informacijska tehnologija dostupna svima a fb nalozi besplatni..
ovo je samo jedan mali primjer takvog aktivizma...
A paljenjem stranckih prostorija ili zgrade Predsjednistva itd..itd.. nikada se nista ne moze promijeniti. Cak sta vise, samo ce ojacati one koji se grcevito bore za opstanak na vlasti.
Toliko od mene :thumbup:
Potpis.
sanjin_1

#58 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by sanjin_1 »

pa boga mu poljubim zar se uvjek sve mora svesti na to "kako JA fino zivim"...jeste li ikada culi za "opste dobro" ili kletvu "im'o pa ne im'o" ? Ne moze ni tebi biti dobro ako ti je komsija gladan (hipoteticki)..
Vidi, zivim i ja fino (vise vec fino usudjujem se reci) ali opet cu glasati na izborima iz jednostavnog razloga sto zelim da svi zive fino a to trenutno nije slucaj.
escobar__

#59 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by escobar__ »

Ne brini ti ba za moje komšije, brini o tome koje govno ćeš sljedeće na vlast dovest. :thumbup:
sanjin_1

#60 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by sanjin_1 »

Ma jok, ne brinem zato i stoji u postu ono hipoteticki..
ali takvim pristupom ti izgleda vise brines o tome koje ce govno "ostati" na vlasti...u tome je fazon.
L u c i f e r

#61 Re: Odg: Da li ćete glasati na izborima?

Post by L u c i f e r »

escobar__ wrote:Ne kukam jarane, fino živim hvala Bogu što svakako nije zasluga funkcionalne države i razbojnika koje već godinama dovodite na vlast.
E ovo "dovodiTE" ti vec nije fer. :)
Guzicu u kraj i krivis druge za postojece izabranike.
Pa evo sta bi bilo da svi ne glasamo: glasace njihove famElije i uhljebljenici za njih.
Neglasanjem glasamo za postojece stanje.

Eno u sloveniji frajer dobi izbore velikom vecinom, a stranku sa svojim imenom je osnovao prije MJESEC dana.
lasta2

#62 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by lasta2 »

BHCluster wrote:Da li ćete glasati na izborima?
jok nego cu ostaviti sda-ovim "pospremacima" da glasaju za mene.

naravno da cu glasati. i to za SDP. kad vidis sda i sta je bilo sa sdu i df-om onda znas da je SDP ispravna strana.
zateznistub

#63 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by zateznistub »

lasta2 wrote:

naravno da cu glasati. i to za SDP. kad vidis sda i sta je bilo sa sdu i df-om onda znas da je SDP ispravna strana.
Koja, by the way, sklopi savez sa istom tom SDA i zbog cega ja necu vise da glasam...
Lincoln-Burrows

#64 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Lincoln-Burrows »

Moj glas je u Kaknju glas u vjetar pa ne glasam.
escobar__

#65 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by escobar__ »

zateznistub wrote:
lasta2 wrote:

Koja, by the way, sklopi savez sa istom tom SDA i zbog cega ja necu vise da glasam...
Tako to prostitutke rade, po principu "s kim stigneš". Bitna je fotelja, yebeš principe.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#66 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Slo Burner »

Better Man wrote:Naravno da ću glasati. A svima onima koji neće mogu poručiti da su budale i da im treba sva prava uskratiti. Vrijeme je da se zakonom propiše obavezan izlazak na izbore i da se odredi kazna od npr. 1000 KM za one koji ne izađu i da im se uskrate i ograniče određena prava.
Ja pak mislim da zatvorskom kaznom treba kazniti sve idiote koji izadju na izbore i izaberu nam ove kretene koji nas kradu 20 godina.
zateznistub

#67 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by zateznistub »

Slo Burner wrote:
Better Man wrote:Naravno da ću glasati. A svima onima koji neće mogu poručiti da su budale i da im treba sva prava uskratiti. Vrijeme je da se zakonom propiše obavezan izlazak na izbore i da se odredi kazna od npr. 1000 KM za one koji ne izađu i da im se uskrate i ograniče određena prava.
Ja pak mislim da zatvorskom kaznom treba kazniti sve idiote koji izadju na izbore i izaberu nam ove kretene koji nas kradu 20 godina.
:thumbup:
sanjin_1

#68 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by sanjin_1 »

Slo Burner wrote:
:-) :-)
Pa branili tebi neko da izadjes na izbore i tako sam sebi izaberes ono sto mislis da ti je dobro? Fakat mi je maliciozno diplati o "njima" koji ti izaberu "tamo neke" a u isto vrijeme kazes da necs na izbore? Jeli ovo neki paralelni svijet iz koga se ponekad preskoci iz jedne stvarnosti u drugu? Fakata ne kontam..
zateznistub

#69 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by zateznistub »

sanjin_1 wrote:
Slo Burner wrote:
Pa branili tebi neko da izadjes na izbore i tako sam sebi izaberes ono sto mislis da ti je dobro? Fakat mi je maliciozno diplati o "njima" koji ti izaberu "tamo neke" a u isto vrijeme kazes da necs na izbore? Jeli ovo neki paralelni svijet iz koga se ponekad preskoci iz jedne stvarnosti u drugu? Fakata ne kontam..
U zemlji u kojoj imas izbor između Bakira I. i Bakira O. Je kao da biras kojom stranom čekića od 5 kg će te neko ljuljnuti u glavu. Ostale nije vrijedno ni pominjati...
sanjin_1

#70 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by sanjin_1 »

zateznistub wrote:
sanjin_1 wrote:
Slo Burner wrote: Ja pak mislim da zatvorskom kaznom treba kazniti sve idiote koji izadju na izbore i izaberu nam ove kretene koji nas kradu 20 godina.
U zemlji u kojoj imas izbor između Bakira I. i Bakira O. Je kao da biras kojom stranom čekića od 5 kg će te neko ljuljnuti u glavu. Ostale nije vrijedno ni pominjati...
Dobro ali sta onda predlazes? Da se ne izlazi na izbore i da oni (i njihovi unuci i praunuci i cukununuci..itd..) vjecno tu ostanu?
A i nije tacno da postoje samo dva Bakira...ima desetine drugih alternativa..pa mjenjaj..
fortaleza

#71 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by fortaleza »

Jedini izbori na kojima sam imao pravo glasa su bili predsjenicki izbori u Hrvatskoj na koje nisam htio izici jer se tu radi o celnom covjeku druge drzave prvenstveno. Inace u Mostaru se ne provode lokalni izbori pa tako ni u ovom cetverogodisnjem mandatu Mostarci "ne moraju" birati i na ovim izborima niti se zamarati ovom temom. ZNA se, bit ce kako se hdz i sda dogovore.
Labirint

#72 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Labirint »

lasta2 wrote:

:( :( mene stid..
almir90

#73 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by almir90 »

Prorli put glasao za promjenu, pa ne bi dobra. Sad cu opet za neke nove glasati, pa sta bude.
JohnnyS

#74 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by JohnnyS »

Ne, jer ne želim sudjelovati u organiziranoj pljački ove države dajući legitimitet kroz svoj glas bilo kojem od ponuđenih.
putokaz1

#75 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by putokaz1 »

Zavisi od listi
Možda bude SDP, NSRZB ,SBIH , SBB
Vidjet ćemo...
Post Reply