sparky wrote:
decko nije rekao da mu auto trosi 75 litara na 100km/h nego na 1 sat rada u najzescem rezimu, dakle zakucana kazaljka od obrtaja (mislim da je kod njega na satu do 7), auto od cca 200-250ks.
Sparky sve fino objasnio, a evo jedan isjecak iz loga. Nasao sam jedan gdje je 70 litara/h, mrsko mi rovit ovaj sto sam pomenuo.
Inace, pomenuo sam potrosnju bez zelje za raspirivanjem nekih rasprava. Cilj mog prvobitnog posta je da se slozim sa naslovom ove teme i potvrdim da nas ima upravo takvih kako i pise u istom - vozimo bez buljenja u kazaljku nivoa goriva u rezervoaru ili u potrosnju na cuvenom board kompjuteru. Vozimo za svoj uzitak
I nije ovo log sa dijagnostike nego je u pitanju tzv "stand alone elektronika" koja se koristi uglavnom na automobilima za trke i koje imaju dosta vise mogucnost preciznog logiranja/izmjene podataka u odnosu na elektronike koje dolaze fabricki u autima. U logu koji sam postavio, u kalkulaciji su uzeti u obzir i koeficijent aerodinamickog otpora/ukupna tezina auta/dimenzije tockova/prenos snage
sparky wrote:
moja skromna nagadjanja mi govore da bi on tebe oderao

na nekoj pravolinijskoj trci, al to nije tema. eto ubacio sam njegov post.
Ma jok bolan ! Sta ce stari oldtimer, kockasti "ormar" na 4 tocka, ne ide to, samo smetam po cesti
mirzet87sa wrote:
Nikad niko.
Nisi prvi koji je to izjavio

Ali, da sad nebi tema otisla u nezeljenom pravcu, reci cu ti samo jedno : nikad ne podcjenjuj protivnika, sta god on vozio... mozes se neugodno iznenaditi...i zacrveniti