Da jer je upaljen DHCP i recimo on je vec dao nekom adresu a sesija traje 8 sati a sad je ti guras na drugom uredjaju sa drugog MAC-a kontas . Primjer . Plus neki fakat nedaju staticne nikako ako je upaljen dhcp .fidoremilienko wrote:Ako probam sa statičnom IP na compu, valjda bi trebao da radi isprve. Ali neeće.
Range Extender/Access Point problem!
Moderator: Benq
- damskot
#51 Re: Range Extender/Access Point problem!
- fidoremilienko
#52 Re: Range Extender/Access Point problem!
Uklopio sam ih konačno.
1. Uzeo sam TP Link wr 740 N
2. Njega povezao sa ZTE-om
3. Onda metnuo repeat-er TP Link wa 830 RE
4.
Nema nikakvih problema sa konekcijom. Signal je savršen, sve radi.
Možda nekome bude ustrebalo nekad..pa bude od pomoći.
Cheers!
4.
Cheers!
- MOSALJOZE
#53 Re: Range Extender/Access Point problem!
Raja da vas priupitam.Do prije par dana ruter mi je radio normalno.Onda sam nešto dirao,mislim da sam blockovao neke kompjutere koji su mi se kačili(imao sam jednu konekciju bez zaštite)i od tada mi ruter ne radi.Kada direktno povežem modem sa kompjuterom sve uredu,ali kada uključim ruter moze se povezati sa laptopa,ali na kompjuteru ne radi internet.Ruter je ASUS-ov RT-N10.
- fidoremilienko
#54 Re: Range Extender/Access Point problem!
Probaj ga resetovati na factory settings.
- damskot
#55 Re: Range Extender/Access Point problem!
Svaka cast da si skonto cudno sve zar ne . Kako sam ja svatio kupio si jos jedan router da bi sve proradilo . Zamisli da ti to neko kaze ovako u startu . Reko bi ti si ludfidoremilienko wrote:Uklopio sam ih konačno.
4.![]()
Cheers!
da nisi upalio slucajno MAC filetring pa sad moras MAC adrese uredjaja ubacit rucno.MOSALJOZE wrote:Raja da vas priupitam.Do prije par dana ruter mi je radio normalno.Onda sam nešto dirao,mislim da sam blockovao neke kompjutere koji su mi se kačili(imao sam jednu konekciju bez zaštite)i od tada mi ruter ne radi.Kada direktno povežem modem sa kompjuterom sve uredu,ali kada uključim ruter moze se povezati sa laptopa,ali na kompjuteru ne radi internet.Ruter je ASUS-ov RT-N10.
Javljam se iz drugog razloga . Posto tvoj router ima mogucnost VPN-a funkcije pitam se kakve su sanse preko tebe gledati MOJ TV itd . Znaci neko ko se konektuje na tebe iz vana dalje ide preko tebe tako da BiHtelekom misli da dolazis sa Njihovog networka . Ideja za tekmu i poneku vaznu stvar. Treba ti DD-WRT firmware . Vidi da to iskoristis( ako nadzes vrijme i potrebu) . Kad je vec moguce to cudo .
I pogledaj MAC filtering u vezi problema .
- and
#56 Re: Range Extender/Access Point problem!
svaka čast,a ako ti nekad ne bude mrsko na napišeš kako si šta postavio na uređajima,koje su ip,dhcp....možda nekom zatrebafidoremilienko wrote:Uklopio sam ih konačno.
4.![]()
Cheers!
- fidoremilienko
#57 Re: Range Extender/Access Point problem!
Nisam ništa posebno uradio, osim što sam poslušao savjet @damskot-a i na ZTE-u postavio da mi adrese idu od 192.168.1.3 umjesto od 192.168.1.2and wrote:svaka čast,a ako ti nekad ne bude mrsko na napišeš kako si šta postavio na uređajima,koje su ip,dhcp....možda nekom zatrebafidoremilienko wrote:Uklopio sam ih konačno.
4.![]()
Cheers!
Skopčao sam TP Link wr 740 N, prvo, sa ZTE-om da bih dobio LAn i WLAN konekciju. Ugasio sam WLAN na ZTE-u.
Kad je sve to proradilo, onda sam uključio OSS dugmić na TP link ruteru, a odmah nakon toga i dugmić wifi extender na ovom TP LInk repeateru wa 830 RE.
NAkon otprilike minute, uhvatio je signal sa TP link rutera i počeo je da radi. Zapamtio ga je i sad sve ide super.
Razmišljam da ovih dana uzmem dvije antene od 16 dB, jer su ove sada od 5 dB i da budem glavni u mahali
- and
#58 Re: Range Extender/Access Point problem!
fidoremilienko wrote:Nisam ništa posebno uradio, osim što sam poslušao savjet @damskot-a i na ZTE-u postavio da mi adrese idu od 192.168.1.3 umjesto od 192.168.1.2and wrote:svaka čast,a ako ti nekad ne bude mrsko na napišeš kako si šta postavio na uređajima,koje su ip,dhcp....možda nekom zatrebafidoremilienko wrote:Uklopio sam ih konačno.
4.![]()
Cheers!
Skopčao sam TP Link wr 740 N, prvo, sa ZTE-om da bih dobio LAn i WLAN konekciju. Ugasio sam WLAN na ZTE-u.
Kad je sve to proradilo, onda sam uključio OSS dugmić na TP link ruteru, a odmah nakon toga i dugmić wifi extender na ovom TP LInk repeateru wa 830 RE.
NAkon otprilike minute, uhvatio je signal sa TP link rutera i počeo je da radi. Zapamtio ga je i sad sve ide super.
Razmišljam da ovih dana uzmem dvije antene od 16 dB, jer su ove sada od 5 dB i da budem glavni u mahali![]()
valjda će uspjeti, konektori su isti.
- fidoremilienko
#59 Re: Range Extender/Access Point problem!
Neću
Već sam uradio double check
Ove dvije idu na ovaj extender.
Već sam uradio double check
Ove dvije idu na ovaj extender.