Mislim da se ovaj nije trebao kandidovati, ali ti si brate mili navaljao gluposti:wolf07 wrote:Mislim da stvari treba pravilno poredati da bi se dao smislen odgovor.
1. Suljagic - ako je prijavljen kao stanovnik RS-a postavlja se veliko pitanje da li on uopste moze da se kandiduje kao clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka jer RS daje clana Predsjednistva iz reda Srba!!!!! Dakle, ili je "1.mart" ujdurma u kojoj imenovani nije uopste ozbiljno ucestvovao osim sto je hajcao druge, nesto nije uredu sa njegovom kandidaturom u pravnom smislu kao sto se vidi iz gore navedenog boldiranog dijela. Pored toga, ako je navedeni gospodin javno rekao da ga niko ziv ne moze ubijediti da se izjasni kao BOSNJAK (a jeste, i o tome ima video zapis), otkud mu moralno i svako drugo pravo da se kandiduje u Predsjednistvo drzave ovakve kakva je, a po njenim vazecim zakonima nema mjesta za u Predsjednistvu ko nije Bosnjak ili Hrvat iz F BiH ili Srbin iz RS, kraj price! To ne znaci da se ja slazem s tim rjesenjem, samo konstatujem sta jeste u nasim zakonima i nista drugo.
- dovoljno je da od maja bude prijavljen u FBIH, uostalom, Tihić je isto tako radio a i Fahro iz Crne gore, pa glasacima nije smetala ta činjenica;
- nije rekao da nije Bosnjak, nego da se pojam Bosnjaka svodi samo na Muslimana vjernika,
- osim toga, otkud sada prica da samo BHS moze biti u PRBIH, tamo ce biti onaj koga narod izabere, a nezadovoljnici imaju pravu da se obrate CIK-u i EVrop.sudu, a i ja samo konstatujem sta je u skladu sa nasim zakonima, a osbito sa sadasnjom praksom Evrop.suda za ljud.prava (sada se postavlja pitanje, koje je bitnije za pravnike, moze li nacionalni sud BIH (pa i CIK) odbiti da primjenjuje odredbe Ustava protivne EKLJP (i ovoj odluci iz Strazbura) i dozvoliti svima da se kandiduju, jer neki pravnici smatraju da mogu).