IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post Reply

ZA KOGA ĆETE GLASATI 12. OKTOBRA 2014. ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ FBiH?

Poll ended at 12/10/2014 23:08

BUDIMIR ŽIVKO - SPP
3
1%
CERIĆ MUSTAFA - Nezavisni kandidat
31
7%
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BiH
28
6%
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP BiH
64
14%
HALILOVIĆ SEFER - BPS-Sefer Halilović
19
4%
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA BiH
69
15%
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB BiH-Fahrudin Radončić
19
4%
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990
68
15%
SULJAGIĆ EMIR - DF-Željko Komšić
125
28%
Ostali kandidati
21
5%

Total votes: 447

Drinski

#51 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Drinski »

wolf07 wrote:Mislim da stvari treba pravilno poredati da bi se dao smislen odgovor.

1. Suljagic - ako je prijavljen kao stanovnik RS-a postavlja se veliko pitanje da li on uopste moze da se kandiduje kao clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka jer RS daje clana Predsjednistva iz reda Srba!!!!! Dakle, ili je "1.mart" ujdurma u kojoj imenovani nije uopste ozbiljno ucestvovao osim sto je hajcao druge, nesto nije uredu sa njegovom kandidaturom u pravnom smislu kao sto se vidi iz gore navedenog boldiranog dijela. Pored toga, ako je navedeni gospodin javno rekao da ga niko ziv ne moze ubijediti da se izjasni kao BOSNJAK (a jeste, i o tome ima video zapis), otkud mu moralno i svako drugo pravo da se kandiduje u Predsjednistvo drzave ovakve kakva je, a po njenim vazecim zakonima nema mjesta za u Predsjednistvu ko nije Bosnjak ili Hrvat iz F BiH ili Srbin iz RS, kraj price! To ne znaci da se ja slazem s tim rjesenjem, samo konstatujem sta jeste u nasim zakonima i nista drugo.
Mislim da se ovaj nije trebao kandidovati, ali ti si brate mili navaljao gluposti:
- dovoljno je da od maja bude prijavljen u FBIH, uostalom, Tihić je isto tako radio a i Fahro iz Crne gore, pa glasacima nije smetala ta činjenica;
- nije rekao da nije Bosnjak, nego da se pojam Bosnjaka svodi samo na Muslimana vjernika,
- osim toga, otkud sada prica da samo BHS moze biti u PRBIH, tamo ce biti onaj koga narod izabere, a nezadovoljnici imaju pravu da se obrate CIK-u i EVrop.sudu, a i ja samo konstatujem sta je u skladu sa nasim zakonima, a osbito sa sadasnjom praksom Evrop.suda za ljud.prava (sada se postavlja pitanje, koje je bitnije za pravnike, moze li nacionalni sud BIH (pa i CIK) odbiti da primjenjuje odredbe Ustava protivne EKLJP (i ovoj odluci iz Strazbura) i dozvoliti svima da se kandiduju, jer neki pravnici smatraju da mogu).
Mister Yes

#52 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Mister Yes »

vivaldi wrote:
Danguba wrote:htio sam reci da sa ovakvim kandidatima mi dugorocno nemamo sanse da se otrgnemo. ...a za strance, razumijem da je to nemoguce ali kada bi moglo bilo bi dobro.
vidi, za ovih 18 godina je bilo bezborj razocaranja..nije moguce da su svi oni bili srkivena govna vec ih je sistem samljeo.

u ovoakvom drustvu i sistemu ne mozes imati dobrog kandidata jer apsolutne moci ne mozes ni teoretski imati, a kad nemas moci onda ne mozes nista ni uraditi kakve god da su ti namjere jer ti uvijek trebaju jos najmanje 2 saglasnosti i to od ljudi koji po defaultu imaju suprotne ciljeve, plus u nekim pitanjima i saglasnost mz.
:thumbup:

BTW, i moj glas ide Ragužu. Djeluje kao jedini normalan kandidat od ovih 14. Žalosno ali istinito.
shibonja

#53 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by shibonja »

Oni koji ce da odaberu clanove predsjednistva niti citaju ovaj forum niti koriste internet vise od 1h sedmicno!
Penzioneri su ti koji nam kroje sudbinu!
baxul

#54 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by baxul »

Image
wolf07

#55 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

Drinski wrote:
wolf07 wrote:Mislim da stvari treba pravilno poredati da bi se dao smislen odgovor.

1. Suljagic - ako je prijavljen kao stanovnik RS-a postavlja se veliko pitanje da li on uopste moze da se kandiduje kao clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka jer RS daje clana Predsjednistva iz reda Srba!!!!! Dakle, ili je "1.mart" ujdurma u kojoj imenovani nije uopste ozbiljno ucestvovao osim sto je hajcao druge, nesto nije uredu sa njegovom kandidaturom u pravnom smislu kao sto se vidi iz gore navedenog boldiranog dijela. Pored toga, ako je navedeni gospodin javno rekao da ga niko ziv ne moze ubijediti da se izjasni kao BOSNJAK (a jeste, i o tome ima video zapis), otkud mu moralno i svako drugo pravo da se kandiduje u Predsjednistvo drzave ovakve kakva je, a po njenim vazecim zakonima nema mjesta za u Predsjednistvu ko nije Bosnjak ili Hrvat iz F BiH ili Srbin iz RS, kraj price! To ne znaci da se ja slazem s tim rjesenjem, samo konstatujem sta jeste u nasim zakonima i nista drugo.
Mislim da se ovaj nije trebao kandidovati, ali ti si brate mili navaljao gluposti:
- dovoljno je da od maja bude prijavljen u FBIH, uostalom, Tihić je isto tako radio a i Fahro iz Crne gore, pa glasacima nije smetala ta činjenica;
- nije rekao da nije Bosnjak, nego da se pojam Bosnjaka svodi samo na Muslimana vjernika,
- osim toga, otkud sada prica da samo BHS moze biti u PRBIH, tamo ce biti onaj koga narod izabere, a nezadovoljnici imaju pravu da se obrate CIK-u i EVrop.sudu, a i ja samo konstatujem sta je u skladu sa nasim zakonima, a osbito sa sadasnjom praksom Evrop.suda za ljud.prava (sada se postavlja pitanje, koje je bitnije za pravnike, moze li nacionalni sud BIH (pa i CIK) odbiti da primjenjuje odredbe Ustava protivne EKLJP (i ovoj odluci iz Strazbura) i dozvoliti svima da se kandiduju, jer neki pravnici smatraju da mogu).
- Nisu gluposti a ti misli sta god hoces. Procitaj Ustav BiH, fino ti pise da se clanovi Predsjednistva iz reda Bosnjaka i Hrvata biraju iz Federacije BiH a Srbin iz entiteta RS. Nema tu nista nejasno i upravo radi toga imamo slucaj "Sejdic-Finci" a i slucaj o kome se manje govori - "Pilav"! I tu nema sta ko da misli vec samo da procita Ustav i primijeni ga. Otkad je dovoljno da bude prijavljen u F BiH da bi se ovdje mogao kandidovati to ne znam, ali ako to i uradi ispada da je Dodik u pravu i da cijela prica oko 1.marta predstavlja jednu obicnu ujdurmu.
- Decidno je izjavio da NIJE BOSNJAK!!!! Zasto on to nije, sta on misli da neko drugi pod tim pojmom podrazumijeva, sta on sam pod tim pojmom podrazumijeva, itd... sasvim je nebitno!
weredsf

#56 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by weredsf »

- Nisu gluposti a ti misli sta god hoces. Procitaj Ustav BiH, fino ti pise da se clanovi Predsjednistva iz reda Bosnjaka i Hrvata biraju iz Federacije BiH a Srbin iz entiteta RS. Nema tu nista nejasno i upravo radi toga imamo slucaj "Sejdic-Finci" a i slucaj o kome se manje govori - "Pilav"! I tu nema sta ko da misli vec samo da procita Ustav i primijeni ga. Otkad je dovoljno da bude prijavljen u F BiH da bi se ovdje mogao kandidovati to ne znam, ali ako to i uradi ispada da je Dodik u pravu i da cijela prica oko 1.marta predstavlja jednu obicnu ujdurmu.
- Decidno je izjavio da NIJE BOSNJAK!!!! Zasto on to nije, sta on misli da neko drugi pod tim pojmom podrazumijeva, sta on sam pod tim pojmom podrazumijeva, itd... sasvim je nebitno!
6 mjeseci prije izbora ili prije prijavljivanja, nisam siguran ali prije ovo prvo
Drinski

#57 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Drinski »

wolf07 wrote: - Nisu gluposti a ti misli sta god hoces. Procitaj Ustav BiH, fino ti pise da se clanovi Predsjednistva iz reda Bosnjaka i Hrvata biraju iz Federacije BiH a Srbin iz entiteta RS. Nema tu nista nejasno i upravo radi toga imamo slucaj "Sejdic-Finci" a i slucaj o kome se manje govori - "Pilav"! I tu nema sta ko da misli vec samo da procita Ustav i primijeni ga. Otkad je dovoljno da bude prijavljen u F BiH da bi se ovdje mogao kandidovati to ne znam, ali ako to i uradi ispada da je Dodik u pravu i da cijela prica oko 1.marta predstavlja jednu obicnu ujdurmu.
evo, ja kazem da je CIK duzan postovati precedentnu praksu EVrop.suda i dozvoliti svima da se kandiduju, te da bez obzira ko sta mislio o tome, to treba postivati.

Moras pregladti snimak, pa jos jednom, pa jos jednom, pa jos jednom... onda mozda skuzis da covjek kaze da Bosnjaci nisu samo vjernici muslimani.
wolf07

#58 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

Drinski wrote:
wolf07 wrote: - Nisu gluposti a ti misli sta god hoces. Procitaj Ustav BiH, fino ti pise da se clanovi Predsjednistva iz reda Bosnjaka i Hrvata biraju iz Federacije BiH a Srbin iz entiteta RS. Nema tu nista nejasno i upravo radi toga imamo slucaj "Sejdic-Finci" a i slucaj o kome se manje govori - "Pilav"! I tu nema sta ko da misli vec samo da procita Ustav i primijeni ga. Otkad je dovoljno da bude prijavljen u F BiH da bi se ovdje mogao kandidovati to ne znam, ali ako to i uradi ispada da je Dodik u pravu i da cijela prica oko 1.marta predstavlja jednu obicnu ujdurmu.
evo, ja kazem da je CIK duzan postovati precedentnu praksu EVrop.suda i dozvoliti svima da se kandiduju, te da bez obzira ko sta mislio o tome, to treba postivati.

Moras pregladti snimak, pa jos jednom, pa jos jednom, pa jos jednom... onda mozda skuzis da covjek kaze da Bosnjaci nisu samo vjernici muslimani.
Ne treba ni jednom! Ja ne znam koji dio izjave da covjek nije Bosnjak tebi nije jasan!!! Sasvim je nebitno ZASTO on nije Bosnjak, to niti me zanima, niti je po bilo kom osnovu relevantno.
Drinski

#59 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Drinski »

wolf07 wrote: Ne treba ni jednom!
Dovoljno si kazao.
Last edited by Drinski on 15/07/2014 13:58, edited 1 time in total.
harač

#60 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by harač »

hu d fak iz Džebril Bajramović?

ozbiljno?
Hafis

#61 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Hafis »

Prevedeno na hrvatski: Gabrijel Božić
wolf07

#62 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

Drinski wrote:
Dovoljno si kazao.
Da - NE TREBA NI JEDNOM jer sam vec gledao nekoliko puta taj snimak i jasno je k'o bijeli dan da covjek kaze da nije Bosnjak! Zaboli me neka stvar zasto on to nije i sta tebi tu nije jasno??? Jos imas obraza da ono sto kazem nazivas glupostima i ti mene pozivas da ja to gledam "pa jos jednom, pa jos jednom...", pogledaj ti!
wolf07

#63 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

A evo neka i drugi vide pa neka kazu svoj stav!

http://saff.ba/kako-je-govorio-suljagic ... 8UbOJR_vSs
Heartbeats

#64 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Heartbeats »

weredsf wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bakir Izetbegović - čovjek sa rezultatima ! :lol:

Mandat iskoristio da se susretne sa Angelinom Jolie, da padne niz stepenice, ženu uvali za direktora bolnice i operiše kataraktu. Fakat. Niko mu nije ni do koljena. Jer je taj do koljena u govnima. Gdje mu je, u konačnici, i mjesto.
Samo od nejga bolje rezultate ima Suljagic, pored toga sto tuce zenu bezuspjesno je pokusao ukinuti vjeronauku.
Onda je na najpokvareniji nacin iskoristio prvi mart za svoju politicku kampanju, izlagao glavne sponzore prvog martakoji su mahom iz SDA ( opcina Novi Grad sa 50.000 ) obecavaju im da se nikada nece kandidovati…odlican izbor
Pa kad ste glupi!
Sta se tu moze nego da vas covjek zahebaje...kad vi nas handrite 24 godine, mozemo mi vas malo magupski
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#65 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by JoseMujica »

wolf07 wrote:A evo neka i drugi vide pa neka kazu svoj stav!

http://saff.ba/kako-je-govorio-suljagic ... 8UbOJR_vSs

dok SAFF kmeči da je majorizacija na djelu Suljagić je odličan kandidat

hajte sad u Lišticu pa pravite kakav okrugli mezetli stol sa Raspudićem i kmečite :lol: skupa
Drinski

#66 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Drinski »

Drinski wrote: Moras pregledati snimak,
Drinski wrote: Dovoljno si kazao.
wolf07 wrote: Da - NE TREBA NI JEDNOM jer sam vec gledao nekoliko puta taj snimak ...
Ajd se dogovori ziv bio, jesi li ili nisi gledao snimak, pa ga pogledaj jos jednom.
madner

#67 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by madner »

Saff ima svog kandidata. :D
Danguba

#68 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Danguba »

Pa vi recite da Sejdic-Finci nije rijesen. :D
wolf07

#69 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

Drinski wrote:
Drinski wrote: Moras pregledati snimak,
Drinski wrote: Dovoljno si kazao.
wolf07 wrote: Da - NE TREBA NI JEDNOM jer sam vec gledao nekoliko puta taj snimak ...
Ajd se dogovori ziv bio, jesi li ili nisi gledao snimak, pa ga pogledaj jos jednom.
Ja mislio da mozemo normalno da porazgovaramo, pa ako se slazemo OK, ako se ne slazemo iznesemo ARGUMENTE i sl., a ovdje je izgleda glavno da je neko "duhovit".
P.S.
Vidim da pojedincima nije nikakav problem da se neko ko javno kaze da nije Bosnjak kandiduje upravo iz reda tog naroda za najvisu funkciju u izvrsnoj vlasti. Medjutim, problem je sto je izvor s kojeg dolazi snimak koji to pokazuje STRASNI SAFF :evil: :evil: :evil: , sve po principu - Fato jel' to ti vise vjerujes svojim ocima vec meni!
Drinski

#70 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Drinski »

Ama, covjek je samo kazao da se pojam Bosnjak ne moze svoditi na Muslimana vjernika.
Drugim riječima, složićemo se da Musliman i musliman nisu sinonimi, pa ako bismo koristili raniju terminologiju, pored Muslimana - muslimana (znaci, onoga koje pripadanik nacije bh. Muslimani i čija je vjera Islam), postoje i: Muslimani-ateisti, Muslimani-agnostici itsl. E pa, isto to prenesi na pojam Bosnjaka.
Međutim, i ti ovo kapiras, ali se izmotavas, pa se mora biti malo duhovit.
Last edited by Drinski on 15/07/2014 15:29, edited 1 time in total.
Pjanic15

#71 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Pjanic15 »

baxul wrote:Image
Pun Klix dijaspore pa nije ni čudo. :lol:
wolf07

#72 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

Drinski wrote:Ama, covjek je samo kazao da se pojam Bosnjak ne moze svoditi na Muslimana vjernika.
Drugim riječima, složićemo se da Musliman i musliman nisu sinonimi, pa ako bismo koristili raniju terminologiju, pored Muslimana - muslimana (znaci, onoga koje pripadanik nacije bh. Muslimani i čija je vjera Islam), postoje i: Muslimani-ateisti, Muslimani-agnostici itsl. E pa, isto to prenesi na pojam Bosnjaka.
Međutim, i ti ovo kapiras, ali se izmotavas, pa se mora biti malo duhovit.
Tacno je to da se pojam Bosnjak ne moze poistovjetiti s pojmom musliman (dakle vjernik) medjutim, cime se to podrazumijeva? Kad je ta kampanja vodjena i kad je ta prica pricana u vrijeme popisa niko te nije mogao natjerati da se ti upises kao Bosnjak koji je automatski musliman i koji automatski govori bosanskim jezikom. To je neka rogobatna mentalna gimnastika Suljagica i njemu slicnih, pa onda kao bajagi u inat nece da se pisu kao Bosnjaci posto to po nekim tumacenjima automatski odredjuje i njihovu vjeroispovjest i jezik. Svi znamo da to nema blage veze s realnoscu ali eto, trebalo je biti malo sklon pametovanju. Ko je njemu branio da bude Bosnjak i da se ne izjasni o vjeri i jeziku ako nece! Nego sad, kad je upravo problematiziranjem svoje nacionalne pripadnosti sam sebi skocio u stomak, sad se nesto mudruje. Malo kasno sto se mene tice!
Dozer

#73 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Dozer »

Interesantna "ponuda" kandidata...
Vecina je odavno zrela za zatvora, dok je ostatak relativno jednak nehljebima bez ikakvih stvarnih politickih kapaciteta. KATASTROFA!

A SDP je, ocito, blizu kljuca u bravu, poput SBiH, cim im je kandidat propali novinar Hadziomerovic, cija je stara jos u onoj drzavi lezala radi finansijskih pronevjerea... ma, ljepota...
Drinski

#74 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Drinski »

wolf07 wrote: Tacno je to da se pojam Bosnjak ne moze poistovjetiti s pojmom musliman (dakle vjernik) medjutim, cime se to podrazumijeva?
Ajd ne trolaj, čovjek to i govori.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#75 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by JoseMujica »

Dozer wrote:Interesantna "ponuda" kandidata...
Vecina je odavno zrela za zatvora, dok je ostatak relativno jednak nehljebima bez ikakvih stvarnih politickih kapaciteta. KATASTROFA!

A SDP je, ocito, blizu kljuca u bravu, poput SBiH, cim im je kandidat propali novinar Hadziomerovic, cija je stara jos u onoj drzavi lezala radi finansijskih pronevjerea... ma, ljepota...
jel fakat ležala? Pa tom je malom Bakiru borba protiv korupcije s majčinim mlijekom došla :lol:
Post Reply