Rockerska invazija na Sarajevo!!!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

sofija

Post by sofija »

I da, zaboravila sam nesto-

pogledajte samo sta su nase istocne komsije ucinile sa financijskom podrskom od velikih organizacija- napravili su festival EXIT. ko ne zna, neka pogleda njihov sajt i vidi ko je sve to svirao tamo i ko ce svirati i ove godine.

ako ova Drinino ubleha prodje, Bosna ce jos jedanput, po ko zna koji put, izgubiti sansu da sa novcem medjunarodnih organizacija pokusa napraviti evropski relevantan muzicki program kojega se necemo stidjeti kada razgovaramo sa mladim ljudima iz Beca, Bristola, Amsterdama ili Pariza.

Toni Bosno, imas jos do dna!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Altsa wrote:
DaysleepeR wrote:Altsa ba,

ne funkcionise to tako.

Svaki ozbiljan i iole veci bend prije nego sto dodje u neku zemlju prvo izvuce brojke koliko su albuma prodali tamo, jer sto bi negdje isli gdje ih niko ne slusa ili negdje gdje nisu zaradili pare.
S tim na umu, dolazimo do situacije u BiH gdje se proda 5 originalnih izdanja Radioheada i slicnih, i sto bi onda oni dolazili.
Posto se situacija na tom planu nece jos dugo popraviti, jedini drugi nacin je da se pocne stvarati podloga za dolazak grupa preko takve jedne organizacije kakvu sad Drina ima.

Pa naravno onda da ces poceti sa bendovima koje svako moze dovesti, sto bi trebalo postepeno, naravno ako publika to proprati na pravi nacin, dovesti do otvaranja mogucnosti da nam gostuje i neko tako da kazem svjeziji.

Nemozemo u carstvo pirata dovoditi odmah mainstream bendove, nema teorije.

I ako smo imalo pametni, nebi trebali dozvoliti da ovo dozivi propast, cini mi se da je i SICG slicno pocela, sa starim hard rock bendovima, da bi imali krunu sa dolaskom Metallice, a vidis sad kako im dolaze Pink i REM i sl.

Samo polako, ne treba to minirati u startu, i to ne radi Drine smrada, nego radi nas.

DaysleepeR ba,

ne funkcionise to tako,

sta mislis koliko je Metallica, R.E.M prodali cd-ova u Hrvatskoj. sta mislis koliko je Einsturzende Neubauten prodao cd-ova u Hrvatskoj. ne znas kao ni ja ali sigurno sigurno nisu hiljade i hiljade da bi zbog toga dosli u Hrvatsku, a dosli su. ako im das pare koje oni traze svirat ce i u manjim rupama nego sto je sarajevo.
e sad opet pitanje tebi, po kojem onda osnovu drino dovlaci izblijedjele i davno zaboravljene grupe u BiH. jel mozda izvrsio neka ispitivanja koliko je ostalo sljedbenika Zelimira Altarca Cicka ili koliko se do sada prodalo ploca Status Qua ili Uriah Heep i ostalih. nemoj me nasmijavati. za drinu je stalo vrijeme kad i ovim grupama koje hoce da dovede. slabe ce nafake imat on od ovoga.
poenta je u tome da se te pare moraju pametnije iskoristiti, a ne da se dovode grupe koje zaista interesuju veoma mali krug ljudi. kombinacija starih grupa i novih bi bila idealna jer bi onda svi mi bili zadovoljni. :roll:
Nisi mi replicirao ni na jedan argument.

Metallica nije dosla u Zagreb iako je trebala.

Gledao sam dokumentarac o njihovom dolasku u Beograd, i jedini zasluzni za taj dolazak i koncert su ljudi koji imaju malo diskografsku kucu koja je parner Elektre za SICG i koja prodaje originalne albume Metallice.

Uopste nije bitno kolika je brojka.

U Hrvatskoj imas Dallas koja takodje zastupa velike diskografske kuce i eto bendova.

Nista to nemoze bez diskografije.

Us svakom slucaju bolje Uriah Heep i Nazareth nego nekakve Topless DJ Dive i slicna sranja.
O Karleusi da ni ne pricam.
Hart

Post by Hart »

Daysleeperu, bojim se da dileme nije ni bilo oko toga da li Uriah Heep ili Karleusa, toples Dj dive ili sta vec, cini mi se da jedino ti i postavljas to pitanje.
Ono sto ja kritiziram je sto nikome ne pada na pamet dovesti neki aktualan bend, za male pare, ne mora to biti radiohead niti nick cave...
Svaka cast penzionerima, ali moze li ikako nesto svjezije??

btw, metallicu ne bih gledao ni da mi plate, al radije i oni nego gerijatrija..
:-)
Altsa

Post by Altsa »

DaysleepeR wrote:
Altsa wrote:
DaysleepeR wrote:Altsa ba,

ne funkcionise to tako.

Svaki ozbiljan i iole veci bend prije nego sto dodje u neku zemlju prvo izvuce brojke koliko su albuma prodali tamo, jer sto bi negdje isli gdje ih niko ne slusa ili negdje gdje nisu zaradili pare.
S tim na umu, dolazimo do situacije u BiH gdje se proda 5 originalnih izdanja Radioheada i slicnih, i sto bi onda oni dolazili.
Posto se situacija na tom planu nece jos dugo popraviti, jedini drugi nacin je da se pocne stvarati podloga za dolazak grupa preko takve jedne organizacije kakvu sad Drina ima.

Pa naravno onda da ces poceti sa bendovima koje svako moze dovesti, sto bi trebalo postepeno, naravno ako publika to proprati na pravi nacin, dovesti do otvaranja mogucnosti da nam gostuje i neko tako da kazem svjeziji.

Nemozemo u carstvo pirata dovoditi odmah mainstream bendove, nema teorije.

I ako smo imalo pametni, nebi trebali dozvoliti da ovo dozivi propast, cini mi se da je i SICG slicno pocela, sa starim hard rock bendovima, da bi imali krunu sa dolaskom Metallice, a vidis sad kako im dolaze Pink i REM i sl.

Samo polako, ne treba to minirati u startu, i to ne radi Drine smrada, nego radi nas.

DaysleepeR ba,

ne funkcionise to tako,

sta mislis koliko je Metallica, R.E.M prodali cd-ova u Hrvatskoj. sta mislis koliko je Einsturzende Neubauten prodao cd-ova u Hrvatskoj. ne znas kao ni ja ali sigurno sigurno nisu hiljade i hiljade da bi zbog toga dosli u Hrvatsku, a dosli su. ako im das pare koje oni traze svirat ce i u manjim rupama nego sto je sarajevo.
e sad opet pitanje tebi, po kojem onda osnovu drino dovlaci izblijedjele i davno zaboravljene grupe u BiH. jel mozda izvrsio neka ispitivanja koliko je ostalo sljedbenika Zelimira Altarca Cicka ili koliko se do sada prodalo ploca Status Qua ili Uriah Heep i ostalih. nemoj me nasmijavati. za drinu je stalo vrijeme kad i ovim grupama koje hoce da dovede. slabe ce nafake imat on od ovoga.
poenta je u tome da se te pare moraju pametnije iskoristiti, a ne da se dovode grupe koje zaista interesuju veoma mali krug ljudi. kombinacija starih grupa i novih bi bila idealna jer bi onda svi mi bili zadovoljni. :roll:
Nisi mi replicirao ni na jedan argument.

Metallica nije dosla u Zagreb iako je trebala.

Gledao sam dokumentarac o njihovom dolasku u Beograd, i jedini zasluzni za taj dolazak i koncert su ljudi koji imaju malo diskografsku kucu koja je parner Elektre za SICG i koja prodaje originalne albume Metallice.

Uopste nije bitno kolika je brojka.

U Hrvatskoj imas Dallas koja takodje zastupa velike diskografske kuce i eto bendova.

Nista to nemoze bez diskografije.

Us svakom slucaju bolje Uriah Heep i Nazareth nego nekakve Topless DJ Dive i slicna sranja.
O Karleusi da ni ne pricam.
sam sebe demantiras. prvo navodis da je bitan prodati broj cd-ova sad govoris da nije. :lol: shvati covjece da prodaja cd-ova ne uslovljava bilo ciji koncert. procitaj post od harta pa ces vidjeti ko je sve svirao u Zg, a ne bi ti bilo ni zgoreg da procitas od sofije post.

znam da metallica nije svirala ali je barem bio pokusaj (bezuspjesan) organizacije tog koncerta. dallas zastupa izdavacke kuce ali nece pokriti troskove koncerta. valjda ti je to jasno.btw na metallicu ni mrtav.

neznam zasto spominjes karleuse zar mislis da ja slusam tu vrstu muzike. :lol: :lol:
ko god se javio na ovu temu sigurno nema nikakvih dodira sa tom vrstom (ne)muzike.

pozdrav :-)
Last edited by Altsa on 29/03/2005 14:03, edited 1 time in total.
Hart

Post by Hart »

i kao sto Sofija rece, EXIT je sjajan primjer kako se i na ovim prostorima moze organizirati nesto kako treba!! :)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Altsa poenta je u tome da ima neko ko zastupa izdavacke kuce pa se vrate kakve takve brojke, a kad pogledas BiH izvana, u diskografskom smislu to je crna rupa.

Mislim da se u Hrvatskoj i SICG proda zavidan broj originala otkad su i jedna i druga zemlja poduzele korake protiv piraterije.

Nije moj cilj da debatujem koja je muzika bolja, ali misljenja sam da treba podrzati ovo sto se radi, makar na pocetku dok ne vidimo kamo to vodi.

Ako on najavljuje AC/DC dogodine, pa to onda nije mala stvar.

A licno bih se uzdrzao od pljuvanja po grupama koje su stare kao ove pomenute, jer treba ostati na sceni toliko godina.

Nove nade nove snage, to tek treba da postignu.

Pozdrav.
Belminator

Post by Belminator »

Koncerti su krajem godine? Nadam se samo da ce clanovi pomenutih bendova pozivjeti do tad jer zaista ne bi volio da ostanem uskracen za tako nesto... Ne salu na stranu mislim da mi trenutno nismo u stanju da mozemo birati i daj sad za sad bilo sta normalno samo da se rijesimo ovoga papanluka koji nam duva od nasih istocnih komsija i vec polako ubija sve ono sto bi podsjecalo na ono prije ratno Sarajevo koje je dalo najbolje od rok and rolla u bivsoj Jugi... ali samo mijesanje Faruka Drine inace poznatog kao veliko zlo za muziku u BiH vec mi nekako sve to dovodi u pitanje pa da to ipak ne bude kao ono da ce Deep Purple svirati 99- te u Sarajevu ili oni plakati ako se sjecate Iron Maiden i Bajaga, i to vecim slovima pisalo Bajaga nego Iron Maiden ili boze me sacuvaj ako se ko sjeca one gluposti Woodstock na Igmanu 96-te... mada vjerujem da je do sada gazda Aque zgrnuo mnogo vise i od samoga Drine... i ja bi iskreno volio vidjeti nesto koliko toliko svjezije npr. Pearl Jam ili Radiohead, Offspring, Metallicu ali mozda ako ovo ispratimo kako treba na kraju budemo nagrađeni i time... ja licno i ako sam poklonik zvuka 80-tih vise respektujem te stare bendove jer su oni upravo i bili preteca ovim novijim, pa i sam je Slash rekao da nije bilo Zeppelina, Stonesa, Queena ne bi bilo ni Gunsa, i ipak su to prevelike rock atrakcije da bi ih mi ponizavali, treba da nam ipak bude cast sto dolaze nam, dok nas svi zaobilaze u sirokom luku... mada sto se tice Queena malo sam u soku, jer ne mogu da vjerujem da su Bryan i drustvo sposobni tako nesto da ucine Frediju, mislim da to nije red prema legendarnom brki a i Queen bez njega, zvuci mi krajnje neozbiljno... ne znam kako bi Fredi reagovao na sve to da moze, ali definitivno su oni trebali ostati zlatna uspomena na 70-te i 80-te, Queen bez Fredija, Doorsi bez Morisona, INXS bez pokojnog Huctencea krajnje ludo i neozbiljno samo se nadam da se nece osnovati i Nirvana bez Cobaina... no uprkos svemu jedva cekam navedeni događaj ukoliko do njega i dođe, volio bi vec sada osigurati karte ako je kako moguce...
Last edited by Belminator on 30/03/2005 01:41, edited 1 time in total.
Hanny-boy

#58 ROCK NOSTALGIJA

Post by Hanny-boy »

PA BOLJE I TE GRUPE NEGO KVRGAVA KOLJENA NEKE SEKE KOJA SEBE NAZIVA PJEVALJKOM,BOLJE ROCK KONCERTI NEGO NEKI GOLI LAKTOVI NEKIH NAZOVI PJEVALJKI.SVE TE POBROJANE GRUEP NASTUPAJU I U KOPENHAGENU NAJMANJE JEDNOM GODISNJE,PA STA JE PROBLEM U TOME.
LONG LIVE ROCK N ROLL. :-D :D :P
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

Neee najednom je SARAJEVSKA RAJA TOLIKO UZVISENA DA SLUSA TE LEGENDE...

ZA NJIH NISTA NIJE DOVOLJNO DOBRO JER SU ONI SVJETSKA KREMA JEBOTE...

prvo se krece od osnova pa onda ides ka TEZIM STVARIMA...

tako da nam treba biti na cast sto nam dolaze te grupe...

drugo...posle TIH GRUPA PUNO LAKSE CE DOCI NEKI KOJI SU U TRENDU JER IMAS REPUTACIJU JEBIGA...IMAS REFERENCE...

tri...kako god BIT CE OSVJEZENJE POSLE OVIH KAFANSKIH PJEVALJKI...

JA MISLIM DA SVE U SVEMU IMAMO OD OVIH DOGADJAJA SAMO POZITIVNE STVARI I NIJEDNE NEGATIVNE...

budite VESELI I ZAHVALNI JEBIGA...
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

RPM wrote:eeee matero mila ko bi nama ugodio ... :D ... navedite bilo koji bend unazad 15 godina koji ima kvalitet u KONTINUITETU ... :D ... znam jedan zvucnog imena The Nemaga ... :lol:
Daysleeper wrote:A licno bih se uzdrzao od pljuvanja po grupama koje su stare kao ove pomenute, jer treba ostati na sceni toliko godina.

saban saulic, sinan sakic, ceca, brena, a ako govorimo o konstantnom dugogodisnjem uspjehu, onda je juzni vetar nenadjebiv...toliko o kriterijima...
...sta zelim da kazem?...ne mora da znaci da je neko ko stanca i prodaje mnogo albuma stvarno kvalitetan...
Innuendo

Post by Innuendo »

turneja se i zove Queen + Paul Rodgers

nigdje ne stoji niti je istina da je Paul Rodgers zauzeo Freddievo mjesto pjevača
RPM

Post by RPM »

Kurt_Kombajn wrote: saban saulic, sinan sakic, ceca, brena, a ako govorimo o konstantnom dugogodisnjem uspjehu, onda je juzni vetar nenadjebiv...toliko o kriterijima...
...sta zelim da kazem?...ne mora da znaci da je neko ko stanca i prodaje mnogo albuma stvarno kvalitetan...
ugh poredjenja, sta je to saban ili ceca ili sinan ponudio i utkao u svjetsku muzicku produkciju? ... :D :lol: ... da si nasao nekog country-evca recimo George Johns-a pa hajde ... :D :D ... sasvim je jasno sta zelis reci no zaboravio si samo jedno, kvalitet ovih starih rockera je neupitan i kad na to dodas broj albuma dobijes muzicku legendu koje se pominju u skolskim udzbenicima ... :D
Hart

Post by Hart »

Let's put it this way:

recimo da sam neke 1970te imao 20tak godina i da me je neko pitao ciji bi koncert radije posjetio, recimo, Buddy Holly and the Crickets (ili pletters, ili elvis presley (naravno da su zivi)), znaci poznate starije "legende" ili s druge strane nesto aktuelno, recimo Velvet Undergound (ili Love, ili Doors) svakako bih radije gledao Velvete, iako tada nisu bili niti mogli biti 'legende' ali su to poslije postali.
Ne kontam 'argumente' o legendama, i trajanju na sceni.... jel to znaci da muziku trebamo slusati s 30tak godina zakasnjenja? Kao, dajmo im nekih pola stoljeca vremena da se dokazu, da vidimo je li to nesto trajno ili prolazno pa cemo vidjeti??? Mozda ce Mogwai biti legende za 30 godina, mozda i nece, ali bih radije da ih cujem uzivo sada nego kad ih (nas) pregazi vrijeme. :-)
LiveRnR

Post by LiveRnR »

Meni ovi neki likovi stvarno nisu jasni. U svakom gradu na svijetu bi bili presretni da im nastupaju jedan QUEEN, jedan ROXY music a siguran sam da bi i ovi kako ih vi nazivate hasisarski bendovi iz 60 ih napunili dvorane. Imate li vi pojma koliki ugled i danas u muzici ima naprimjer jedan Bryan May ili Bryan Ferry? A odgovor na pitanje zasto mladi ljudi (barem oni urbani) slusaju stare bendove treba traziti u kvalitetu ovih novih grupa. Ja pokusavam da pratim i novije Rock grupe i ne vidim tu neki pretjerano veliki kvalitet. Npr. od novih stvari mi se svidi Velvet Revolver koji je sastavljen od starih rockera. Za ljude kojima se ne svidja bilo koji od ovih bendova postoji vrlo jednostavno rjesenje, a to je da ne dodju na njihov koncert jer ih niko na to nece tjerati, a u medjuvremenu da prestanu da pljuju po ovim muzickim velicinama.
izvansvemirac

Post by izvansvemirac »

Ares_Kane wrote:ljudi u svemu ovome jeste bitno...

da netko svjetske slave dolazi, da se nesto desava u ovom gradu...

a vjerujte da ce se i u susjednim zemljama spominjati to...

a isto tako vjerujem da ce i mlada raja uzivati JER JA MISLIM DA JE OVAJ RNB I HIP HOP CISTO SRANJE...

i neka mlada raja CUJU STA SE NEKAD SLUSALO..

PS: ZA RAJU KOJA NEZNA I KOJA SE PRAVI PAMETNA, SVI CLANOVI TE GRUPE SU IMALI FAKULTET I ZNALI SVIRATI NA NAJMANJE 5 INSTRUMENATA...

toliko o tome da su ONI KITA i da su KRKANI....

Vjerujem, i nadam se da je to slucaj (ako nije, onda bih ja bio jedini)... to da ima jos omladine koja je ako nista cula za Uriah Heep prije najave njihovog dolaska u Sarajevo.

Vidio sam par postova, koji imaju sadrzaj koji se svodi na: "KO SU ONI, ZAR NIJE BOLJE DA DOVODEMO NEKOG NOVOG, NEKOG KOGA, tzv, MODERNA EVROPSKA OMLADINA SLUSA"
Tim biserima( evropljani wannabes' ), bih nesto rekao, ali sam onda shvatio da je bolje sjediti, i cekati 21. juni, nego gubiti rijeci na pokusaje urbanizacije onoga, sto ce ocito uvijek ostati obicno selo!

Znam da ni Uriah Heep nisu "bogovi umjetnosti", ali su definitivno na top listi onoga sto je ikada doslo, i najvjerovatnije, onoga sto ce ikada doci na Balkan. (Ovdje zanemarujem klasicnu muziku, jer kada ljudiimaju problema sa prihvatanjem Uriah Heep-a, ne zelim da znam kakav bi skandal napravili da dolazi Bečka Filharmonija...

POZDRAVLJAM SVE LJUDE...

PS Ako već predstavljamo kulturolosku rupu na karti Evrope, a samim tim i svijeta, zar moramo to uvijek i dokazivati??????
izvansvemirac

Post by izvansvemirac »

Invazija ROCK-a?????

To nesto kao: "Marsovci napadaju"??????????

Ljudi, nadam se da sam upravu kada vas oslovljavam tako, iako se, cini mi se samo nadam, da li stvarno mislite da evropska omladina, koja ima veze sa kulturom, ne bi bila obradovana jednom novosti ovog kalibra????
Ili vi ipak, u sto ne sumnjam, zelite biti onaj dio omladine koji predstavljaju mladi Arijevci??? Nama treba "evropska moderna omladina" <-- Nacisti, homoseksualci isl.
KADA SAM PROCITAO NEKE POSTOVE OSJECAO SAM SE JADNO ZATO STO DIJELIM JADNO DRZAVLJANSTVO SA LJUDIMA KOJI SU IH POSTAVILI...

PS
Ne sjecam se da je iko od nas imao nesto protiv dolazaka reaznih DJ-eva, i ostalih stvari koje predstavljaju moderne trendove u Evropi i svijetu
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...koliko guzve oko gluposti...takav manjak tolerancije sa obje strane je uzasavajuc...

...sa jedne strane, treba itekako znati cijeniti djelo i vrijednosti nekih starih velicina, a sa druge, treba se sjetiti da su i oni jednom bili mladi, nosioci mainstream pop-rocka, i da se tada po njima pljuvalo kao "novotarijama", "glupostima", "wannabe moderni", "nista novo, nista progresivno"...dolazimo, dakle, u situaciju, da oni poklonici nesto starije muzike danas zvuce kao njihovi ocevi ili djedovi...ne znam da li je ikome poznato da je pojava elektricne gitare izazivala sablazan medju konzervativcima, kao da to nije uopste prirodno, da je izvjestaceno, hladno, mrtvo...(zvuci poznato odnekud? :) )...

...rekao bih da, onome kome se ide na te koncerte, neka ide, a onome ko ne zeli, neka organizuje drugi koncert i neka dovodi koga hoce...simple as that...
i, malo vise postovanja, a malo manje predrasuda (sa obje strane), molim...
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

nekako je gomila ljudi, najblaze receno, fulila poentu cijele price... tema nije trebala prerasti u ispoljavanje netrpeljivosti ljubitelja jedne vrste zvuka spram ostalih (i obratno) i besmislenog dokazivanja u folu: "jel' bolji queen ili radiohead...?"

o ukusima ne vrijedi (bar ne ovde i na ovakakv nacin mahalaskog prepucavanja) raspravljati jer to u 100% slucajeva ne vodi nikuda...

ovakav odabir (ostarjelih) bendova samo dodaje neki bizarni (montipajtonovski?) prizvuk cijeloj prici ali to nije osnovni problem...

da faruk drina kojim slucajem najavljuje da dovodi radiohead, white stripes i queens of the stone age (ili nekog drugog predstavnika "nove generacije" bendova) koji ce svirati neki tip "humanitarnog" koncerta u sarajevu za 5 eura, situacija bi bila i dalje nenormalna...

pa dokle vise humanitarni, socijala i sadaka koncerti...?

pa zar smo mi nacija jetima, sirocica, fukare i sirotinje pa da za vijeke vjekova ovisimo o necijoj estradnoj (sto je najzalosnije...) milostinji???

mislim da ljude koji vec godinama muzicku scenu, kao i nivo (i broj) muzickih desavanja u bih, drze na nivou na kakvom je danas i koji su odgovorni za nebrojene estradne "zlocine", neisplacene honorare, najavljene pa nikad odrzane "spektakle", organizacije doceka novih godina "u saradnji" sa sarajevskim podzemljem, nebrojene turbo folk "manifestacije" i slicne stvari, ne treba podrzavati... a pogotovo im ne smije davati kredibilitet punjenjem neke dvorane (jer jebiga karta je jeftina) za bilo koji od dogadjaja koje oni organiziraju jer se time samo produzava ova agonija u kojoj sada zivimo...

kako bi ste reagovali da neki od dobro poznatih vodja sarajevskog podzemlja organizuje neki veliki koncert (npr. metallicu o kojoj cijelo vrijeme pricate...), a da je to cijelo vrijeme "javna tajna"...? sa jedne strane imate zelju da idete gledati omiljeni (najdrazi, najvoljeniji ili slicno) bend, za neke sitne pare, a sa druge znate time podrzavate nekog kriminalca... da li bi bili u dilemi?

ja znam da bih ja ostao kuci... ma kako mi se gledao koncert...

koliko bi se ljudi "pravilo ludo" i ignorisalo cinjenicu da pune djepove nekom narko bossu ili slicnom "postenom" investitoru?

mozda drina nije u tom hard core rangu "postenjacina" ali se sasvim dobro snalazi u tom okruzenju pa je to malo simptomaticno...

i drina je pravo transparentan bio: "koncerte podrzava EU..."
ko, sto, gdje, zasto? koja instanca europske unije? sa koliko novca? sa kojim ciljem? ako neko tvrdi nesto tako bombasticno, onda mora imati bar neku argumentaciju za tako smjele tvrdnje...

EU je do sada jako malo novca ulozio na ovako direktan nacin u neki pojedinacni (hajmo reci) kulturni projekat u BiH... zasto bas sada i zasto bas drina ciji CV sastavljen od silnih promasaja ne bi izgledao nimalo impresivno nekome ko hoce da potrosi par miliona... (nemojte misliti da ovi bendovi dolaze da sviraju za kikiriki...) mnogo para u sumnjivim rukama jednog ne suvise sposobnog lika mogu da se pretvore u jos jedan debakl koji ce nas unazaditi za jos desetak godina...

neko je dobro spomenuo exit festival... i nacin na koji su oni pametno upotrijebili novac iz brisela koji je prvobitno bio namjenjen za organiziranje festivala tog ranga u sarajevu (sto i nije suvise poznata cinjenica)... novac koji im je bio na raspolaganju nakon sto se ekipa "profesionalaca" u sarajevu doslovce potukla oko prvih inicijalnih para koje su stigle za pocetak posla... nakon cega je cijela prica zamrznuta "do daljnjeg"... godinu kasnije ljudi iz novog sada dobise istu tu lovu...

uglavnom kao sto santayana rece: those who cannot remember the past are condemned to repeat it ...a vi ljudi, jos jednom, vjerujte drini i slicnim spodobama...
izvansvemirac

Post by izvansvemirac »

Zaista tuzno... Toliko netrpeljivosti, iako i u svojim postovima vidim dozu netrpeljivosti, koju sam, nesto iz revolta, nesto iz nemara postavio.
Ne pokusavam se iskupiti za nesto za sto smatram da nije greska...

Vec sam spomenuo (cini mi se), ali ponavljam, da li se iko od nas koji slusamo stvari kao sto su Uriah Heep, Led Zeppelin, Rainbow isl., ovoliko protivili dolasku nekih DJ-eva, i ostalih koji su posjetili nasu (PO MNOGIMA "DRAGU" (a ne samo DRAGU) BOSNU).

Bolesno je raspravljat o ukusima razlicitih ljudi, ali isto tako je bolesno protiviti se dolasku Uriah Heep-a i ostalih, koji ce, nadam se doci!
Zivimo u svijetu, kad ljudi postaju SUPER-ZVIJEZDE muzike samo zato sto naprave spot u kojem dovedu gomilu cura kojima podijele par krpica da se obuku... NIKOG VISE NIJE BRIGA STA TA OSOBA PJEVA ILI SVIRA!
I, napokon, prelazim na stvar... Sada nam dolazi neko ko je postao svijetski poznat, neko koga mnogi cijene zato sto SVIRA, a mi, BOSANCI, protivimo se njihovom dolasku. "MALO" cudno, zar ne???

ODLAZIM U MIRU :) (mozda se i vratim)
rossoner

Post by rossoner »

na queen konc idem ako Bog da , a na Uriah Heep neznam......Ostale bendove ne slusam

Ej de ne serite ovo je super !!!!!
Post Reply