Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primjer
- madner
#51 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Za godinu dana, ne smiju objaviti koliko ima kojih. 
- thea
#52 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Ali mi sad moramo graditi, da bih generacije kasnije vise profitirali.
-
L u c i f e r
#53 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
JoseMujica wrote:nije ljudi problem u manjku vjere već pameti...jedno drugom je obrnutoproporcionalno
- Alfons Kauders
#54 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
nekad je potrebno rusiti da bi se gradilothea wrote:Ali mi sad moramo graditi, da bih generacije kasnije vise profitirali.
- thea
#55 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Izvini, sto to bogati u evropi tako lako ne ruse, vec sve njeguju do maksimuma.
Jedino zgrade koje su sagradjene od celika i lakih materijala nakon 1960 se ruse, ostalo se sve njeguje.
Jedino zgrade koje su sagradjene od celika i lakih materijala nakon 1960 se ruse, ostalo se sve njeguje.
- Arata
#56 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Ruši ti svoje i šalji svoju djecu da ginu. Mada sumnjam da imaš djece a i da si u BiH.Alfons Kauders wrote:nekad je potrebno rusiti da bi se gradilothea wrote:Ali mi sad moramo graditi, da bih generacije kasnije vise profitirali.
- Alfons Kauders
#57 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
nisam mislio na rusenje zgradathea wrote:Izvini, sto to bogati u evropi tako lako ne ruse, vec sve njeguju do maksimuma.
Last edited by Alfons Kauders on 10/07/2014 14:02, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#58 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
kmechi li se kmechiArata wrote:Ruši ti svoje i šalji svoju djecu da ginu. Mada sumnjam da imaš djece a i da si u BiH.Alfons Kauders wrote:nekad je potrebno rusiti da bi se gradilothea wrote:Ali mi sad moramo graditi, da bih generacije kasnije vise profitirali.
- thea
#59 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
mozda si mislio da se srusi identitet jednog naroda, to su pokusali. Ali...
-
Fact
#60 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Dokaz da postoji kompromis je današnja BiH.Sam ustav je kompromis.Bosne i Hercegovine ima radi kompromisa.Alfons Kauders wrote:
pa sami su odlucili da nema kompromisa... kakav kompromis kada se trazi biolosko unistenje jedne grupe ljudi? da se pobije i protjera samo pola? trecina? da se pokloni samo pola zemlje, ili tri cetvrtine, ili vise?
ne kolega, kompromisa nema, jednostavno ga ne moze biti - tu su se malo zajebali u procjeni, mozda cak i malo vise, ostaje da se vidi...
a ti bujrum s hitlerom dijeli cehoslovacku, mislio sam da je to vec davno apsolvirana tema, ali sta je tu je
Nisam ti ja za separatizam,namučilo me je i traženje definicije,a još sad da ga i sprovodim.
- Arata
#61 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Pravo inteligentan komentar. Znači pogodio sam da si bez djece i u dijaspori.Alfons Kauders wrote:
kmechi li se kmechi
-
Fact
#62 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Nije,on nam se javlja iz grada soli.Zadnja oaza multikulturalnosti u BiH.
Barem je prema njima tako.Za sve druge,koji se ne slažu s njima i imaju neke druge poglede,su pripremili puške.
Nema kompromisa i nema predaje!Samo jako!
Barem je prema njima tako.Za sve druge,koji se ne slažu s njima i imaju neke druge poglede,su pripremili puške.
- thea
#63 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Ljudi prestanite pisati vise o religiji.
Genocid da se vise nikad nije ponovio na ovim prostorima.
Genocid da se vise nikad nije ponovio na ovim prostorima.
- Alfons Kauders
#64 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
ko i obicno fulo si...Arata wrote:Pravo inteligentan komentar. Znači pogodio sam da si bez djece i u dijaspori.Alfons Kauders wrote:
kmechi li se kmechi
a inteligentne odgovore cuvam za inteligentne sugovornike
- Alfons Kauders
#65 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
naravno... upravo zato je grad i ostao takav... spremili puske za one koji su bili za "kompromis" kakav se sad trazi... oni koji su "pristali" na takav "kompromis" sada su ispod zemlje ili u svedskoj...Fact wrote:Nije,on nam se javlja iz grada soli.Zadnja oaza multikulturalnosti u BiH.
a neki kontaju da ce opet orgijati ko 1992... jah... mozda nesto i bude... samo s malcice drugacijim ishodom
- SanskiBiser
#66 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
It_is_a_Leclerc wrote:Barem nismo genetiku umiješali kao neki.Itakoto wrote:Uh, koje generalizacije na racun jednog naroda (u ovom slucaju Srba). 80%, glupi, primitivni itd. Povlacim se dok jos nije izaslo na vidilo da sam i ja jedan od "njih".![]()
For the record and on topic, u knjizi najcijenjenijeg genetičara na Balkanu, prof.dr.sci. Damira Marjanovića, naučno se razbijaju trkeljanja svih Srba o "poturicama" još od Vidovdana, pa do današnjih dana. Ali da bi oni to naučili, moraju čitati nešto što nije Kurir i Pravda, a to je teško, gotovo nemoguće.
- Arata
#67 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Šta drugo očekivati od tebe nego dječiji odgovor... Možda sam za lokaciju pogriješio, ali sumjam za djecu...Alfons Kauders wrote:ko i obicno fulo si...Arata wrote:Pravo inteligentan komentar. Znači pogodio sam da si bez djece i u dijaspori.Alfons Kauders wrote:
kmechi li se kmechi
Nego zapitaš li se ti samo koliko je glupa ideja o novim sukobima? U državi u kojoj imaš oko 4 miliona stanovnika ti bi pravio novi pokolj. To je manje nego u nekim gradovima! Da bi se nešto pomjenilo u pravcu koji ti želiš moralo bi poginuti minimum milion stanovnika. Na ovako uništenu privredu toliki gubitak ljudi i nova rušenja značili bi kraj BiH za sva vremena. Mislim da je nevjerovatno glupo razmišljati na ovaj način. A isto tako mislim da je krajnje bezobrazno predstavljati se ko patriota a priželjkivati rušenje svoje države i smrt svojih sugrađana.
- Kikibombona
#68 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Ovo sve ide naopako, valjda ne moze drugacije....
Odmah se barata sa procentima i kroz izjavu Luke Dragicevica posmatraju svi Srbi. Likovi poput Luke upravo zele da ih se izjednaci sa svim Srbima, da se njihovo misljenje okarakterise kao 'srpsko misljenje'. On je tada pobjednik.
Ovakve medijske kampanje ce neminovno dovesti do novog rata i proizvesti nove monstrume. Djeca svih nas mogu doci u poziciju da budu ubijena, silovana i na drugi nacin zlostavljana. U ratnom stanju niko nije siguran.
Ja sam za to da se govori o imenima i prezimenima, da se cijeli dan pise kako je Luka Dragicevic nacista, fasista, sovinista, ljudski skart itd. To je pozeljno. Pozeljno je monstruma takvog kalibra etiketirati, suociti se sa njim, njegovim likom i djelom. Tako ga je moguce pobjediti.
Ako ga gurnes medju Srbe, on je 100% dobio sta je zelio. Tada ga je nemoguce pobjediti.
Ljudi, govorite o imenima i prezimenima, manite se generalizacije. To nikome ne moze koristiti. To jedino ide u korist zlocina i zlocinaca.
Odmah se barata sa procentima i kroz izjavu Luke Dragicevica posmatraju svi Srbi. Likovi poput Luke upravo zele da ih se izjednaci sa svim Srbima, da se njihovo misljenje okarakterise kao 'srpsko misljenje'. On je tada pobjednik.
Ovakve medijske kampanje ce neminovno dovesti do novog rata i proizvesti nove monstrume. Djeca svih nas mogu doci u poziciju da budu ubijena, silovana i na drugi nacin zlostavljana. U ratnom stanju niko nije siguran.
Ja sam za to da se govori o imenima i prezimenima, da se cijeli dan pise kako je Luka Dragicevic nacista, fasista, sovinista, ljudski skart itd. To je pozeljno. Pozeljno je monstruma takvog kalibra etiketirati, suociti se sa njim, njegovim likom i djelom. Tako ga je moguce pobjediti.
Ako ga gurnes medju Srbe, on je 100% dobio sta je zelio. Tada ga je nemoguce pobjediti.
Ljudi, govorite o imenima i prezimenima, manite se generalizacije. To nikome ne moze koristiti. To jedino ide u korist zlocina i zlocinaca.
- Alfons Kauders
#69 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
kako da raspravljam s tobom kad ocito nisi u stanju ni shvatiti sta govorim? ili ti je slabo poznavanje bosanskog, ili nisi dovoljno obrazovan da to skontas, ili jednostavno ne raspolazes s dovoljno vijuga... kako bilo, ne zelim da gubim vrijeme na raspravu s tobomArata wrote:Šta drugo očekivati od tebe nego dječiji odgovor... Možda sam za lokaciju pogriješio, ali sumjam za djecu...Alfons Kauders wrote:ko i obicno fulo si...Arata wrote:
Pravo inteligentan komentar. Znači pogodio sam da si bez djece i u dijaspori.
Nego zapitaš li se ti samo koliko je glupa ideja o novim sukobima? U državi u kojoj imaš oko 4 miliona stanovnika ti bi pravio novi pokolj. To je manje nego u nekim gradovima! Da bi se nešto pomjenilo u pravcu koji ti želiš moralo bi poginuti minimum milion stanovnika. Na ovako uništenu privredu toliki gubitak ljudi i nova rušenja značili bi kraj BiH za sva vremena. Mislim da je nevjerovatno glupo razmišljati na ovaj način. A isto tako mislim da je krajnje bezobrazno predstavljati se ko patriota a priželjkivati rušenje svoje države i smrt svojih sugrađana.
- Arata
#70 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Svaki put tako pobjegneš, na svakoj temi. Hajd neka ti bude, ne znam što uopšte čitam tvoje komentare. Samo mržnja, od ljudi bez posla do Srba...Alfons Kauders wrote:kako da raspravljam s tobom kad ocito nisi u stanju ni shvatiti sta govorim? ili ti je slabo poznavanje bosanskog, ili nisi dovoljno obrazovan da to skontas, ili jednostavno ne raspolazes s dovoljno vijuga... kako bilo, ne zelim da gubim vrijeme na raspravu s tobomArata wrote: Šta drugo očekivati od tebe nego dječiji odgovor... Možda sam za lokaciju pogriješio, ali sumjam za djecu...
- Arata
#71 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Kikibombona wrote:Ovo sve ide naopako, valjda ne moze drugacije....
- BHCluster
#72 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Nikad više, do sljedećeg puta!Arata wrote:Kikibombona wrote:Ovo sve ide naopako, valjda ne moze drugacije....
Ljudi, govorite o imenima i prezimenima, manite se generalizacije. To nikome ne moze koristiti. To jedino ide u korist zlocina i zlocinaca.Svaka čast
- Danguba
#73 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Pa ko prica o Srbima? Valjda Luka dragicevic ih opisuje a kako on kaze ''on ih najbolje poznaje''.Kikibombona wrote:Ovo sve ide naopako, valjda ne moze drugacije....
Je li treba da ga ja demantujem?
Evo vec mnogi stali u red da se pobune protiv njegovih rasistickih izjava.
p.s. i znam tacno na koje Srbe se to nije moglo nikako odnositi.
- tandmand
#74 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Stavovi o genetskoj inferiornosti Bosnjaka se ne mogu smatrati pojedinacnim sovinistickim ispadima, jer ta rasna teorija egzistira medju sirokim slojevima srpskog stanovnistva. Pocev od ideologa su vodili taj narod, pa do anonimaca iz istog.
Sa bloga "Dinarski vuk":prof. dr. Biljane Plavšić:
«Muslimani su genetski kvaran materijal, prešao na Islam. I sad iz
generacije u generaciju se jednostavno taj gen kondenzuje. Postaje sve
gori i gori, izražava se jednostavno, diktira način razmišljanja i
ponašanja. To je u genima već usađeno».
15.01.2013.
BALIJE
Balije,da balije,bas tako ih nazivam jer takva sorta ljudi,ta ‘nacija’ ne zaslužuje da ih zovemo
nekim ljepšim imenom. Zašto ne zaslžuju to zna i najveći laik,prvo zbog njihove izdaje rase i nacije za vrijeme Turske okupacije,ne zaslužuju ni da pišemo o njima ni da ih spominjemo,ni posvećujemo neku pažnju. Na nasu žalost neko mora i to, žive medju nama,rade s nama,udišu isti vazduh,jednostavno svuda su oko nas a najgore od toga svega je što oni mrze sve ono što mi jesmo i što želimo da budemo,namjerno ili nenamjerno jer oni su ono što su njihovi geni.
Vecina njih učena je od malena da mrzi srpski rod,da mrzi sve sto je srpsko i da Bosna pripada njima i da svakog Srbina treba ubiti,istjerati ili ga natjerati da prihvati Islam.
Eh zar to vec jednom nisu pokusali i kako su prosliali o tom cemo neki drugi put.
U ovom tekstu želim da predstavim njih,njihove gene - ono što jesu i kakvi su.
Pre svega da napomenemo to da su to srpske potrice. Srbi koji su se poturčili za vrijem e Turske okupacije na Srbiju i Evropu.Ti izdajnici Srpskog naroda su zajedno sa Turskim okupatorom klali srpski narod,rasno se miješali i tako činili najveći zločin svojoj naciji.
Rasno miješanje je ubijanje svoje rase i nacije,to je genocid nad sopstvenim narodom.
Stotinama godina poslije nakon oslobodjenja od azijatskih okupatora oni su nažalost ostali medju
srpskim narodom kao i njihova mržnja prema istima. Njihova želja za uništenjem srpskog naroda i kulture nije stala tu. Dolazimo do 2. svjetskog rata kad ova mongrilska bagra zajedno sa Jevrejsko-Vatikanskim slugama 'Ustašama' ponovo pokušava da istrijebi srpski narod sa njegove sopstvene zemlje i da im nametne Islam.Poslije drugog svjetskog rata i 50 godina Komunisticke vladavine,nastavili su ponovo da pale i ruse srpske kuce i manastire , pa sad Svjetske Cionisticke Vlasti hoce da se tolerišemo i solidarišemo sa njima ne bi li na nas ponovo pokušali istrijebiti.
Nosioci slabih gena
Kao sto sam već na početku napisao oni su onakvi kakvi su njihovi geni.
Postoji mogućnost da je medju njima ostalo nesto čiste krvi ali i to je u jako malim postotcima.
Ali to uopšte nije neka bitna činjenica jer su i oni odgajani na način isti kao i rasno mijesani mongrili.
Pre svega moramo da spomenemo činjenicu da su njihovi preci bili najveci sljam medju srpskim narodom tj. Nosioci slabih i losih gena kako to kaze ovaj podnaslov.
Muslimani koji su odrasli medju srbima i priklonili se više srpskom stanovništvu nego svom nisu ništa bolji od njih samo je njihova netrepeljivost prema našoj kulturi,tradiciji i običajima sputana i neiskazana javno zbog sopstvene sigurnosti. Ali primjetićete da svaki od njih ne podnosi bilo kakav vid našeg patriotizma,bilo kakvu temu ili priču o našim precima, običajima i uopšte o srpskom narodu. Bilo to što ne smiju da iskažu nikakvu netrepeljivost prema nama ili sto su ih roditelji naučili tako,najčešce iz rasno-vjersko miješanih brakova oni nikada neće želeti da naša nacija napreduje, niti ce željeti da iko od nas bude sto više nacionalno osviješćen. Sačuvajte vašu braću i sunarodnike od njihovog kobnog uticaja, jer od njih ne moze da nastane ništa dobro ni kvalitetno.
- Banksy
#75 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Poželjno je da to čini javnost i mediji RS-a. Samo tako ga se može pobijediti.Kikibombona wrote:Ovo sve ide naopako, valjda ne moze drugacije....