Pa i ne treba, samo ne znam sto ljudi kukaju na plate nogometasa a sami ucestvuju u tome... Loodilokakavdanakneiskustvu wrote:Šveđanin wrote:A to ce se desiti nikad.agnostic_front wrote:Kad ljudi prestanu da prate fudbal, tad će i igračima da se plate istope.
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
salvatore paradise
#51 Re: Odg: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
-
groove
#52 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
cini mi se na ovu temu najvise pisu ljudi koji mrze fudbal.
-
Tmujo1
#53 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Meni nista jer ne pijem kokakolu opasna je previse,ima u sebi tonu secera.Mogu je sto se mene tice vrtit 24 sata ja je kupit necu i sta sad?To na tebe i jos neke sto utice to je vasa stvar ali to nije razlog da se kaze kako na sviju uticu reklame jer to nije istina.salvatore paradise wrote: Ja ti govorim da reklame formiraju nasa misljenja, htjeli mi to priznati ili ne. To je cinjenica dokazana toliko puta do sada da je zaista izlisno ulaziti u diskusiju oko toga. I ja volim da mislim kako na mene ne utice, pa se milion puta nadjem u situaciji da kupim proizvod koji sam vidio na reklami umjesto nekog koji je mozda i bolji ali mi je nepoznat.
Uostalom sama cinjenica da velike firme ulazu ogromne pare u marketing ti govori da od toga imaju itekakve koristi. Coca cola je najpoznatiji brand na svijetu, pa opet mjesec-dva prije Nove godine nas bombarduju kurcevim bijelim medjedima, crvenim kamionima i deda mrazovima. Govori li ti to ista?
-
salvatore paradise
#54 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Fkt nemam zivaca. Odoh a ti se i dalje pitaj zasto nogometasi imaju toliko novca...Tmujo1 wrote:Meni nista jer ne pijem kokakolu opasna je previse,ima u sebi tonu secera.Mogu je sto se mene tice vrtit 24 sata ja je kupit necu i sta sad?To na tebe i jos neke sto utice to je vasa stvar ali to nije razlog da se kaze kako na sviju uticu reklame jer to nije istina.salvatore paradise wrote: Ja ti govorim da reklame formiraju nasa misljenja, htjeli mi to priznati ili ne. To je cinjenica dokazana toliko puta do sada da je zaista izlisno ulaziti u diskusiju oko toga. I ja volim da mislim kako na mene ne utice, pa se milion puta nadjem u situaciji da kupim proizvod koji sam vidio na reklami umjesto nekog koji je mozda i bolji ali mi je nepoznat.
Uostalom sama cinjenica da velike firme ulazu ogromne pare u marketing ti govori da od toga imaju itekakve koristi. Coca cola je najpoznatiji brand na svijetu, pa opet mjesec-dva prije Nove godine nas bombarduju kurcevim bijelim medjedima, crvenim kamionima i deda mrazovima. Govori li ti to ista?
-
Tmujo1
#55 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Normalno da cu se pitat jer kao prvo ne zasluzuju da imaju tolike pare naspram drugih a drugo sto su ti isti klubovi u milionskim dugovima, ne svi ali vecina.salvatore paradise wrote:Fkt nemam zivaca. Odoh a ti se i dalje pitaj zasto nogometasi imaju toliko novca...Tmujo1 wrote:Meni nista jer ne pijem kokakolu opasna je previse,ima u sebi tonu secera.Mogu je sto se mene tice vrtit 24 sata ja je kupit necu i sta sad?To na tebe i jos neke sto utice to je vasa stvar ali to nije razlog da se kaze kako na sviju uticu reklame jer to nije istina.salvatore paradise wrote: Ja ti govorim da reklame formiraju nasa misljenja, htjeli mi to priznati ili ne. To je cinjenica dokazana toliko puta do sada da je zaista izlisno ulaziti u diskusiju oko toga. I ja volim da mislim kako na mene ne utice, pa se milion puta nadjem u situaciji da kupim proizvod koji sam vidio na reklami umjesto nekog koji je mozda i bolji ali mi je nepoznat.
-
salvatore paradise
#56 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Po cemu ne zasluzuju? Ko to odredjuje ko zasluzuje toliku platu? Ajde matereti procitaj barem neke osnove iz ekonomije pa da mozemo pricat ko ljudi, a ne ovako...Tmujo1 wrote:Normalno da cu se pitat jer kao prvo ne zasluzuju da imaju tolike pare naspram drugih a drugo sto su ti isti klubovi u milionskim dugovima, ne svi ali vecina.salvatore paradise wrote: Fkt nemam zivaca. Odoh a ti se i dalje pitaj zasto nogometasi imaju toliko novca...
-
Tmujo1
#57 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Daj pusti se te suplje procitaj ovo procitaj ono ako ces pricat o tome onda pricaj a nemoj se izvlacit na kojekakve knjige i gluposti.Ja ti govorim sa svog stajalista da jedan ronaldno ne zasluzuje uopste da ima vecu platu od onog sto je zavrsio fakultet i radi posao koji je zahtjevniji 1000 puta od njegovog.Druga je stvar sto su danas takva vremena i sto to tako ide.Prije nisu bila takva vremena porazgovaraj malo sa starijim fudbalerima koji su igrali u stranim klubovima pa ce ti reci malo vise o tome i nece se pozivat kao sada ti na kojekakvu literaturu,nismo na faksu..salvatore paradise wrote:Po cemu ne zasluzuju? Ko to odredjuje ko zasluzuje toliku platu? Ajde matereti procitaj barem neke osnove iz ekonomije pa da mozemo pricat ko ljudi, a ne ovako...Tmujo1 wrote:Normalno da cu se pitat jer kao prvo ne zasluzuju da imaju tolike pare naspram drugih a drugo sto su ti isti klubovi u milionskim dugovima, ne svi ali vecina.salvatore paradise wrote: Fkt nemam zivaca. Odoh a ti se i dalje pitaj zasto nogometasi imaju toliko novca...
- JThomas
#58 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
...jer ko previše čita može da odlepi 
-
salvatore paradise
#59 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Zasluzuje zato sto svom poslodavcu donese 1000 puta vecu zaradu od onog ko je zavrsio fakultet i radi zahtjevniji posao. Ti donesi svom poslodavcu godisnje 10 miliona maraka pa ces i ti imati milion. Simple as that. Kad 2 milijarde ljudi bude uzivo gledalo prenos kopanja mrkog uglja iz rudnika Breza, tada ce i rudari imati milion. Knjige postoje da bi nesto iz njih naucili.Tmujo1 wrote:Daj pusti se te suplje procitaj ovo procitaj ono ako ces pricat o tome onda pricaj a nemoj se izvlacit na kojekakve knjige i gluposti.Ja ti govorim sa svog stajalista da jedan ronaldno ne zasluzuje uopste da ima vecu platu od onog sto je zavrsio fakultet i radi posao koji je zahtjevniji 1000 puta od njegovog.Druga je stvar sto su danas takva vremena i sto to tako ide.Prije nisu bila takva vremena porazgovaraj malo sa starijim fudbalerima koji su igrali u stranim klubovima pa ce ti reci malo vise o tome i nece se pozivat kao sada ti na kojekakvu literaturu,nismo na faksu..salvatore paradise wrote: Po cemu ne zasluzuju? Ko to odredjuje ko zasluzuje toliku platu? Ajde matereti procitaj barem neke osnove iz ekonomije pa da mozemo pricat ko ljudi, a ne ovako...
- fortaleza
#60 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
@Tmujo
Reklame imaju ogroman utjecaj na nas (drugim imenom propaganda), formiraju naša mišljenja, želje i potrebe, a da nas većina toga nije ni svjesna, tj. baziraju se na naš nesvjesni dio mozga.
Štoviše, evo ti primjera, gledam neki film i odjednom mi se užasno jede čips. Ništa ne bih ni skontao da nisam tek dan poslije pogledao cijeli film, znači snimio sam ga. Dok sam premotavao do željenog dijela primjetim tri reklame za čips. Imaš sličan test s gledateljima u kinu.
Milijarde se troše u reklamiranje, a mi se ubili od dokazivanja kako to ne utječe na nas, reklame na sve strane.
Reklame imaju ogroman utjecaj na nas (drugim imenom propaganda), formiraju naša mišljenja, želje i potrebe, a da nas većina toga nije ni svjesna, tj. baziraju se na naš nesvjesni dio mozga.
Štoviše, evo ti primjera, gledam neki film i odjednom mi se užasno jede čips. Ništa ne bih ni skontao da nisam tek dan poslije pogledao cijeli film, znači snimio sam ga. Dok sam premotavao do željenog dijela primjetim tri reklame za čips. Imaš sličan test s gledateljima u kinu.
Milijarde se troše u reklamiranje, a mi se ubili od dokazivanja kako to ne utječe na nas, reklame na sve strane.
-
salvatore paradise
#61 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Mozda je tmujo jedan od rijetkih sretnika koji su uspjeli to da izbjegnu, ali vecina nas smrtnika je itekako podlozna reklamama. Ne treba ti bolji dokaz od kolicine novca koje se ulazu u reklamiranje.fortaleza wrote:@Tmujo
-
Orgasmatron
#62 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
fortaleza wrote:@Tmujo
propaganda
Ubo si u sridu, takoreći.
-
Tmujo1
#63 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Na mene tako nesto ne utice vjerovali ili ne.
-
salvatore paradise
#64 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Koje tene nosis?Tmujo1 wrote:Na mene tako nesto ne utice vjerovali ili ne.
-
Tmujo1
-
salvatore paradise
#66 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Conversice, a?Tmujo1 wrote:Starke.
- korisnik.1
#67 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Džabe se trudite. Čovjek ne koristi ništa što se reklamira i kraj priče
Nike, Sony, Coca cola svi su glupi što bacaju pare na reklame, mislim da je to jasno k'o dan.
Evo malo me nasmija ova izjava da ljudi koji su završili fakultet zaslužuju veću platu od fudbalera, kakvu onda platu zaslužuju ovi što rade u rudniku, ili što se penju po dalekovodima, po takvom stanovištu plata doktora ne bi se mogla formirati jer čovjek drži ljudski život u rukama.
I što treba posebno naglasiti, svijet se mijenja, ne stoji vrijeme u jednom mjestu pa da se nešto iz 1914. može porediti sa 2014. Ne tako davno si za 5 maraka mogao kupiti cigare, bambuću i kikiriki za meze a sad ..
Evo malo me nasmija ova izjava da ljudi koji su završili fakultet zaslužuju veću platu od fudbalera, kakvu onda platu zaslužuju ovi što rade u rudniku, ili što se penju po dalekovodima, po takvom stanovištu plata doktora ne bi se mogla formirati jer čovjek drži ljudski život u rukama.
I što treba posebno naglasiti, svijet se mijenja, ne stoji vrijeme u jednom mjestu pa da se nešto iz 1914. može porediti sa 2014. Ne tako davno si za 5 maraka mogao kupiti cigare, bambuću i kikiriki za meze a sad ..
-
Tmujo1
#68 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Sve to stoji ali bi ja dao rudarima platu vecu nego ronaldo sto dobiva ali ja se ne pitam.
-
salvatore paradise
#69 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Pa to i jeste ljepota trzista, ne pita se jedna osoba, vec svi. Ocito vecina ljudi misli da nogometasi zasluzuju vece pare od rudara. I to je toTmujo1 wrote:Sve to stoji ali bi ja dao rudarima platu vecu nego ronaldo sto dobiva ali ja se ne pitam.
-
Tmujo1
#70 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Ako je sudit po ovima sto ih ja poznajem onda oni tako ne misle i po njima se ne kreira takvo misljenje da trebaju imati fudbaleri najvise.
-
salvatore paradise
#71 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Onda nek krenu u akciju i ne gledaju vise prenose nogometnih utakmica. To je prvi korak.Tmujo1 wrote:Ako je sudit po ovima sto ih ja poznajem onda oni tako ne misle i po njima se ne kreira takvo misljenje da trebaju imati fudbaleri najvise.
-
Tmujo1
#72 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Prvo bi trebali pocistit u svojoj drzavi a onda dalje,sto je nemoguca misija.
-
groove
#73 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
ne znam kako si dosao do ove informacije ali nije bas tacna.detroit-mercy wrote:
A kakav je to posao govori cinjenica da 80% igraca americkog fudbala bankrotira u roku od 5 godina nakon prestanka aktivnog igranja. Isti slucaj je i sa igracima Bundes Lige gdje 80% njih zivi bukvalno na granici siromastava samo koju godinu nakon aktivnog prestanka bavljenja fudbalom.
Glede astronomskih cifri, to su transfer, koliko je stvarna plata i koliko njih dobije tu veliku cifru. Radi se uglavnom o malom broju vrhunskih igraca, sto gledano na ukupnu populaciju fudbalera i nije nesto.
Karijera je jako kratka i velike pare se drmaju par sezona a navike ostaju iste.
Btw, compenzacija CEO kompanije za koju sam radio je bila oko 100 i 120 miliona zadnje dvije godine. Tip je CEO zadnjih 15 i ne misli se jos penzionisati zadugo
.
svaki 4. je na kraju karijere bankrot.
Last edited by groove on 26/06/2014 19:25, edited 1 time in total.
- BadCopy
#74 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Cuj fakultet.
Ebo te fakultet,pare se pikaju.
A fakultete mozes radi sebe zavrsiti ne radi drugog.
Ebo te fakultet,pare se pikaju.
A fakultete mozes radi sebe zavrsiti ne radi drugog.
-
salvatore paradise
#75 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Pa to nije zacudjujuce. U obzir se uzimaju i oni koji zaradjuju dosta manje od ovih glavnih zvijezda. Jos kad znamo da nogometasi bas i ne odisu inteligencijom i obrazovanjem to je ocekivan rezultat...groove wrote:ne znam kako si dosao do ove informacije ali nije bas tacna.detroit-mercy wrote:
A kakav je to posao govori cinjenica da 80% igraca americkog fudbala bankrotira u roku od 5 godina nakon prestanka aktivnog igranja. Isti slucaj je i sa igracima Bundes Lige gdje 80% njih zivi bukvalno na granici siromastava samo koju godinu nakon aktivnog prestanka bavljenja fudbalom.
Glede astronomskih cifri, to su transfer, koliko je stvarna plata i koliko njih dobije tu veliku cifru. Radi se uglavnom o malom broju vrhunskih igraca, sto gledano na ukupnu populaciju fudbalera i nije nesto.
Karijera je jako kratka i velike pare se drmaju par sezona a navike ostaju iste.
Btw, compenzacija CEO kompanije za koju sam radio je bila oko 100 i 120 miliona zadnje dvije godine. Tip je CEO zadnjih 15 i ne misli se jos penzionisati zadugo
.
svaki 4. je na kraju karijere bankrot.
Last edited by salvatore paradise on 26/06/2014 21:12, edited 1 time in total.