25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
_mufljuz_

#51 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by _mufljuz_ »

mah da se mene pita zaprijetio bih im ko italijanski huligani da puste iranu..... :mrgreen:
biscanka2

#52 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by biscanka2 »

agent_zero wrote:Dajte malo razuma, najgluplje je sad razmišljati "jebo ovu tekmu, boli me briga, itd...".

Igra DRŽAVNA reprezentacija, dakle nešto što predstavlja državu, a ujedno i sve nas. I časno i pošteno do zadnjeg sudijskog zvižduka se boriti i pokušati pobijediti iran.

Poslije irana i po povratku o ostalom s drugih tema. A sad pljuvat i ismijavati ovu tekmu nema nikakvog smisla. Ono mislim, ako smo imalo patriote.

Sve ono ostalo će imati svoje mjesto i vrijeme. A protiv irana do kraja i maksimalno izgarati. A prije toga igrače nekako motivisati.

Za državu BiH! :bih:
:faraon1: Da se i na poneki bez frustracije post naidje. :ljubi:
shibonja

#53 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by shibonja »

Sinoc sam jedva u 4 zaspo i nemam vise namjeru pratit prvenstvo,jednostavno odjavljujem se :zzzz:
_mufljuz_

#54 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by _mufljuz_ »

shibonja wrote:Sinoc sam jedva u 4 zaspo i nemam vise namjeru pratit prvenstvo,jednostavno odjavljujem se :zzzz:

dobar si ja sam mor'o tramadole posudjivat :mrgreen:
RtrnOfSalisbury

#55 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by RtrnOfSalisbury »

imam jedno tehnicko pitanje: kako se ta sredstva od prodaje sto se naravno nece desit, provucu kroz knjige ? kako se to (po)dijeli itd.
_mufljuz_

#56 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by _mufljuz_ »

RtrnOfSalisbury wrote:imam jedno tehnicko pitanje: kako se ta sredstva od prodaje sto se naravno nece desit, provucu kroz knjige ? kako se to (po)dijeli itd.
onako kako se to radilo po hotelima sa usranovicem
leo karan

#57 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by leo karan »

Ima li novinara u Bosanaca, a da rade svoj posao?
Moze li se od naših svetih krava uzet kakva izjava?
Jel ko šta pitao Spahića?
Dzeku najvecu zvijezdu jel ko pitao npr. osjeca li se krivim sto smo ispali odmah nakon 2 kola?

evo gledam u ostalim zemljama novinari deru najvece zvijezde koji vec idu kuci, a kod nas picke nista...

Hocemo izjave, javnost hoce da zna!
BHF_Manijak

#58 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by BHF_Manijak »

Cuj hoces izjavu, a Edin i Spahic ne daju izjave za nase medije! Pa nece ih puskom tjerati! :lol: :roll: :-)
Dirty_Eastwood

#59 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Dirty_Eastwood »

leo karan wrote:Ima li novinara u Bosanaca, a da rade svoj posao?
Dzeku najvecu zvijezdu jel ko pitao npr. osjeca li se krivim sto smo ispali odmah nakon 2 kola?

evo gledam u ostalim zemljama novinari deru najvece zvijezde koji vec idu kuci, a kod nas picke nista...

Lepi se pita za odnos s javnoscu..
sumirprimus

#60 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

Nece da pricaju.pizde.imaju tviter i intsgram.ko ihjebe nisu nam dali 20milijardi eura i preporodili drzsvu.trcali su za loptom sinoc i tojedva ko pijani bogatasi,a superhik ih poslozio bas onako alanfordovski.
Dasi

#61 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Dasi »

Teško je biti istinska zvijezda

Piše: F. Zametica
Danas, 18:28

Biti sportski novinar i pratiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine jedan je od najtežih zadataka za sve kolege u našoj zemlji.

Ono što novinarsko pero napiše više se ne može povući, a pojedini redovi vas mogu pratiti tokom čitavog života. Meni, iskreno, ni to nije pretjerano bitno, jedino što mi je važno jeste da svojim čitateljima uvijek prenesem istinu i da napišem sve onako kako jeste. Nažalost nisam uvijek bio u prilici da to uradim. Zarad atmosfere u reprezentaciji neke su se stvari "gurale pod tepih".

Istinska zvijezda

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine pratim od februara prošle godine i prijateljske utakmice u Ljubljani protiv reprezentacije Slovenije. Kada sam dobio priliku da radim ovaj posao bio sam izuzetno sretan, prije svega što imam priliku da izvještavam bh. javnost o svakom koraku naših reprezentativaca, idola nacije, da u svijet iz Mix zone pošaljem izjave naših prvih zvijezda, Džeke, Spahića, Begovića, Ibiševića...

Prošlo je od tada skoro godinu i pol, a sada znam ko su prave zvijezde, prava gospoda i na terenu i van njega. Zvijezda nije samo na terenu, zvijezda nije samo dok su kamere upaljene i dok vas prate navijači, zvijezda treba biti i van terena, u svojoj sobi, između četiri zida, kao zvijezda se moraš roditi, ona prava, istinska, a ne lažna, jer njen sjaj nikada ne može potrajati zauvijek.

Istinska zvijezda može preći preko svoje sujete, istinska zvijezda ne smije biti egocentrik, istinska zvijezda mora znati i izgubiti, zaplakati kada je teško, biti bolja i pametnija od drugih kada stvari ne idu po planu, uvijek staviti interes reprezentacije, ispred svog ličnog.

Istinskoj zvijezdi nikada nije teško trenirati, ona nikada ne dovodi odluke selektora u pitanje, uvijek je tu za mlađe kolege. Istinska zvijezda ne smije tražiti povlašten status u odnosu na druge reprezentativce, jer samo tada njen sjaj će prevladati mrak koji svi mi ponekad imamo u sebi. Jedino tada će moći da se digne iz pepela kao feniks i bude još veća, bolja i sjajnija.

Engleski jezik više ne govorimo

Nije teško shvatiti da se ovi redovi odnose na Edina Džeku, najboljeg poslijeratnog fudbalera Bosne i Hercegovine. Momka koji nas je toliko puta obradovao, zbog čijih golova su se mijenjale ljudske sudbine, ali i momka kojeg je breme slave promijenilo. Baš kao da nije odrastao u gradu u kojem slava ništa ne znači ili barem nije značila. U gradu koji ne trpi ljude koji imaju visoko mišljenje o sebi, gradu kojem nije bitno da li si Andrić, Sidran, Brega, Čola, Pimpek, Daca, Kinđe, Edin, bitno je samo jesi li raja ili si šupak.

Odnos Edina Džeke prema novinarima poseban je par cipela, pa Džeki bh. sportski novinari pitanje nisu mogli postaviti od prvog dana okupljanja, pa sve do danas. Više i ne pokušavamo, nije nam ni važno šta Edin ima reći. Njegove izjave, bar one vezane za reprezentaciju, za strane medije polako prestajemo i prenositi. Malobrojna bh. novinarska svita koja se okupila u Brazilu sinoć je nakon utakmice u mix zoni gledala Džeku kako daje izjavu na engleskom jeziku kolegama iz Nigerije, Engleske, Francuske... Engleski jezik više ne govorimo niti želimo govoriti, jer smo kao i Edin Džeko, Bosanci.

Teško je valjda shvatiti da prosječan Bosanac želi čuti šta Edin ima reći na nekom jeziku koji on razumije, a da se pitanja koja postavljaju naši ljudi razlikuju od onih koja dolaze iz uređene Evrope. Ružno će zvučati, ali mene Edinova izjava i ne interesuje, ja sam samo servis, glasnik i ljudima prenosim ono što njih zanima, a njih zanima šta Edin ima reći, boli li njega poništen gol, je li bilo teško igrati u tropskim uslovima Cuiabe, zašto se nasmijao nakon sudijskog zvižduka, je li taj osmijeh ironičan, gorak, težak? Kako se osjećao kada je na Maracanu sa ostatkom Zmajeva doveo bh. himnu?

Dijamantova "PR služba"

Ostali smo uskraćeni za te odgovore, jer Edin Džeko za bh. javnost već odavno ne govori. Dijamant ima "PR-a u sukobu interesa", koji će nam putem Facebooka prenijeti šta Edin misli, a priliku da postavimo pitanje idolu mnoge djece već odavno nemamo. Nećemo mi Edina ništa pitati o privatnom životu, baš kao što ne pitamo ni bilo koga drugog. Ne želimo od Edina nikakve povlastice ili bilo kakve poklone, želimo samo znati šta on misli o fudbalu.

Čovjek, portparol, koji je uspio posvađati Edina sa cjelokupnom bh. novinarskom svitom radi na svoju ruku, zarad lične promocije i potezima koje vuče samo šteti našem najboljem igraču i atmosferi. Zbog toga danas svi analiziraju Edinov nastup na svoju ruku, svako ima svoje mišljene, svoju priču i svoju istinu, a Edinovu nažalost nismo mogli čuti. Šutili smo zarad mira u kući, ali pred početak nove kampanje, stvari će se morati promijeniti.

Još uvijek nije kasno da Edin zasija istim onim sjajem koji ga je ne tako davno krasio. Još uvijek nije kasno da loptu spusti na zemlju, odigra pas za Papeta ili nekog budućeg selektora i zajedno sa njim sredi nered u svlačionici i oko nje. Da pokaže mlađim šta znači biti zvijezda, ona prava istinska, a ako tako i ne bude, ne trebamo se plašiti, velikih i pravih zvijezda u našem timu na sreću ima, a zovu se Asmir, Haris, Vedad, Senad, Miralem, Mensur...
leo karan

#62 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by leo karan »

Ima li ko da pokusa uzet izjavu? Pa da se objavi to odbijanje i bahatost...
To im je duznost, dati izjavu, a ovim je to posao, uzet izjavu...

HOCEMO IZJAVE!
:D

Hocemo prava pitanja, a ne plasiranje mentalne retardacije od strane novinara. :twisted:
Troll_Happens

#63 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Troll_Happens »

Bio bi fer od papeta da ubaci sve igrace koji nisu do sada igrali da nisu dzabe posli na daleki put. Djekinu amru pod hitno na nigerijski k.. Nabiti i pustiti djeku da trci za njima da nabija kondiciju.
It_is_a_Leclerc

#64 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by It_is_a_Leclerc »

Edin Džeko je dao izjavu u međunarodnoj miks zoni. Gledajte malo televiziju. I rekao je ono što je rekao, i to je čisto ok.
Ja znam da ste vi silno tužni, ali de skontajte da niko na planeti zemlji ne bi bio sretniji od njih da su pobijedili sinoć. Revete ko malo dijete kad mu otmu igračku. Jaučete, cvilite, milite, cmoljite. Ovo je samo sport. Deal with it.
:roll:

Protiv Irana treba odigrati pošteno. Dati sve od sebe. Nije isto završiti prvenstvo s nulom, i sa tri boda.
:bih: :bih:
nKrkan

#65 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by nKrkan »

Ne znam šta je bolje il pravit cirkus od FIFE i izgubit 3-0 il branit čast
sumirprimus

#66 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

It_is_a_Leclerc wrote:Edin Džeko je dao izjavu u međunarodnoj miks zoni. Gledajte malo televiziju. I rekao je ono što je rekao, i to je čisto ok.
Ja znam da ste vi silno tužni, ali de skontajte da niko na planeti zemlji ne bi bio sretniji od njih da su pobijedili sinoć. Revete ko malo dijete kad mu otmu igračku. Jaučete, cvilite, milite, cmoljite. Ovo je samo sport. Deal with it.
:roll:

Protiv Irana treba odigrati pošteno. Dati sve od sebe. Nije isto završiti prvenstvo s nulom, i sa tri boda.
:bih: :bih:
Leklerk fudbal je vise od igre.to je stanje uma...moras bit dovoljno lud i mazohist za volit ovu igru,boli kad gledas boli kad igras...
Protiv irana hladno 3:0 dzeko dzzeko dzeko.....
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#67 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Admir_1984 »

da se ja pitam izveo bi ove igrače protiv irana

begovic
rušilac-bičakčić-šunjić-mujdža
pjana-bešić
izet-tino sven-višća
vedo
BHF_Manijak

#68 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by BHF_Manijak »

Ma lahko je njemu jer je u Americi, gdje ljude boli qrac za fudbalom. Da je sinoc bio u BiH, bilo kojem gradu, da je vidio atmosferu, raju nabrijanu, a onda oko 2h da je tim istim ljudima vidio face, qrac bi ovako pricao.
It_is_a_Leclerc

#69 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Ovo sam i u Ameriku stigao (ako se odnosi na mene :lol: )

Ja sam sinoć neobjašnjvo tugovao. Bukvalno me duša boljela. Dvije tablete sam popio jer me glava razvaljivala i spavati nisam mogao. Al' jebiga, preživi se i gore. I ideš dalje. Ne cmoljiš, ne tražiš glave igrače, ne nudiš se da prodaš utakmicu, itd. itd. Kako sam rekao, pojedinci se ponašaju kao da su igrači njihovi roboti koji nisu poslušali naredbu. A upravo su ti igrači uložili i dali najviše za tu pobjedu sinoć. Dva sata mog nerviranja ne vrijedi ni pretrčanih 100 metara npr. Lulića.

Dramatiziramo, stvaramo od ovog neku planetarnu tragediju, zaboravljajući pritom da smo izgubili i da iz poraza treba znati iznijeti visoko čelo. Valjda ćemo, kad to naučimo, izgubiti i ovaj ušljivi mentalitet luzera koji nakon svakog poraza otkrivaju klanove u repki, razvaljuju ekipu, izbacuju igrače itd.

Evo kako staloženo i fino rezonuje jedan veliki sportaš i ljudina
Sada svakako treba nastaviti ovim putem, treba zadržati ovaj tim, ovu generaciju, malo je pomladiti i idemo dalje.”, Ivica Osim.
It_is_a_Leclerc

#70 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

P.S. Miske se oprašta u srijedu.
smasma

#71 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by smasma »

inače tekma za promociju TSS i Hadžića. Živi bili pa vidjeli. I naravno, ovo će im biti zadnja tekma u svetom dresu, nadam se.
MOSALJOZE

#72 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by MOSALJOZE »

Vidjećete da ćemo u 3 utakmici odigrati najbolje što znamo.Nema pritiska,igramo za ponos,to sve miriše na dobru tekmu i pobjedu
MOSALJOZE

#74 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by MOSALJOZE »

Užasno me nerviraju ovakvi tekstovi.Prije Portugala:"Zahirović će nosit marker,neće se odvajat od Ronalda",poslije Francuza UEFA će da ispravi nepravdu,i pošalje BIH na EURO itd....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#75 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Velkoski »

Nakon ove utakmice, svi likovi koji gledaju fudbal triput godišnje će prestati da komentarišu na ovom pdfu i ja ću biti mnogo sretan zbog toga, wee.

:mrgreen:
Locked