Prilagoditi se ili ne

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

petunija

#51 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by petunija »

Bila u sličnoj situaciji, kolektiv je bio da ti se smuči od prostakluka, tračva i lošeg ponašanja. Dvije loše osobe su rukovodile tom "politikom, a ostali su se "prilagodili" tako da su sve to tolerisali pred njima a iza leđa ogovarali te osobe. Pošto mi je bilo odvratno i takvo ponašanje, a i ogovaranje iza leđa i nisam u tome željela učestvovati, sama sam se distancirala. Kad je postalo nepodnošljivo, izganjala sam premještaj i sad mi je super (da zlo ne čuje :D ). Već nekoliko godina radim u sjajnom kolektivu i jedina mi je želja da to potraje do penzije. Mnogo je važnije kakva je sredina nego kakav je posao. Sad bih pristala raditi i van struke i za manju platu, ali samo da mi okruženje bude ovakvo kakvo je sada ;-) :sax:
krater

#52 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by krater »

petunija wrote:Bila u sličnoj situaciji, kolektiv je bio da ti se smuči od prostakluka, tračva i lošeg ponašanja. Dvije loše osobe su rukovodile tom "politikom, a ostali su se "prilagodili" tako da su sve to tolerisali pred njima a iza leđa ogovarali te osobe. Pošto mi je bilo odvratno i takvo ponašanje, a i ogovaranje iza leđa i nisam u tome željela učestvovati, sama sam se distancirala. Kad je postalo nepodnošljivo, izganjala sam premještaj i sad mi je super (da zlo ne čuje :D ). Već nekoliko godina radim u sjajnom kolektivu i jedina mi je želja da to potraje do penzije. Mnogo je važnije kakva je sredina nego kakav je posao. Sad bih pristala raditi i van struke i za manju platu, ali samo da mi okruženje bude ovakvo kakvo je sada ;-) :sax:
:thumbup:
Vojvotkinja

#53 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by Vojvotkinja »

petunija wrote:Bila u sličnoj situaciji, kolektiv je bio da ti se smuči od prostakluka, tračva i lošeg ponašanja. Dvije loše osobe su rukovodile tom "politikom, a ostali su se "prilagodili" tako da su sve to tolerisali pred njima a iza leđa ogovarali te osobe. Pošto mi je bilo odvratno i takvo ponašanje, a i ogovaranje iza leđa i nisam u tome željela učestvovati, sama sam se distancirala. Kad je postalo nepodnošljivo, izganjala sam premještaj i sad mi je super (da zlo ne čuje :D ). Već nekoliko godina radim u sjajnom kolektivu i jedina mi je želja da to potraje do penzije. Mnogo je važnije kakva je sredina nego kakav je posao. Sad bih pristala raditi i van struke i za manju platu, ali samo da mi okruženje bude ovakvo kakvo je sada ;-) :sax:

ne ureklo se, drago mi je zbog tebe :wink:
CoCoLoCo

#54 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by CoCoLoCo »

Da sam na tvom mjestu, poceo bi im radit smicalice, prvo one neprimjetne i neofirne, tipa laksativi u kafu, pa do rajsneegli postavljenih strateski na mjesta gdje inache dupe spustaju.
Onda bi se malo raspitao oko voodoo magije, cuo sam da u svrakinom ima neki underground pokret voodooista, tako da bi ih uhako pravo tetke mi da mene tako zivciraju :D
Ugl, mojne da ti puca film na klasicni nacin najednom da prsnes i dignes u zrak zgradu il ih izresetas puskicama, to je tako star i dosadan nacin borbe protiv debila :D
Last edited by CoCoLoCo on 20/06/2014 16:15, edited 1 time in total.
sha_ba

#55 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by sha_ba »

cocoly a ne bi im pustao Elitne odrede? :mrgreen:
CoCoLoCo

#56 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by CoCoLoCo »

shabaanadjovicko to cu ja tebi na djenazi medjede :P

Sent from Drvo tresnje dok kenjam sa grane i uzivam u povjetarcu :D
sha_ba

#57 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by sha_ba »

:kiss:
krater

#58 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by krater »

:lol:
touch brain

#59 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by touch brain »

ljudi su socijalna bica ali s druge strane posebnost svakog pojedinca cini ovaj svijet interesantnijim i sarolikijim

moj savjet je da se pokusas se prilagoditi onoliko koliko smatras da to to nece promjeniti ono sto jesi....sve preko je upadanje u coporativnu ,kolektivnu svijet (99 ljudi ce skociti s mosta pa idem i jas)... ja radim sa 1000-1500 ljudi i kad bi se svakom prilagodjavao nastala bi totalna sizofrenija
CoCoLoCo

#60 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by CoCoLoCo »

DuvajteGa wrote:
CoCoLoCo wrote:shabaanadjovicko to cu ja tebi na djenazi medjede :P

Sta ti je seljacino kako se to izrazavas.
Kao prvo, zamolio bi te da se ne mjesas u komunikaciju i odnos izmedju mene i shabanadjovicke, koji je sam po sebi specifican, zeni da smeta, jer ja od milja kazem medjede a ne maliciozno, na kraju krajeva rekla bi sama da joj smeta a ne bi mi poslala pusu poslije mog komentara, slihtaro mala, nije retardirana zena a ni mutava bome.
A kao drugo, to glumljenje jeftino viteza preko mojih ledja batali sinko, nesh ovde jebat na moj racun :D
I trece, poslusaj prjedlog koji sugerira tvoj nick, biche ti lakse :D

sarajlija80

#61 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by sarajlija80 »

samo se posluzis onom cuvenom od resia cerica ,"Dosta je bilo naseg prilagodjavanja"
Luce

#62 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by Luce »

Tvoj problem je sljedeci: nesigurna si u sebe.
Kad je covjek siguran u sebe ponasace se kako mu je cejf a drugi nece imati drugog izbora nego da ga prihvate onakvim kakav jeste. Prilagodjavas se iz straha da te nece prihvatiti, a onda ti se zgadi to sto si postala neko drugi.
Budi ono sto jesi.
Nemoj biti ohola, i sa najjednostavnijim ljudima moze se nekad razmijeniti par lijepih recenica. To je sasvim normalna stvar na poslu. Ali ne ides preko svojih granica. Znaci nije ili ili..ne bih rekla da trebas da se prilagodjavas nego samo da budes fleksibilnija.
I te tete, sto mahalaju, piju kafe i neprofesionalne su...moze se i s njima uspostaviti fin odnos...ali ako imas svoje granice, koje znaju da ne smiju preci.
Govorim iz iskustva :mrgreen:
sha_ba

#63 Re: Prilagoditi se ili ne

Post by sha_ba »

tom sojer1 wrote:Koja si ti seljacina kokoloko :lol:

Krkan je za tebe institucija.
oko, produzi :arrow:

cocoly evo jos jedan, nek crknu :kiss: :mrgreen:
Post Reply