21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
_mufljuz_

#51 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by _mufljuz_ »

sada se nadam vecoj ozbiljnosti u realizaciji i jos jacoj taktickoj i fizickoj pripremljenosti - trebamo utakmicu po utakmicu igrat i moramo ici na to da damo gol odmah u prvih 20-25 minuta inace ce nam se nervoza uvuc u kosti
denimb

#52 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by denimb »

Ne znam za vas ljudi al' ja sam od pocetka SP u nekakvom polusumanutom stanju...nervoza me unisti, cekas Argentinu, pa docekas dan pa onda cijeli dan u krug ko budala, ne znam sta bi sa sobom...i onda jutros ustanem kontam eh sad ide Nigerija, to je ono sto se cekalo...pa skontam do toga 5 dana iste nervoze, i opet cijeli dan do ponoci u krug, po sobi, mahali, carsiji...

Nisu ove zavrsnice prvenstava za zdravlje dobre nimalo :-)

Elem, gledao sam Nigeriju u ovim pripremnim utakmicama i djelovali su mi takticki 0 bodova, svi igraju na snagu i niko plaho ne jebe timsku igru.
Najveci problem s njima je da su spremni da udare, i bas mislim udare...to su startovi krvnicki kada im tehnicki jaca ekipa "sakrije" loptu.

Mislim da ce nas vezni red iznijeti ovu utakamicu, i pobjeda ne bi trebala doci u pitanje.
GandalfSivi

#53 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by GandalfSivi »

Meni dobar jaran Nigerijac, bilo je podjebavanja s njegove strane sve do sinoc, a poslije Argentine ga ne mogu naci. Lijepi strah...
5 0 5

#54 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by 5 0 5 »

.
miki.ba

#55 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by miki.ba »

Igraju veceras, sve cemo vidjeti.
Jack Be Nimble

#56 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Jack Be Nimble »

U subotu prognoza suncano 33c
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#57 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by -LIBERO- »

miki.ba wrote:Igraju veceras, sve cemo vidjeti.
To je to. Sacekajmo da vidimo cime raspolazu, i u kakvoj su formi, disciplina i sve to ostalo.

Jako bitna utakmica ova veceras, da fakticki vidimo oba slijedeca protivnika.
Rob_Atl

#58 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Rob_Atl »

Jack Be Nimble wrote:U subotu prognoza suncano 33c
Mi nocnu igramo
Tito_i_Partija

#59 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Tito_i_Partija »

Nadam se da su svi nasi igraci i strucni stab fino sjeli da pazljivo gledaju utakmicu Nigerija - Iran, jer to je sad nesto najpametnije sto mogu uradit'. A i za nas navijace, ovo ce bit' jako dobar pokazatelj s kim posla imamo.
Mračajski proto

#60 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mračajski proto »

Al' bi valjalo da Nigeri dobiju koji crveni ili nešto slično. :D
Jack Be Nimble

#61 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Jack Be Nimble »

Njihova brzina v nase snage

Oni nisu pobjedili na SP od 98

Zadnji put ih gledao prosle godine v Spanije na kupu konfenderacija izgubili 3:0 ali su odlicno odigrali. Taj rezlutat nije prava slika te utakmice.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#62 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

nakon Nig-IR možemo jasnije vidjeti s kim imamo posla.....dakle dvije fizički i taktički odlične reprezentacije, ali tehnički poprilično tanke i s manjkom fudbalske kreativnosti/inteligencije.

Pokazali smo daleko više od obje i realnoo možemo dobiti obje, ali isto tako treba biti oprezan jer niti jedna od njih nije Andora.

Na Nigeriju bih ja išao u ovoj istoj formaciji koju igramo zadnje tri tekme.....posebno uvježbavati prekide i naša tehnička i kreativna nadmoć u sredini terena tu bi morala napraviti prevagu da ih dobijemo, iako ni nerješeno ne bi sekunde bio loš rezultat.

Iran bi derno u starom sistemu koji smo igrali tokom kvalifikacija...koliko sam primjetio panika im je kad se probiju krila i idu s krila lopte u šesnest, visoki ili niski svejedno je....tu paničare i to bi se moglo iskoristiti.

Naravno u obje moramo biti fizički top spremni da nadtrčimo protivnika.
Djuro11

#63 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Djuro11 »

Super.Iran ce sad dobiti petardu od Argentine jer su ovi maksimalno nabrijani da dovrse posao,citaj 1 mjesto.I posebno jer smo ih mi osramotili

Nigerija zna da nece protiv Argentine uzeti bodova.Mozda bod,ali to im nije dovoljno.Logicno je da napadnu punom parom.Znaci ako u prvih 30 minuta zavrsimo posao s Nigerijom.Prosli smo dalje.Nigerija je ozbiljna repka,ali ozbiljna repka bi napunila onakve praznine Irana, sto oni nisu uradili.Njemci bi ih uzeli 5:0.Igrati s usamljenim napadacem.I Salihovica umjesto Hajrovica.
golman

#64 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by golman »

Nigerija je i na prošlom svjetskom bila u grupi sa Argentinom i izgubila na guzove 1:0,ali je ispala nakon poraza od Grčke...
...ipak treba sad imati u vidu da je Nigerija prošle godine bila prvak Afrike,znači oprez :!: :!: :!:
Mirza007

#65 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mirza007 »

golman wrote:Nigerija je i na prošlom svjetskom bila u grupi sa Argentinom i izgubila na guzove 1:0,ali je ispala nakon poraza od Grčke...
...ipak treba sad imati u vidu da je Nigerija prošle godine bila prvak Afrike,znači oprez :!: :!: :!:
Svakako. Samo pametno I oprezno. Njima sada samo pobjeda igra I to moramo iskoristiti.
PeppermintSA

#66 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by PeppermintSA »

Odgledao tekmu. Potvrdila je ono što sam već znao nakon tri odgledane prijateljske Nigerije. Fizički i trkački dosta jaki kao i sve afričke reprezentacije, ali tehnički ispodprosjecni. Ko je god gledao SAD-Gana će uvidjeti da je Gana, recimo, druga galaksija za Nigeriju. Kompletna igra im se bazira na duge lopte iz zadnje linije na napadače - onako frontalno, kroz sredinu. Veoma lako za braniti, što se vidjelo i sinoć budući da Nigerijci nisu napravili niti jedne prave prilike slabašnom Iranu. Jasno je da protiv slabijih moraš otvarati bokove i tražiti centaršuteve, međutim Nigerija to apsolutno nikako ne radi. Seljačko nabijanje i ćao. Ja ne mogu vjerovati da jedan trener može biti toliki konj da ne uvidi da takve lopte može i moja rahmetli nana ukrotiti.

Zadnja linija im je mutava na lopti, čim ih malo stisneš oni je nabiju prema naprijed pa šta bude. Ako budemo dobro i zrelo stajali, rutinski ćemo se odbraniti od tih polupokušaja. U sredini nemaju tog kreativca, što se moglo i pretpostaviti budući da im Mikel igra klasičnu desetku iako je lik zadnji vezni. Ostali igrači sredine i nisu vrijedni nekog pomena. Uglavnom, ja ne kapiram po kojoj osnovi si uzeli afričko prvenstvo jer onom nijhovom igrom se ne može zabiti ni Malti. Da ne bude zabune, gledao sam ih protiv Grčke, Zimbabvea i još nekog (slagaću koga) i igra je bila ista, tako da ne mislite da su naprosto podbacili do tog bola da ih ništa nije išlo. Ljudi naprosto tako igraju - duraj naprijed pa nek se bedevije u špici peglaju s njom. Ipak, budući da su strahovito brzi mogu biti jebeni u kontri. Moramo uvijek ostajati s minimum četvoricom nazad i jednim osiguračem da krpi strane ako se zahajcaju.

Uglavnom, moramo trkački odigrati kao protiv Argentine, nazad moramo stajati čvrsto i ulaziti u duele, kako na zemlji, tako i u zraku, a u sredini moramo držati loptu i probijati bokove. Stisnuti im zadnju liniju kad ona ima loptu jer će biti isti scenario kao u prijateljskoj protiv Obale Slonovače: ako ih dobro zajmimo, dolazićemo u situaciju za gol iz nijhove greške.

Što se tiče Irana - tipična ''arapska'' (iako nisu arapi :D ) reprezentacija. Mnogo žustri, mnogo agresivni, mnogo borbeni, hoće pokušati neki pas za razliku od čamuga ali objektivno slabije su kvalitete. Primjetio sam da ih čim Nigerija stisne ide samo takav nakaradan pas direktno protivniku u noge. Prema naprijed rijetko i pokušavaju ići, ali su spremni pokušati neku kombinatoriku, dupli pas itd. s tim da uglavnom završava u autu. Nazad djeluju jako čvrsto ako se krene po sredini, ali čim se probiju bokovi i gurne povratna počinje paničarenje i nespretno izbijanje. Odigrati kvalitetan presing od makar 70% onog protiv Argentine i igrati jednostavno - prva, druga i neće biti problema. Ako im rano uvalimo gol i oni se otvori, ne gine im 2-3-4. Protiv njih će biti najvjerovatnije kao protiv Litvanije: Ginu za svaku loptu, bacaju se, ali nama prepuštaju terensku inicijativu i brane se k'o Goražde '92.

Uglavnom, da se ne zavaravamo - na SP nema mutavaca, neko ko bolji, neko slabiji, neko je svjetski vrh, a neko je objektivno prosjek, međutim nema mutavaca. Moramo obje utakmice odigrati pametno, zrelo, borbeno i trkački raspoloženo, a u tom slučaju ne sumnjam da će naša tehnička kvaliteta doći do izražaja i da ćemo uzeti šest bodova. Ne zaboravimo da će Nigerija sigurno odigrati koliko-toliko bolje protiv nas nego protiv Irana, jer su i oni sigurno bili pod dojmom i pritiskom otvaranja Mundijala. Nijhov remi bez golova je mač s dvije oštrice - s jedne strane najvjerovatnije će nam četiri boda biti dovoljna, dok s druge strane će Nigerijcima tekma s nama takođe biti pitanje prolaza i iće na sve ili ništa.

Ne bih mijenjao sistem, 4-5-1 je savršen za njih. Protiv Irana se već može razmišljati o igri s dva napadača, iako ni u toj tekmi ne bih počeo s Ibiševićem, već bi ga gurnuo na početku drugog poluvremena u slučaju nepovoljnog rezultata. Nema potrebe eksperimentisati sa formacijama.
samkoF

#67 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by samkoF »

Znaci nas samo pobjeda protiv Nigerije sigurno I 100% ostavlja u igri za prolaz dalje bez obzira na druge rezultate.Remi nam ne odgovara jer teoretski mozemo ispasti s remijem ako nigerija dobije argentine ( teoretski) al isto tako teoretski moze I ostati u igri s remijem ako nigerija izgubi il odigra nerjeseno sa argentinom.U tom slucaju sve rjesavamo u zadnjoj tekmi protiv irana.Ja bih najvise volio da mi lijepom, sigurnom igrom dobijemo Nigeriju pa cemo lako za dalje, naravno treba uzeti u obzir da ne smijemo srljati nego strpljivo I oprezno igrati, a odbrana nam mora biti agresivna kao zadnje tri utakmice.
miki.ba

#68 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by miki.ba »

Talijani nam nisu ravni, svi se dali u taktiku, zatvori se, cekaj, a ako zabijemo dobro je.
Sve to i ako nam je potrebna pobjeda, nismo to mi, nismo se tako kvalifikovali, da smo tako kontali sad bi nasi reprezentativci gledali SP na tv-u.
madner

#69 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by madner »

Ide jedno nabijanje kompleksa, ovi su u rangu sa Hondurasom.
sumirprimus

#70 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by sumirprimus »

ovo nije moglo bolje po nas...
iks nam godi sam tako...
plus ovi nigerijci nisu argentina,itekako imaju propusta,i prostora za zabit..
e sad,nadajuci se da smo ispucali svoju dozu baksuzluka,nadam se, bar 3 gola nasih...
ono jedna tekma za sjecanje...
zapporius

#71 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by zapporius »

ajde Pape, normalna formacija, dva forwarda... titove ti noge
zapporius

#72 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by zapporius »

Mračajski proto wrote:Ubit će nas kitama crnačkim.
Sto je babi milo, to joj se i snilo. :lol:
Itakoto

#73 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Itakoto »

Protiv Nigerije sigurno igramo sa Dzekom i Vedom tako da nema mjesta panici. Ili mi ili oni.
madner

#74 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by madner »

Nema razloga da mjenjamo taktiku, sa jednim spicem na pocetku otvorimo jer oni ce morati igrati na pobjedu.
Better Man

#75 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Better Man »

Moramo utakmici pristupiti potpuno ozbiljno i ne smijemo razmišljati na način lako ćemo mi njih. I još jedna bitna stvar je da svi budemo hladne glave i bez euforije i unaprijed upisivanja bodova. Samo tako možemo napraviti odličan rezultat i plasirati se u drugi krug.
Locked