Razno

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

citroen xm

#51 Re: Razno

Post by citroen xm »

Ja bih Rekorda D i sada rado vozio, ali benzinca. I ovaj K70 je dobar, ali s obzirom da je to Ro80 sa običnim motorom, trebali su bar onaj lijepi izgled ostaviti. Ali ovaj djeluje u dobrom stanju, samo teško te pare da će izvući.
goran16v

#52 Re: Razno

Post by goran16v »

trambusek88 wrote:Evo jednog rariteta na prodaju VW K70.
http://www.pik.ba/artikal/12843973/vw-k ... -buba-k70/

Zna li neko ima li igdje u BiH VW 411/412
Ovaj zuti K-70 je jedno vrijeme stajao na Vojnickom i nema ga vec izvjesno vrijeme tamo. Cisto sumnjam da se radi o dva identicna.
Za 411/412 ne znam ali u Speedu takodjer na Vojnickom imas Type 3 sve sa SA * tablicama na sebi jos uvijek.
trambusek88

#53 Re: Razno

Post by trambusek88 »

Da nije možda bijeli?

Sjećam se prije nekih 10-tak godina jednog bijelog na SA tablicama kad ga je pokupila šlep služba u naselju C5. Iza onih smeđih zgrada blizu Merkatora.

Viđam ponekad i jednog plavo-sivog restauriranog.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#54 Re: Razno

Post by bitanga_sa_otesa »

goran16v wrote: ali u Speedu takodjer na Vojnickom imas Type 3 sve sa SA * tablicama na sebi jos uvijek.
eto ga ,moze komotno u temu papanluk... :roll: :roll: :roll:

Image
trambusek88

#55 Re: Razno

Post by trambusek88 »

600KM
Image
citroen xm

#56 Re: Razno

Post by citroen xm »

Kakvo je opšte stanje?
bitanga_sa_otesa

#57 Re: Razno

trulo ko panj :D
treba ulozit jedno 3 milje da bude u normalnom stanju
citroen xm

#58 Re: Razno

Post by citroen xm »

Jbg onda. Ali interesantan je i ovde raritet. Posebno što je marka koje više nema.
goran16v

#59 Re: Razno

Post by goran16v »

Sinoc je voznja od mora, tacnije od iza Doljana do Sarajeva bila isto Igre bez granica...
Prvo, svaki 3. auto kojeg sam sustigao je bila klasicna seljacko-kompleksaska voznja, dok ga stizes sve uredu, kad vidi da ces ga preteci onda pocne da ga gazi po pravcima (i bremza po krivinama naravno), kad ga predjes uspori i ostane daleko nazad.
Na Buni nekakav cilager u srebrenom Golfu 2 se uvaljuje sa desne strane na 5 metara ispred mene. Ne bi to bilo toliko cudno da nazad nije vozio dijete.
U kanjonu izmedju Mostara i Jablanice stizem dva auta, ovaj drugi hoce - nece da pretice, ja dam lijevi zmigavac i blicnem, dodjem bukvalno na 15 cm pored njega u lijevoj traci kad eto njega krece u preticanje! :-) Pogledam, unutra komplet familija sa djetetom nazad.
Zadnji uspon pred tunelom na Ivanu sa hercegovacke strane u lijevoj traci sustizem nekog malog crvenog koreanca i Golfa 3 kako preticu neki spori auto u desnoj traci. Uredno sacekam da ga preteknu, mali koreanac se sklanja u desnu, Golf se sklanja u desnu, blicnem da cu da prodjem, vec sam prilicno ubrzao i na 1/2 metra ispred mene kloc u Golfu se bez zmigavca vraca u lijevu traku i pocinje da pretice koreanca da. Dalo se predpostaviti da je opet bila familija u auto i dvoje male djece nazad. Nije zgoreg usput spomenuti da je treba u tom koreancu cijelo vrijeme vozila pod dugim svjetlima!
Kontam, haj' *ebe im se za mene, *ebe im se sa sebe same ali za dijecu?!?!?!
Izmedju Lokvi i Hadzica preticem crnu Astru karavan kad eto delegata za mnom, natovario se na vrat i tako stizemo kolonu, nema ni hajra ni rezona da se pretice dalje. Prvo izmedju Dupovaca i Hadzica pretice mene i dio kolone, a onda poslije kamere u Binjezevu opet krece u preticanje kolone i to preko pune linije i to se negdje ulivadio u makaze da su se gotovo zaustavili. Na kraju debil ispod podvoznjaka u Blazuju tek 2 auta ispred mene! :lol:
Last edited by goran16v on 23/06/2014 19:56, edited 1 time in total.
direstraits0078

#60 Re: Razno

Post by direstraits0078 »

Poenta? Nema svrhe preticati. Nadjes se iza nekog benzinca koji ne cadi i lagano uzivas u krajoliku.
goran16v

#61 Re: Razno

Post by goran16v »

Ja vozim svoju voznju 80 - 110 i uzivam, ne vozim da bi preticao, ali sta sustignem to preteknem. Sticajem okolnosti vozim takav auto s kojim nema ni svrhe ni rezona guslati po usponima i cekati svoj red u desnoj traci... Sto se samog Inava tice, na prvoj "medenoj" serpentini prodjem desnom trakom da se ne guzvam s onim koji su lose procijenili ugao krivine, a poslije gas.
direstraits0078

#62 Re: Razno

110? 30 preko ogranicenja??? :run:
goran16v

#63 Re: Razno

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:110? 30 preko ogranicenja??? :run:
Da se ne lazemo, negdje gdje se moze i kad se moze, ali rijetko, uglavnom je to 80 - 100...
direstraits0078

#64 Re: Razno

:D Ja nedavno navukao na 250, još s kacigom na glOvi. Doduše, staza je bila u pitanju. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#65 Re: Razno

mozes ti kad ti je dobar prenos u mjenjacu :D ja ne mogu brze od 150 :lol:
direstraits0078

#66 Re: Razno

Mogao. Prodao. I zaradio. A nije vau vau, ni avudi. Moš mislit. :lol:
Sad gledam golfa da kupim, keca, kabrioleta. I napunim ga golim manekenkama. :lol:
goran16v

#67 Re: Razno

Post by goran16v »

Pazi da ne naleti FAP masina pa da bude: Pun golf manekenki i sofera! :D
direstraits0078

#68 Re: Razno

Pa neću ja to da vozim. Samo da ga imam da ga punim golim manekenkama. Grehota je to voziti. To je simbol, to se meće u vEtrinu. :D
ranger

#69 Re: Razno

Post by ranger »

goran16v wrote:Sinoc je voznja od mora, tacnije od iza Doljana do Sarajeva bila isto Igre bez granica...
Prvo, svaki 3. auto kojeg sam sustigao je bila klasicna seljacko-kompleksaska voznja, dok ga stizes sve uredu, kad vidi da ces ga preteci onda pocne da ga gazi po pravcima (i bremza po krivinama naravno), kad ga predjes uspori i ostane daleko nazad.
Na Buni nekakav cilager u srebrenom Golfu 2 se uvaljuje sa desne strane na 5 metara ispred mene. Ne bi to bilo toliko cudno da nazad nije vozio dijete.
U kanjonu izmedju Mostara i Jablanice stizem dva auta, ovaj drugi hoce - nece da pretice, ja dam lijevi zmigavac i blicnem, dodjem bukvalno na 15 cm pored njega u lijevoj traci kad eto njega krece u preticanje! :-) Pogledam, unutra komplet familija sa djetetom nazad.
Zadnji uspon pred tunelom na Ivanu sa hercegovacke strane u lijevoj traci sustizem nekog malog crvenog koreanca i Golfa 3 kako preticu neki spori auto u desnoj traci. Uredno sacekam da ga preteknu, mali koreanac se sklanja u desnu, Golf se sklanja u desnu, blicnem da cu da prodjem, vec sam prilicno ubrzao i na 1/2 metra ispred mene kloc u Golfu se bez zmigavca vraca u lijevu traku i pocinje da pretice koreanca da. Dalo se predpostaviti da je opet bila familija u auto i dvoje male djece nazad. Nije zgoreg usput spomenuti da je treba u tom koreancu cijelo vrijeme vozila pod dugim svjetlima!
Kontam, haj' *ebe im se za mene, *ebe im se sa sebe same ali za dijecu?!?!?!
Izmedju Lokvi i Hadzica preticem crnu Astru karavan kad eto delegata za mnom, natovario se na vrat i tako stizemo kolonu, nema ni hajra ni rezona da se pretice dalje. Prvo izmedju Dupovaca i Hadzica pretice mene i dio kolone, a onda poslije kamere u Binjezevu opet krece u preticanje kolone i to preko pune linije i to se negdje ulivadio u makaze da su se gotovo zaustavili. Na kraju debil ispod podvoznjaka u Blazuju tek 2 auta ispred mene! :lol:
ja sam puno na toj dionici, to je standardna prica... generalno ljudi ne znaju vozit, ako su 2 trake uz bradinu i na izlazu iz jablanice onda se redovno sijeku u krivinama; jbt jel problem ako vozis desnom trakom drzat se desne trake nego jok on nju sjece tako da tebe iz lijeve gura u suprotnu... zene redovno u lijevoj traci od do i lagano trecom voze i tako dalje i tako blize... znas nas jebo ti nas.. :run:
goran16v

#70 Re: Razno

Post by goran16v »

Ja tu cestu ljeti prevezem bar 10-ak puta mjesecno i tako vec 18 god i znam sve, ali ovo sinoc je bilo k'o skrivena kamera!
goran16v

#71 Re: Razno

Post by goran16v »

Jucer na semaforu pored mene se zaustavlja mladji lik u TAS-ovom zelenom golfu kecu dizelu (siroka stop svjetla). Limarija prilicno naceta korizijom, ali motor lijepo radi, auto je kompletan, od poklopaca preko glavicina, preko lajsni do oznaka, a koliko sam mogao da vidim i unutra je bio uredan. Ono sto me je odusevilo an tom autu je da je jos uvijek imao one naljepnice sa slovima raznih boja. Na njemu su bile zelena u zuta sa slovima "J" i "K". Ja jos jao dijete sjecam da sam te naljepnice svakodnevno vidjao na masi TAS-ovih golfova. Predpostavljam da su to neke tvornicke oznake i markeri, ali da li neko zna sta im je bila namjena i znacenje?
Kad smo vec kod ocuvanih TAS-ovih Golfova, jedno vrijeme je u krugu bolnice Kosevo, na vrhu krivine izmedju traume i DIP-a, stajao bijeli kec koji je na prednjoj sajbi imao naljepnicu "TAS 10 godina" i "Sarajevo '84" sa olimpijskom pahuljicom. Ako je sajba njegova onda je to 84. godina, a naljepnicu "TAS 10 godina" sam dugo vidjao na komcijijom golfu. Bijelu TAS-ovi jedinicu u gotovo besprijekornom stanju ima, ili je imao, i vlasnik autopraonice Slon na C. Vili. Kod mog jarana u servis dolazi zena sa bordo jedinocom, 1,1 benz, 1. vlasnik, auto je samo malo matirao, a inace k'o avion. Zena uredno ima racun kad ja je kupila!
Ja vec godinama vidjam ovu jedinicu sa uskim stopom, a sto je najinteresantnije sa 5. vrata! Vozi je neka zena i u super je stanju, mogla bi i ona biti TAS-ova.

Image
citroen xm

#72 Re: Razno

Post by citroen xm »

Ove sa uskom štopom i metalnim tankim karambolkama su već postali endemska vrsta.
O'zone
Globalni moderator

#73 Re: Razno

Post by O'zone »

Na Ciglanama gore gdje je prolaz kroz onaj tunel/garaže što izlaze na Goricu ispred Fortune ima parkiran bordo Ford Taunus sa crnim krovom. Brateeeeee kako je dobaaaaarrrr juče sam balio opet nad njim :razz:
bitanga_sa_otesa

#74 Re: Razno

taunus je od prije rata isti takav ,ja mislim da vlasnik drzi neku radnju tu,alarmi ili nesto slicno...
prije se vise vozao po gradu,sad ga slabo vidjam...
O'zone
Globalni moderator

#75 Re: Razno

Post by O'zone »

Bolesno je dobar al' ono baš :thumbup:
Post Reply