Teror papaka iz dijaspore
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#51 Re: Teror papaka iz dijaspore
Ne treba zaboraviti, da bi se uglavnom trebali ugledati kada je u pitanju saobraćajna kultura, na većinu našilh ljudi kada dođe ovdje iz dijaspore. Većina njih vozi puno sigurnije i pažljivije od ovdašnjih pilota. Neke stvari kada se godinama, pa i desetljećima već prakticiraju za volanom ne mogu se tek tako prestati prakticirati samo zbog toga što si prešao granicu...
- drndalo
#52 Re: Teror papaka iz dijaspore
Cinjenica je da "mirni" bilo domaci, bilo strani, ne upadaju u oci... Ovi drugi upadaju...
-
IDontCare
#53 Re: Teror papaka iz dijaspore
[quote="drndalo"]Cinjenica je da "mirni" bilo domaci, bilo strani, ne upadaju u oci... Ovi drugi upadaju..
https://www.youtube.com/watch?v=SEV_v0R6g4k
https://www.youtube.com/watch?v=SEV_v0R6g4k
- drndalo
#54 Re: Teror papaka iz dijaspore
I sta ovo dokazuje ? Da vozac za vrijeme voznje placa vozacku ?
- sutiitrpi
#55 Re: Teror papaka iz dijaspore
Odavno ne pročitah veće sranje. Sve što si napisao je toliko neutemeljeno, toliko ignorantno i pogano da i ne zahtjeva kontra argumentaciju. Ali, za potrebe diskusije, hajde da prokomentarišem:BrazzoRacing wrote:Elem u zadnjih nekoliko dana doživio sam najmanje 3 konfliktne situacije u saobraćaju sa papcima iz dijaspore.
Evidentno je da su ''gore'' obično smeće koje ne smije pisnuti da ih ne bi istjeralo. Tamo su ponizni, ulizuju se svima i svakome, smješkaju se, poštuju sve....Ovdje jadovi dođu pa divljaju u saobraćaju jer na neki način moraju zadovoljiti svoju seljačku narav. Gore trpe red i poštuju zakon 11 mjeseci pa onda šljegnu vamo da se iživljavaju. Počeo sam mrziti ljeto zbog njih. Obilaze u tunelu na punoj, u gradu obiđu kolonu na crvenom pa stanu prvi, prestrojavaju se kako im padne na pamet. Svi redom u dobrim autima stranih tablica na kojima je pored klime otvoren prozor. Valjda zato da se čuje turbo folk. Koja stoka...
Da se u startu razumijemo, ja živim ovdje, nisam dijasporac. mada sam jedno vrijeme živio vani. Živio, radio, vozio, uglavnom bez problema. Konkretno, o temi koju predlažeš, moje je doživljaj saobraćaja i vozača u Sarajevu i vani dijametralno suprotan tvom. Ako se uopšte može tako ofirno generalizirati, ovdje vozači ne posjeduju ni osnove saobraćajne kulture - dakle, sve to što si ti primjetio, a pripisuješ "papcima iz dijaspore", odlike su ovdašnjih nekultivisanih, neosjetljivih, bezobraznih vozača, koji bi, uzgred budi rečeno, na većini zapadnih cesta svoje imbecilne vozačke navike zadržali možda prve tri kazne. U biti, u dijaspori se vozi uglavnom disciplinovano, za što se brinu strogi i nepopustljivi saobraćajni propisi. A budući da niko od njih nije totalna budala, naši ljudi se prilagode začas. A ako neki od njih i pomahnitaju ha dođu u domovinu, više govori o domovini i nama ovdje, nego o dijaspori.
Baš kao što tvoj mrziteljski post ponajljepše govori o - tebi samom.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#56 Re: Teror papaka iz dijaspore
pa onda ne mlati svasta ako ne mislis bukvalno. sreca pa ti vise nisi u Bosni i ne moras zivjeti u ovom poganluku od mita i korupcijeIDontCare wrote:
Vlado bukvalac smiri hormone. hos to reci da nismo nr'1 u europi i sire po mito i korupciji
- _mufljuz_
#57 Re: Teror papaka iz dijaspore
jeste, huda dajaspora sa njemackog nelimitiranog autobana sašla na bh kozje puteve da se kurci brzinom da se ispuše....
majku him nekulturnu bezobraznu - u bosni nasli da prosipaju seljakluk dje sve kultivisano, graCka rOja, kulturne trebice, dame, otvaraju se novi muzeji a zatvaraju stari
pravo mi je drago da se moja mOtiĆna drzava kultivisala konaĆno....
nego pošto je nafta za petaka
strpite se jos malo - 5-10 godina i necete imat vise problema sa dijasporom.... a ni sa njihovim parama
- drndalo
#58 Re: Teror papaka iz dijaspore
Ne mogu se nikako sloziti s ovim... Da, u *urcu smo, ali ZASTO taj *urac moraju oponasati kad dodju, umjesto da nekoga ovdje nesto i nauce, pa da umjesto 100 EUR rodjaku za benzina, pardon, dizla, daju skolu voznje po propisima, koju ce kroz cijeli zivot primjenjivati, i time spasiti svoj, i jos poneki zivot...?sutiitrpi wrote:A ako neki od njih i pomahnitaju ha dođu u domovinu, više govori o domovini i nama ovdje, nego o dijaspori.
Ah, i mislio sam da u tom grmu lezi zec, i da su zbog ovoga pretpostavili da su bolji... Samo jos kada bi saobracajnim primjerima pokazali da zaista jesu bolji, bilo bi lijepo..._mufljuz_ wrote: strpite se jos malo - 5-10 godina i necete imat vise problema sa dijasporom.... a ni sa njihovim parama
Last edited by drndalo on 10/06/2014 12:51, edited 1 time in total.
- insomnia78
#59 Re: Teror papaka iz dijaspore
Voznja po propisima se uci u auto skoli a ne od rodjaka iz dijaspore
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- drndalo
#60 Re: Teror papaka iz dijaspore
Nisi u pravu, auto skola te uci minimumu potrebnog za polaganje ispita... Sto ces nauciti o voznji, kao i u zivotu, naucices od nekoga pametnijeg, iskusnijeg, ako vec ne od roditelja...
- _mufljuz_
#61 Re: Teror papaka iz dijaspore
drndalo wrote:Ne mogu se nikako sloziti s ovim... Da, u *urcu smo, ali ZASTO taj *urac moraju oponasati kad dodju, umjesto da nekoga ovdje nesto i nauce, pa da umjesto 100 EUR rodjaku za benzina, pardon, dizla, daju skolu voznje po propisima, koju ce kroz cijeli zivot primjenjivati, i time spasiti svoj, i jos poneki zivot...?sutiitrpi wrote:A ako neki od njih i pomahnitaju ha dođu u domovinu, više govori o domovini i nama ovdje, nego o dijaspori.
Ah, i mislio sam da u tom grmu lezi zec, i da su zbog ovoga pretpostavili da su bolji... Samo jos kada bi saobracajnim primjerima pokazali da zaista jesu bolji, bilo bi lijepo..._mufljuz_ wrote: strpite se jos malo - 5-10 godina i necete imat vise problema sa dijasporom.... a ni sa njihovim parama
još malo i nema tih problema.... i da ti kazem iskreno neka propadnemo kad smo gadan papsonski narod....
ja znam sta je nas problem imam potpunu dijagnozu - mi smo zavidan, supacki, mahalaski (prevrcemo mrtve u grobu kad treba) i malodusan mizeran narod..... pojedincima koji su jos ostali dostojanstveni svaka cast....
a taj zec u grmu Mr Wannabe Pronicvljivi jos malo i nece ga bit vise.... a obzirom da smo produktivni ko kurac svetog Marka sto je vec za vidjeti nacionalno, politicki i drzavno - vec sad se klima sve u drzavi zajedno sa svim u njoj - i to sto je najgore doslovno
- madner
#62 Re: Teror papaka iz dijaspore
Realno, i ja kada sjednem za bela makinu od rodjaka sebi dam malo oduska.
Nije isto kada covjek vozi svojih 180 dizelskih konja i 335 benzinskih.
Nije isto kada covjek vozi svojih 180 dizelskih konja i 335 benzinskih.
- drndalo
#63 Re: Teror papaka iz dijaspore
Pa ako cemo sta nauciti, nek ne salju vise pare... Sto ranije padnemo do dna, ranije cemo krenuti prema gore...
Da, mi smo shupci i zavidni, ali zasto su nam i "braca koja su dosla tobe" ista takva, iako imaju vise para u prosjeku?
Da, mi smo shupci i zavidni, ali zasto su nam i "braca koja su dosla tobe" ista takva, iako imaju vise para u prosjeku?
-
IDontCare
#64 Re: Teror papaka iz dijaspore
drndalo wrote:Nisi u pravu, auto skola te uci minimumu potrebnog za polaganje ispita... Sto ces nauciti o voznji, kao i u zivotu, naucices od nekoga pametnijeg, iskusnijeg, ako vec ne od roditelja...
Ma ja, jebo skolu, Amidza radi u opstini, on ce tebe nauciti kako i sta
- drndalo
#65 Re: Teror papaka iz dijaspore
Ti ocito ne znas o cemu pricas, pa malo smanji dozivljaj...
-
IDontCare
#66 Re: Teror papaka iz dijaspore
Ti ocito kupis zivotno znanje i doziviljaje preko netadrndalo wrote:Ti ocito ne znas o cemu pricas, pa malo smanji dozivljaj...
- stakasa
#67 Re: Teror papaka iz dijaspore
Ja sam u prvi mah pomislio da je postavljac teme trol kad vi stvarno ovako mislite...
Procitajte sta vam mufljuz pise, ovo je prolaznog karaktera, ne ocajavajte, 5-10 godina i problem ce nestati, priroda ce se pobrinuti za to
Procitajte sta vam mufljuz pise, ovo je prolaznog karaktera, ne ocajavajte, 5-10 godina i problem ce nestati, priroda ce se pobrinuti za to
-
febo_acm
#68 Re: Teror papaka iz dijaspore
Ja recimo čim dođem do Minhena raspalim 200-200 kmh do Karlsruhea kad idem kod rodbine... U Bosni ne pređem ni 80 km/h kako treba
Gore je 180-200 km/h normala 
-
condy
#69 Re: Teror papaka iz dijaspore
Pa i nije bas normala na svakom njemačkom autobanu voziti 200km/h. Na dionici Minhen -Ninberg nema ograničenja i autoput je sa četri trake, ali na nekim drugim autobanovima po Njemačkoj npr. Regenzburg - Ninberg, je ograničenje 130km/h i svi tako voze....u Austriji cijeli autoput je ograničenje 130km/h, a tuneli 100km/h...febo_acm wrote:Ja recimo čim dođem do Minhena raspalim 200-200 kmh do Karlsruhea kad idem kod rodbine... U Bosni ne pređem ni 80 km/h kako trebaGore je 180-200 km/h normala
Last edited by condy on 10/06/2014 13:35, edited 1 time in total.
- amortizer
#70 Re: Teror papaka iz dijaspore
Ocam' to ti je bezeee! Ono da te snime trebice, laganini ofirazafebo_acm wrote:Ja recimo čim dođem do Minhena raspalim 200-200 kmh do Karlsruhea kad idem kod rodbine... U Bosni ne pređem ni 80 km/h kako trebaGore je 180-200 km/h normala
febo_acm wrote:Ja recimo čim dođem do Minhena raspalim 200-200 kmh do Karlsruhea kad idem kod rodbine... U Bosni ne pređem ni 80 km/h kako trebaGore je 180-200 km/h normala
-
VCorp
#71 Re: Teror papaka iz dijaspore
Odem iz moje Bosne za koju je moj otac i moja rodbina ostavljala svoje kosti u ratu, gdje su mi mnogi ranjavanji i onda mi počne neko pričati kako mi ne valjamo, kako smo ovakvi i onakvi. Dajte neko javno priopćenje, referendum da nećete naš novac, da ne dolazimo i da vas ostavimo na miru da prezivljavate sami.
Da nema nas koji volimo svoju zemlju, koji dolje šaljemo pare zapitajte se vi koji nas mrzite kako bi se zivjeli.
Da nema nas koji volimo svoju zemlju, koji dolje šaljemo pare zapitajte se vi koji nas mrzite kako bi se zivjeli.
- Dirty_Eastwood
#72 Re: Teror papaka iz dijaspore
podrazumjeva se...BrazzoRacing wrote:Ko spomenu BMW?Dirty_Eastwood wrote:Ajd ne dipr.. Ovamo su jos gori.. To sto si ti ljubomoran na BMW'a.....to je tvoj problem
- drndalo
#73 Re: Teror papaka iz dijaspore
Da li si ti normalan ? Ko te mrzi ? Ko te zna uopste ? Ko mene zna ?VCorp wrote:Odem iz moje Bosne za koju je moj otac i moja rodbina ostavljala svoje kosti u ratu, gdje su mi mnogi ranjavanji i onda mi počne neko pričati kako mi ne valjamo, kako smo ovakvi i onakvi. Dajte neko javno priopćenje, referendum da nećete naš novac, da ne dolazimo i da vas ostavimo na miru da prezivljavate sami.
Sta u pitanju:"Zasto se pojedini papci dosli iz inostranstva u BiH saobracaju ponasaju isto ili gore od lokalnih papaka?" Lokalcima nije oprosteno, ali nemaju priliku prisilno ispeglati lose navike... Sta je opravdanje ovima koji nisu lokalci, i koji u svojim sadasnjim zemljama imaju to ispeglano, ali se ovdje resetuju na BiH postavke ? I opet ponavljam, nisu svi takvi, ali sta je s onima koji jesu, i zasto ???
- Dirty_Eastwood
#74 Re: Teror papaka iz dijaspore
koji si ti pacenik jebote...x_lecter wrote:takve najvise volim zagrebati kljucem ... i onda iz kafane pratiti reakciju papka sa šopom na glavi i narandžog šorca.
-
burger_pasa
#75 Re: Teror papaka iz dijaspore
Reklo bi se jarane, da ti imas zesci problem sa samim sobom. Potrazi ti nekog psihica, ovo ti je prijateljski savjet.BrazzoRacing wrote:Elem u zadnjih nekoliko dana doživio sam najmanje 3 konfliktne situacije u saobraćaju sa papcima iz dijaspore.
Evidentno je da su ''gore'' obično smeće koje ne smije pisnuti da ih ne bi istjeralo. Tamo su ponizni, ulizuju se svima i svakome, smješkaju se, poštuju sve....Ovdje jadovi dođu pa divljaju u saobraćaju jer na neki način moraju zadovoljiti svoju seljačku narav. Gore trpe red i poštuju zakon 11 mjeseci pa onda šljegnu vamo da se iživljavaju. Počeo sam mrziti ljeto zbog njih. Obilaze u tunelu na punoj, u gradu obiđu kolonu na crvenom pa stanu prvi, prestrojavaju se kako im padne na pamet. Svi redom u dobrim autima stranih tablica na kojima je pored klime otvoren prozor. Valjda zato da se čuje turbo folk. Koja stoka...