Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ljakan

#51 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by Ljakan »

mozes pecat :pliska:
cyprus

#52 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by cyprus »

A1fa wrote:Ne, Island mi je preblizu. Meni je idealno mjesto za zivot kada ukucas na google ,,opposite side of earth''. Ispast ce vam tihi okean, najblize naseljeno mjesto je neko ostrvo koje pripada novom zelandu. Sto dalje odavde da mi cak ni pijanom ne naumpadne ozbiljno da razmislim ,,pa mogo sam malo do Bosne''...
Ostrvo Pitt :mrgreen:
golman

#53 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by golman »

sheilak wrote:ma zezam te bolan. :lol: :D

a ok, island jeste lijep, ali, realno, sta se tamo moze raditi?
čuj šta se može raditi...odeš tamo sa nekim dobrim frajerom...a noć traje 6 mjeseci... :izet:
ne moraš razmišljati da će svanuti nego samo opušteno :D
golman

#54 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by golman »

hoću da kažem,ne može ti biti dosadno u zavisnosti s kim si
fakat

#55 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by fakat »

puno bitnije od klime jeste standard i kultura, da je stvar samo u klimi svi bi trazili vizu za jamajku i kubu a ne za sjevernu evropu i kanadu.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#56 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by crysis »

golman wrote:

hoću da kažem,ne može ti biti dosadno u zavisnosti s kim si

nista , isto ko u bosni al ako daju socijalu onda je super.
detroit-mercy

#57 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by detroit-mercy »

Nista :mrgreen: , a od ljepote se ne zivi. Ja zivim u Michiganu, sva cetiri godisnja doba pa mi dokurci zima koja je prilicnop duga ovdje :skoljka: . A kamoli da ti je po godine zima a da je ostatak kao kod nas Mart i April :( ..
Tito_i_Partija

#58 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by Tito_i_Partija »

Neki ljudi daju malo prevelik rejting prirodi. Jeste da lijepo izgleda na slikama, nema sta, ali to mi djeluju kao neki izolovani dijelovi Islanda do kojih se mora putovati satima. Nigdje kuce, hotela, radnje...kao neka polarna verzija pustinje. :)

Ali hajde i da odes ponekad na "izlet" i nagledas se na dan...sta raditi ostalih 364 dana? Naizgled (i po onomu sto sam cuo) ovdje imas dvije opcije: ili da se bacis u neki posao koji zahtjeva minimum 12 sati na dan, ili da postanes tezi alkos.
detroit-mercy

#59 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by detroit-mercy »

Tito_i_Partija wrote:Neki ljudi daju malo prevelik rejting prirodi. Jeste da lijepo izgleda na slikama, nema sta, ali to mi djeluju kao neki izolovani dijelovi Islanda do kojih se mora putovati satima. Nigdje kuce, hotela, radnje...kao neka polarna verzija pustinje. :)

Ali hajde i da odes ponekad na "izlet" i nagledas se na dan...sta raditi ostalih 364 dana? Naizgled (i po onomu sto sam cuo) ovdje imas dvije opcije: ili da se bacis u neki posao koji zahtjeva minimum 12 sati na dan, ili da postanes tezi alkos.
Ovakvih zivopisnih vukojebina ima i kod nas koliko hoces :mrgreen: ali se niko ne ibreti da ide zivjeti u vokojebinama nego bi svi sjljegli :mrgreen: .
Ali, ono kad vide na slikama pa jos u stranskoj drzavi :skoljka: svi bi ko biva pohrlili da zive u prirodi :mrgreen: .
Eto ti prirode na 45 minuta od RajvaSa kakve hoces :mrgreen: .
Šveđanin

#60 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by Šveđanin »

Zvao bi ja vas u Kirunu u vikendicu od prijatelja, ko preživi Kirunu zimi, spreman je za čarter let na island. :-D Malo gledamo auroru, malo votka i brzo to prođe..

Inače grad sa najviše korištenih antidepresiva po stanovniku.. podatak malo stariji ali ipak oslikava neke stvari. :wink:
pirmin

#61 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by pirmin »

detroit-mercy wrote:
Tito_i_Partija wrote:Neki ljudi daju malo prevelik rejting prirodi. Jeste da lijepo izgleda na slikama, nema sta, ali to mi djeluju kao neki izolovani dijelovi Islanda do kojih se mora putovati satima. Nigdje kuce, hotela, radnje...kao neka polarna verzija pustinje. :)

Ovakvih zivopisnih vukojebina ima i kod nas koliko hoces :mrgreen: ali se niko ne ibreti da ide zivjeti u vokojebinama nego bi svi sjljegli :mrgreen: .
Ali, ono kad vide na slikama pa jos u stranskoj drzavi :skoljka: svi bi ko biva pohrlili da zive u prirodi :mrgreen: .
Eto ti prirode na 45 minuta od RajvaSa kakve hoces :mrgreen: .
To je to! :thumbup: :thumbup:

Kakav crni Island, kakvi bakraci :D .
Jedva izdrzim i ovu zimu a da idem gore gdje je to permanentno stanje.

Sunca mi daj, da gori zemlja. 8-)
sinuhe

#62 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by sinuhe »

U Bosanskom Petrovcu i Kupresu je obicno nesto ostrija klima pa ljeti nema sparina. Ono ne mora se ici do Islanda...
fortaleza

#63 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by fortaleza »

Što se tiče klime inače ne razumijem one koji samo govore da vole sunce, ljeto, našu ljetnu klimu bla bla.

Svi znojavi, nikakvi, umorni, vrijeme ubitačno, ulice polupuste preko dana, hitna se svako malo čuje, na medijima samo o rekordnim temperaturama, u hladu 35 celzijevih, klima ne pomaže, osjećaš se mrtvo...Image

Zima mi puno više paše jer kod nas nije uopće hladno ni oštro kako često čujem da se ljudi žale, pogotovo u Hercegovini, zapuše malo vjetra i padne 5 cm snijega i krene kolektivno kmečanje. :D Jedva čekam zimu.Image

Al opet, Island što se tiče klime bi mi bio preekstreman.
Brkooo

#64 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by Brkooo »

DA :helga:

ne znam samo kako se neko jos moze misliti :lol: :D
klikerusa

#65 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by klikerusa »

Šveđanin wrote:
annoy wrote:Mogla bih bez problema...klima idealna za mene, možda malo prehladno ali bože moj :D prekrasni krajolici, nema vrućina, di ćeš bolje... polarna noć :-)
Joj najjače mi je kad krenu Balkanci idealna klima, volim ja to, što dalje od ljudi, ne smeta mi hladnoća.. :-) :-) :-)

1)Jesi ikad osjetio kad zaduva pravi sjeverni vjetar? Udari te tako da imaš osjećaj da te neko udario lopatom po leđima, džabe jakna.
2) Jesi li ikad proveo ijedan cijeli dan u predjelu gdje polarna noć? Što je još bitnije, mjesec, dva, tri? Nakon 10 dana najveći protivnici alkohola se hvataju flaše ili bilo čega drugoga što će te odvojiti od realnosti bar nakratko, a onda sutra opet mrak, pa opet muka čekaj petak da bi se mogao napiti. Ne možeš to opisati nekome ko nije doživio polarnu noć, ta količina apatije, sjebanosti, depresije se teško opisuje, ako si samac da ne govorimo.

Kažem ja vama Island je simpa doći ljeti na par dana, poslikati se da vidi raja gdje si bio i nakon toga kući, jer je u stvari to kratko ljeto i jedini period kad ostrvo živi, ostatak godine je mrtvilo.
Njima treba otici prodavati zamrzivace pod reklamom "Sto da se j3bete na -30, kad mozete na -5".

Al' i da je malo toplije ne bih tamo zivio
Tito_i_Partija

#66 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by Tito_i_Partija »

Šveđanin wrote:Zvao bi ja vas u Kirunu u vikendicu od prijatelja, ko preživi Kirunu zimi, spreman je za čarter let na island. :-D Malo gledamo auroru, malo votka i brzo to prođe..

Inače grad sa najviše korištenih antidepresiva po stanovniku.. podatak malo stariji ali ipak oslikava neke stvari. :wink:
Kakvi bolan antidepresivi? Zar nije bolje lijecit' depresije sa prirodnim sredstvima na biljnoj bazi? :D
soe4

#67 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by soe4 »

Ne bi dalje od Minhena sjeverno, Firence zapadno, Dubrovnika juzno i Beograda istocno.
Heller

#68 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by Heller »

Nema komaraca majku im :mrgreen:
Heller

#69 Re: Da li bi ikada zivjeli na.......Islandu?

Post by Heller »

Nema komaraca majku im :mrgreen:
Post Reply