BH Eurosong 2005: Zovi postaje Call me

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ARI ANA

Post by ARI ANA »

buddha wrote:ja mislim da bi BIH na Eurosongu dozivotno trebo predstavljati neko iz Njemacke
Svi buduci predstavnici BIH na Eurosongu moraju biti drzavljani Njemacke.

naraFno da tekst mora bit na...vec pogadjate :) . da na njemacki :) meni bi bilo drago kad bi se ovo usvojilo od strane nadleznih 8)
999 333 555

RUF MICH AN!!!!!!!!!

RUF AN

RUF MI AN

DASS WIRD GUT AUF DEUTSCH SEIN -GEIL
pitt

Post by pitt »

Ima ona bolja:

Ich liebe Deutchland
Ich liebe reich
Ich liebe furher.....

:D:D:D:D
buddha

Post by buddha »

jaaa, jaaaaaaaaaaaaaaaaa, ich bin GEIL...Frisches Fleiscch will ich sehen :D
mr_orange

Post by mr_orange »

Samo se vi ismijavajte, vidjecu vas kad Femminem pobijedi u Kijevu :D
wels

Post by wels »

pitt wrote:Ima ona bolja:

Ich liebe Deutchland
Ich liebe reich
Ich liebe furher.....

Schwul,und das ist gut so? :D
renBa 999

Post by renBa 999 »

mr_orange wrote:Samo se vi ismijavajte, vidjecu vas kad Femminem pobijedi u Kijevu :D
Shvaticemo ovo kao salu

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wels

Post by wels »

mr_orange (citat):
Samo se vi ismijavajte, vidjecu vas kad Femminem pobijedi u Kijevu

Shvaticemo ovo kao salu

Evropa je prepuna kontradiktornosti.

A sto se tice plasmana bilo kog songa,odlucice najmanje to da se pjesma nekom svidja,vec navijacke strasti.

Nacin ocjenjivanja pjesama je obicno sranje iima za svrhu sto vise tel. poziva i dobru zaradu.

Sve u svemu sranje.
whatattitudeproblemjerk?

Post by whatattitudeproblemjerk? »

prevod ove pjesme je katastrofican!

kao da nije dosta to sto je pjesma kao da predstavlja svedsku 1981. godine, sto izvodjaci ne predstavljaju ama bas nista bosansko (a bogami niti hercegovacko), i sto je engleska verzija jeftino ulizivanje ESC-u,
vec je i sam prevod na engleski krajnje nepravilan!

konstrukcija recenica je na engleskom besmislena i nejasna, a zbor rijeci pogresan!
stranci ismijavaju ovaj amaterski prevod(http://www.esctoday.com/news/react.php?id=4061) !

zar moraju i na taj nacin blamirati bosnu i hercegovinu?!!! :x

koliko im je tesko bilo prosetati do ureda gdje sjede prevodioci BHT-a.
u istoj su zgradi!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

pitt wrote:Ima ona bolja:

Ich liebe Deutchland
Ich liebe reich
Ich liebe furher.....

DEUTSCHLAND DEUTSCHLANDA UBER ALES UBER ALES IN DER WELT :D :D :D
se vako piše ???

inače

zar niste skontali da riječi nisu bitne

viva la diva viva victoria cleopatra

:lol: :lol: :lol:
renBa 999

Post by renBa 999 »

Image

Komi ........
Last edited by renBa 999 on 20/03/2005 02:37, edited 1 time in total.
renBa 999

Post by renBa 999 »

whatattitudeproblemjerk? wrote:(http://www.esctoday.com/news/react.php?id=4061
- The English lyrics are dreadful and amateurish. They should not sing this crap. Ghastly!!!

- Sing in your own language if you can't write lyrics that at least sound English, this is on the level of a second-grader. Plus, they shouldn't ruin the performance by this 50th-anniversary-esc-blasphemy. The lyrics in Serbo-Croat are of a love song, and they're decent. The Engilsh ones just ruin it.

- It was only a matter of time until this would happen. Let's hope Hungary won't make such lyrics mistake as well.

- After all, I think the songs should remain unaltered after the national selection (this does not only go out to Bosnia-Hercegovina, but to Slovenia, Turkey and especially Belarussia as well). The people there did choose "Zovi", not something named "Call me", so why ignoring the public in that way?

- Haven't they learned from mistakes like Macedonia's XXL, Croatia's Ivan Mikulicor even their own Mija Martina? Let the singer use a language he/she is familiar with, adds to the performance.

- Ah well, another one to join Germany, Turkey and Ukraine in the lowest possible ranks for me.

- what a horrible piece of crap ... very very cheesy lyrics ... low class indeed!

- THESE WORDS...DREADFUL... Even the shameless esc kiss-ass-ing will not help! I am a proud Bosnian, and certainly not represented by this act.

- Would someone please tell me that this is a joke!!?! Ok, lyrics in the ESC are normally quite bad, but this bad?!? The Bosnian lyrics were much better than this, why didn't they stick to Bosnian?
I really hope Croatia, SCG and Hungary are not going to make the same mistake and destroying their songs by translating them!

- I mean, the new lyrics aren't even in English... They make no sense at all, they have lot of grammar errors. It's dreadful. There goes 0 points to Bosnia from Finland.

- I BEG NOT TO GO WITH THESE "ENGLISH" LYRICS. THEY ARE HORRID!!! WRITE DIFFERENT LYRICS, HAVE A NATIVE SPEAKER DO IT! DON'T THINK THAT IF YOU CAN UNDERSTAND A MOVIE WITHOUT THE SUBTITLES, YOU CAN ACUTALLY SPEAK THE LANGUAGE.

- THis is SO lame! I am ashamed to have them represent me and my country of Bosnia with this song and these lyrics.
renBa 999

Post by renBa 999 »

whatattitudeproblemjerk? wrote:prevod ove pjesme je katastrofican!

kao da nije dosta to sto je pjesma kao da predstavlja svedsku 1981. godine, sto izvodjaci ne predstavljaju ama bas nista bosansko (a bogami niti hercegovacko), i sto je engleska verzija jeftino ulizivanje ESC-u,
vec je i sam prevod na engleski krajnje nepravilan!

konstrukcija recenica je na engleskom besmislena i nejasna, a zbor rijeci pogresan!

stranci ismijavaju ovaj amaterski prevod

zar moraju i na taj nacin blamirati bosnu i hercegovinu?!!! :x
Ko god je pisao rijeci ovog sranja od pjesme na engleskom mora da je imbecil ko i ovi stihovi. :shock:
dilayla

Post by dilayla »

PooII wrote:
Pooll wrote:
Pooll wrote:rijeci su tako jake...
slazem se s tobom... :roll:

I ja se slazem. :lol: :P
Mislim da su rijeci ipak malo teze nego sto vas trojica mislite :lol:
renBa 999

Post by renBa 999 »

Ova smjehurija od pjesmuljka zvanog "Call me" nije ona ista pjesma koju je ona Vos Vos Bling Bling bagra izabrala da nas predstavlja.
Opet manipulisu glasovima zirija i publike.
Izokrenuse ionako jadnu pjesmu i uspjese od nje napraviti jos goru.
Rijeci na engleskom nemaju veze s onom prijasnjom "hrvatskom" verzijom koju su nam nametnuli, a nova verzija je ukop.
Sad ce nam i ovo sranj* nametnuti.
Feudalci pravi, bagra kazem vam ja.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

renBa 999 wrote:
ps. Ozbiljno se bavim mislju da prestanem placati RTV predplatu.
join the club :D pretplatu ne placam ima vec 16 mjeseci...i ne pada mi na pamet da je platim...
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

renBa 999 wrote:Ova smjehurija od pjesmuljka zvanog "Call me" nije ona ista pjesma koju je ona Vos Vos Bling Bling bagra izabrala da nas predstavlja.
Opet manipulisu glasovima zirija i publike.
Izokrenuse ionako jadnu pjesmu i uspjese od nje napraviti jos goru.
Rijeci na engleskom nemaju veze s onom prijasnjom "hrvatskom" verzijom koju su nam nametnuli, a nova verzija je ukop.
Sad ce nam i ovo sranj* nametnuti.
Feudalci pravi, bagra kazem vam ja.
mozda bi se isplatilo da pokusamo nesto napraviti da se samo jedan refren otpjeva na engleskom a ostalo na nasem....

ne sumnjam u kvalitete Feminnema sto se engleskog jezika tice, ali ipak predstavljaju BiH a ne GBR...
dilayla

Post by dilayla »

papak_eliminator wrote:
renBa 999 wrote:
ps. Ozbiljno se bavim mislju da prestanem placati RTV predplatu.
join the club :D pretplatu ne placam ima vec 16 mjeseci...i ne pada mi na pamet da je platim...
a ja sam vec davno prestala da brojim godine neplacanja rtv takse :D

Cekam ih samo jednog dana da mi knock-nu na door da mi pokupe televizore :D
renBa 999

Post by renBa 999 »

Jarane, pa ova ionako jadna i osusena pjesmica tipa "Tike tike tacke" ne samo da nema vise nama poznatog jezika vec nema ni ljudi na sceni koji imaju veze s BiH.

BiH = Prodate duse.... :(
mizzo

Post by mizzo »

Ovim samo pokazujemo da imamo kompleks od Hrvatske, priznajemo da su uvijek bili bolji od nas u muzici, pa kupimo njihove mrvice :(
renBa 999

Post by renBa 999 »

mizzo wrote:Ovim samo pokazujemo da imamo kompleks od Hrvatske, priznajemo da su uvijek bili bolji od nas u muzici, pa kupimo njihove mrvice :(
Na zaboravi da Feminem nije usao ni u siri krug takmicara na Dori, a kamoli u finale. :lol: :lol: :lol:
A kod nas pobjede. :? :? :? :?
Zemljo, otvori se :(
Tornjak

Post by Tornjak »

mizzo wrote:Ovim samo pokazujemo da imamo kompleks od Hrvatske, priznajemo da su uvijek bili bolji od nas u muzici, pa kupimo njihove mrvice :(
Ne ovo samo pokazuje koliko smo mi izkompleksirani ljudi i gledamo na svaku sitnicu i koliko smo zaostala drzava pa vi sada kako hocete.
renBa 999

Post by renBa 999 »

Tornjak wrote:
Ne ovo samo pokazuje koliko smo mi izkompleksirani ljudi i gledamo na svaku sitnicu i koliko smo zaostala drzava pa vi sada kako hocete.
G-djice Tornjak,
koliko te placaju ove 3 'ujkice' ("umro je mostar" ih zna, i ja mu vjerujem na casnu pionirsku rijec :-D ) da ih branis po Internetu?
8)

Ako kazes da te ne placaju, zabrinucu se oko moje drago, jer je sramota ako ovakvo smece reklamiras i branis besplatno.
:cry:
Tornjak

Post by Tornjak »

renBa 999 wrote:
Tornjak wrote:
G-djice Tornjak,
koliko te placaju ove 3 'ujkice' ("umro je mostar" ih zna, i ja mu vjerujem na casnu pionirsku rijec :-D ) da ih branis po Internetu?
8)

Ako kazes da te ne placaju, zabrinucu se oko moje drago, jer je sramota ako ovakvo smece reklamiras i branis besplatno.
:cry:
Te 3 "ujkice" mi na tvoju zalost neplacaju ama bas nista, branim ih zato kada vidim koliko vi pljujete na njih bez ikakvih razloga mene bude stid, i tek tada vidim koliki smo mi primitivci.

A nebi me cudilo da je tebe Tinkica zaposlila da vodis sud pravde!
renBa 999

Post by renBa 999 »

g-djica Tornjak za koju se do sada mislilo da je zapaljiva ko kremen, sad se pocela uvijati ko vinova loza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tornjak

Post by Tornjak »

renBa 999 wrote:g-djica Tornjak za koju se do sada mislilo da je zapaljiva ko kremen, sad se pocela uvijati ko vinova loza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
renBa 999 stvarno me zbunjujes hem si musko hem si zensko pa odluci se vise i reci nam fino sta si? Sta se imas kriti ili ti Tinka zabranjuje da odas svoj identitet eto onako radi sigurnosti.
Post Reply