Kradja uz prijetnju u tramvaju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kucniljubimac

#51 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by kucniljubimac »

Jebes ga.

Licno ne volim ovu drzavu zbog toga, al' ajd.Drug mi je im'o situaciju da su mu prijetili nozem da im da pare on nije dao jer su mu trebale za bus i par minuta kasnije ga zvali da cuga sa njima odbio je.U pitanju su cigani.I sam sam im'o situaciju sa njima doduse dosta "mirnu" vidio me sa tel da idem kroz grad, ust'o, ja kont'o trazi upaljac pit'o ga "sta ti treba" on valjda to skont'o ko otpor malo prohod'o sa mnom ostavio me i zaustavio nekog drugog.
celava_dlaka

#52 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by celava_dlaka »

Nikad ne znas na koga ces naletiti, mozda ti pridje neki sto je picka i trazi ti tako sa nozem pa i visi ton ga moze odjebati, a moze i budala na zikriji koji se nece dvoumiti oko uzvracanja sile.. Uglavnom ako smatras da nisi za tuce na ruke feel free da nosis bokser, specijalku, sataru, cekic, saber i ostale predmete sto mogu ozbiljnije povrede da nanesu .. Isto mali je ovo grad, mozes lahko saznati ime od tog klosara i sa rajom ga zalijepiti od asfalt..
Nema fajde od murije, ovde samo nasilje rijesava problem sa tim klosarcicima
Joe McCarthy

#53 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by Joe McCarthy »

Boskero wrote:
SmokingMan wrote:Ne bih da pametujem,savjet ti je moj,upiši kakav kurs borilačkih vještina.
Misliš da ce mu to promjeniti njegovu prirodu?
Sa polomljenom vilicom i dislociranim ramenom momčina bi bio na dobrom putu za rehabilitaciju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by Truba »

sve zavisi od situacije ali vjerovatno bih da ih je više od jednom sve dao što traže :D
ako su naoružani
Objektivni navijac

#55 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by Objektivni navijac »

triconja wrote:Danas u tramvaju pridje mi neki momak i uz prijetnje da ce izvaditi noz uzeo pare i mobitel. Nije mi zao ni jednog ni drugog nego me zanima u takvim slucajevima da li se ti kriminalci ponovo vracaju istim zrtvama?
Promijeni spol. Pocni uzimati zenske hormone,dok ne dodje vrijeme za operaciju.
Prati svoje srce :D
triconja

#56 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by triconja »

E raja da kazem da je to neki Subasic.
drndalo

#57 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by drndalo »

Malo trolujes? Ako znas koji je, sto mu ne organizujes sacekusu, pa da mlad mora kompletnu protezu nositi?
šatirana_ljubičica

#58 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by šatirana_ljubičica »

kako si saznao?opet ti prišao pa se upoznali :D

izvini, ali s jedne strane je malo smiješno valjda zbog načina kako si to predstavio, a sa druge strane užas :S
FreakyStyley

#59 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by FreakyStyley »

Ko god da je odrastao ili zivi u Sarajevu bio je ili je barem svjedocio takvoj ili slicnoj situaciji.

U takvim se trenucima ne razmislja, nego reaguje instinktivno, a jbg nismo svi isti. Takvi se klosari obicno useru kad im se pruzi otpor, ali jbg ne moze ni to svako u tom momentu.

Pusti se ovih CroCopova po forumu, to ti je moj prvi savjet. Drugi je, ako vec znas ko je i sta je, sam znas sta ti je dalje cinit.
staradis

#60 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by staradis »

sarajlija_11 wrote:Ima tome par godina, sjedim ja kod predsjednistva kad mi priđoše dvojica likova ovaj jedan kaze daj telefon,a onaj drugi podiže majicu i pokaza mi pištolj, moja reakcija je bila da sam ustao i otišao na tramvajsko stajalište medu ostali narod, taman naidje tram i iznutra gledam prišli nekom drugom liku,nisam uopšte razmišljao šta uraditi, jednostavno ustao i otišao...
Ti su dugo ordinirali i mdni su orilazili. Jedan dobio 14 godina.
staradis

#61 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by staradis »

Traumaticno iskustvo. Dok god si ti ok izasao dobdo si poatupio. Pusti ove ratnnike. To je iskustvo ko i druga naucis reagovati a nismo svi isti.
Znam dosta sportista u raznim borilackim sportovima i svi su mi rekli da se ulici ne glumi mangup.

Svakako odi i prijavi stvar mozda taj krimos nece sada pasti ali hoce nekad tvoja prijava sutra nekome moze spasiti zivot.

Nemoj se osjecati krivim. Meni se desilo vise puta nekad sam dao nekad ne. Danas sam stariji i prilicno sam oguglao na cak potezanje pistolja i slicno. Vise mi je zao moje psihe i tofa sto sam se navikao nego svih stvari koje sam dao ili ne.
OldMayor

#62 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by OldMayor »

E jesi naso gdje ces trazit savjet...

Pogledaj odgovore, vidis da su na forumu sve hrabri ljudi, od brda odvaljeni...nikome niko nije smio feninga uzet, ako je i pokusao dobio je batine.

:oops:
triconja

#63 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by triconja »

To je taj
http://www.klix.ba/vijesti/bih/prepozna ... /150205149

BTW vidio sam ga u blizini glavne stanice(nekoliko puta a i danas), a inace je aktivan na ulici Put zivota.

Uglavnom nosi istu odjecu kao ovaj sa snimka, faca je identicna, prvo pocinje sa "Pasa moze pitanje" ili "Druze moze pitanje", a poslije i cakiju pokazuje.
Perdita_Durango

#64 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by Perdita_Durango »

Meni je prije par godina neka cigančura (kažem cigančura jer je baš bila ona prljava, masna cigančura) tako nožem 'zaprijetila' (jel se samo držanje noža u ruci podrazumijeva pod 'prijetnju?) i veli 'daj šta imaš'. Nekih 20ak sati, na ulici tri psa, ona i ja i vjerojatno neka babetina na prozoru, pravi pauzu od Male neveste. Nisam ni ja od brda odvaljena ali cigančura je imala 40 kila sa krevetom, sve skupa dva i pol zuba, ruke kao grančice, metar i pola šumske jagode i još je nekakvu prtljagu oko sebe opasala, na tren sam pomislila da je dijete u tome. Nekako mahinalno sam joj dala sam vrećicu u kojoj je bio kruh i nastavila dalje. A i ona. Kad sam došla u stan skontala sam da imam reflekse mrtve krave i da sam jako dobro prošla. Možda je fakat samo bila gladna.
Perdita_Durango

#65 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

triconja wrote:To je taj

BTW vidio sam ga u blizini glavne stanice(nekoliko puta a i danas), a inace je aktivan na ulici Put zivota.

Uglavnom nosi istu odjecu kao ovaj sa snimka, faca je identicna, prvo pocinje sa "Pasa moze pitanje" ili "Druze moze pitanje", a poslije i cakiju pokazuje.
Ne vidim dobro na snimci da li ima neku malu tetovažicu na desnoj ruci, jer je jedan sličan jučer kod glavne stanice stajao i prilazio okolo sa spikom 'može pitanje?' i kad bi ljudi prošli ili rekli 'ne može' ili nešto slično on bi onako razočarano 'ccc... a ja ljudi'.
supercali

#66 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by supercali »

Perdita ubuduce zovi mene sa sobom kad krenes kuci pa ti se to nece desavati :)
prog321

#67 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by prog321 »

Ovo je smjesno nije tragicno.
Lik mu sa cakijom prijetio.. Sljedeci put ce uraditi sa cackalicom :-D
triconja

#68 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by triconja »

Perdita_Durango wrote:
triconja wrote:To je taj

Ne vidim dobro na snimci da li ima neku malu tetovažicu na desnoj ruci, jer je jedan sličan jučer kod glavne stanice stajao i prilazio okolo sa spikom 'može pitanje?' i kad bi ljudi prošli ili rekli 'ne može' ili nešto slično on bi onako razočarano 'ccc... a ja ljudi'.

Po glavnoj stanici bude vise od cetvero raznih prosjaka, a ovaj samo bude tu ponekad. Jednom je bio prije mjesec dana ujutro od 8 do 10 sati na glavnoj, a jucer je bio od 18:00 do 20:00 na glavnoj stanici.
triconja

#69 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by triconja »

prog321 wrote:Ovo je smjesno nije tragicno.
Lik mu sa cakijom prijetio.. Sljedeci put ce uraditi sa cackalicom :-D
Imam u rodbini ljudi koji rade u policiji i evo sta sam shvatio iz raznih razgovora sa njima:
- ja sredim da ga neko isprebija dobijem 4 mjeseca zatvora
- sredim da ga neko ubije mogu dobiti i 4 godine zatvora.

On nekog izbode dobije 2 mjeseca zatvora (ili mozda jos manje) i opet jovo nanovo.

Onda sam zakljucio jebat mu mater necu da zbog govneta zatvora odlezim.
ApexTwiner

#70 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by ApexTwiner »

triconja wrote:Danas u tramvaju pridje mi neki momak i uz prijetnje da ce izvaditi noz uzeo pare i mobitel. Nije mi zao ni jednog ni drugog nego me zanima u takvim slucajevima da li se ti kriminalci ponovo vracaju istim zrtvama?
Imam ja utoku, dovuci mi auto i predaj ključeve od stana. Ili ću da vadim utoku :D
prog321

#71 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by prog321 »

Ne glupiraj se. Rezonovanje ti je na nivou pranane u invalidskim kolicima. A, Mislim da bi i ona pukla od smijeha kad bi joj prosjak zaprijetio cakijom.
Perdita_Durango

#72 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

supercali wrote:Perdita ubuduce zovi mene sa sobom kad krenes kuci pa ti se to nece desavati :)
Imat ću to na umu, hvala ;)
supercali

#73 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by supercali »

Perdita_Durango wrote:
supercali wrote:Perdita ubuduce zovi mene sa sobom kad krenes kuci pa ti se to nece desavati :)
Preci cemo na pp :wink:
Perdita_Durango

#74 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

supercali wrote:
Perdita_Durango wrote:
Preci cemo na pp :wink:
Ostat ćemo na jp (javnom prostoru) :)
haos1

#75 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by haos1 »

treba se braniti, samo iznenada i brzo, ako vec mislis na to.
Post Reply