Nego šta nego bi kamenovali i spaljivali , oni samo čuče i čekaju vakat za to , jer religija bez kamenja i materijala za sagorevanje tek onda nema ama baš nikakvog smisla.pussysmoke wrote:Lafo se naljutio što su ga nazvali talibanom...![]()
Šalim se, ali da bi te rado kamenovali što nisi vjernik, to stoji.
Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
- zlokruhovic
#51 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
- pussysmoke
#52 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Samo što većina neće da prizna.zlokruhovic wrote:Nego šta nego bi kamenovali i spaljivali , oni samo čuče i čekaju vakat za to , jer religija bez kamenja i materijala za sagorevanje tek onda nema ama baš nikakvog smisla.pussysmoke wrote:Lafo se naljutio što su ga nazvali talibanom...![]()
- S4mpion
#53 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Zar je tako teško pokazati minimum poštovanja prema sagovorniku? - Ako jeste, ti mene zaobiđi.zlokruhovic wrote:Ti si mene uvredio time što mi sugerišeš priču tipa "Ti si mi se naš'o pametan pored toliko naučnika i filozofa da misliš i tvrdiš nešto".S4mpion wrote:
Hajde sada budi pošten i odgovori mi na pitanje:
Jesam li ja tebe ikad nazvao nekim imenom kao što ti mene nazivaš talibanom i inkvizitorom?
Psujem li ikada kada razgovaram s tobom?
Znaš li zašto to ne radim? - Jer u diskusiji poštujem sagovornika.![]()
Kakva ti je to rečenica drugačija nego talibanska i inkvizitorska.
Da si taliban si upravo potvrdio ovim postom jer uopšte nije važno šta sam izrekao ranije nego si sad našao da morališeš u vezi nazovi psovki.![]()
Ako imaš šta smisleno i argumetnovano reći u vezi mojeg mišljenja onda to i uradi , ali da mi govoriš "Kako se usuđujem" i posle da mi spočitavaš psovke i gluposti onda me zaobiđi.
I nisi mi odgovorio na pitanja koja sam vrlo jasno postavio
- zlokruhovic
#54 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Pa neće da priznaju jer onda bi se "nevernici" nekako uspeli spasiti kamenja i vatre , a nije ni zanimljivo vernicima reći istinu s'obzirom da su vernici svi odreda veliki lažovi(bez uvrede).pussysmoke wrote:Samo što većina neće da prizna.zlokruhovic wrote:Nego šta nego bi kamenovali i spaljivali , oni samo čuče i čekaju vakat za to , jer religija bez kamenja i materijala za sagorevanje tek onda nema ama baš nikakvog smisla.pussysmoke wrote:Lafo se naljutio što su ga nazvali talibanom...![]()
Koliko si samo puta video ovde na forumu kako svi pucaju od morala i kako se ne slažu sa ropstvom,ponižavanjem žena,gejeva,nevernika,...., ali kad im se kaže da im u tom slučaju neće biti problem da se odreknu svega toga što piše u "svetim spisima" onda ti kažu da loše tumačiš svete spise ili prosto nemaju nameru se odricati tih "prelepih redaka" bez ikakvog objašnjenja.
Njih loži tj.imaju fetiš da ubede nevernike kako nisu takvi baš kao što piše u u tzv.svetim spisima , i onda kad im dođe vakat ti kažu "Nisam ti ja kriv što si meni verovao da te neću spaliti , već si sam kriv što nisi verovao u boga".
- pussysmoke
#55 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Mudro zboriš!zlokruhovic wrote:Pa neće da priznaju jer onda bi se "nevernici" nekako uspeli spasiti kamenja i vatre , a nije ni zanimljivo vernicima reći istinu s'obzirom da su vernici svi odreda veliki lažovi(bez uvrede).
Koliko si samo puta video ovde na forumu kako svi pucaju od morala i kako se ne slažu sa ropstvom,ponižavanjem žena,gejeva,nevernika,...., ali kad im se kaže da im u tom slučaju neće biti problem da se odreknu svega toga što piše u "svetim spisima" onda ti kažu da loše tumačiš svete spise ili prosto nemaju nameru se odricati tih "prelepih redaka" bez ikakvog objašnjenja.
Njih loži tj.imaju fetiš da ubede nevernike kako nisu takvi baš kao što piše u u tzv.svetim spisima , i onda kad im dođe vakat ti kažu "Nisam ti ja kriv što si meni verovao da te neću spaliti , već si sam kriv što nisi verovao u boga".
- nasa
#56 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Jah
A sad prestanite trolati temu!
- pussysmoke
#57 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Istinu prestati tražiti nećemo!nasa wrote:Jah![]()
-
kerima1
#58 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Istina je Bog,valjda je nadjespussysmoke wrote:Istinu prestati tražiti nećemo!nasa wrote:Jah![]()
- pussysmoke
#59 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Al-Haqq, ili ti ga Istina, nalazi se na mjestu broj 52. Samo se bojim da sam istinu davno pronašao...kerima1 wrote:Istina je Bog,valjda je nadjespussysmoke wrote:Istinu prestati tražiti nećemo!nasa wrote:Jah![]()
A sad prestanite trolati temu!![]()
![]()
![]()
-
kerima1
#60 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Objasni bolje nisam razumila?
- pussysmoke
#61 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Allah Dž.š. ima mnogo imena, a jedno od tih je i Al-Haqq, što u prevodu znači istina.kerima1 wrote:Objasni bolje nisam razumila?
-
kerima1
#62 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Ok.de mi reci na sta si ovo mislio?pussysmoke wrote:Allah Dž.š. ima mnogo imena, a jedno od tih je i Al-Haqq, što u prevodu znači istina.kerima1 wrote:Objasni bolje nisam razumila?
Samo se bojim da sam istinu davno pronašao...
- zlokruhovic
#63 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Evo sad nažalost pogledah ovaj klip , i mogu reći da ništa gluplje nisam čuo ni video odavno.angeldimov wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Z9by79F20_I
Zakir Naik na pitanje "ko je stvorio Boga". Kako vam se cini ova analogija? Ispada da po definiciji "bog nije stvoren", i to se mora uzimati kao datost, bez ikakvog dokaza i objasnjenja.
Ali je fenomenološki ovo zanimljivo da postoje ovakvi likovi koji svoju tupavu filozofiju prodaju još tupavijim vernicima , i što je još poraznije je da se većina publike nasmejala kad je ovaj postavio pitanje koje stvorio boga u smislu "Kakvo glupo pitanje".
Nažalost moram konstatovati da je većina vernika poprilično tanane inteligencije , a ovo je arhetip toga.
- pussysmoke
#64 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Da se ne nađe ko uvrijeđen, želio sam da kažem da sam prije dosta vremena pronašao istinu i sebe u njoj. Što znači da nema svomogućeg bića koje budno motri svaki naš potez (čak i kada piškimo i kakimo), čekajući pravu priliku da nas iskuša.kerima1 wrote:Ok.de mi reci na sta si ovo mislio?pussysmoke wrote:Allah Dž.š. ima mnogo imena, a jedno od tih je i Al-Haqq, što u prevodu znači istina.kerima1 wrote:Objasni bolje nisam razumila?Samo se bojim da sam istinu davno pronašao...
Last edited by pussysmoke on 02/06/2014 17:04, edited 1 time in total.
- pussysmoke
#65 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
@zlokruhovic

-
kerima1
#66 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Mozda nije svemoguce bice takvo kakvog si ga ti dozivio citajuci religijske knjige.Da se ne nađe ko uvrijeđen, želio sam da kažem da sam prije dosta vremena pronašao istinu i sebe u njoj. Što znači da nema svomugućeg bića koje budno motri svaki naš potez (čak i kada piškimo i kakimo), čekajući pravu priliku da nas iskuša.
- pussysmoke
#67 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Šta ti misliš kakvo je to biće?kerima1 wrote:Mozda nije svemoguce bice takvo kakvog si ga ti dozivio citajuci religijske knjige.Da se ne nađe ko uvrijeđen, želio sam da kažem da sam prije dosta vremena pronašao istinu i sebe u njoj. Što znači da nema svomugućeg bića koje budno motri svaki naš potez (čak i kada piškimo i kakimo), čekajući pravu priliku da nas iskuša.
-
kerima1
#68 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Dobro,milostivo,pravedno,pustio nam sve,radimo sta nam volja.zar nije tako?pussysmoke wrote:Šta ti misliš kakvo je to biće?kerima1 wrote:Mozda nije svemoguce bice takvo kakvog si ga ti dozivio citajuci religijske knjige.Da se ne nađe ko uvrijeđen, želio sam da kažem da sam prije dosta vremena pronašao istinu i sebe u njoj. Što znači da nema svomugućeg bića koje budno motri svaki naš potez (čak i kada piškimo i kakimo), čekajući pravu priliku da nas iskuša.
- zlokruhovic
#69 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Kerimo koliko vidim ti si se malo trgla i pušiš više striktne religijske priče , kao da si odlučila da imaš svoga boga tj.boga kako ga ti zamišljaš.kerima1 wrote:Dobro,milostivo,pravedno,pustio nam sve,radimo sta nam volja.zar nije tako?pussysmoke wrote:
Šta ti misliš kakvo je to biće?
Nije tako!
Bog ne može imati ove karakteristike koje si navela jer su one samo za ljude obezbeđene , i oni takva dela rade s'razlogom(preživljavanje).
Ako je bog takav kao što si navela onda nije niti veliki niti savršen , jer samo nesavršena bića mogu tj.moraju biti takvi.
- Towelie
#70 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Prepravio sam ti post radi tacnosti.Al-Haqq, ili ti ga Istina, nalazi se na mjestu broj 52. Samo se bojim da sam "istinu" davno pronašao...
-
kerima1
#71 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Da,tako je dozivljavam drugacije Boga,jer ono sto mogu viditi je toliko lijepo covjek,zivotinje,biljke,zemlja,itd da se ne mogu otet dojmu da je i onaj koji stvara dobar,lijep,pravedan.zlokruhovic wrote:Kerimo koliko vidim ti si se malo trgla i pušiš više striktne religijske priče , kao da si odlučila da imaš svoga boga tj.boga kako ga ti zamišljaš.kerima1 wrote:Dobro,milostivo,pravedno,pustio nam sve,radimo sta nam volja.zar nije tako?pussysmoke wrote:
Šta ti misliš kakvo je to biće?![]()
Nije tako!
Bog ne može imati ove karakteristike koje si navela jer su one samo za ljude obezbeđene , i oni takva dela rade s'razlogom(preživljavanje).
Ako je bog takav kao što si navela onda nije niti veliki niti savršen , jer samo nesavršena bića mogu tj.moraju biti takvi.
U pravu si nisu ove navedene osobine prikladne Bogu on je nezamislivo bolji
-
kerima1
#72 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
Sta znas Towelie mozda i mi vjernici nismo jos pronasli istinu,kakava se samo losa slika o Bogu ima kad se kazne spominju da je to za nepovjerovati.Towelie wrote:Prepravio sam ti post radi tacnosti.Al-Haqq, ili ti ga Istina, nalazi se na mjestu broj 52. Samo se bojim da sam "istinu" davno pronašao...
- AleksoMKD
#73 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
A bolesti, virusi, zemljotresi, cunamiji, deformiteti kod djece, Australija?kerima1 wrote: Da,tako je dozivljavam drugacije Boga,jer ono sto mogu viditi je toliko lijepo covjek,zivotinje,biljke,zemlja,itd da se ne mogu otet dojmu da je i onaj koji stvara dobar,lijep,pravedan.
- Towelie
#74 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
To je zato sto se uglavnom prica o kaznama, a zaboravlja se milost.
A Allah dz.s. je rekao: "Moja milost je pretekla Moju srdzbu."
A Allah dz.s. je rekao: "Moja milost je pretekla Moju srdzbu."
- S4mpion
#75 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"
"Jer, bolest otkuda – jasno mi je,AleksoMKD wrote:A bolesti, virusi, zemljotresi, cunamiji, deformiteti kod djece, Australija?kerima1 wrote: Da,tako je dozivljavam drugacije Boga,jer ono sto mogu viditi je toliko lijepo covjek,zivotinje,biljke,zemlja,itd da se ne mogu otet dojmu da je i onaj koji stvara dobar,lijep,pravedan.
Al otkuda zdravlje?
Je li, Bože, zbilja, otkud zdravlje?"