Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

homega

#51 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by homega »

vaučer wrote:Prolom je do jaja.
Među najzdravijim vodama na Balkanu, i ukusna za pijenje usput
JohnnyS

#52 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by JohnnyS »

Image
strong69

#53 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by strong69 »

JohnnyS wrote:Image
VRH!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
OldMayor

#54 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by OldMayor »

JohnnyS wrote:Image
E ako mi ima ista gluplje od ovih "Sto kupujes vodu?" likova. Pa ne kupujem je da je kuci pijem, i ti ljudi sto je kupuju za kuce su sigurno u manjem broju i kupuju je jer im odgovara. Barem one koje ja znam, jednostavno od ove cesmovace ih boli stomak, doktori im preporucuili da probaju sa nekom kupovnom i odgavara im. Ko da je njima drago zbog toga. :roll:

A mineralna mi ne tece jos uvijek u cesmi, barem ne zadnji put kad sam pio vodu.
Niko da se zapita koliki je zapravo procenat u prodaji izvorske, a koliki mineralne vode.

I jebemu u gradu sam, zedan sam. Necu da pijem sok da jos vise ozednim. Sta da radim? Da udjem kod nekog u stan? U kafic da uletim i trazim casu vode? Il da teturam i trazim cesmu? Ili da ponesem uvijek od kuce mozda jednu litrenjacu - za svaki slucaj nek se nadje. Ej, pa koji cu qrac onda i kafu negdje piti, kad je imam kuci. Ponijet cu i termosku. Pa vidi ne moram ni jesti nikad, uvijek mogu spakovat sebi hljeba i neceg za meze.

Nista onda, sljedeci put fino onaj planinarski ruskak na ledja i odoh malo prosetat gradom.

:roll:
ptičica

#55 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by ptičica »

Podrzavam akciju! :thumbup: I sama nastojim kupovati sto vise domacih proizvoda, ali ako su im kvalitet i cijena na prihvatljivom nivou. Kad je u pitanju voda, kupujem ovu:

Image

Proizvodi Sarajevska pivara d.d., a moze se naci u svim Amko marketima.
Kvalitet odlican, a cijena - prava sitnica: 1,5l = 0,80 KM, 0,50l = 0,60 KM. :thumbup:
A sad je evo i zvanicna voda nase reprezentacije. :)
Saka

#56 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by Saka »

karanana wrote:problem domacih proizvoda je kvalitet odnosno odrzavanje kvaliteta na nivou. to je generalno problem sa nasim nazovi-proizvodjacima. bezbroj primjera u prehrambenoj industriji shlampavosti i gladi za brzim profitom gdje krenu dobro i kvalitetno a kasnije zabushavaju: poljorad, klas, jami...
bijela voda, lose pakovanje, cepovi poluzatvoreni.
kap - u proizvodnim prostorima se stvarale alge, necistoca vode, nisu dobili certifikate.
+1

Spomenutu Oazu vodu kupio i bez gledanja odvrnuo čep i povukao. Kad se tad nisam otrovao neću nikad. Odmah na povraćanje, muka mi bila dva dana. Šta je, pliva mrtva osa u flaši - uletila prije zatvaranja, krepala i zagadila vodu. To je redovno dospjelo na police, a ako sam ja imao sreću da je izvučem, sigurno nije jedina. Sad će neko reći baksuz si ovo, ono. Nije do mene drugovi, nikad mi se to nije desilo sa nekom stranom vodom. Postoji nešto što se zove kontrola kvaliteta i u fabrici treba da lete glave ako se nešto ovako uhvati. Ali to kod nas očigledno ne postoji. Sad će neko reći što ih nisi zvao. Zašto? Da mi daju novu flašu? Nakon toga nikad više neću pogledati, a kamoli kupiti Oazu.

Onu Ella takođe sumnjam da ću kupiti zbog priče sa fekalnim zagađenjima na Igmanu. Ona BH2O nije ništa bolja od vode sa česme. I na kraju ne vidim neku alternativu kvalitetne domaće izvorske negazirane vode...
OldMayor

#57 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by OldMayor »

Saka i ja sam jednom kupio Janu i sva je zuta bila, iskreno malo je tuknula na pišaku.

Jel do njih, do trgovca ne znam. Ali nema sanse da bih kupio stranjsku vodu koja se truckala iz hrvatske ovamo na 30+...

A alternativa ima, tako da ti je prica nigdje veze.
Saka

#58 Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by Saka »

OldMayor wrote:Saka i ja sam jednom kupio Janu i sva je zuta bila, iskreno malo je tuknula na pišaku.

Jel do njih, do trgovca ne znam. Ali nema sanse da bih kupio stranjsku vodu koja se truckala iz hrvatske ovamo na 30+...

A alternativa ima, tako da ti je prica nigdje veze.
Pa de mi nabroj alternative, nidje veze? Ja ih ne vidim na policama.

Ne branim ja Janu, ne znam što nju spominješ. Inače pijem Kiseljak (ni on više nije baš domaći al bar nema problem sa kvalitetom) ali volio bih da ima kvalitetna negazirana domaća izvorska voda a da je dostupna (da ne moraš preći 10 km da je nađeš). Iskreno volio bih kupovati domace ali ako je kvalitet los zao mi je, nece dobiti moje pare samo na foru patriotizma.
strong69

#59 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by strong69 »

Saka wrote: Spomenutu Oazu vodu kupio i bez gledanja odvrnuo čep i povukao. Kad se tad nisam otrovao neću nikad. Odmah na povraćanje, muka mi bila dva dana. Šta je, pliva mrtva osa u flaši - uletila prije zatvaranja, krepala i zagadila vodu. To je redovno dospjelo na police, a ako sam ja imao sreću da je izvučem, sigurno nije jedina. Sad će neko reći baksuz si ovo, ono. Nije do mene drugovi, nikad mi se to nije desilo sa nekom stranom vodom. Postoji nešto što se zove kontrola kvaliteta i u fabrici treba da lete glave ako se nešto ovako uhvati. Ali to kod nas očigledno ne postoji. Sad će neko reći što ih nisi zvao. Zašto? Da mi daju novu flašu? Nakon toga nikad više neću pogledati, a kamoli kupiti Oazu.

Onu Ella takođe sumnjam da ću kupiti zbog priče sa fekalnim zagađenjima na Igmanu. Ona BH2O nije ništa bolja od vode sa česme. I na kraju ne vidim neku alternativu kvalitetne domaće izvorske negazirane vode...
Oaza je odlicna voda. Kupujem je mjesecima i nemam problema. Kvalitet odlican bez ikakvih problema koji su se tebi desili. Iskreno, ne kontam kako je osa mogla da uleti u flasu.

Sto se vode "Ella" tice, sada nju kupujem. Ima je u Mercatoru, Interexu, Bingu i Amku. Ima lijep dizajn a Stupska bitanga postavio je detalje o izvoristu koje se nalazi u podnozju Igmana na dubini od 250 m. Ne znam za fekalna zagadenja o kijima pises ali mislim da ovi akviferi koji se nalaze na ovim dubinama ne mogu biti zagadeni tako lako.

Svakako da tebi niko ne brani pravo na izbor. Ali odakle znas gdje izvire Jana, ima li tamo zagadenja, ima li Jana problema u polici? To se ne pitas a pitas se je li voda na Igmanu zagadena fekalijama a smijem se kladiti da ne znas gdje Jana izvire niti te zanima jer im ocito slijepo vjerujes. Ja sam u nekoliko navrata imao problem sa Jana vodom od 5 L u kojoj sam nasao alge.
Saka

#60 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by Saka »

strong69 wrote:Ali odakle znas gdje izvire Jana, ima li tamo zagadenja, ima li Jana problema u polici? To se ne pitas a pitas se je li voda na Igmanu zagadena fekalijama a smijem se kladiti da ne znas gdje Jana izvire niti te zanima jer im ocito slijepo vjerujes. Ja sam u nekoliko navrata imao problem sa Jana vodom od 5 L u kojoj sam nasao alge.
Ma jebo Janu, šta ste se svezali Jane? Gdje sam je ja uopšte spomenuo pa si ti zaključio da joj slijepo vjerujem? Fino sam napisao da pijem Kiseljak. Ovdje čim neko nešto negativno napiše o našoj vodi on je državni neprijatelj i promotor hrvatske vode.

Rekoh šta mi se desilo i otad nikad neću kupiti Oazu. Čuj kako je osa uletila? Otkud ja znam kako, ali očigledno da niko te flaše ne pregleda prije pakovanja. Nije bila velika osa već ona mala osica, ali otrov je bio dovoljan da ne mogu isprati grlo dva dana.

Za Ellu vrlo moguće da nema veze sa zagađenjem na Vrelu Bosne, ali rado bih preporuku za još neku kvalitetnu domaću vodu. Nisu valjda Oaza, Ella i ona Pivarina jedine?
Fact

#61 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by Fact »

Jana,nabija komplekse Bosancima i Hercegovcima od 2002!
insomnia78

#62 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by insomnia78 »

Stoner wrote:Znate li da BiH ima više pitke izvorske vode nego čitava Mitelevropa i da uvozi vodu? :D

Mi Bosanci! :-D
Neistina

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
kox

#63 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by kox »

Saka wrote:
strong69 wrote:Ali odakle znas gdje izvire Jana, ima li tamo zagadenja, ima li Jana problema u polici? To se ne pitas a pitas se je li voda na Igmanu zagadena fekalijama a smijem se kladiti da ne znas gdje Jana izvire niti te zanima jer im ocito slijepo vjerujes. Ja sam u nekoliko navrata imao problem sa Jana vodom od 5 L u kojoj sam nasao alge.
Ma jebo Janu, šta ste se svezali Jane? Gdje sam je ja uopšte spomenuo pa si ti zaključio da joj slijepo vjerujem? Fino sam napisao da pijem Kiseljak. Ovdje čim neko nešto negativno napiše o našoj vodi on je državni neprijatelj i promotor hrvatske vode.

Rekoh šta mi se desilo i otad nikad neću kupiti Oazu. Čuj kako je osa uletila? Otkud ja znam kako, ali očigledno da niko te flaše ne pregleda prije pakovanja. Nije bila velika osa već ona mala osica, ali otrov je bio dovoljan da ne mogu isprati grlo dva dana.

Za Ellu vrlo moguće da nema veze sa zagađenjem na Vrelu Bosne, ali rado bih preporuku za još neku kvalitetnu domaću vodu. Nisu valjda Oaza, Ella i ona Pivarina jedine?
Olimpija - možeš je naći skoro svuda, proizvodjač Coca Cola. Puni se i pakuje u zaštićenoj atmosferi, nema nikakve šanse da bilo šta u nju upadne. Bijela voda se takodje lako može naći. A domaćih voda ima stotinu, zaredaš po polici sa flaširanom vodom i izabereš neku - teško da ćeš pogriješiti.
insomnia78

#64 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by insomnia78 »

Eki otrov od ose zagadio flasu vode
Nije ti nikad osa upala u pivu il kolu?
Nije zvecarka jbt

Saka

#65 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by Saka »

Pročitaj ba prvo pa komentariši prije nego što valjaš gluposti. Upala je prilikom flaširanja vode, čep je zatvoren, ona ostala u flaši i ko zna koliko dana je trunula u toj vodi. Probaj onda to popiti.

Što ne mogu ove padobrance.
insomnia78

#66 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by insomnia78 »

Sto ne mogu ove metroseksualce

Saka

#67 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by Saka »

kox wrote:Olimpija - možeš je naći skoro svuda, proizvodjač Coca Cola. Puni se i pakuje u zaštićenoj atmosferi, nema nikakve šanse da bilo šta u nju upadne. Bijela voda se takodje lako može naći. A domaćih voda ima stotinu, zaredaš po polici sa flaširanom vodom i izabereš neku - teško da ćeš pogriješiti.
Olimpija mi ima nekakav ukus koji mi ne odgovara. Ali što se tiče kvaliteta flaširanja nemam zamjerki.
A tu bijelu moram probati, hvala.
Saka

#68 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by Saka »

insomnia78 wrote:Sto ne mogu ove metroseksualce

Pofanflaj metroseksualcu.
Fact

#69 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by Fact »

Saka wrote: Pofanflaj metroseksualcu.
Image
:thumbup:
seinfeld

#70 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by seinfeld »

Image
danas našao , ugostiteljsko pakovanje, super.
StupskaBitanga

#71 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by StupskaBitanga »

Ja ne razumijem kako neko traži manu našoj vodi kad su dobili mali milion nagrada sirom svijeta. Također problem je zastupljenosti jer recimo Jana se forsira preko Konzuma i partnerskog Adrisa/tdr kiosci inovine i zato ja potenciram kupovanje u našim marketma i kioscima
seinfeld

#72 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by seinfeld »

StupskaBitanga wrote:Ja ne razumijem kako neko traži manu našoj vodi kad su dobili mali milion nagrada sirom svijeta. Također problem je zastupljenosti jer recimo Jana se forsira preko Konzuma i partnerskog Adrisa/tdr kiosci inovine i zato ja potenciram kupovanje u našim marketma i kioscima
Image
Šteta pa je Drvopromet (DP Marketi) otišao Mercatoru u šake,
neki bosanski vlasnik bi čudo načinio s njim.
_mufljuz_

#73 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by _mufljuz_ »

kontam da bi se isplatilo pakovat govna u flasu i napisat made in EU - uzgojeno iz kvalitetnog guznog crijeva Njemacke i Hrvatske - da bi išlo ko halva.... ja... i napisat ukusn'o k'o halva....
OldMayor

#74 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by OldMayor »

Saka wrote:Pročitaj ba prvo pa komentariši prije nego što valjaš gluposti. Upala je prilikom flaširanja vode, čep je zatvoren, ona ostala u flaši i ko zna koliko dana je trunula u toj vodi. Probaj onda to popiti.

Pa ok, je li ti problem opet kupiti Oazu? Kolko brujis o toj osi, ko da ti si naso bocicu cijanida unutra jbt. I ispade u svakoj da je po jedna osa, mozda ih ubace ko one crve u tekilu. :roll:

Ja sam popio hektolitre Oaze u zadnje vrijeme i vidi cuda nijedne ose, niti bilo cega.

Nije, nego ti trazis bilo sta da ne pijes. Olimpija ti ne odgovara, tamo ti ne valja dizajn, ovdje ti ne valja logo, tamo ti čep tesko otvorit. Ljudi ti broje alternative, ti im trazis zamjerke. Pa daj onda da vidimo koju ti to izvorsku vodu negaziranu pijes? Otvori nam oci?

I uredu je, ne moras piti domace, samo pricati kako ne mozes naci alternativu vodi pored toliko domacih proizvoda, ne znam ono. :roll:

p.s. Kiseljak je domaci. Vlasnik je stranac, ali sve ostalo je domace. I ulazi u GDP Bosne i Hercegovine.
Saka

#75 Re: Kupujmo domacu izvorsku vodu, isplati se

Post by Saka »

OldMayor wrote:
Saka wrote:Pročitaj ba prvo pa komentariši prije nego što valjaš gluposti. Upala je prilikom flaširanja vode, čep je zatvoren, ona ostala u flaši i ko zna koliko dana je trunula u toj vodi. Probaj onda to popiti.

Pa ok, je li ti problem opet kupiti Oazu? Kolko brujis o toj osi, ko da ti si naso bocicu cijanida unutra jbt. I ispade u svakoj da je po jedna osa, mozda ih ubace ko one crve u tekilu. :roll:

Ja sam popio hektolitre Oaze u zadnje vrijeme i vidi cuda nijedne ose, niti bilo cega.

Nije, nego ti trazis bilo sta da ne pijes. Olimpija ti ne odgovara, tamo ti ne valja dizajn, ovdje ti ne valja logo, tamo ti čep tesko otvorit. Ljudi ti broje alternative, ti im trazis zamjerke. Pa daj onda da vidimo koju ti to izvorsku vodu negaziranu pijes? Otvori nam oci?

I uredu je, ne moras piti domace, samo pricati kako ne mozes naci alternativu vodi pored toliko domacih proizvoda, ne znam ono. :roll:

p.s. Kiseljak je domaci. Vlasnik je stranac, ali sve ostalo je domace. I ulazi u GDP Bosne i Hercegovine.
Ja, pa? Šta si novo rekao osim onog što sam već pobrojao?
Ne pijem nikakvu, običnu pijem sa česme (ponekad onu Sarajevsku) a mineralnu Kiseljak.

Htio sam saznati koje domaće alternative postoje, ali ne vidim da su mi nešto posebno novo nabrojali osim onih za koje već znam. Oaza, Ella, Olimpija. Jedino tu bijelu nisam probao.

Nije problem što je jedna flaša Oaze bila zatrovana ali je problem u nedostatku kontrole kvaliteta. Slažem se da je kvalitet naše vode odličan (u Tešnju sam sipao tu vodu u kanister i jako je dobra) ali eksploatacija treba biti bolja. I ne žalim se da nagovorim kupce da kupuju strano već da domaće bude kvalitetnije, ako je ikako moguće.

EDIT: Oaza, Ella, Olimpija, Sarajevska, BH2O, Vitinka, Kruna, Bijele Vode, Nevra, Leda, Lipa - ovo je izgeda summary alternativa pa tražićemo po policama. :)
Post Reply