+ odjeća i hig. potrebštine
svi zajedno
Hvala na informacijama. A ovaj post je bio zasebna tema, pa je spojen sa ovom. Kad sam otvarao temu nisam vidio postojeću...Kon wrote:Čitaj malo drug nema 100 stranica već dvije (nažalost) u blizini BBI ti je nabliže da to predaš u FK SARAJEVO Titova 38b u prolazu kod Mcdonaldsa koje će svu skupljenu robu proslijediti u prostorije CPCD-a koje se nalaze u ulici Gradačačka bb.Arata wrote:Zamolio bih da se ovdje pišu informacije o mjestima gdje će se vršiti prikupljanje pomoći za stradale od poplava.
Takođe bi bilo dobro napisati i naziv organizacije koja je to preuzela na sebe na spomenutoj lokaciji.
Mene konkretno interesuje da li će uskoro biti prikupljanje pomoći u blizini BBI, kupio bih hrane i higijenskih proizvoda.
Kada budem predavao robu zanimaju me samo osobe sa akreditacijom organizacije, a ne zanima me u koji grad / opštinu / entitet će pomoć ići.
Uglavnom to bi bilo to, možda ako neko ima veću za spavanje il one spužve i podmetače.WildRedRose wrote:Znaci , ako sam dobro upratila, najpotrebnije :
- hrana- konzerve uglavnom i flasirana voda
- deke, posteljina , vrece za spavanje
- odjeca - i za djecu i za odrasle- kabanice
- higijenske potrebstine- sapuni- sredstva za dezinfekciju
- gumene cizme ( valjda je bilo koja obuca potrebna, ne samo gumenjaci ? )
- svjetiljke
- lijekovi ( ugl. LINEX, paracetamol, cofadon..)
- pelene - i za djecu i za odrasle
- kreveti ?
Ako neko ima da doda neke stvari koje su bas potrebne, neka dopuni pls, mozak mi je blokirao.
Mutna
Ljudska solidarnost i humanost ne poznaje granice. Područja pogođena poplava i dalje vape za pomoći bilo koje vrste.
A pomoć pristiže iz svih krajeva zemlje. Ljudi se organiziraju u grupe koje pomažu, a lijepu gestu učinila je književnica i novinarka Martina Mlinarević Sopta.
Ona je na svom Facebook profilu pozvala mještane vogošćanskih naselja da se jave kako bi im u Hercegovini bio osiguran privremeni smještaj.
''Molila bih one koji poznaju osobe koje su izgubile kuće u jučerašnjem strašnom odronu u Vogošći i Semizovcu, da ih obavijeste, kao i njihove Mjesne zajednice i Civilnu zaštitu, da nas ima dosta raspoloživih i voljnih u Hercegovini za ponuditi privremeni smještaj. Te me mogu za sve informacije kontaktirati u inbox. Također molim sve one koji na bilo koji način mogu pomoći, ako imaju viška toplu prostoriju, ili pak mogu donirati hranu, odjeću i osnovne namirnice ovim ljudima da se uključe srcem.
Apeli za pomoć stanovnicima poplavljenih područja i dalje pristižu. Na adresu portala Radiosarajevo.ba javili su se zabrinuti građani Maglaja koji mole za brzu reakciju spasilačkih timova na terenu u ovom gradu.
''Upućujemo apel za pomoć porodici Asira Mehinagića u naselju Bijela Ploča. Tri penzionera i jedan invalid su na krovu kuće, hitno čekaju evakuaciju. Nemaju hrane ni pitke vode. Pomozite'', piše u jednoj od brojnih poruka koje su na našu adresu stigle u proteklih nekoliko sati.

Pomažu pri evakuaciji
Bišćani u Doboju: "Radimo na evakuaciji građana od 5 sati ujutro"
Pomažu pri evakuaciji
Bišćani u Doboju: "Radimo na evakuaciji građana od 5 sati ujutro"
Prema posljednjem javljanju članova Udruženja ABC iz Doboja, doznali smo informacije o toku akcije pružanja pomoći unesrećenima.
Članovi Udruženja ABC, zajedno sa skiperima Una-Aqua centra i drugih rafting klubova nalaze se u Doboju u cilju pružanja pomoći unesrećenima uslijed poplava koje su zahvatile BiH.
Pridružite se akciji prikupljanja pomoći poplavljenim područjima!
UDRUŽENJE ABC i roditelji okupljeni oko emisije "Moje dijete" RTVUSK organizuju humanitarnu akciju. Radi se o akciji prikuljanja odjeće, obuće, hrane i higijenskih potrepština za ljude iz poplavljenih područja BiH koji su morali da napuste svje domove.