zunasasa wrote:Ja sam planirao ove godine na odmor na poluotok Peljesac, pa dali je iko bio u nekom drugom mjestu osim Trpnja i da mi malo opise kakao je prosao na odmoru i kakve su cijene smjestaja.
Ljetujem na Peljescu zadnjih 5-6 godina, prosle godine smo isli sa bebom od 9 mjeseci (i ove cemo godine ako Bog da

). Meni je dole predivno, raj na zemlji, voda cista, plaze pjescane, ljudi fini, cijene prihvatljive...
Obisla sam doslovno cijeli poluotok (Ston (i jedan i drugi

), Lovišta, Trpanj, Drače, Sreser, Janjinu (ona nema more

), Orebić... Stacionirali smo se u Dračama (sad smo vec domorodi

), smjestaj mozes naci svugdje, malo je skuplje u sezoni kao i svugdje ali pocetak septembra je idealan (nema puno guzve, cijene su dosta jeftinije, nama odgovaralo zbog male bebe). Ako vas ide vise isplativije vam je uzeti malo veci apartman jer vas dodje jeftinije (apartmani u koje mogu komotno 3 porodice stati da se ne sudaraju sa trpezarijom, kupatilom i kuhinjom su oko 40-ak eura sto je kad podijelis na broj ljudi jeftino-to kad su u pitanju Drače). Rekose nam prosle godine da su u Zuljani napravili 2 nove plaze (nije nam se dalo peglati sa bebom prosle godine, ove godine mozda trknemo i tamo). Sve u svemu mi prezadovoljni ponudom, morem i pjescanim plazama...
Malo prosurfaj, imaju svoju web stranicu turisticke zajednice peljesca, tamo ces naci info i o cijenama i o svemu ostalom sto te zanima