Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post Reply
jefferson

#51 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by jefferson »

Upravo te pitam zbog tvog pisanja. Kakve veze karadzic ima sa temom, i sta je to huskasko pisanje? i Kome som odgovorni?
Pokazao sam ti nama blizak primjer ZLOČINAČKE propagande. Ako želiš kazati da tamo nema zločinaca protiv muslimana, to je tvoj izbor strane koju si zauzeo. U ovom slučaju i sam znaš koja je to strana od te dvije.
De ti nama sad objasni kakve veze imaju zlocinci protiv muslimana sa kidnapovanjem 200 djevojscica i njihovom prodajom?
njonjica

#52 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by njonjica »

SarajkaSA wrote:
nowatchtv wrote:E jeste vala dotakli dno dna ljudskosti. Čuj zapad se ne bori da islam vlada kod ljudi koji ga hoće.

Nemoj da vam ponavljam, pročitajte više puta:

Koliko god vi se trudili boriti i ugušiti istinu islama, džaba vam trud, jer ćete uložiti iimetak svoj i živote, a nećete uspjeti, bićete poniženi, a istina će da se širi do ljudi.

Ako nekoga i zavedete, to je zato što je taj to zaslužio, a vi ste samo uzrok u tome. Nemojte misliti da je to pohvalno, to je odron odrona provalije.

Ne upućujete vi ljudska srca, niti ih vi skrećete u zabludu. Postoji On Silni koji upravlja ljudskim srcima.

Ne sikirajte se vi, znam ja dobro da je daleko gore to što vi nosite u svojim prsima, od onoga što ovdje nastojite prezentovati ili pisati upakovane bljuvotine koje su vam servirali vaši bogovi ljudi sa zapada od kojih kupite ono što ispred vas bace.
:lol: :lol: :lol: :lol:
+1

:lol: :lol: :lol: :lol:
Grean

#53 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by Grean »

sinuhe wrote:
Zapad nije neprijatelj muslimana. Pa i o desavanjima u CAR-u ima u zapadnjackim medijima.
Ali nema intervencije :wink: Dok su ti isti Francuzi koji sad "cuvaju" dzamije i gledaju pogrom nad muslimanima CAR zdusno logisticki (humanitarna u naoruzanju), politicki djelovali i izdejstvovali osamostaljenje Juznog Sudana.

Zapad je sve otvoreniji neprijatelj muslimana, mislim da je to i najnaivnijima jasno. Politika duplih arsina se primjenjuje toliko beskurpulozno da smo se poceli navikavati na nju i prihvatati je kao nuzno zlo, od Palestine, BiH, Sjevernog Kipra, Centralnoafricke Republike, Mijanmara (gdje takodje u tisini svjetskih medija potrijebise civilno muslimansko stanovnistvo uz takva zvjerstva da je to nezamislivo) pa do drugacijih primjera poput Juznog Sudana i Istocnog Timora, gdje je sva svjetska logostika radila na tome da hriscani dobiju nezavisnost od vecinski muslimanskih zemalja. Jedini izuzetak koji potvrdjuje pravilo je Kosovo.

Koliko god u dusi osudjivali ekstremiste i fanatike postoji svijest da su oni samo posljedica ove politike koja jos kao ocekuje da im se pridruze muslimani u toj borbi. Treba se boriti protiv ovog zla kakav je Boko Haram i ostali nazadci ali sigurno ne zajedno sa ovim licemjerima.
Last edited by Grean on 08/05/2014 22:04, edited 1 time in total.
nowatchtv

#54 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by nowatchtv »

jefferson wrote:
Upravo te pitam zbog tvog pisanja. Kakve veze karadzic ima sa temom, i sta je to huskasko pisanje? i Kome som odgovorni?
Pokazao sam ti nama blizak primjer ZLOČINAČKE propagande. Ako želiš kazati da tamo nema zločinaca protiv muslimana, to je tvoj izbor strane koju si zauzeo. U ovom slučaju i sam znaš koja je to strana od te dvije.
De ti nama sad objasni kakve veze imaju zlocinci protiv muslimana sa kidnapovanjem 200 djevojscica i njihovom prodajom?

Gledaj kako samo se provaljuješ ispred ljudi sa imalo zdravim rezenovanjem.

Čovječe, koji pokušavaš bijedno da izgledaš kao objektivni posmatrač a nisi ni o od toga, valjda bi trebao da živiš u realnosti a ne u oblacima mašte. Provjeri je li sve baš tako kako to do tebe dođe informacija. Mani se tragičnih priča kojima se ispira mozak i ljudima skreće i izaziva pažnja kako to neke struje vlasti žele, bilo strane ili domaće.
nowatchtv

#55 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by nowatchtv »

SarajkaSA wrote:nowatchtv: izvini, ali takvi kao ti ste najgori moguce predstavnici islama. Djelujes paranoicno, agresivno, nelogicno, histericno, bez argumenata, bez icega, samo neke teorije zavjere i vjerski principi (u koje daleko od svih na ovom forumu vjeruju).

Smijesan si nam jednostavno.
Dedera ti još koji atribut dopiši slobodno.
Havatar

#56 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by Havatar »

SarajkaSA wrote:
Arata wrote: Pa mislim da cijelo vrijeme to i govorim... Zbog ljenosti (ili nekih političkih razloga) vođa, cijela grupa dobije negativne epitete. Nemam ništa niti protiv muslimana niti protiv Srba, da se razumijemo. Ja sam Srbin i ja i komplet moja porodica je mišljenja da ko god je likvidirao i naredio likvidiranje nenaoružanog čovjeka treba u zatvor. Ali naš glas nije bitan, bitan je samo glas glavnog baje.
Vidis, sigurna sam da je i vecina muslimana misljenja da je ubijanje losa stvar. Ali zbog nekih retardiranih razloga (je li ponos, samoviktimizacija ili nesto drugo, ne znam) oni umjesto da osudjuju kad neko uradi nesto lose u njihovo ime, obicno sute ili skacu u samoodbranu. Sto je njihov izbor. Ali neka se ne cude sto ih svijet povezuje s negativnim stvarima (mislim i na Srbe i na muslimane).
Jos jednom te pitam zbog cega genocid koji je bio planiran i sproveden od strane Srbije izjednacavas sa djelima pojedinaca i grupa iza kojih nije stajala cjelokupna vojna , politicka , intelektualna, vjerska elita i sredstva drzava kao sto je to bilo sa Srbijom :?:
jefferson

#57 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by jefferson »

nowatchtv wrote:
jefferson wrote:

Gledaj kako samo se provaljuješ ispred ljudi sa imalo zdravim rezenovanjem.

Čovječe, koji pokušavaš bijedno da izgledaš kao objektivni posmatrač a nisi ni o od toga, valjda bi trebao da živiš u realnosti a ne u oblacima mašte. Provjeri je li sve baš tako kako to do tebe dođe informacija. Mani se tragičnih priča kojima se ispira mozak i ljudima skreće i izaziva pažnja kako to neke struje vlasti žele, bilo strane ili domaće.
Bogami, mogao bi ti odgovarati za pisanje. Ja da sam na tvom mjestu dobro bi se zapitao.
sinuhe

#58 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by sinuhe »

Grean wrote:
sinuhe wrote:
Zapad nije neprijatelj muslimana. Pa i o desavanjima u CAR-u ima u zapadnjackim medijima.
Ali nema intervencije :wink: Dok su ti isti Francuzi koji sad "cuvaju" dzamije i gledaju pogrom nad muslimanima CAR zdusno logisticki (humanitarna u naoruzanju), politicki djelovali i izdejstvovali osamostaljenje Juznog Sudana.

Zapad je sve otvoreniji neprijatelj muslimana, mislim da je to i najnaivnijima jasno. Politika duplih arsina se primjenjuje toliko beskurpulozno da smo se poceli navikavati na nju i prihvatati je kao nuzno zlo, od Palestine, BiH, Sjevernog Kipra, Centralnoafricke Republike, Mijanmara (gdje takodje u tisini svjetskih medija potrijebise civilno muslimansko stanovnistvo uz takva zvjerstva da je to nezamislivo) pa do drugacijih primjera poput Juznog Sudana i Istocnog Timora, gdje je sva svjetska logostika radila na tome da hriscani dobiju nezavisnost od vecinski muslimanskih zemalja. Jedini izuzetak koji potvrdjuje pravilo je Kosovo.

Koliko god u dusi osudjivali ekstremiste i fanatike postoji svijest da su oni samo posljedica ove politike koja jos kao ocekuje da im se pridruze muslimani u toj borbi. Treba se boriti protiv ovog zla kakav je Boko Haram i ostali nazadci ali sigurno ne zajedno sa ovim licemjerima.
A znaci po tebi su automatski muslimani zrtve. Pa ne bih rekao u slucaju Juznog Sudana i I. Timora da je tako, pa ni u slucaju Sjevernog Kipra. U subsaharskoj Africi se po svoj prilici radi vec o vjerskom ratu u Nigeriji pa eto vec i u CAR-u.
Medjunarodna zajednica i mediji su uvijek podrzavali Bosnjake. Na BBC i CNN nisu ruzne rijeci rekli o Bosnjacima.
Plivac

#59 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by Plivac »

cyprus wrote:
Plivac wrote:...i cilj im je uvodjenje serijata u islamskom dijelu drzave (sjever)...

Koliko znam, u 16 sjevernih nigerijskih država je uveden šerijat i to nema puno veze sa hajvanima iz Boko Harama...

A što se tiče ovoga, naravno da se muslimani ne trebaju izvinjavat ili osjećat krivi... Ali ne bi bilo loše kada bi muslimanski lideri bili malo glasniji u osudi ovakvih zlodjela...
ja sam mislio da je svega 11 drzava...anyway, ovi iz boko haram smatraju da taj serijat nije dovoljno dobar, pa hoce "pravi"...
fatamorgana

#60 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by fatamorgana »

Havatar wrote: Jos jednom te pitam zbog cega genocid koji je bio planiran i sproveden od strane Srbije izjednacavas sa djelima pojedinaca i grupa iza kojih nije stajala cjelokupna vojna , politicka , intelektualna, vjerska elita i sredstva drzava kao sto je to bilo sa Srbijom :?:
Zbog njiha, :wink:
nowatchtv

#61 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by nowatchtv »

jefferson wrote: Bogami, mogao bi ti odgovarati za pisanje. Ja da sam na tvom mjestu dobro bi se zapitao.

Sigurno je da ću ja sa svojim djelima doći na Sudnji Dan i biti odgovoran za ono što činim dok živim ovaj život.

To isto važi i za svakoga onoga ko je pisao ili će pisati. A neka se pripaze dobro oni koji glume objektivnog posmatrača vijesti i koji huškaju ljude protiv muslimana ili islama tako što im se pripisuju navodne otmice.
Plivac

#62 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by Plivac »

nowatchtv wrote:
jefferson wrote: Bogami, mogao bi ti odgovarati za pisanje. Ja da sam na tvom mjestu dobro bi se zapitao.

Sigurno je da ću ja sa svojim djelima doći na Sudnji Dan i biti odgovoran za ono što činim dok živim ovaj život.

To isto važi i za svakoga onoga ko je pisao ili će pisati. A neka se pripaze dobro oni koji glume objektivnog posmatrača vijesti i koji huškaju ljude protiv muslimana ili islama tako što im se pripisuju navodne otmice.
pa starac, de nam ti reci, ko je izvrsio otmicu djevojcica?
cyprus

#63 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by cyprus »

Plivac wrote:
cyprus wrote:
Plivac wrote:...i cilj im je uvodjenje serijata u islamskom dijelu drzave (sjever)...

Koliko znam, u 16 sjevernih nigerijskih država je uveden šerijat i to nema puno veze sa hajvanima iz Boko Harama...

A što se tiče ovoga, naravno da se muslimani ne trebaju izvinjavat ili osjećat krivi... Ali ne bi bilo loše kada bi muslimanski lideri bili malo glasniji u osudi ovakvih zlodjela...
ja sam mislio da je svega 11 drzava...anyway, ovi iz boko haram smatraju da taj serijat nije dovoljno dobar, pa hoce "pravi"...
Pogriješih... 12 država, tačnije 9+3...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia_in_Nigeria
jefferson

#64 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by jefferson »

Plivac wrote:
nowatchtv wrote:

pa starac, de nam ti reci, ko je izvrsio otmicu djevojcica?
Koliko sam ja filozofa skontao, nije niko. One slobodno setaju Nigerijom, dok je to sve zapadna propaganda. Fali mu samo jos par forumasa sa nekih drugih tema, i bit ce zanimljivo.
nowatchtv

#65 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by nowatchtv »

Plivac wrote: pa starac, de nam ti reci, ko je izvrsio otmicu djevojcica?
Pitaj dodika, ionako kod tebe nema kriterija kada uzimaš vijesti na koje naletiš ili koje su ti servirane.

Hajde ti meni dokaži da se to dogodilo, i da su baš ti koji su prozvani da su to stvarno učinili, i da su oni baš onakvi kako su opisani u vijestima.
jefferson

#66 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by jefferson »

nowatchtv wrote:
Pitaj dodika, ionako kod tebe nema kriterija kada uzimaš vijesti na koje naletiš ili koje su ti servirane.

Hajde ti meni dokaži da se to dogodilo, i da su baš ti koji su prozvani da su to stvarno učinili, i da su oni baš onakvi kako su opisani u vijestima.
Kad sam ja na ovom forumu rekao da je u BiH prijeko potrebna psihijatrija velicine KPD Zenica.
Fact

#67 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by Fact »

Zapadni svijet ima odavno stvorenu svoju sliku o islamu i to se neće još dugo mijenjati.Negdje su u pravu,negdje se vode predrasudama ali je tako.Ovi sitni slučajevi su nebitni za širu sliku.Kao što je i trošenje vremena raspravljati o događajima u državi kao što je Nigerija.
Plivac

#68 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by Plivac »

inace dole je sve podijeljeno po sektama i plemenima...Nigerijci prave sebi oziljke na licu, sa oznakama plemena, da se u startu zna kojem plemenu doticni pripada...oziljci su duboki, i ne mogu se prekriti sminkom, sto sam vidio da neke zene, koje zive na zapadu, pokusavaju...
sinuhe

#69 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by sinuhe »

Politicki islam stupa na scenu iranskom revolucijom. Do tada su za Zapad sve te zemlje bile tek nerazvijene zemlje od kojih se nista nije ni ocekivalo niti su imali kakvo misljenje o njima.
Cak su i Arapi do prije tridesetak godina ganjali neki socijalizam a Saudi se jos nisu bavili misionarstvom.
Last edited by sinuhe on 08/05/2014 22:28, edited 1 time in total.
nowatchtv

#70 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by nowatchtv »

jefferson wrote: Koliko sam ja filozofa skontao, nije niko. One slobodno setaju Nigerijom, dok je to sve zapadna propaganda. Fali mu samo jos par forumasa sa nekih drugih tema, i bit ce zanimljivo.

Da dodam nešto na ovo

evo kod mene u sobi temperatura 22,2 stepena.

Eto, sad i meni ima nekog smisla to što želiš prikazati.
Fact

#71 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by Fact »

sinuhe wrote: Cak su i Arapi do prije tridesetak godina ganjali neki socijalizam.
i ganjat će ga opet kada nestane nafte,ti krajevi su praktički osuđeni na siromaštvo i kulturnu/tehnološku i svaku drugu zaostalost.
Plivac

#72 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by Plivac »

nowatchtv wrote:

Sto dodika?

A radio sam dole nekoliko godina...pa sam mozda malo bolje upucen...
nowatchtv

#73 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by nowatchtv »

sinuhe wrote:Politicki islam stupa na scenu iranskom revolucijom. Do tada su za Zapad sve te zemlje bile tek nerazvijene zemlje od kojih se nista nije ni ocekivalo niti su imali kakvo misljenje o njima.
Cak su i Arapi do prije tridesetak godina ganjali neki socijalizam.
Dže si promotoru šiizma, nisi se prepoznao. Vidio sam da imaš kolega ovdje po forumu, koji volite pljunuti na arape a zakovati u zvijezde iran. Pa i ovdje ste došli, ccc.
jefferson

#74 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by jefferson »

nowatchtv wrote:
jefferson wrote: Koliko sam ja filozofa skontao, nije niko. One slobodno setaju Nigerijom, dok je to sve zapadna propaganda. Fali mu samo jos par forumasa sa nekih drugih tema, i bit ce zanimljivo.

Da dodam nešto na ovo

evo kod mene u sobi temperatura 22,2 stepena.

Eto, sad i meni ima nekog smisla to što želiš prikazati.
Mislim da si ti dovoljno napisao da znamo s kim imamo posla.
Lokman

#75 Re: Otmica djevojcica u Nigeriji - moguca vojna intervencija

Post by Lokman »

SDA je bosanska verzija nigerijskog Boko Haram. Radi se o identičnom mentalnom sklopu i manipulaciji vjerom zarad ličnih političkih ( u dubljoj pozadini finansijskih) intreresa.
Post Reply