zato sto je diktator iz laktasa vec 100x rekao da toi vise ne dolazi u obzir...valjda je skonato da bi se dobro zahebo...sve je bolje nego ovo danas, a od aprilskog paketa nam sigurno ne bi bilo gore nego sto je danas...prema tome silajdzic je najobicniji kretenMister Yes wrote:Zajebao nas sve a onda pobjegao u Tursku. Ali sada nema Harisa i njegova stranka je beznačajna. Ne kontam zašto se to opet ne da na glasanje? Zašto bi taj paket imao rok trajanja? Niste tada pa ne možete nikada više? Ne kontam?Bodkin wrote:naravno da je steta. sve je krenulo nizbrdo nakon sto je haris oborio aprilski paket
Aprilski paket,propuštena šansa
- Altsa
#51 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
- It_is_a_Leclerc
#52 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
JMBG, prebivalište, međunarodna diplomatska predstavništva ?!Basvod wrote:Gluposti, Dodik nije uzeo nista niti moze uzeti nista sto mu Zakon i Ustav ne dozvoljava. Niko ovdje nista ne moze uzeti dok ne pita druge dvije strane za dozvolu.
Padate na gluposti na koje padaju Dodikovi glasaci.
Ako je iko izgubio nesto u postdejtonskom periodu i ako je ikom ista na ovaj ili onaj nacin oduzeto oduzeto je RS. Doduse i Hrvatima.
Vrijeme je da se i Bosnjaci malo sagnu i izgube ponesto da bi na kraju svi mi zajedno profitirali.
-
Basvod
#53 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
JMB - dogovor u Parlamentu BiH
Predstavnistva - dozvoljeno po Ustavima i Zakonima ove drzave, ko sumnja nek pita Ustavni sud BiH
Prebivaliste - nije Zakon nego odluka Vlade RS, ko sumnja neka pita Ustavni sud BiH, sam Zakon je usaglasen i stoji na cekaju zbog blokade Doma naroda od strane pojedinih bosnjackih politicara
Nista Dodik ne moze uraditi niti je uradio mimo Zakona ove drzave, zna ako predje granicu da ce snositi krivicnu odgovornost.
Predstavnistva - dozvoljeno po Ustavima i Zakonima ove drzave, ko sumnja nek pita Ustavni sud BiH
Prebivaliste - nije Zakon nego odluka Vlade RS, ko sumnja neka pita Ustavni sud BiH, sam Zakon je usaglasen i stoji na cekaju zbog blokade Doma naroda od strane pojedinih bosnjackih politicara
Nista Dodik ne moze uraditi niti je uradio mimo Zakona ove drzave, zna ako predje granicu da ce snositi krivicnu odgovornost.
- Havatar
#54 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
To je sve doslo kao plod dogovora sa SDP i SBB koji su vodili suprotnu politiku od one koju je vodio Silajdzic i oni su vodili pro MZ politiku i evo kako je MZ vratila to i njima i Bosnjacima. Pa nek se opet neko javi da ne treba da mislimo svojom glavom nego samo da potpisujemo ono sto poturi MZ posto eto oni ne gledaju njihove nego nase interesepemanapemani wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Državu Dodik razvlašćuje i ne pitajući Bošnjake. Otkako je došao na vlast, krenuo je u agresivno preuzimanje državnih nadležnosti - od paralelnih veza, preko jmbga, do prebivališta. Sljedeće je vjerovatno granična policija ili tablice. Prema tome, rahat patnja je patnja za Bošnjake. Za Republiku Srpsku to je idealno stanje pravnog vakuma u kome se može država množiti s nulom iz dana u dan, a da te niko ne pita nizašto.Danguba wrote:Aprilski paket ma sta znacio pretvorio bi se u svedski sto isto kao sto se pretvorio i dejtonski sporazum. Dodik ga je cekao(uz prisilne ustupke) da bi iz njega uzimao ono sto njemu odgovara a ignorisao i opstruirao sve ono sto ide Bosnjacima i drzavi na ruku. Vec vidjeno.
Sama cinjenica da je realizacija paketa zamisljena u fazama dovoljno govori.
Bolje sto godina cekati nego drzavu razvlastiti.
Rahat patnja, kljuc uspjeha.
To su činjenice. Egzaktne ko matematika. Ne vide ih samo zaluđeni navijači rahmteli Stranke za BiH.![]()
![]()
Hajde ti to objasni onima koji nas uvjeravaju da je baš rahat patnja najbolja za BiH.
Zaboravio si spomenuti i entitetsko državljanstvo.
- It_is_a_Leclerc
#55 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Čuj - SDP i SBB vodili politiku u saglasnosti sa međunarodnom zajednicom.
Pa gledaš li ti dnevnik ?!
- Havatar
#56 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
MZ ih je dovela na vlast , prvi put kad je SDP odbio nesto sto su iz MZ trazili krenulo je isto kaljanje kao sto je kaljan i Silajdzic i jos su organizovali proteste koji su gle cuda zapoceli bas u Tuzli , bastionu SDP-a dok se u isto vrijeme promovise koalicija SBB-DF na isti nacin na koji je promovisana i "drzava za covjeka" .
-
VjecitiStudent
#57 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Nema signala u Švedskoj.It_is_a_Leclerc wrote:Čuj - SDP i SBB vodili politiku u saglasnosti sa međunarodnom zajednicom.
- seln
#58 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Mi vam jedino jos mozemo ponuditi kitu. Osunecenu. Jel valja?Basvod wrote:Nakon pada Aprilskog paketa su se iskljucili Amerikanci a nakon pada SF Evropljani, tako da je dalje sve do nas.
Dogovor kucu gradi a Bosnjaci se definitvno moraju nauciti dogovarati sa Srbima i Hrvatima. Bez toga bicemo na dnu.
-
megaman4
#59 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
ako se ne varam aprilski paket je trebao značiti prelazak sa daytonske u briselsku fazu?
-
hAZNADAR
#60 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Top gluposti branitelja aprilskog paketa su:
- Dodik sam citao paket povrsno i bio glup pa nije skontao koliko je los za RS, a danas malo pametniji kaze hvala Bogu sto ga neko drugi obori,.. i naravno treba mu tu vjerovati.
- Amerikanci bi nas inace preporodili poslije prihvatanja aprilskog paketa a sada digli ruke - inace se treba na njih oslanjati i samo na njih racunati.
- Danas bi ako se paket bio prihvatio bilo bolje i u ekonomiji, i ljudskim pravima nesrba u RS, i po pitanju funkcionisanja drzave i opstrukcija iz RS, i postenja nasih politicara,..
Protiv toga je nemoguce diskutovati,..
- Dodik sam citao paket povrsno i bio glup pa nije skontao koliko je los za RS, a danas malo pametniji kaze hvala Bogu sto ga neko drugi obori,.. i naravno treba mu tu vjerovati.
- Amerikanci bi nas inace preporodili poslije prihvatanja aprilskog paketa a sada digli ruke - inace se treba na njih oslanjati i samo na njih racunati.
- Danas bi ako se paket bio prihvatio bilo bolje i u ekonomiji, i ljudskim pravima nesrba u RS, i po pitanju funkcionisanja drzave i opstrukcija iz RS, i postenja nasih politicara,..
- Banksy
#61 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Nije da sam sumnjala u svoje stavove, ali lijepo je kad ih i bezazlena forumska rasprava potvrdi.
Mister Yes wrote:Zajebao nas sve a onda pobjegao u Tursku.Bodkin wrote: sve je krenulo nizbrdo nakon sto je haris oborio aprilski paket
Hafis wrote: Travanjski paket je pored svih nedostataka ipak bio jedan mali iskorak naprijed.
Da skratim: trebalo ga je usvojiti i ići dalje,
Basvod wrote: Vrijeme je da se i Bosnjaci malo sagnu i izgube ponesto da bi na kraju svi mi zajedno profitirali.
- jon_jovi
#62 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
A šta je to pa RS gubila tim paketom pa Dodiku rastu lale iz ušiju što nije prošlo?Kikibombona wrote:Dok sam pratio seljakluk od ove nase politicke scene, cini mi se da je Dodik izjavio kako je sretan radi propasti AP i da se vise nikada nece razmatrati. Navodno je uzeo Harisa na blef, prihvatio AP znajuci da ce Haris odbiti i tako ispasti odgovoran, kocnicar.Mister Yes wrote:
Zajebao nas sve a onda pobjegao u Tursku. Ali sada nema Harisa i njegova stranka je beznačajna. Ne kontam zašto se to opet ne da na glasanje? Zašto bi taj paket imao rok trajanja? Niste tada pa ne možete nikada više? Ne kontam?
-
Bodkin
#63 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
sve cetnici, ustase i separatisti. ima ih jos par ali ih nisi citiralaBanksy wrote:Nije da sam sumnjala u svoje stavove, ali lijepo je kad ih i bezazlena forumska rasprava potvrdi.
Mister Yes wrote:Zajebao nas sve a onda pobjegao u Tursku.Bodkin wrote: sve je krenulo nizbrdo nakon sto je haris oborio aprilski paketHafis wrote: Travanjski paket je pored svih nedostataka ipak bio jedan mali iskorak naprijed.
Da skratim: trebalo ga je usvojiti i ići dalje,Basvod wrote: Vrijeme je da se i Bosnjaci malo sagnu i izgube ponesto da bi na kraju svi mi zajedno profitirali.
-
bob_rock
#64 Re: Odg: Aprilski paket,propuštena šansa
U globalu nista. Sve ono sto je trebalo biti uvedeno u statut je vec ohr-om nametnuto ranije. Trebao se povecati broj parlamentaraca ali krucijano bez velikih pomaka.jon_jovi wrote:A šta je to pa RS gubila tim paketom pa Dodiku rastu lale iz ušiju što nije prošlo?Kikibombona wrote:Dok sam pratio seljakluk od ove nase politicke scene, cini mi se da je Dodik izjavio kako je sretan radi propasti AP i da se vise nikada nece razmatrati. Navodno je uzeo Harisa na blef, prihvatio AP znajuci da ce Haris odbiti i tako ispasti odgovoran, kocnicar.Mister Yes wrote:
Zajebao nas sve a onda pobjegao u Tursku. Ali sada nema Harisa i njegova stranka je beznačajna. Ne kontam zašto se to opet ne da na glasanje? Zašto bi taj paket imao rok trajanja? Niste tada pa ne možete nikada više? Ne kontam?
- Danguba
#65 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
ona, nistajon_jovi wrote: A šta je to pa RS gubila tim paketom pa Dodiku rastu lale iz ušiju što nije prošlo?
- jon_jovi
#66 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
U ćemu je kvaka?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#67 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Silajdžić je 100 % prevario svoje glasače jer im je obećao 100 % BiH !Basvod wrote: ? Dodik nije u predizbornoj kampanji pricao o tome kako ce opljackati RS nego o referendumu.
Silajdzic je odradio tacno ono na cemu je zasnivao svoju izbornu kampanju i na osnovu cega je dobio glasove. Ne moze se reci da je prevario svoje glasace kao sto je Dodik prevario svoje.
Ko kaže suprotno - laže.
I šta mi imamo danas od svega ?
100% infuziju....
-
bob_rock
#68 Re: Odg: Aprilski paket,propuštena šansa
Pa kvaka je u tome sto osim harisa nemas pametnog lidera koji nece potpisati nesto sto je protiv interesa BiH. Zato si imao kompletnu scenu pred izbore 2010: avaz, 60 minuta, grozd, dosta, te ostale marionete koje su sluzile za rastimavanje harisa i stranke. Sada imas nove igrace koji dizu ruke na zakone o prebivalistu, jmbg, drze federaciju u blokadi za rad svojih interesa dvije godine, daju nas hidroenergetski potencijal za potrebe italijanske kvote,...jon_jovi wrote:U ćemu je kvaka?
I razumijem ga sto se nece da vrati u politiku, koji cemu klinac kad mi imamo lazne valtere, juniore oslobodioce .
- sabina1
#69 Re: Odg: Aprilski paket,propuštena šansa
Osjeti se da fali Haris....vrati se Hare uvedi zakon o jmbg , deblokiraj Federaciju , upotrijebi naš hidroenergetski potencijal kao da je tvoj (jer to jeste tvoj) i molim te kutariši se ovih fiktivnih Valtera....ako možeš u saradnji s plenumom.bob_rock wrote:Pa kvaka je u tome sto osim harisa nemas pametnog lidera koji nece potpisati nesto sto je protiv interesa BiH. Zato si imao kompletnu scenu pred izbore 2010: avaz, 60 minuta, grozd, dosta, te ostale marionete koje su sluzile za rastimavanje harisa i stranke. Sada imas nove igrace koji dizu ruke na zakone o prebivalistu, jmbg, drze federaciju u blokadi za rad svojih interesa dvije godine, daju nas hidroenergetski potencijal za potrebe italijanske kvote,...jon_jovi wrote:U ćemu je kvaka?
I razumijem ga sto se nece da vrati u politiku, koji cemu klinac kad mi imamo lazne valtere, juniore oslobodioce .
Fala Hare , volimo te !!!
Sabina.
-
bob_rock
#70 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Sabina, nekom je domet izbor gradskih vijecnika a nekom vodjenje drzave.
- sabina1
#71 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
A nekom Zakon o privatizaciji u Bosni i Hercegovini.bob_rock wrote:Sabina, nekom je domet izbor gradskih vijecnika a nekom vodjenje drzave.
- OldMayor
#72 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Dodik je dosta stvari prihvatio, jer je tada jos i bio pod pritiskom evrope i amerike. Cinjenica je da su se tad i htjeli mijesati, a aprilski paket je samo dokaz da jesu digli ruke od nas.hAZNADAR wrote:I kao da bi bilo bolje sa aprilskim paketom,... kada citam analize poput Amerika digla ruke zbog toga a inace bi nas preporodila,. pomislim da diskutujem sa osnovcima. Ili sa onima koji bi radije protektorat i ukidanje drzavnosti zarad boljeg standarda pa kao imali bi vise danas love da je prosao aprilski. A pogotovo onima sto vjeruju Dodiku na rijec pa misle ako on smatra da je aprilski bio los za RS - automatski je dobar za nas. Pa valjda ima i taj glavonja masu savjetnika oko sebe plus Beograd,.. - koliki glupan moze neko biti pa da misli da Dodik sve sam konta i odlucuje. Prihvatio je aprilski, odnosno nije odbio jer su ga posavjetovali i sve to dobro produmali isti oni pametnjakovici koji rade na razbijanju BiH i dehumanizaciji Bosnjaka. Biva nije skontao kako je taj paket bio dobar za nas - jeste q moj.![]()
Kljucni problem BiH i Bosnjaka je uvijek bio postojanje RS ovakve kakva jeste. Pa tek onda dolaze na red nase mane, korupcija, medjustranacko prepucavanje i borba za sitne interese,..
Aprilski paket nebi rijesio kljucni problem Bosnjaka a to je da agersija jos traje i da je pola zemlje okupirano, da su Bosnjaci zbijeni u geto na nepunih 30% drzave, da RS koci i opstruira sve sto moze,... Hare uz sve mane kojih ima napretek - je barem iskren i principijelan oko toga. Ne lize RS eliti dupe zarad sitnih poena i stupica drugima u Sarajevu, ne zaboravlja rat i danasnji aparthejd i sa kim ima posla.
Da je neka druga nacija u situaciji kao nasa - radili bi na jacanju, slozi, i borbi protiv neprijatelja svim sredstvima,.. nebi se savijali pred kojekakvim aprilskim koji nista ne obecavaju. Aprilski bi samo gurnuo glavne probleme pod tepih i isto sranje.
I da je prosao aprilski i da nije - bilo bi nam isto. Ekonomija ista, RS opstrukcije iste, getoizacija Bosnjaka ista, separatisticke teznje iste, birokratska azdaha ista, ... samo to neki nece ili ne mogu da skontaju. Trazili bi krivca medju nama i umisljali da bi bili ekonomska Swica sa nekim drugim bosnjackim liderom,.. a zaboravili gdje smo, kako smo i sa kime smo.
I zato sad imamo Dodika kakvog imamo, zato sad imas Incka imbecila i medjunarodnu zajednicu koju vise boli qrac za nas.
Aprilski paket je bio barem nesto, neka promjena. I sto je najgore ne tolika promjena na gore kako je to nama Haris predstavio. Bilo je dobrih stvari i drzava se sigurno ne bi raspala.
Problem sa Harisom je bio sto je on "htio" 100% BiH ma sta mu to znacilo, a dobili smo 25% BiH. Mi imamo ustav to Hare dobro zna, da se RS ne moze ukinuti, a on je o tome baljezgo 4 godine ne bil pokupio sto vise glasova kod bosnjaka za dalje izbore. I sta smo dobili, dobili smo nikad goreg Dodika, koji je to sve fino spinovao u svoju korist i rekao eto ljudi vidite da oni hoce da ukinu nasu rs, kme kme izaberite mene da vas spasim. I od tada Dodik ubjedljivo pobjeduje.
Da je usvojen paket, do sad bi vjerovano bili u NATO paktu, te bi bili kandidat za EU, u koji bi usli u narednom prosirenju.
I sta to sad kao imamo? Gdje smo to sad? Imam licnu kartu gdje pise drzavljanin entiteta.
- OldMayor
#73 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Ko je Dodika doveo na vlast? Ko je to toliko gurao Dodika?hAZNADAR wrote:Top gluposti branitelja aprilskog paketa su:
Nije on bio glup tada, pa postao pametan. Nego je bio pod cizmom evrope i amerike.
A i sam mozes naci taj 'rez' kad su ovi ocito digli ruke, jer sad dodik moze raditi sta hoce. Prica o referendumu, donosi zakone, plasi povratnike - Incko suti i setka se po Kovacicima.
- MuaDib
#74 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Aprilski paket je nudio više od sadašnjeg stanja, ali manje od poželjnog stanja.
Samo idiot može svjesno konzervirati minimalne državne kompetencije i to nazivati uspjehom i pobjedom.
Od tada do danas traje ustavna i politička kriza u BIH.
Samo idiot može svjesno konzervirati minimalne državne kompetencije i to nazivati uspjehom i pobjedom.
Od tada do danas traje ustavna i politička kriza u BIH.
- agent_zero
#75 Re: Aprilski paket,propuštena šansa
Stranka za BiH i kreten zvani mehmed žilić! Ni dan danas mi neće biti jasno kako se uopšte moglo dozvoliti da jedan glas, glas ovog idiota i maloumnika, upropasti jedini tračak nade za bolje sutra ove države.Chika Krlja wrote:http://aprilskipaket.blogger.ba/
Na dnu stranice može se preuzeti kompletan tekst predloženih amandmana koji nikad nisu usvojeni.Ko je kriv za propast Aprilskog paketa ?