5 sati mi se cini tako malo....
joj
hebo ga svabo 2 dana...
Panasonic wrote:Sta nas boli briga za Slovenijom. Ne treba sa svakim imati posla. Ono sto mi trebamo uraditi je da kad vidimo neko auto sa slovenskim tablicama isto ga tretiramo kao nas Slovenci. I eto gotova prica - ne mozes sa seljacima izaci na kraj.
to je tacno...trebamo promijeniti zemlju ili kupovati "100%made in BiH"Edin H. wrote:Ali me zaista onda interesuje pa zasto mi uvozimo toliku robu iz slovenije, pored mnogih drugih drzava.
A jos vise zasto je kupujemo.
Zadig (citat):
Sta kukate, dobro nam uopste i daju da putujemo.
Kako vam nije jasno da jedna od poenti EU je da se ovi malo bogatiji zastite od ovih siromasnih?
Pomirite se sa cinjenicom da smo na dnu evrope, ekonomski, politicki, diplomatski.
Ono sto su nekima od nas bili cigani, rumuni, ili sta ja znam, to smo sada mi EU, ako ne i gore...
kraj
gotovo
deal with it!!
Stalno nam je neko drugi kriv, EU, slovenci, srbi, hrvati, amerika, iran...
Znaci, sa slovencima ne imati posla, "ustase" i "cetnike" i onako ne ne trpimo, a crnogorce da ne spominjemo. Naravno, i cijela zapadna Evropa nam se popela na vrh.Panasonic wrote:Sta nas boli briga za Slovenijom. Ne treba sa svakim imati posla. Ono sto mi trebamo uraditi je da kad vidimo neko auto sa slovenskim tablicama isto ga tretiramo kao nas Slovenci. I eto gotova prica - ne mozes sa seljacima izaci na kraj.
Sta kukate, dobro nam uopste i daju da putujemo.
Kako vam nije jasno da jedna od poenti EU je da se ovi malo bogatiji zastite od ovih siromasnih?
Pomirite se sa cinjenicom da smo na dnu evrope, ekonomski, politicki, diplomatski.
Ono sto su nekima od nas bili cigani, rumuni, ili sta ja znam, to smo sada mi EU, ako ne i gore...
kraj
gotovo
deal with it!!
Stalno nam je neko drugi kriv, EU, slovenci, srbi, hrvati, amerika, iran...
Bas tako... zaboli nas nas... !digger wrote:Znaci, sa slovencima ne imati posla, "ustase" i "cetnike" i onako ne ne trpimo, a crnogorce da ne spominjemo. Naravno, i cijela zapadna Evropa nam se popela na vrh.Panasonic wrote:Sta nas boli briga za Slovenijom. Ne treba sa svakim imati posla. Ono sto mi trebamo uraditi je da kad vidimo neko auto sa slovenskim tablicama isto ga tretiramo kao nas Slovenci. I eto gotova prica - ne mozes sa seljacima izaci na kraj.
Sreca pa imamo Neum. Ostaje nam samo da zaplivamo u potrazi za prijateljima...
a tek austrijanci što su ljubazni.dinash wrote:jesi ikad vadila njemacku vizu u sarajevu? janezi su pickin dim u odnosu na to ponizavanje ...novalic wrote:jest'.. al' to je drugi par opanaka...
mi ovdje o janezima.. pa ako hoces da mi udarimo i po ostalima.. naprijed...
ps
moje najgore granica-iskustvo je ipak sa jenezima.... daleko najgore...
Kakva viza njih najviše boli bojkot njihovih proizvoda(radioaktvnog fructala samo za područje bivše Juge i bakteriološko neispravnog Alpskog Mlijeka itd itd.)jer najviše smeća izvoze upravo u BiH. Sjećate se kad je Slovenija prvi put uvela vize za BH državljane BiH je bojkotovala njihove proizvode nažalost i to je bilo kratkog daha.bipsich wrote:Nema niko muda od nasih politicara uvesti vizni rezim za jebene Slovence!
Da se ja pitam uvalio bi im vize, tako je lijepo sto nasi nisu popustili (osim slovenije) gledati jebene Cehe, Madare bez vize. Ma svima bih uveo reciprocitet, neka svaki stranac (EUROFOR, OHR) mora imati radnu dozvolu i boravak u BIH 100eurax20.000 (toliko ih najmanje ima; nastranu spijuni, kurve, pederi). Ja lijepih para za koridor svake godine.
Eto, tako bih ja.
Slazem se sa obadvojicom. Treba im i uvest reciprocitet viza kao i radnih dozvola, a takodje napravit neki balans sto se tice trgovine izmedju nas i Slovenije. Pa sad je omjer izvoz-uvoz 100% - 2% u njihovu korist. Pa to nema nigdje. Ko da su Amerika bog te, a do juce sa nama bili u istoj drzavi. Oni su se pretvorili iz komunjara u kapitaliste teske i sto rece Nenad, njih bi dobro pogodio svaki udarac po dzepu, tj. njihovom izvozu.Nenadv24 wrote:Kakva viza njih najviše boli bojkot njihovih proizvoda(radioaktvnog fructala samo za područje bivše Juge i bakteriološko neispravnog Alpskog Mlijeka itd itd.)jer najviše smeća izvoze upravo u BiH. Sjećate se kad je Slovenija prvi put uvela vize za BH državljane BiH je bojkotovala njihove proizvode nažalost i to je bilo kratkog daha.bipsich wrote:Nema niko muda od nasih politicara uvesti vizni rezim za jebene Slovence!
Da se ja pitam uvalio bi im vize, tako je lijepo sto nasi nisu popustili (osim slovenije) gledati jebene Cehe, Madare bez vize. Ma svima bih uveo reciprocitet, neka svaki stranac (EUROFOR, OHR) mora imati radnu dozvolu i boravak u BIH 100eurax20.000 (toliko ih najmanje ima; nastranu spijuni, kurve, pederi). Ja lijepih para za koridor svake godine.
Eto, tako bih ja.