Maltretiranje drzavljana BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

novalic

Post by novalic »

Kao sto se meni desilo, jedan mali zuti svabo me je hebo vise od 2 dana!
5 sati mi se cini tako malo....

joj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hebo ga svabo 2 dana...
Panasonic

Post by Panasonic »

Sta nas boli briga za Slovenijom. Ne treba sa svakim imati posla. Ono sto mi trebamo uraditi je da kad vidimo neko auto sa slovenskim tablicama isto ga tretiramo kao nas Slovenci. I eto gotova prica - ne mozes sa seljacima izaci na kraj.
novalic

Post by novalic »

Panasonic wrote:Sta nas boli briga za Slovenijom. Ne treba sa svakim imati posla. Ono sto mi trebamo uraditi je da kad vidimo neko auto sa slovenskim tablicama isto ga tretiramo kao nas Slovenci. I eto gotova prica - ne mozes sa seljacima izaci na kraj.

da.. to je stvarno rjesenje :-)
themen

Post by themen »

Edin H. wrote:Ali me zaista onda interesuje pa zasto mi uvozimo toliku robu iz slovenije, pored mnogih drugih drzava.

A jos vise zasto je kupujemo. :?
to je tacno...trebamo promijeniti zemlju ili kupovati "100%made in BiH" :x

druga stvar slovenija ima sasvim malo gradzana i oni zele da bosancu uzmu slovensku naciju da bi malo povecali broj stanovnika. :lol:
Last edited by themen on 16/03/2005 17:16, edited 1 time in total.
Panasonic

Post by Panasonic »

Pa mi smo za njih kriminalci. Onda ce i oni za nas biti pa cemo vidjeti hoce li nastaviti ovu politiku prema nama.
bipsich

Post by bipsich »

Nema niko muda od nasih politicara uvesti vizni rezim za jebene Slovence!
Da se ja pitam uvalio bi im vize, tako je lijepo sto nasi nisu popustili (osim slovenije) gledati jebene Cehe, Madare bez vize. Ma svima bih uveo reciprocitet, neka svaki stranac (EUROFOR, OHR) mora imati radnu dozvolu i boravak u BIH 100eurax20.000 (toliko ih najmanje ima; nastranu spijuni, kurve, pederi). Ja lijepih para za koridor svake godine.
Eto, tako bih ja.
Lace

Post by Lace »

ma tako bi bilo najbolje...australijancima skoro svugdje treba viza ...zato sto je i oni traze skoro svima...tek nedavno (prije godinu - dvije) smo im mi (BiH) ukinuli vize...do tada su im trebale...jos kad bi i oni nama :D
pitt

Post by pitt »

Eh kako ameri sve guze sada.....ko god ulazi a nije drzavljanin mora se slikat i ostaviti otiske :D:D:D Sa druge strane kad sletis u Evropu (Bec npr) i izvdis orla odmah te preko reda vode :D:D
wedo

Post by wedo »

E ba covjece Amerikanci su i vise nego pametni covjece. Sta ces. Tako ti je. Evo sada kao i poboljsavaju ova Social Security hoce da sve to srede. Mi bi trebali uvesti iste hebene takse kao i oni covjece pa nije bitno jesi li drzavljanin ili nisi ako radis plati i gotovo. Nema tu price. Jer ti ovdje ako radis ti moras platiti. Evo gledam ovaj prijatelj i ja smo morali platiti istu taksu s tim sto sam ja dobio oko 400 dolara plate a on je dobio oko 100 plate. ALi nebitno plati koliko ti dodje za mjesec dana i gotovo.
Fair Life

Post by Fair Life »

Lace wrote:...australijancima skoro svugdje treba viza ...zato sto je i oni traze skoro svima...
Tacnije... Australcima ne treba viza skoro nigdje.
u Fatime vise Jajca

Post by u Fatime vise Jajca »

mislim i prilicno sam siguran da su svicarski granicari naj kulturniji na svijetu,isto tako i policajci...lijepo te zamoli da mu das papire,pregleda ih,pogleda koliko vas ima u autu a ako djeca slucajno spavaju jos su tisi i ljubazniji...nikad nisam imao problema s BiH pasosom na CH granici..
digger

Post by digger »

---
Last edited by digger on 18/03/2005 00:56, edited 1 time in total.
wels

Post by wels »

Zadig (citat):
Sta kukate, dobro nam uopste i daju da putujemo.
Kako vam nije jasno da jedna od poenti EU je da se ovi malo bogatiji zastite od ovih siromasnih?
Pomirite se sa cinjenicom da smo na dnu evrope, ekonomski, politicki, diplomatski.
Ono sto su nekima od nas bili cigani, rumuni, ili sta ja znam, to smo sada mi EU, ako ne i gore...
kraj
gotovo
deal with it!!
Stalno nam je neko drugi kriv, EU, slovenci, srbi, hrvati, amerika, iran...

Vise drugi,manje mi,

Osvrni se unazad.
Maminjo

Post by Maminjo »

Znate gdje su Slovenci čuvali pare kada smo mi južnjaci štedjeli u Ljubljanskoj banci? Šta mislite gdje sada ostavljaju svoje tolare?
Jebiga, oni nisu uživali u faktu da su bolji od Hrvata ili Bosanaca, nego su se trudili da stignu Austrijance i Talijane. Danas ih samo Švicarci zanimaju!
Pitate se kako mogu tako? Pa mogu dokle god im naši ministri u Dnevniku reklamiraju Alpsko mlijeko i Radensku.
Maminjo

Post by Maminjo »

Znate gdje su Slovenci čuvali pare kada smo mi južnjaci štedjeli u Ljubljanskoj banci? Šta mislite gdje sada ostavljaju svoje tolare?
Jebiga, oni nisu uživali u faktu da su bolji od Hrvata ili Bosanaca, nego su se trudili da stignu Austrijance i Talijane. Danas ih samo Švicarci zanimaju!
Pitate se kako mogu tako? Pa mogu dokle god im naši ministri u Dnevniku reklamiraju Alpsko mlijeko i Radensku.
wels

Post by wels »

A bojkot izostaje.
digger

Post by digger »

Panasonic wrote:Sta nas boli briga za Slovenijom. Ne treba sa svakim imati posla. Ono sto mi trebamo uraditi je da kad vidimo neko auto sa slovenskim tablicama isto ga tretiramo kao nas Slovenci. I eto gotova prica - ne mozes sa seljacima izaci na kraj.
Znaci, sa slovencima ne imati posla, "ustase" i "cetnike" i onako ne ne trpimo, a crnogorce da ne spominjemo. Naravno, i cijela zapadna Evropa nam se popela na vrh.
Sreca pa imamo Neum. Ostaje nam samo da zaplivamo u potrazi za prijateljima...
Sto se ne zapitamo: Zasto slovenci to praktikuju (ako je to generalna pojava)? Koji je razlog? Ja ga ne znam jer zadnjih dvadesetak godina nisam vozio tom rutom, ali razloga mora da ima.

Ujedno Panasonic: kaze se "novi auto" a ne "novo auto."

"Zadig" ima neke observacije koje su mozda blize realnosti:
Sta kukate, dobro nam uopste i daju da putujemo.
Kako vam nije jasno da jedna od poenti EU je da se ovi malo bogatiji zastite od ovih siromasnih?
Pomirite se sa cinjenicom da smo na dnu evrope, ekonomski, politicki, diplomatski.
Ono sto su nekima od nas bili cigani, rumuni, ili sta ja znam, to smo sada mi EU, ako ne i gore...
kraj
gotovo
deal with it!!
Stalno nam je neko drugi kriv, EU, slovenci, srbi, hrvati, amerika, iran...
Last edited by digger on 18/03/2005 14:40, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

digger wrote:
Znaci, sa slovencima ne imati posla, "ustase" i "cetnike" i onako ne ne trpimo, a crnogorce da ne spominjemo. Naravno, i cijela zapadna Evropa nam se popela na vrh.
Sreca pa imamo Neum. Ostaje nam samo da zaplivamo u potrazi za prijateljima...
Bas tako... zaboli nas nas... !

Niti je ovo BiH, niti Sarajevo... a bogami ni Bosanci, ni Sarajlije od prije dvadeset godina... recimo iz olimpijske godine. Tada nam je bio cilj konekcija sa citavim Svijetom... a danas ?

Bitno je da prosipamo price o slijedecoj Olimpijadi... mada se nismo sposobni nositi sami sa sobom i sa svojom netrpeljivoscu prema citavom svijetu.

Jedino razumijevanje je prema braci... po vjeri. Nazalost...

Cini mi se da je previse onih koji su svoj san o Zapadu ostvarili dolaskom u Sarajevo... Limit su ostvarili i danas iz petnih zila zapinju da svakom drugom osujete mogucnost bilo kakvog priblizavanja zapadnim asocijacijama... jer njima ne treba vise. Odsanjali su svoj san i pretocili u kapital.

Najvazniji je Neum ! Jasta, pa kroz Otranska vrata... do prvih prijatelja od Gibraltara do Suetskog kanala... africkom obalom, a moze i kroz kanal.

Nekad daaaaaaaavnooo se pricalo i pisalo o BiH kao razmedju Istoka i Zapada... a danas ? Danas je BiH vise nego ikada ranije samo Balkan u najgorem obliku, bliza Istoku nego sto ce ikad biti Zapadu.

Dajte se u pamet ljudi !
Susret sa Zapadom na slovenskoj granici je mnogima razlog za ibracenje. Potrudimo se pa u slijedecih nekoliko decenija postanimo dio tog zapadnog svijeta... da bi evropske granice ucinili nepostojecim generacijama koje iza nas dolaze.

I ne zaboravite da je sadasnjost pozajmljena od buducnosti.
Ne dozvolimo da nas preklinju generacije nasih potomaka... ako je to ikome vise i vazno.

Previse je kod nas panasonica.

Kojega li sranja... agituje za bojkot Zapada, a nickname mu "panasonic".
Last edited by Fair Life on 18/03/2005 02:18, edited 2 times in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Ne treba se igrati suncokreta...

Pravac se mora znati... krajnje je vrijeme.

Image
manijak1

Post by manijak1 »

:D Novo ja bih te zadržao cijelu noć i ostatak dana ........ :D :D .
Čuj ovo nisam znao da :D Janezi mogu u Ameriku čim sakupe dovoljno tolara :D :D a da zaobiđu ameriški konzulat :D .
Ima li kakva Slovenka :oops: spremna za ugovor ??????? :D :D .
Ali u vezi teme .........možda i mi ponekad preosjetljivo reagiramo .........carinici i graničari su odgovorni za spriječavanje protoka opojnih narkotika , pa lica sa falsifikovanim dokumentima a to što je Nova naletila na nekog slabo korumpiranog papka ........to je peh :D i da dodam kad prođeš austrijsku granicu :oops: Evropa ti je pod nogama :D samo pičiš niđe crta :D :D
novalic

Post by novalic »

samo toliko.. i cijeli dan...

ma srela sam ja toga tipa na granici jos par puta.... znam mu sada i ime.. dragance...

jedno 6 mjeseci poslije ovoga goreopisanog dogadjaja ja opet isla u bosnu.. al' sa drugim autom (marnuli mi vec dole nisana).. kad.. opet dragance.. ja opet za volanom, al' auto puno... putnika...

ja spustim prozorsko staklo i odma' njemu....dragance, znam gdje je drugi sasijski broj, neces ti mene zajebavat'... ni 10 minuta....

on me iznenadjen pogleda, prepozna... okrene se i udje u onu svoju kucicu a da nam ni papire pogled'o nije...

al' sam zato ja opet na***ala sa jednim drugim... 2-3 mjeseca kasnije... opet bez veze... jer nikada nisam platila ni banke carine, jer nista ne nosim da me ne mogu ....
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

dinash wrote:
novalic wrote:jest'.. al' to je drugi par opanaka...

mi ovdje o janezima.. pa ako hoces da mi udarimo i po ostalima.. naprijed...

ps

moje najgore granica-iskustvo je ipak sa jenezima.... daleko najgore...
jesi ikad vadila njemacku vizu u sarajevu? janezi su pickin dim u odnosu na to ponizavanje ...
a tek austrijanci što su ljubazni.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

bipsich wrote:Nema niko muda od nasih politicara uvesti vizni rezim za jebene Slovence!
Da se ja pitam uvalio bi im vize, tako je lijepo sto nasi nisu popustili (osim slovenije) gledati jebene Cehe, Madare bez vize. Ma svima bih uveo reciprocitet, neka svaki stranac (EUROFOR, OHR) mora imati radnu dozvolu i boravak u BIH 100eurax20.000 (toliko ih najmanje ima; nastranu spijuni, kurve, pederi). Ja lijepih para za koridor svake godine.
Eto, tako bih ja.
Kakva viza njih najviše boli bojkot njihovih proizvoda(radioaktvnog fructala samo za područje bivše Juge i bakteriološko neispravnog Alpskog Mlijeka itd itd.)jer najviše smeća izvoze upravo u BiH. Sjećate se kad je Slovenija prvi put uvela vize za BH državljane BiH je bojkotovala njihove proizvode nažalost i to je bilo kratkog daha.
Frutek

Post by Frutek »

Nenadv24 wrote:
bipsich wrote:Nema niko muda od nasih politicara uvesti vizni rezim za jebene Slovence!
Eto, tako bih ja.
Kakva viza njih najviše boli bojkot njihovih proizvoda(radioaktvnog fructala samo za područje bivše Juge i bakteriološko neispravnog Alpskog Mlijeka itd itd.)jer najviše smeća izvoze upravo u BiH. Sjećate se kad je Slovenija prvi put uvela vize za BH državljane BiH je bojkotovala njihove proizvode nažalost i to je bilo kratkog daha.
Slazem se sa obadvojicom. Treba im i uvest reciprocitet viza kao i radnih dozvola, a takodje napravit neki balans sto se tice trgovine izmedju nas i Slovenije. Pa sad je omjer izvoz-uvoz 100% - 2% u njihovu korist. Pa to nema nigdje. Ko da su Amerika bog te, a do juce sa nama bili u istoj drzavi. Oni su se pretvorili iz komunjara u kapitaliste teske i sto rece Nenad, njih bi dobro pogodio svaki udarac po dzepu, tj. njihovom izvozu.
buddha

Post by buddha »

koja sizofrenija, koja bolesna paranoja :-)

vi ste slucaj za psihijatriju :-)
Post Reply