Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Merengues

#51 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Merengues »

Dobar si svaka cast . Samo meni jos nisu stavili badge :S poslao sam i onaj support ticket al evo vec dva dana nista a imam oko 150 zadataka rijesenih
babaroga1x

#52 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

dobro došao u klikavce, svaka čast, dobro ti ide...

jesi dobio koji badge?

Baba
firehood

#53 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by firehood »

babaroga1x wrote:Ako se netko isto želi okušati u zadacima pa podijeliti svoja iskustva, evo linka na stranicu.

Sretno... ako imate pitanja, ili komentare, samo navalite...

Baba

vi ste rekli da se tu daju taskovi al poceo sam i jos ni jedan ne mogu uraditi
pise tu da se moze 8 uradit
a ja ne mogu jos ni jedan
pomozite
sole2mio

#54 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by sole2mio »

ma jesam 2 sam vec :D

Sto se tice dole pitanja, na pocetku je veoma teze, dok ne odradis par njih sa punom tacnoscu, sto je tecniji sve vise i vise ces dobijati :=
Merengues

#55 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Merengues »

sole2mio wrote:ma jesam 2 sam vec :D

Sto se tice dole pitanja, na pocetku je veoma teze, dok ne odradis par njih sa punom tacnoscu, sto je tecniji sve vise i vise ces dobijati :=

a meni ne daju jos nabijem ih na k... :D nisam dobio jos ni jedan bedž i posto trenutno nema poslova bez bedža ne mogu nista radit :D
babaroga1x

#56 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

ja sam level 3 badge... ovih dana slabo s taskovima, ni meni nejde... ajde za viken (noć s petka na subotu je bilo super)... ali sad, suvo, ništa...

jedino zanimljivo što ima je:
Translate words from Persian to Gilaki, 7 centi po tasku

ma nabijem ih, ni google translator ne zna što je gilaki jezik.... odakle su samo to izvukli... bez uvrede svim pripadnicima naroda koji pričaju Gilaki hezikom...

ali molim vas, pa ne znam ni gdje da lociram gilaki na kugli zemaljskoj, a kamoli da prevodim... :run:

sretno svima, nadam se da će navečer biti bolje.... obično nove taskove puštaju predvečer, ili oko ponoći... valjda vremenska razlika izmedju evrope i amerike, štatigajaznam...

Baba
Merengues

#57 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Merengues »

Ono kad si perfektan :D

Image
gnjev

#58 Re: Odg: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by gnjev »

Merengues wrote:Ono kad si perfektan :D

Image
I kolko' je to para ?
babaroga1x

#59 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

što znači riješiti 200 taskova?

evo mog primjera....

Image

obično ih radim tokom dnevnika jer mi odma skoči tlak kad vidim ove naše mudonje na televiziji... za pola sata nekih 40 komada... radim ih već 5 dana, stalno dolaze novi...

200 komada puta 3 centa, računajte 8-)

Pozdrav, baba
babaroga1x

#60 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

a sad malo bezobrazne reklame za Klikavce...

na gornjim temama, o ovoj nesreći što je zadesila bosnu, slavoniju i srbiju, možete vidjeti linkove na paypal, kako uplatiti pomoć...

znam da je svima nama tesko izdvojiti i jednu kunu, marku, dinar... do bosne ima puno za putovati da biste volontirali...pa uvijek mozete malo vremena odvojiti, zaradjenu lovu na klikavcima mozete povuci na paypaly i onda uplatiti crvenom krizu, merhametu i slicnim organizacijama...

nekim ljudima ce puno pomoci... ako ne volite ljude, uplatite udrugama za zastitu zivotinja, ljudi se trgaju da spase macke i pse koji su sad napusteni tamo...

sustav radi, provjerio... lova povucena na paypal bez problema sjela crvenom krizu

mase vam baba 8)
babaroga1x

#61 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

Pozdrav ekipa,

s obzirom da se pojavilo brdo zadataka za početnike, provjeri radi li se o članku i otkrij autora, a nisu na engleskom, da podijelim svoja iskustva...

radio sam te taskove na talijanskom, portugalskom, španjolskom, francuskom, a jedino što znam reći je na talijanskom:
prego una buteglia! :lol:

upute:

otvoriti task
copy upute
otvoriti novi tab i otići na google translator
paste upute i staviti prijevod na jezik koji znate (engleski najbolje)

otvoriti link na članak i po uputama provjerite radi li se o članku ili ne.... ako je forum, facebook, samo slika ili video, nepostojeći link, samo dio članka itd, NIJE članak

kad ponudi autora, copy
na stranici gdje je članak lupiti na tastaturi ctrl + f (find)
paste - na taj način provjeravate tko je autor članka

na ovaj način ne čitate članak, nego ga samo vizualno preletite i dajete kompu da traži autora, ako ga ima...

ne morate uopće znati taj jezik

nekoliko prvih taskova je malo teže, poslije ide kao po loju...

sretno, Baba
Merengues

#62 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Merengues »

Ja te zadatke jednostavno ne radim nije vrijedno truda radi jednog centa.. ako je na engleskom brzinski odradim, čak i njemački radim ali ove na ostalim jezicima jok :D

Sinoc mi je uletio onaj kategorizacija youtube channela 17 centi po zadatku :D malo sam pokvario overall accuaracy ali vrijedilo je te žrtve :D
babaroga1x

#63 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

Najljepši dio mjeseca: PAYDAY!!! 8)

u petak povukao pare, prvoga ih paypal automatski poslao na devizni račun....

još par tipova i savjeta ako želite malo dodatnog prihoda na netu, a ne znate što, kako, gdje i sl....

1.) Niste sigurni je li ta stranica koju ste našli poštena ili je prevara? Google je vaš najbolji prijatelj.... guglajte:
"Is "Naziv stranice" a scam?"

ako se pojavi gomila žalbi, nešto smrdi i ja ne bih probao

2.) Stranica traži da prvo platite da biste mogli rješavati ankete, zadatke i slično....
NE PLAĆATE NIKOME NIŠTA UNAPRIJED!!!

ako vam nude opciju da zaradite i povučete pare prvi put na svoj račun, sve radi, super... tek onda možete razmišljati u nadogradnji računa, ali opet koristite samo novce koje ste tamo zaradili...

a ideja da ćete zaradjivati 300 dolara dnevno, samo ako uplatite 15,99 $ na njihov račun, unaprijed... zajebi to druže

3.) premium accounti, gold accounti i sl - našli ste site gdje radite, povukli ste par puta pare na svoj paypal, lova došla na devizni i sad se misite biste li uzeli taj neki account koji oni nude sa strane... takve accounte uzimate samo s novcima koje ste zaradili kod njih i ako ste sigurni da se isplati... dobro pročitati uvjete...

ja sam si recimo uzeo premium account na situ gdje klikćem, 17 $ godišnja pretplata, s novcima koje sam kod njih zaradio... na osnovu tog premium accounta, dnevni bonusi mi iznose 12 %, a ne više 5 %... ako zadvoljim uvjete za dobivanje dnevnog bonusa naravno

4.) proučiti koji je server time za hvatanje bonusa... 22 sata navečer kod nasi kod njih nije isto, da ne promašite bonuse i slično... jer su vrlo često bonusi vezani na način da u jednome danu morate nešto napraviti.. da ne ispadne da je kod njih, na njihovom situ već drugi dan...

toliko za danas od Babe
mašem
Baba :kiss:
babaroga1x

#64 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

http://www.youtube.com/watch?v=7tGuJ34062s&feature=kp

Bože daj mi kupi novi mercedes benz :lol:

jer ova moja škoda
neće proći eko test
kuplung ne radi,
a klima me grije....

ovi moji klikavci znaju biti fakat zli... ili nema zadataka uopće, ili stave preko 50 različitih taskova.... od taskova za početnike (1- 3 centa po tasku), pa do taskova za ljude s badgevima (6 centi za tagiranje turističkih slika, rješio ja preko 40 komada u sat vremena)

sretno
Baba 8)
sole2mio

#65 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by sole2mio »

babaroga vidi ovo

imo sam 30 dolara na paypal http://prntscr.com/3onnny i sad koliko sam ja skontao oni svakog prvig prebacuju na karticu,

kao sto vidis prvog su poslali ali i dalje stoji da je u tjeku, jel treba cekati jos ili ?

A negdje vamo pronadjo da sad ce ovo ovako stajati mjesec dana i tek ce doci 1.7 ??

Mozes li mi malo ovo pojasniti ?

Unaprijed hvala, lp
babaroga1x

#66 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

sole2mio wrote:babaroga vidi ovo

imo sam 30 dolara na paypal http://prntscr.com/3onnny i sad koliko sam ja skontao oni svakog prvig prebacuju na karticu,

kao sto vidis prvog su poslali ali i dalje stoji da je u tjeku, jel treba cekati jos ili ?

A negdje vamo pronadjo da sad ce ovo ovako stajati mjesec dana i tek ce doci 1.7 ??

Unaprijed hvala, lp
pozdrav O sole2mio :)

Ajmo za početak, duboko udahni i izdahni... jesi?

Meni ti je isto tako... paypal pošalje novce... trebao bi za par dana dobiti obavijest od paypala, na mail, da je lova prosljedjena....

i onda čekaš da ti banka uplati pare na račun, opet traje par dana... najkraće što sam jedanput čekao bilo je tri dana, najduže skoro tri tjedna...

problemi:
1. ako ti paypal pošalje mail da lova nije prosljedjena, onda s njima komuniciraš i pokušavaš srediti problem...
2. ako je stigla obavijest od paypala da je lova poslana, čekaš 7 dana banku... nakon toga ideš u banku i kumiš, moliš, klečiš, jebeš im mater i sve ostalo...

trebalo bi biti sve u redu, kod mene isto poruka od paypala da je lova u pending statusu, sad čekam... (a pare sam već unaprijed potrošio :D )

ako ne prodje, viči ovdje ili šalji pm, pa budemo savjete izmjenjivali

Baba

P.S.
Ako lova ne sjedne, fino uzmeš fantomku i pravac banka... sigurno dobiš svoje pare :P
sole2mio

#67 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by sole2mio »

babaroga1x wrote:
sole2mio wrote:babaroga vidi ovo

Unaprijed hvala, lp
pozdrav O sole2mio :)

Ajmo za početak, duboko udahni i izdahni... jesi?

Meni ti je isto tako... paypal pošalje novce... trebao bi za par dana dobiti obavijest od paypala, na mail, da je lova prosljedjena....

i onda čekaš da ti banka uplati pare na račun, opet traje par dana... najkraće što sam jedanput čekao bilo je tri dana, najduže skoro tri tjedna...

problemi:
1. ako ti paypal pošalje mail da lova nije prosljedjena, onda s njima komuniciraš i pokušavaš srediti problem...
2. ako je stigla obavijest od paypala da je lova poslana, čekaš 7 dana banku... nakon toga ideš u banku i kumiš, moliš, klečiš, jebeš im mater i sve ostalo...

trebalo bi biti sve u redu, kod mene isto poruka od paypala da je lova u pending statusu, sad čekam... (a pare sam već unaprijed potrošio :D )

ako ne prodje, viči ovdje ili šalji pm, pa budemo savjete izmjenjivali

Baba

P.S.
Ako lova ne sjedne, fino uzmeš fantomku i pravac banka... sigurno dobiš svoje pare :P
kako si kreno sa komentarom, reko halalil se sa parama :d

Dobio sam mail, ono "Yout automatic transfer was successful" pa dalje bla bla da ne pisem

Znaci sad sad moram cekati da odobri banka ? Mislim ne vidim razlog zasto bi odbili ? U pitanu je unikredit, a ovo je lova od ovih sajtova, ovi kvizovi fazoni i tako to.

I za ovo 1.7 sam te pitao radi ovog

http://prntscr.com/3puzdm
babaroga1x

#68 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

jap, sad čekaš banku da ti uplati na devizni...

ne moraš čekati 01.07. jer su ti 01.06. automatski poslali lovu na devizni...

sva lova koja ti ovaj mjesec sjedne na paypal, bit će ti automatski poslana 01.07. na tvoj devizni... ako ti se žuri, možeš i prije povući, ali onda plaćaš naknadu...

ovako lova ide svakog prvog, bez naknade, autoamtski... ako nemas nista na računu neces nista dobit... ako imas, oni ti posalju...
sole2mio

#69 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by sole2mio »

samo da ti javim da mi pise sad Completed, pa valjda je doslo :D Dok ne provjerim na bankomatu :D
Merengues

#70 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Merengues »

Samo da kazem da sam prezadovoljan neobuxom :D placeniji su zadaci.. klikcem reklame rentam refferale fina zarada :)

Come and join :D
batara

#71 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by batara »

Merengues wrote:Samo da kazem da sam prezadovoljan neobuxom :D placeniji su zadaci.. klikcem reklame rentam refferale fina zarada :)

Koliko otprilike zaradis :D
nelsa1412

#72 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by nelsa1412 »

http://www.gosignups.com je provjeren ko želi nešto da zaradi.Radi se o paid to sign up programu,minimalna isplata je 0.7$ i ide automacki svakog ponedeljka,nikada nisam čuo daa kasne a mnogo moji klijenta ih koristi i svi ih hvale.Da podvučem da nisam nikada lično ih koristio nit je to affiliate link(koliko znam i nemaju affliliate program),što se tiče načina koji se zaradjuje potrebno je da se korisnik registruje na link sa spiska i potvrdi registraciju i to je to,niste obavezni nikakve dalje zadatke da vršite.
Merengues

#73 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Merengues »

batara wrote:
Merengues wrote:Samo da kazem da sam prezadovoljan neobuxom :D placeniji su zadaci.. klikcem reklame rentam refferale fina zarada :)

Koliko otprilike zaradis :D

Et 15 dana sam na neobuxu, nisam bio nesto pretjerano aktivan, ali suma sumarum sam zaradio 20$ :D
babaroga1x

#74 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

sole2mio wrote:samo da ti javim da mi pise sad Completed, pa valjda je doslo :D Dok ne provjerim na bankomatu :D
meni isto piše copleted, mojih 60 zelembaca na putu prema računu... volim clix, paše mi
babaroga1x

#75 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

vikeeeend!

fala ti bože, posao me ubija u zdrav mozak.... malo gledat svjetsko prvenstvo a malo lupati po taskovima... za vikend ih uvijek ima puno...

sretno svima
Baba
Post Reply