Taman posla da ja sad listam tvoje postove. I ako ih nisi pisao ocigledno onanises na ratno-huskacke teme...Stjui wrote:sad bi bio red da nađeš komentar gdje ja pozivam na rat ili da se izvineš? aj nađi komentar,sačekaću malo...snaga_znanja wrote:
Razvodnjavaj i relativiziraj? Da te pustim da pozivas na rat onako iz cejfa?![]()
Sjeti se povratnika i kad nije glava mrtva. Sve ostalo je suplja.
Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
- snaga_znanja
#51 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
- nemampojma0
#52 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
@cyprus procita li ti ista od onog sto sam napisao?
Nisam nikakav trol,niti pozivam na mrznju,samo govorim istinu.Ne mogu sad objasnjavati,al vjeruj mi da sam dobro upoznat sa dogadjajem.
Nisam nikakav trol,niti pozivam na mrznju,samo govorim istinu.Ne mogu sad objasnjavati,al vjeruj mi da sam dobro upoznat sa dogadjajem.
- Stjui
#53 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
o čemu sad pričaš bolan ?šta očigledno,kome očigledno? gubiš se frendu... nemoj se izvlačit nego se izvini ko čovjek,ajd .snaga_znanja wrote: Taman posla da ja sad listam tvoje postove. I ako ih nisi pisao ocigledno onanises na ratno-huskacke teme...
- snaga_znanja
#54 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Nego sta kazes maloprije?nemampojma0 wrote:@cyprus procita li ti ista od onog sto sam napisao?
I btw. kad si tako dobro upoznat reci nam zasto preskaces informaciju da kod zrtve nije pronadjen novcanik?Pitam se dokle ce Bosnjaci trpiti ovaj teror,posebno povratnici u tzv RS?Kada ce se probuditi nas nacionalni ponos,da jednom za svagda rijesimo sve nejasnoce s cetnicima...
-
Fact
#55 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Blizanac wrote: I nigdje se kafanske svađe ne završavaju masakriranjem sjekirom na kućnom pragu osim u tvorevini zvanoj RS!
- _mufljuz_
#56 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
e moj Ahmede kome si ti pravio drzavu
treb'o si je zapalit gore nego cetalji
treb'o si je zapalit gore nego cetalji
-
Drinski
#57 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
nemampojma0 wrote:Ovo sto se desilo je vise nego strasno,uzasavajuce je.
Prema izvjestaju s obdukcije Ahmedu je naneseno 30 udaraca sjekirom,polomljeno 9 rebara.Ljekari kazu da je imao jako bolnu smrt,da je umirao od 22h do 05h,cijelu noc je lezao isjecen i zatucen i umirao u mukama.
Ovakvu smrt moze prirediti samo cetnik i niko vise na svijetu,niti jedna zvijer ovako ne radi,samo cetnik.
Ironija sudbine je u tome,da su Ahmedovog oca ubili cetnici,na slican nacin,kada je Ahmed imao 11 godina i skriven gledao sta mu rade s oca.
Ahmed se,nakon sto je protjeran u proljece 92.,iz Austrije vratio na jesen iste godine s grupom mladjih ljudi i ukljucio se u redove Armije RBIH,iako je tada imao skoro 60 godina,cijeli rat je proveo u Armiji,a onda se nakon rata,negdje 2000. vratio u Kozluk.
Bio je snazne gradje,dobrog zdravlja i hrabar covjek. I ovako da zavrsi,da ga pseto ubije u vlastitoj avliji.
Rahmet njegovoj dusi.
Pitam se dokle ce Bosnjaci trpiti ovaj teror,posebno povratnici u tzv RS?Kada ce se probuditi nas nacionalni ponos,da jednom za svagda rijesimo sve nejasnoce s cetnicima,ne mislim na rat i oruzje,mada ni od toga ne treba bjezati.
Kad cemo kao narod biti jedinstveni,kad cemo se solidarisati,stati jedni uz druge i suprostaviti se cetnicima,a ne da nas ubijaju na kucnom pragu,tuku djecu u skolama i na sve moguce nacine ugrozavaju te hrabre ljude koji su se vratili na svoja ognnjista???
-
Blizanac
#58 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Samo na karti, dupe mi je u sigurnoj Šveckoj.Fact wrote:Blizanac wrote: I nigdje se kafanske svađe ne završavaju masakriranjem sjekirom na kućnom pragu osim u tvorevini zvanoj RS!Slabo si ti onda Bosne vidio.
Zato postoje takvi kao ti, da nas informišu "iz prve ruke".
- Paranoid
#59 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Kamenovanje povratnika, dzamija, paljevine, fizicki napadi, prijetnje, legitimisanje povratnika, odvodjenje na "razgovore", ranjavanja i ubistva su:
Temelji sumske i na tim temeljima opstaje sumska! Ko dira u te temelje taj je neprijatelj srpski, otud i ovoliki otpor i negodovanje uzavrelih laptopa iz brloga.
Temelji sumske i na tim temeljima opstaje sumska! Ko dira u te temelje taj je neprijatelj srpski, otud i ovoliki otpor i negodovanje uzavrelih laptopa iz brloga.
- insomnia78
#60 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Ovo treba uokviriti i drzati u kucama, autobusima, skolama, lijepiti po bilbordima
"Niste ni zapamtili kako treba, a već ste zaboravili.
Al’ da tebi tvoj amidža kaže: Dušmanin pamti!
I kad mu vodu nosiš.
I kad mu jabuku daješ!
Zato, što mu iz svoje ruke daješ, koju bi ti najradije u ramenu osik'o.
Još se krv na njegovoj kami nije osušila, a vi već zaboravili!”
Kasim Mujagić
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
"Niste ni zapamtili kako treba, a već ste zaboravili.
Al’ da tebi tvoj amidža kaže: Dušmanin pamti!
I kad mu vodu nosiš.
I kad mu jabuku daješ!
Zato, što mu iz svoje ruke daješ, koju bi ti najradije u ramenu osik'o.
Još se krv na njegovoj kami nije osušila, a vi već zaboravili!”
Kasim Mujagić
-
Fact
#61 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Blizanac wrote: Samo na karti, dupe mi je u sigurnoj Šveckoj.
Zato postoje takvi kao ti, da nas informišu "iz prve ruke".
Jest Federacija zapadna Njemačka,a RS istočna.
-
Blizanac
#62 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Otkud ti to da sam sarkastičan? Zbog toga što živim u Šveckoj ili što tebe smatram pouzdanim izvorom informacija iz daleke domovine?Fact wrote:Blizanac wrote: Samo na karti, dupe mi je u sigurnoj Šveckoj.
Zato postoje takvi kao ti, da nas informišu "iz prve ruke".Izgleda da ni sarkazma nisi nešto puno vidio.No važan je trud,sladak pokušaj.
Jest Federacija zapadna Njemačka,a RS istočna..
- Ali Kemal
#63 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Koji teror trpe oni koji nisu povratnici u RS?nemampojma0 wrote:Pitam se dokle ce Bosnjaci trpiti ovaj teror,posebno povratnici u tzv RS?
Imam utisak da si jedva docekao da se ovako nesto desi.
Pozivati na gradjanski rat bi trebalo da bude krivicno djelonemampojma0 wrote:Kada ce se probuditi nas nacionalni ponos,da jednom za svagda rijesimo sve nejasnoce s cetnicima,ne mislim na rat i oruzje,mada ni od toga ne treba bjezati.
-
Fact
#64 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Vidiš već bolje,praksa je majka.Blizanac wrote: Otkud ti to da sam sarkastičan? Zbog toga što živim u Šveckoj ili što tebe smatram pouzdanim izvorom informacija iz daleke domovine?
-
Drinski
#65 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Ne poziva covjek na građanski rat, nego na uklanjanje rezultata genocida. Na to ga obavezuje i međ. pravo.
-
Rizvan
#66 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Tema je malo konfuzno postavljena, ali koliko sam ja shvatio iz autorovih postova, radi se o tome da je Ahmed, čovjek u osamdesetim godinama pio kahvu u kafani u kojoj se većinski okuplju povratnici,a u kojoj se je pojavio izvjesni Nikola (koji je imao nečasnu ulogu u ratu) dijeleći svima prisutnim u kafani jaja, što je logično Ahmed shvatio kao provokaciju i odbio....poslije taj isti Nikola masakrira sjekirom Ahmeda na kućnome pragu.
Ako je ovo redoslijed događaja onda je strašno, i reakcija medija, nevladinog sektora i političara mora biti oštra i o ovome se mora govoriti i osuditi. Krajnje je vrijeme da se progovori o provokacijama koje povratnici svakodnevno trpe!
A Ahmedu rahmet duši
Ako je ovo redoslijed događaja onda je strašno, i reakcija medija, nevladinog sektora i političara mora biti oštra i o ovome se mora govoriti i osuditi. Krajnje je vrijeme da se progovori o provokacijama koje povratnici svakodnevno trpe!
A Ahmedu rahmet duši
Last edited by Rizvan on 22/04/2014 18:59, edited 1 time in total.
- insomnia78
#67 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Najbolje da pozovemo na oprost
Oprostite nam cetnici i ustase sto smo vam pobrkali planove
Necemo vise obecavamo
Samo se nemojte ljutiti na nas
Probajte, makar i nazor, da nam prodate bratstvo i jedinstvo, vidite da smo zeljni da nas prevedete zedne preko vode i ko ovce odvedete na neko novo klanje
Fuj
Oprostite nam cetnici i ustase sto smo vam pobrkali planove
Necemo vise obecavamo
Samo se nemojte ljutiti na nas
Probajte, makar i nazor, da nam prodate bratstvo i jedinstvo, vidite da smo zeljni da nas prevedete zedne preko vode i ko ovce odvedete na neko novo klanje
Fuj
-
Blizanac
#68 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Šta je bolje? O kakvoj praksi je riječ?Fact wrote:Vidiš već bolje,praksa je majka.Blizanac wrote: Otkud ti to da sam sarkastičan? Zbog toga što živim u Šveckoj ili što tebe smatram pouzdanim izvorom informacija iz daleke domovine?
- Ali Kemal
#69 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Eki medjunarodno pravo obavezuje nekog da poziva na rat i oruzje.Drinski wrote:Ne poziva covjek na građanski rat, nego na uklanjanje rezultata genocida. Na to ga obavezuje i međ. pravo.
Pod hitno se treba pokrenuti inicijativa da bilo kakvo pozivanje na oruzje i rat treba biti krivicno djelo, pa da vidimo ko ce se onda usuditi da poziva narod na krvoprolice.
- Saian
#70 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Alo Nolidz Hulk, dakle Ahmed imashe taj isti novchanik u dzepu i zivjeshe pored ovog chetnika sve dok ne odbi da uzme uskrshnje jaje od istog. Sva ta diskusija oko uskrshnjih jaja koje je ovaj nudio, dzabe uzgred recheno, pruzhi junachini sa sjekirom opravdan razlog da se sjeti da bi Ahmed mogao imati para. Opcenitno je poznato da, ako neces da primish uskrsnje jaje od nekog kome je ocigledno farbanje istih jedina veza s krshcanskim konceptom "ljubi blizhnjeg svog" onda mora da imas para i da te treba ubiti zbog tog novchanika. Dakle imamo vremenski slijed dogadjaja:snaga_znanja wrote: I btw. kad si tako dobro upoznat reci nam zasto preskaces informaciju da kod zrtve nije pronadjen novcanik?
Ahmed ima novchanik s parama, bez uplitanja u bilo kakvu svadju i odbijanje poklona od krvoloka -> ziv i zdrav -> Ahmed ima isti novchanik i zamjeri se cetniku na ocito i neporecivo etichko-etnichkom pitanju -> Ahmed mrtav bez novchanika
De ti meni reci, s tim pretencioznim nickom pogotovo, koje znanje bi s ovakvim podacima moglo doci do zakljuchka da je Ahmed ubijen iz koristoljublja? U kojem dijelu odbijanja "poklona" je Ahmed mahao punim novchanikom po kafani? Lopov kojemu je jedini cilj bio taj novchanik zanemaruje isti u vremenu koje mu treba da zada 20tak udaraca sjekirom, jer, kao sto svi znamo, lopovi obichno vole sto duzhe i glasnije ostati na mjestu zlochina pa tek poslije, ako bude kakvih novchanika, uzet to jel.
P.s. Bilo kome, u ili oko Zvornika ko odbije i nesto dobronamjerno i iskreno poklonjeno od komsije koji je il' pokretach il' posmatrach dogadjaja koja su Ahmeda ucinila prvo prezhivjelim pa povratnikom, se nema sta zamjeriti. Da je kao sto rekoh poklon 1000 puta dobronamjeran i iskren. Ama bas nista im se ne moze zamjeriti, kamoli covjeka ovako ubiti.
-
Slina
#71 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Dijasporac razguli i odjebaus u skokovima nemas ti pojima sta pises.Blizanac wrote:Konjino, ili si pijan ili lud.Slina wrote: Sa koje si planete ti dosao pa se pravis tako lud?Ako se neko sa nekim posvađa zar je bitno hoce li ga ubit u kafani ili kuci?Ako u je vec to bio krajnji cilj?
Ubistvo u tuči u kafani i napad na vlasnika kuće ispred njegovih kućnih vrata (bez obzira na motiv) nigdje se ne tretiraju isto!
I nigdje se kafanske svađe ne završavaju masakriranjem sjekirom na kućnom pragu osim u tvorevini zvanoj RS!
-
Drinski
#72 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
U pravu je blizanac, dolazak na vrata kuce je direktni umisljaj.
- spreca
#73 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
.Ali Kemal wrote:Eki medjunarodno pravo obavezuje nekog da poziva na rat i oruzje.Drinski wrote:Ne poziva covjek na građanski rat, nego na uklanjanje rezultata genocida. Na to ga obavezuje i međ. pravo.![]()
Pod hitno se treba pokrenuti inicijativa da bilo kakvo pozivanje na oruzje i rat treba biti krivicno djelo, pa da vidimo ko ce se onda usuditi da poziva narod na krvoprolice.
a 92 je moglo?.....donesite zakon o zabrani negiranja genocida.
-
VjecitiStudent
#74 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Na FTV upravo dva priloga, ubistvo povratnika u Kozluku i napad na dvoje povratnika kod Kaknja.
-
Hadzi Lojo
#75 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku
Gdje ovi drveni filozofi skrenuse sa teme, ili su preobuceni salonci ili isprani mozgovi koji jos nisu dosli tobe, nego bleje i cekaju novi genocid.
Kada se ovako nesto desi, ima ko nedavno da se dignemo svi do jednog u svim gradovima i pred predsjednistvo, i onom bradatom beskicmenjaku nedat da izadje dok se stvari ne postave na svoje mjesto, dosta vise babine nesposbnosti, ponasa se ko priglupa hanuma i nista vise.
A ovi sto kazu ko rata zelio u kuci mu bio, pa rat vam nikad nije ni prestao nego sada sve vise i vise kuca na vrata, dodjite tobe vise, tako smo govorili dok su cetnici palili po Ravnom pa kasnije po Bijeljini itd, poznato vam je svima.
Kada se ovako nesto desi, ima ko nedavno da se dignemo svi do jednog u svim gradovima i pred predsjednistvo, i onom bradatom beskicmenjaku nedat da izadje dok se stvari ne postave na svoje mjesto, dosta vise babine nesposbnosti, ponasa se ko priglupa hanuma i nista vise.
A ovi sto kazu ko rata zelio u kuci mu bio, pa rat vam nikad nije ni prestao nego sada sve vise i vise kuca na vrata, dodjite tobe vise, tako smo govorili dok su cetnici palili po Ravnom pa kasnije po Bijeljini itd, poznato vam je svima.