Peticija protiv odlaska Feminema na Eurosong
Moderator: _BataZiv_0809
-
Tornjak
Daj nemoj zezati!mr_kravitz wrote:hehehe...ma stitch__ nemam zaista nista protiv Hrvatske,ma neka Feminnem nama,ja bih ih zaista volio vidjeti u svojoj kolekciji![]()
![]()
a djevojke sad isticu da su bosanke,a da nisu pobjedile sigurno bi nastavile koristiti prefiks hrvatski bend,a sad su kao neutralne![]()
sama cinjenica da su na Hrvatskom idolu govorile da su iz Metkovica i Dubrovnika,govori koliko se ponose sto su "Bosanke"![]()
![]()
AL HAJD MOZE NAS SVAKO PRAVITI BUDALAMA!!![]()
![]()
![]()
Last edited by Tornjak on 16/03/2005 21:46, edited 1 time in total.
-
ana26
E LJUDI MOJI MENI NIJE JASNO KAKO VAM SE CURE IZ FEMINEMA MUGU SVIĐATI,A PJESMA??????-NEMAM KOMENTARA!!!!!!!!JA TINKU NIT ZNAM NIT POZNAJEM,ALI CURA JE OK,VIDI SE NA TV.........A SUPER PJEVA,IZGLEDA,IMA SVE ONO ŠTO TREBA ZA EUROSONG..........A ONE TRI U SUKNJICAMA
KATASTROFA!!!!TINKA MOJ SAVJET JE DA SE PREVIŠE NESEKIRAŠ OKO OVOGA FURAJ SVOJ FILM.......SUPER SI!!!!!!
-
renBa 999
Mladoj slovenki Mojci su prvo dali BiH drzavljanstvo pa se tek onda pocela takmiciti za nas. Uvozli su nju jer nama fali dobrih skijasa kojih nemamo, a Terrel Castle je takodje dobio bh drzavljanstvo jer je zivio, radio i igrao ovdje a i bio je prijeko potreban bh kosakraskoj repki. U fudbalu je ista stvar, ako nemas bh drzavljanstvo, nemas ovdje u nasoj repki sta da radis. Na nasu srecu, a Nede Parmac & Feminnem & Vesne Andree nesrecu, nema sanse da ce joj ikad zbog ove Eurovizije dati bh drzavljanstvo jer bar u muzici nam ne treba pomocivy2383 wrote: Necu opće ulaziti u raspravu...
samo neki dan sam gledala na FTVu neku reportažu o skijanju i ski klubovima...i nisam aktivno pratila...ali koliko sam shvatila...neki ski-klub je "prigrlio" mladu slovenku koja postiže odlične rezultate i koja na radost svih predstavlja BiH...ne znam zasto se onda i oko toga ne digne tolika frka...
Last edited by renBa 999 on 16/03/2005 21:50, edited 1 time in total.
-
ana26
PA ONA JE I DOBILA 12 POENA TELEFONSKI,A 10 JE DOBILA OD ŽIRIJA!!!!hertz wrote:KOJI PRIMITIVIZAM!![]()
zasto niste sjeli na telefon pa zvali i glasali za Tinkuru, da je dobila 12 bodova bila bi 1. vec kad ste se sjebali sad bi preko peticija,televizije,novina da se to promjeni....
tesko Bogami
-
ana26
E ZNAŠ ŠTA JE ŽALOSNO,ŠTO KOD NAS IMAM TOLIKO KVALITETNIH MLADIH LJUDI U SVIM OBLASTIMA ALI NEEE...NAŠA PAMETNA DRŽAVA UVOZI LJUDErenBa 999 wrote:Mladoj slovenki Mojci su prvo dali BiH drzavljanstvo pa se tek onda pocela takmiciti za nas. Uvozli su nju jer nama fali dobrih skijasa kojih nemamo, a Terrel Castle je takodje dobio bh drzavljanstvo jer je zivio, radio i igrao ovdje a i bio je prijeko potreban bh kosakraskoj repki. U fudbalu je ista stvar, ako nemas bh drzavljanstvo, nemas ovdje u nasoj repki sta da radis. Na nasu srecu, a Nede Parmac & Feminnem & Vesne Andree nesrecu, nema sanse da ce joj ikad zbog ove Eurovizije dati bh drzavljanstvo jer bar u muzici nam ne treba pomocivy2383 wrote: Necu opće ulaziti u raspravu...
samo neki dan sam gledala na FTVu neku reportažu o skijanju i ski klubovima...i nisam aktivno pratila...ali koliko sam shvatila...neki ski-klub je "prigrlio" mladu slovenku koja postiže odlične rezultate i koja na radost svih predstavlja BiH...ne znam zasto se onda i oko toga ne digne tolika frka...![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
Slabo ti to kontas "renBa 999". Nisu nasi "uvezli" slovenku Mojcu nego se ista sama ponudila jer u BiH po pitanju takmicarskog skijanja gotovo da i nema konkurencije, kontas ? Znaci djevojka ima vece sanse pod BiH zastavom da napravi neku znacajniju karijeru nego sto je to slucaj u Sloveniji gdje svaki kochoperniji penzioner od 70 godina skija bolje od naseg najboljeg takmicara, kontas ?renBa 999 wrote: Mladoj slovenki Mojci su prvo dali BiH drzavljanstvo pa se tek onda pocela takmiciti za nas. Uvozli su nju jer nama fali dobrih skijasa kojih nemamo, a Terrel Castle je takodje dobio bh drzavljanstvo jer je zivio, radio i igrao ovdje a i bio je prijeko potreban bh kosakraskoj repki. U fudbalu je ista stvar, ako nemas bh drzavljanstvo, nemas ovdje u nasoj repki sta da radis. Na nasu srecu, a Nede Parmac & Feminnem & Vesne Andree nesrecu, nema sanse da ce joj ikad zbog ove Eurovizije dati bh drzavljanstvo jer bar u muzici nam ne treba pomoc![]()
Femminem, Femminem
Nas najbolji BH skijas na visinskim pripremam u Hadzicima...

-
Tornjak
Sto se tice Mojce upravu si. Ali neslazem se na isti nacin za Feminnem posto su one vec sto bi se reklo i uspjesne u Hrvatkoj kao grupa ali nasi nemogu da shvate da to nije do toga sto one nemogu uspjeti u Hrvatskoj nego zato sto one hoce da pjevaju za BIH.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slabo ti to kontas "renBa 999". Nisu nasi "uvezli" slovenku Mojcu nego se ista sama ponudila jer u BiH po pitanju takmicarskog skijanja gotovo da i nema konkurencije, kontas ? Znaci djevojka ima vece sanse pod BiH zastavom da napravi neku znacajniju karijeru nego sto je to slucaj u Sloveniji gdje svaki kochoperniji penzioner od 70 godina skija bolje od naseg najboljeg takmicara, kontas ?renBa 999 wrote: Mladoj slovenki Mojci su prvo dali BiH drzavljanstvo pa se tek onda pocela takmiciti za nas. Uvozli su nju jer nama fali dobrih skijasa kojih nemamo, a Terrel Castle je takodje dobio bh drzavljanstvo jer je zivio, radio i igrao ovdje a i bio je prijeko potreban bh kosakraskoj repki. U fudbalu je ista stvar, ako nemas bh drzavljanstvo, nemas ovdje u nasoj repki sta da radis. Na nasu srecu, a Nede Parmac & Feminnem & Vesne Andree nesrecu, nema sanse da ce joj ikad zbog ove Eurovizije dati bh drzavljanstvo jer bar u muzici nam ne treba pomoc![]()
![]()
E slicno ti je i sa Terrelom.
Femminem, Femminem![]()
Nas najbolji BH skijas na visinskim pripremam u Hadzicima...![]()
-
richo
ne ne dusice! igor je dobio dvanaest bodova telefonski!!! da ih je tinka dobila isla bi ona u kijev da nas bruka s plejbekom!PA ONA JE I DOBILA 12 POENA TELEFONSKI,A 10 JE DOBILA OD ŽIRIJA!!!!
a igor je bio najbolji...to je narod diljem bih i rs odlucio!
I BI LI METKO NAPOKON OBJASNIO KAKO NE POSTOJI DVOJNO DRZAVLJANSTVO KAD JA IMAM PUTOVNICU HRVATSKE I BIH?!
-
ana26
richo wrote:NE DUŠICE TINKA JE DOBILA 12 POENA OD PUBLIKE,OĆIGLEDNO NISI GLEDAO EUROSONG!!!!PA ONA JE I DOBILA 12 POENA TELEFONSKI,A 10 JE DOBILA OD ŽIRIJA!!!!
ne ne dusice! igor je dobio dvanaest bodova telefonski!!! da ih je tinka dobila isla bi ona u kijev da nas bruka s plejbekom!
a igor je bio najbolji...to je narod diljem bih i rs odlucio!
I BI LI METKO NAPOKON OBJASNIO KAKO NE POSTOJI DVOJNO DRZAVLJANSTVO KAD JA IMAM PUTOVNICU HRVATSKE I BIH?!
-
renBa 999
http://www.soult.com/eurovision/2005/bosnia.shtml
Ovo pise jedan od najpoznatijih Britanaca i prognozera Eurosonga (Graham Soult). Uvijek sve pogodi kako ce se ko plasirati.
Evo sta veli za "one 3":
"What's going on here? Has Bosnia chosen one of the Swedish songs by mistake? Feminnem (see what they've done there?) deserve credit for their memorable band name, but the song 'Zovi' brings back horrible memories of Carola (1991) or Charlotte (1999) - it literally is the kind of song that would once have won the contest for Sweden. Sure, the whole thing is very upbeat and catchy - scarily so, in fact - but unfortunately for Feminnem, and fortunately for us, it all seems a decade too late. Televoters' tastes have moved on, don't they know?
I think this song will not get many points.Good luck Bosnia and Herzegovina. You will need it."
From Paul , UNITED KINGDOM
Added 10:37:36 2005-3-15
What a stinker!!!Bosnia does best of the eighties....badly. Stick to camp,blonde disco dollies-its much more fun.
From Berliner, LITHUANIA
Added 10:40:4 2005-3-11
Nothing much...
From martin, GERMANY
Added 19:31:27 2005-3-10
Hey, Sweden may finally look for something really different - because this year it´s the Bosnians who send in the Swedish entry!!! Might be the euroTRASH act of the year - and I´m afraid of seeing this one in the final.
From Daniel, UNITED KINGDOM
Added 13:7:56 2005-3-10
Last year's entry is hard to follow and this doesn't do it very well. Instantly forgettable song with no content. Semi-finals for Bosnia in 2006!
From marcco, CROATIA
Added 18:41:40 2005-3-9
the song is not something special.... but gooo femminem
From Glorija, MACEDONIA, FYR
Added 21:51:23 2005-3-8
I agree with Mark (Germany) When I saw the name of the groop I tought: WOW but that was the only wow they can get. Feminem is such a strong name for such a ..... I'l stop here. Sorry.
From Eneid, ALBANIA
Added 20:44:8 2005-3-7
What was that?!!!!! Sorry Bosnia & Herzegovina but maybe a miracle could get you some points!
Sorry, but nonetheless good luck!
From Mark, GERMANY
Added 12:50:5 2005-3-7
0 Points. The whole song is just forgotten after listening.
Ovo pise jedan od najpoznatijih Britanaca i prognozera Eurosonga (Graham Soult). Uvijek sve pogodi kako ce se ko plasirati.
Evo sta veli za "one 3":
"What's going on here? Has Bosnia chosen one of the Swedish songs by mistake? Feminnem (see what they've done there?) deserve credit for their memorable band name, but the song 'Zovi' brings back horrible memories of Carola (1991) or Charlotte (1999) - it literally is the kind of song that would once have won the contest for Sweden. Sure, the whole thing is very upbeat and catchy - scarily so, in fact - but unfortunately for Feminnem, and fortunately for us, it all seems a decade too late. Televoters' tastes have moved on, don't they know?
I think this song will not get many points.Good luck Bosnia and Herzegovina. You will need it."
What a stinker!!!Bosnia does best of the eighties....badly. Stick to camp,blonde disco dollies-its much more fun.
From Berliner, LITHUANIA
Nothing much...
From martin, GERMANY
Hey, Sweden may finally look for something really different - because this year it´s the Bosnians who send in the Swedish entry!!! Might be the euroTRASH act of the year - and I´m afraid of seeing this one in the final.
Last year's entry is hard to follow and this doesn't do it very well. Instantly forgettable song with no content. Semi-finals for Bosnia in 2006!
From marcco, CROATIA
I agree with Mark (Germany) When I saw the name of the groop I tought: WOW but that was the only wow they can get. Feminem is such a strong name for such a ..... I'l stop here. Sorry.
From Eneid, ALBANIA
What was that?!!!!! Sorry Bosnia & Herzegovina but maybe a miracle could get you some points!
From Mark, GERMANY
-
Tornjak
A da mi je samo znati kakve su njihove pijesme ovogodisnjeg EurosongarenBa 999 wrote:http://www.soult.com/eurovision/2005/bosnia.shtml
Evo sta veli za "one 3":
From Berliner, LITHUANIA
Nothing much...
From martin, GERMANY
From marcco, CROATIA
From Eneid, ALBANIA
From Mark, GERMANY
Ja kako znam nema puno dobri pjesama ove godine od nijedne drzave a i kod njih se sve nesto zbiva gdje je narod nezadovoljan (ali ne radi nacionalnih razloga ko sto je to kod nas). Pa evo naprimjer ovdje u Danskoj gdje ja budem gradani nisu bili bas zadovoljni i isto su se zalili da jje bila namjestaljka itd. A i ja vam mogu reci da je Danska vrlo losa ove godine jos gora od prosle i nije radi toga sto nisam danac i to nego mi se stvarno nije svidjela pijesma.
A mi vec pretjerali sa ovim Eurosongom!