Slažem se, danas te niko neće bez fazona ....veze s vezom wrote:ako je samo interes jok ..eh sad ljubav fazoni je vec nesto drugo
Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- fatamorgana
#51 Re: Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
- berenice
#52 Re: Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
Znam ja šta sam ja napisala, ali nisam baš potpuno razumjela tvoj komentar...?Grunge GSP 2101 wrote:Šta?berenice wrote:Grunge GSP 2101 wrote: Nema ti takvih vani koji su lezbejci , gay , homo pa da zavrse nekome papire. Vecinom se familija povezuje kroz
nevjencanu vezu ( ima zemalja) , brak ili nadje osoba drugu pa se dogovore da se to zavrsi dok je cash king u tom slucaju.
Napisala si kao mozda ima neko ko je homo a familija mu buhuuu ( slagiraju se samo pri pomisli) ..eto sta.
- McMoy
#53 Re: Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
fatamorgana wrote:Slažem se, danas te niko neće bez fazona ....veze s vezom wrote:ako je samo interes jok ..eh sad ljubav fazoni je vec nesto drugo
-
Grunge GSP 2101
#54 Re: Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
"berenice"]="Grunge GSP 2101"]="berenice"]="Grunge GSP 2101"]
Nema ti takvih vani koji su lezbejci , gay , homo pa da zavrse nekome papire. Vecinom se familija povezuje kroz
nevjencanu vezu ( ima zemalja) , brak ili nadje osoba drugu pa se dogovore da se to zavrsi dok je cash king u tom slucaju
Šta?
Napisala si kao mozda ima neko ko je homo a familija mu buhuuu ( slagiraju se samo pri pomisli) ..eto sta.[/quote]
Znam ja šta sam ja napisala, ali nisam baš potpuno razumjela tvoj komentar...?[/quote]
Papire za vani moze se dobiti ako imas dobru familiju pa se dogovorite tako i tako, za lovu neka osoba tako i tako ..
e sad ako ima nekakav princ na bijelom konju ( ne zezam) extra situacija pa i ti uzjases pored njega i odjasete u zalazak
sunca , mala vjerovatnoca ali nije nemoguce , ko zna. Ono u vezi homo isto mala vjerovatnoca, ne pisem nemoguce.
Nema ti takvih vani koji su lezbejci , gay , homo pa da zavrse nekome papire. Vecinom se familija povezuje kroz
nevjencanu vezu ( ima zemalja) , brak ili nadje osoba drugu pa se dogovore da se to zavrsi dok je cash king u tom slucaju
Šta?
Napisala si kao mozda ima neko ko je homo a familija mu buhuuu ( slagiraju se samo pri pomisli) ..eto sta.[/quote]
Znam ja šta sam ja napisala, ali nisam baš potpuno razumjela tvoj komentar...?[/quote]
Papire za vani moze se dobiti ako imas dobru familiju pa se dogovorite tako i tako, za lovu neka osoba tako i tako ..
e sad ako ima nekakav princ na bijelom konju ( ne zezam) extra situacija pa i ti uzjases pored njega i odjasete u zalazak
sunca , mala vjerovatnoca ali nije nemoguce , ko zna. Ono u vezi homo isto mala vjerovatnoca, ne pisem nemoguce.
-
haluga
#55 Re: Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
jebiga, kod mene sve naopako
ja doveo svoju nazad iz njemacke da mi ko sto neko rece "pere pegla p."
...jesam se osevapio *ggg*
- Troll_Happens
#56 Re: Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
Eto nek si ti pismena, obicno kad nemas argument onda gledas u tudji pravopis... boaaaa, sto ne mogu supljikata.Ma.Le.Na wrote:pitanje ti nema smislaTroll_Happens wrote:Kakva su vasa misljenja po ovom pitanju prvenstveno zenskog dijela populacije a naravno mogu i muski odgovarati.
Npr nadjete se u situaciji da potpuno slucajno upoznate neku osobu bilo preko poznanika, kafica, chata, foruma -koja vam ponudi brak i zajednicki zivot kako bi koliko toliko imali neku bolju perspektivu i buducnost u zivotu.
Da li bi pristali na to iz interesa samo da bi dobili taj toliko zeljeni papir i znaci tu osobu drzali u zabludi i glumili zaljubljenu gugutku ili bi ostali i dalje sa tom osobom u braku.
uopce ovaj pocetak..
zanio si se malo da nisi ni procitao napisano![]()
prvo, osoba ti ponudi brak da te spasi ekonomskog kraha i neimastine
dakle ponudi ti brak bez ljubavi ..TA osoba ti ponudi brak iz interesa.. kako ti tu osobu onda varas i drzis u zabludi kada je to NJENA ideja?![]()
dalje, podebljana recenica
postavljas ili-ili uslov za nelogicnu stvar![]()
ova recenica nema nikakvog logickog smisla..
saberi se..
kakve ovo sad veze ima sa pocetnim pitanjem?Naravno tu se uzima u obzir jos par faktora npr znanje ili neznanje jezika zemlje useljenja, vjersko opredjeljenje partnera/ke, napustanje roditelja prijatelja svakodnevnih navika i ulazak u sasvim novi nepoznati svijet gdje covjek maltene mora poceti od pocetka.
Da li bi ste bili spremni za takvu vrstu puta
ti sad iznosic poteskoce koje ce neko imati pri odabiru partnera i zivotu u stranoj zemlji, a sustinsko pitanje je da li ste spremni na brak iz interesa..![]()
MRZIM kad neko nepismen pokusa pokrenuti temu
Nisi skontala poentu sta je pisac htio da kaze. Ja govorim o situaciji da kad ti nekom ponudis brak iz interesa ona ne gleda to tako npr imai ih koji kazu nece to raditi ali bi rado bile s tobom bla bla i onda kad se uzmete bude sa tobom par god i noga... dobije ono sto je htjela i izmisli nekih dobrih 1000 razloga... za prekid.
Nebitno sad jel on to ponudio iz dobre volje da ucini njoj dobro nego zato sto ga je ona obmanula. Pa ja sam i pitao da li bi bile/i spremni na taj korak i to odricanje.
I ja sam savrseno sabran karamelice mala
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#57 Re: Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
Na temu nemam sta reci (imam ali to bi bio post tipa, ko ce ti to sve citati), prvo na sta sam pomislio kada sam procitao naslov teme je par koji se nedavno uzeo.haluga wrote:jebiga, kod mene sve naopako
Ona iz Svedske on domaci i buducnost grade u Bosni. Nije sve tako jednosmjerno kako naslov teme sugerise..
- SaraFina
#58 Re: Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
Troll_Happens wrote:Kakva su vasa misljenja po ovom pitanju prvenstveno zenskog dijela populacije a naravno mogu i muski odgovarati.
Npr nadjete se u situaciji da potpuno slucajno upoznate neku osobu bilo preko poznanika, kafica, chata, foruma -koja vam ponudi brak i zajednicki zivot kako bi koliko toliko imali neku bolju perspektivu i buducnost u zivotu.
Da li bi pristali na to iz interesa samo da bi dobili taj toliko zeljeni papir i znaci tu osobu drzali u zabludi i glumili zaljubljenu gugutku ili bi ostali i dalje sa tom osobom u braku.
Naravno tu se uzima u obzir jos par faktora npr znanje ili neznanje jezika zemlje useljenja, vjersko opredjeljenje partnera/ke, napustanje roditelja prijatelja svakodnevnih navika i ulazak u sasvim novi nepoznati svijet gdje covjek maltene mora poceti od pocetka.
Da li bi ste bili spremni za takvu vrstu puta
1.Ne razumijem zašto bih ja nekom, preko poznanika, chata ili foruma ponudila dobrovoljno da se izvuče iz beznadja zivota u BiH?
Mislim šta bi mene trebalo pokretati i što bi dobila zauzvrat? Obično ljudi nisu toliko humani da zrtvuju dzaba PET godina da bi im se neko relativno privlačan izvukao iz zivotnih nedaća.
2.Kako će me drzati u zabludi ako sam svjesno išla da mu pomognem?
3.Ovaj zadnji pasus je toliko smiješan... ako se uvod uzme u obzir. Udaješ/Zeniš se rad papira i tu osobu drziš u zabludi navodno, da bi na kraju posta pod emotivnim nabojem se pitala/o " kako ću u novoj sredini, bez mame i tata i sa upitnim znanjem jezika"
Na kraju da bi ja na sve ovo tvoje zbrda- zdola napisano svjesno pristala, znaš koji bi to frajer morao biti u pitanju?
Mislim, da zivim s njim svjesno obmanuta, a on me koristi za dobijanje radne dozvole.
Koperfild cura draga!
Viza, jezik, kursevi jezika, posao, policija za strance... Pa nije to zajebancija.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#59 Re: Brakom do obecane zemlje i izlaz iz beznadja
Vrhunac su likovi koji su se svojevremeno ženili švabicama i francuskinjama. Cifra se kretala između 10.000 i 20.000 DM za "angažman" koji traje 4 -5 godina. Na kraju kad bi sve završili uzeli Njemačko ili francusko državljanstvo skontali bi da im je draga za papire rodila bebu iz "otvorenog braka" i da sad kao Njemački državljani(nije bilo dvojnog prije) nakon razvoda moraju plačati alimentaciju za neko začeto ko zna gdje i s kim.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija