Biti parking papak ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by Truba »

ja vozim ponekad malo auto koje je 1996 godište
i pazim kako se parkiram da ga neko u bijesu ne ošteti dodatno
rekla-kazala

#52 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by rekla-kazala »

citroen xm wrote:Apsolutno nema veze kakvo je auto, već kakav je vozaš. Ja vozim trenutno auto koje košta 2000 KM i nije krš, a i da jeste nikada nikoga ne bi mlatio vratima. Na to pazim.
Da,.. tebi je vjerovatno kao i meni žao kad vidiš slupan skupocjeni automobil i trudiš se da paziš na tuđe ako ne više a onda bar kao na svoje. Nažalost nisu svi ljudi takvi. Čini mi se da ih ima i koji od zavisti i ljubomore namjerno povuku vrata do kraja da ogrebu komšijino novije auto.
"Znaš ti nas, jebo ti nas" !
citroen xm

#53 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by citroen xm »

Žao mi je vidjeti bilo koje auto oštećeno jer je neko uložio novac u njegovu kupovinu. Žao mi je novog auta jer puno košta i lijepo je kada izgleda kao novo. A žao mi je i jeftinih auta jer neko nema za bolje, mada ja ta starija i volim bez obzira na cijenu. :thumbup:

Uglavnom gledam da se parkiram i ponašam normalno. E sad jbg, ako se pojavi neko sitnije oštećenje šta da radim. Sve se popravi, treba čuvati živce.
rekla-kazala

#54 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by rekla-kazala »

citroen xm wrote:Žao mi je vidjeti bilo koje auto oštećeno jer je neko uložio novac u njegovu kupovinu. Žao mi je novog auta jer puno košta i lijepo je kada izgleda kao novo. A žao mi je i jeftinih auta jer neko nema za bolje, mada ja ta starija i volim bez obzira na cijenu. :thumbup:

Uglavnom gledam da se parkiram i ponašam normalno. E sad jbg, ako se pojavi neko sitnije oštećenje šta da radim. Sve se popravi, treba čuvati živce.
Čuvam ja svoje.
Prije mjesec dana mi je neko preko noći napravio žešću parnicu preko cijele strane, i ne samo meni nego na još 5 automobila. I vjeruješ da mi je puls bio bez promjene. Čini mi se da me ništa više ne može iznenaditi. Čak mu ne bi ni ruke slomio, samo bi ga pitao da li je sad sretniji, bolji, bogatiji, pametniji,...
Kasko sam naplatio a ogrebotina će da ostane, nek se naslađuju oni koji bi rado napravili još jednu.
mefistofilis

#55 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by mefistofilis »

a jbg ne moze se tako o autu razmisljati. parkirat' ces negdje i naici ce grad/tuca/hagel pa neces stici ni skloniti auta a moze se desiti da ga ne mognes nigdje ni skloniti. ljudima kerovi izgrizu auto i milion drugih banalnih primjera.
po meni se ne vrijedi nervirati
condy

#56 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by condy »

Neću reći da me nervira ali saobraćajna nekultura kod nas je veliki problem. Vozila su kod nas zapuštena, pregažena, ishabana, normalno je voziti sa slabim kočnicama, ili sa upaljenim žutim lampicama, dijelovi se nabavljaju po autootpadima, gume ćelave uglavnom sava m+s , auta non stop prljava, ceste blatnjave pune rupa, stakla, eksera, ljudi s krntijama jurcaju, ne paze na pješake, ne staju na pješačkom prelazu.....Naša realnost :)

Kad odeš u neku zapadnu evropsku zemlju, vidiš vozila na cesti koja su čista, ceste koje su čiste bez balata, prašine, rupa, stakla, eksera, šarafa... svi se vežu, i oni pozadi, uvijek staju na pješačkom prelazu, ne parkiraju se gdje stignu, poštuju ograničenja i sl.
WildRedRose

#57 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by WildRedRose »

Iako mi se desilo par puta da nadjem ogrebotine na autu , opet i uvijek cu da parkiram po propisu.

AKo je neko papak, ne moram se spustati na njegov nivo i kraj price.
dulekrele

#58 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by dulekrele »

uvijek parkirao prema propisu auto sa svih strana ogrebano od drugih auta.covjeku dode da sjedne i place
insomnia78

#59 Biti parking papak ili ne?

Post by insomnia78 »

condy wrote:Neću reći da me nervira ali saobraćajna nekultura kod nas je veliki problem. Vozila su kod nas zapuštena, pregažena, ishabana, normalno je voziti sa slabim kočnicama, ili sa upaljenim žutim lampicama, dijelovi se nabavljaju po autootpadima, gume ćelave uglavnom sava m+s , auta non stop prljava, ceste blatnjave pune rupa, stakla, eksera, ljudi s krntijama jurcaju, ne paze na pješake, ne staju na pješačkom prelazu.....Naša realnost :)

Kad odeš u neku zapadnu evropsku zemlju, vidiš vozila na cesti koja su čista, ceste koje su čiste bez balata, prašine, rupa, stakla, eksera, šarafa... svi se vežu, i oni pozadi, uvijek staju na pješačkom prelazu, ne parkiraju se gdje stignu, poštuju ograničenja i sl.
Ovdje ti je jedino tacno ovo sto se tice vezanja

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#60 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by bitanga_sa_otesa »

ja cu dati jedan primjer samo
odem u rijeku-hrvatska ,s cistim autom,kisa pada 7 dana ,vozam se stalno tamo po gradu i okolici.osmi dan kisa prestane auto se osusi cist kao i kad sam dosao...
u sarajevu padne kisa ,predjem 30 km po gradu ,sutra sunce ,auto osvane kao da sam vozio winter kup na vlasicu....
insomnia78

#61 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by insomnia78 »

Pa imam i ja takvih primjera
Evo jucer opro auto
Auto danas pokislo na parkingu na poslu, krenuo kuci zuti krugovi pjeska po njemu

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
condy

#62 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by condy »

Prljave i zapuštene ceste su kod nas općepoznata stvar.

Čitao sam da na osnovu analize ADAC-a koji pruza pomoć na cesti, u prosjeku Njemac pređe više od 80 kkm a da ne ostane u defektu sa gumom. Ja sam ove godine prešao oko 7-8 kkm i dva puta vadio iz gume zabijene šarafe. Prošle godine, vadio ekser, a nikad ne vozim po makadamu. Uglavnom, meni je to sasvim dovoljno da neke stvari zaključim a ne da se zavaravam da nismo jedini.
drunken tiger

#63 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by drunken tiger »

:thumbup:
citroen xm wrote:Ja sam svoje auto pošteno zaradio i platio. Ali to ne znači da ću ga čuvati u staklenom zvonu. Ima ogrebotinica što ide sa godinama.

Možda će mi neko sutra na parkingu oderati pola auta i pobjeći, a možda ga 10 godina niko neće ni dotaći. Ja to ne znam pa zbog toga neću biti samoživa papčina koja gleda samo svoju guzicu.

Muka mi je od papaka koji su se na ne znam kakav način domogli dobrih auta i onda gledaju samo svoje dupe i zauzimaju 5 mjesta.
Qler

#64 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by Qler »

Mislim da sam vec negdje pisao, prije par godina lakirao komplet starog mondea, uzeo auto od majstora, dosao pred interex, covjek se parkira pored mene i zena njegova otvori vrata i pljas preko mojih i dobro ga osteti.. znaci ni pola sata nije bio citav... i ja izasao, pa reko jebem mu kralja, u sta gledas? Covjek vidno iznerviran, a valjda je vidio i da je auto lakirano i polirano, bas se ono sija, i ona parnica preko vrata, poce joj bogove, majku.. i sta cu ja sad... auto je i onako vani non stop, ne mogu ja strazariti pored njega...
Truba

#65 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by Truba »

to za žene je simptomatično

valjda ne znaju cijene lakiranja i održavanja ili šta
punta

#66 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

evo pustis drugog da moze da stane napravis mjesta i ogrebe te
na tri mjesta na slici bez vblica se vidi dvije a sa blicem tri parnice

Image

Image

sumnjam na jednog ali nemam dokaze
zato sutra zauzmem 3 mjesta postavim mobitel na prozor i snimim kako ce parkirat

a da mi je bit siguran da je onaj na koga sumnjam 10x gore bi mu uzvratio na autu
na ovoj lokaciji ili bilo gdje drugo da parkira upratio bi ga i rijesio to
mefistofilis

#67 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by mefistofilis »

hahahaha ti si bas sega lik

zamisljam te kao nekog sega lika koji od austrije prima penziju i u bosni nema sta raditi pa samo trazi gdje ce kakvu zajebanciju praviti :D
goran16v

#68 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by goran16v »

A najsmijesnije je sto zagovara to sto zagovara, broji parnice na autu, a istovremeno revnosno i beskompromisno trci sa aparatom za bracom parking papcima (tu i tamo naleti na pogresnog pa zavrsi sa kaznom od suda) :lol:
punta

#69 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

goran16v wrote:A najsmijesnije je sto zagovara to sto zagovara, broji parnice na autu, a istovremeno revnosno i beskompromisno trci sa aparatom za bracom parking papcima (tu i tamo naleti na pogresnog pa zavrsi sa kaznom od suda) :lol:
ne slikam ko pacov ko ti sa prozora ili ako je zena vozac
slikam sve sto vidim ne biram bio civil ili drot

a nisu to moja braca vec dedini ti pretci
kazna od suda se ne bojim zuta glavo
kao sto se necu bojat ni ako ulovim i dokazem ko je ovo napravio na autu

na pogresnog nisam naletio a i ako naletim sta ce da bude da ti nisi mozda taj pogresan

zuta glavo smiri se i gledaj svoja posla

spreman na sve ne bojim se da je ko mrav niti da je veci od vrata
imam dasku imam noz imam sve sta treba pa ako mu volja nek navali

sto se tice suda pisi malo o tome koliko plavi koverti je doslo na tvoja vrata sve se zna
po cemu ste poznati i za koge ste radili

mozda ti ostalo u sjecanju kad si ti naletio na pogresne na Dzinu i Ramu
Dzinu i Ramu ces pamtit dok si ziv
mefistofilis

#70 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by mefistofilis »

ko su dzino i ramo :D
punta

#71 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

generacija mu
sve se zna
goran16v

#72 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by goran16v »

mefistofilis wrote:ko su dzino i ramo :D
Slicaj za Nedu Zeca je mene s nekim zamjenio jos u februaru pa ne odustaje... :lol:
blue tabu

#73 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by blue tabu »

Black swan wrote:to za žene je simptomatično

valjda ne znaju cijene lakiranja i održavanja ili šta
nije, da voze auto koje su same zaradile, pitala bih te da li bi pazile pri izlasku iz vozila da ne ostete tudja vozila...
Truba

#74 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by Truba »

ima i toga...
mada je sve skupa kombinacija nabrojanog + nesnalaženje u prostoru
citroen xm

#75 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by citroen xm »

Jarane malo je 3 mjesta, sledeći put zauzmi 5. Prije toga otiđi do piljare i obezbjedi se gajbicama. To što neki invalid neće imati mjesta, neka trudnica sa malim djetetom neće imati gdje bezbjedno parkirati, ništa je to jarane naspram ogrebotinica.
Post Reply