Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
klixoris wrote:
Ama rekao sam ti vec, ja preferiram da stvari idu spontano, pa kako na kraju ispadne... Znaci nikakvo planiranje i gluposti...
Ne moze valjati veza ako se tu nesto planira, razvijaju neke strategije i sta ja znam. Treba se prepustiti i uzivati, pa sta bude. Nekad se zbog tog prepustanja i najebe al sta ces, sve je to za ljude
klixo style
a usput pitanje, jel fakat ulazite vezu s ciljem i planiranjem braka, djece i tako.... mislim odma u startu????
krvava wrote:sa 20+ godina čovjek se zaljubi, i misli da je ljubav jedino osjećanje koje je bitno, a kad se ljubav udruži sa zajedničkim interesima i pogledima na život (posao, obrazovanje, karijera u nastanku, vjerska osjećanja i sl) onda misli da je vrijeme za brak. Taj brak zaista može potrajati do one Dok nas smrt ne rastavi, ali i ne mora. Ja imam mnogo prijateljica i prijatelja koji su se udali i oženili u istim godinama kao i ja i njihovi brakovi su i dalje predivni i prosperitetni. Moj nije bio.
Kada imaš 30+ zreliji si i možda bi čovjek pametnije i razumnije postupio, a možda i ne bi (ko zna). Nisam se probala udat sa 30+ hahahaha i nemam namjeru
Kažem sve je to zapisano.
A što shaba reče peglanje u vezi ne vodi nužno u brak i obrnuto
Jako iskreno napisano i apsolutno se slazem sa tobom !
Znači moraju se obje strane poklopiti da bi došlo do toga.Zar ne?
Kod mene planiranje ne dovodi ni do čega.Vazda me nešto smete.Čak i kad planiram šta ću za ručak.
Ja nigdje nisam rekao da ona nije, al' necemo vise o tome pricati
Normalno, obje strane moraju imati istu zivotnu filozofiju da bi to moglo uspjeti.
sha_ba wrote:
a usput pitanje, jel fakat ulazite vezu s ciljem i planiranjem braka, djece i tako.... mislim odma u startu????
Ja licno, da. Ako ne vidim u svemu tome neki cilj, ja u to necu niti ulaziti, cak sta vise i bjezim od toga
Opet ponavljam, ne kazem ja da se MORAS udati/ozeniti, ali imati na umu u sta bi (ako se neke stvari "poklope") se to pretvorilo, to je sve. I stvarno ne znam sta je tu toliko cudno?
Capajebo wrote:
ne kazem ja da se MORAS udati/ozeniti, ali imati na umu u sta bi (ako se neke stvari "poklope") se to pretvorilo, to je sve. I stvarno ne znam sta je tu toliko cudno?
Ma nema se sta imati na umu... To se nema na umu niti se planira, jednostavno i odjednom se "pukne" i nadjes se u zlatari, kupujes prsten... U sljedecem trenutku klecis pred njom, treses se ko grana... sa tim istim prstenom u ruci... a ona pada u nesvijest i ako kaze DA, to je to buraz
sha_ba wrote:
bjez bolan klixo ne pisi vise
Evo necu vise matere mi
Last edited by klixoris on 12/04/2014 18:53, edited 1 time in total.
Capajebo wrote:
ne kazem ja da se MORAS udati/ozeniti, ali imati na umu u sta bi (ako se neke stvari "poklope") se to pretvorilo, to je sve. I stvarno ne znam sta je tu toliko cudno?
Ma nema se sta imati na umu... To se nema na umu niti se planira, jednostavno i odjednom se "pukne" i nadjes se u zlatari, kupujes prsten... U sljedecem trenutku klecis pred njom, treses se ko grana, sa tim istim prstenom u ruci... a ona pada u nesvijest
klixo nemoj mi molim te reći da gledš ovakve filmove
Ne gledam nego tako razmisljam... To je u stvari ta spontanost o kojoj ja cijelo vrijeme pricam sa Sarajevom... Sad sam mu to samo malo slikovitije pokusao docarati
klixoris wrote:
Ne gledam nego tako razmisljam... To je u stvari ta spontanost o kojoj ja cijelo vrijeme pricam sa Sarajevom... Sad sam mu to samo malo slikovitije pokusao docarati
Haman da si ti mene malo pogresno shvatio. Nigdje ja ne negiram tu spontanost o kojoj ti govoris. Ja sam takva osoba, da NISTA necu uraditi a da ne znam sto to radim, koje dobro moze iz toga proizac', i koje su moguce posljedice toga.
Vi mene shvatiste kao neku strogu, jednosmjernu i opterecenu osobu
klixoris wrote:
Haman da si ti mene malo pogresno shvatio. Nigdje ja ne negiram tu spontanost o kojoj ti govoris. Ja sam takva osoba, da NISTA necu uraditi a da ne znam sto to radim, koje dobro moze iz toga proizac', i koje su moguce posljedice toga.
Ma ti si buraz definitivno skontao da ti je dosta svega i da hoces da se zenis.... i to je to, nema nauke
veze s vezom wrote:Pa cekaj ba znaci ako mene lik nakon par mjeseci pita da se udam,a meni 20 godina...sta ja trebam pristati!?
Wtf
Pogresno shvatas, da ti ja kazem nakon par mjeseci (karikiram) "slusaj vezo, ako ti ne mislis nista ozbiljnije u nekoj relativno blizoj buducnosti de ti meni to odma reci da znam na cemu sam, da ne ulazem sam sebe u nesto sto nije moguce. Ne kazem ja da cemo se mi uzeti, vec jednostavno da znam je li oboje idemo u istom pravcu." Jel to ok?
klixoris wrote:
Ma ti si buraz definitivno skontao da ti je dosta svega i da hoces da se zenis.... i to je to, nema nauke
Meni je odavno dosta svega
A je li hocu da se zenim, pa ja mislim da je ispravnije reci da bih volio da se ozenim sa nekom normalnom curom (a to je kod mene malo drugacije nego kod vas "normalnih" insana), a hocu li, Allah zna
veze s vezom wrote:Pa cekaj ba znaci ako mene lik nakon par mjeseci pita da se udam,a meni 20 godina...sta ja trebam pristati!?
Wtf
Pogresno shvatas, da ti ja kazem nakon par mjeseci (karikiram) "slusaj vezo, ako ti ne mislis nista ozbiljnije u nekoj relativno blizoj buducnosti de ti meni to odma reci da znam na cemu sam, da ne ulazem sam sebe u nesto sto nije moguce. Ne kazem ja da cemo se mi uzeti, vec jednostavno da znam je li oboje idemo u istom pravcu." Jel to ok?
Mojoj frendici se desilo da je nakon 8 godina veze postavila pitanje svom momku: Imaš ti kakvih planova za nas nekad u budućnosti? On joj odgovorio:Nemam vala.
trenutno ga ostavila
Njoj u tom trenutku bile 32 njemu 39
to ja zovem loša veza
to je peglanje u vezi
Da su davno raspravili temeljne stvari, ne bi se do toga doveli
Ali sta ces, mogla je jos par godina cekati dok njemu ne dodje da bude spontan
Wtf
A cekaj ako veza u tom trenutku ili toj nekoj relativnoj buducnosti nije spremna na udaju,a volite se..hoces li ti nju ostaviti jer ona nije "u stanju" da prihvati to!?
Pa cekaj sve stvari u zivotu su relativne,moze ona tebi i reci jeste idem i ja na to da se uzmemo..i hajf ulazes ti u vezu i tako to..u sebe..u nju..bla bla..sta ako se desi nesto neocekivano..neko se odljubi,nekom dosadi..nekom je teret..nekog udari kamion ..time samo razocarenje bude vece..unaprijed planirane neke stvari su pretezno na samom pocetku programirana katastrofa..
Jos pogotovo u danasnje vrijeme.. ..
Prvo pitanje, da.
Drugo pitanje, to je ono sto ja kazem idemo prema tome, a hoce li doci do toga Allah najbolje zna, ali mi idemo prema tome. Je li boli? Boli, zestoko, ali sigurno i tebe boli kad prekines vezu u kojoj nije bilo te buducnosti
Capajebo wrote:
to je peglanje u vezi
Vidi ga sto je sad sarkastican
Jarane, ta spontanost o kojoj ja pricam se obicno desi dosta brzo ! U trenutku najvece zaljubljenosti... Puno prije tih 8 godina, koje je Krvava pomenula u primjeru... Jer zaljubljenost ne traje vjecno u fazonu da stalno imas leptirice u stomaku... To traje godinu dvije plafon... Mozda kod nekih parova i traje do kraja zivota ali to su stvarno rijetke kombinacije...
Nakon zaljubljenosti i leptirica, osoba se zavoli i kako vrijeme ide, sve se vise voli i "zavoljava".
Znaci, dodje neka nova dimenzija ljubavi i neka nova "zaljubljenost" ali u drugacijem pakovanju od leptirica na pocetku veze
Last edited by klixoris on 12/04/2014 19:22, edited 1 time in total.
To je bas sjeb ba.. hajd' biti u braku, pa se razvesti nakon 8 godina, ali biti u vezi koja ne vodi nigdje... 8 godina ne kontam kako njoj nije nista bilo cudno, tolike godine...
Capajebo wrote:
to je peglanje u vezi
Vidi ga sto je sad sarkastican
Jarane, ta spontanost o kojoj ja pricam se obicno desi dosta brzo ! U trenutku najvece zaljubljenosti... Puno prije tih 8 godina, koje je Krvava pomenula u primjeru... Jer zaljubljenost ne traje vjecno u fazonu da stalno imas leptirice u stomaku... To traje godinu dvije plafon... Mozda kod nekih parova i traje do kraja zivota ali to su stvarno rijetke kombinacije...
Nakon zaljubljenosti i leptirica, osoba se zavoli i kako vrijeme ide, sve se vise voli i "zavoljava".
Znaci, dodje neka nova dimenzija ljubavi i neka nova "zaljubljenost" ali u drugacijem pakovanju od leptirica na pocetku veze
Ahaaa, izvinjavam se onda na sarkazmu
Ja sam pomislio na ovu gore spontanost sto je krvava dobro opisala
Sve sto si napis'o apsolutno stoji
Last edited by Capajebo on 12/04/2014 19:27, edited 2 times in total.
Capajebo wrote:
Da jesam mislim da bih im'o pametnijih stvari u zivotu za raditi, nego se ovde "raspravljati"
Aha neka ba ..nije do tebe do zena je
Shvatit cu te namjerno bukvalno.
Nije, do mene je. Sve sto mi se "lose" desi u zivotu sam ja zasluzio/zaradio, ne mogu nikog drugog kriviti do samo sebe
Capajebo wrote:
Shvatit cu te namjerno bukvalno.
Nije, do mene je. Sve sto mi se "lose" desi u zivotu sam ja zasluzio/zaradio, ne mogu nikog drugog kriviti do samo sebe
ne mozes nakon relativnog vremena kako ga ti nazivas ..postavljati neke "uslove" nekome..hoces/neces
Mogu, i hocu.
A na ostalo mi se i ne da odgovarati, jer sam gladan