Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post Reply

Pobijediti će?

Dragan Čović
18
23%
Slavo Kukić
60
77%

Total votes: 78

Hafis

#51 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

RahatHurmašica wrote:dakle, na pomolu je nova majorizacija. :roll:
Sve su prilike :thumbup:
BHCluster

#52 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
Price o majorizaciji kod Hrvata u BiH su zavrsena sa referendum o braku. :wink:
RahatHurmašica

#53 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

Hafis wrote:
predlažem da uzvratite kontramjerama, glasajte za bošnjačkog člana, klin se klinom izbija. :D
Hafis

#54 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

BHCluster wrote:
Hafis wrote:
Ako ti nije teško ponovi :)
Hafis

#55 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

RahatHurmašica wrote:
Hafis wrote:
predlažem da uzvratite kontramjerama, glasajte za bošnjačkog člana, klin se klinom izbija. :D
Ne može tako. Prvo vi Slavu izabirete.
BHCluster

#56 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Zna se gdje je covicu mjesto!
Image
:lol: :lol: :lol:
Last edited by BHCluster on 09/04/2014 13:39, edited 1 time in total.
RahatHurmašica

#57 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

BHCluster wrote:
Hafis wrote:
nikad ta priča neće biti završena, barem što se hrvata tiče. sjeti se samo srba i ugroženosti. samo što je ugroženost otrcan pojam, pa su ovi uveli majorizaciju.

vrijeme je da neko napravi ozbiljnu analizu o broju hrvata zaposlenih u javnoj upravi. siguran sam da ih ima puno više od njihovog procentualnog udjela.
hizo ramidovic

#58 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by hizo ramidovic »

ako bosnje izglasaju covica za clana predsjednistva bih, bi li to bila majorizacija?
Altsa

#59 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Altsa »

Hafis wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Hafis wrote:Da ste pametni podržali bi Kukuća. Bakir vam ionako ne gine.
Hebi ga, poskocima nikad ugodit. Tamam se fino svi složimo kako je Čović jedini Rvat i samo on i onaj za koga on kaže da može proć, kad nam ubacuje Kukuća kao kukavičije jaje.
Za Bakira mi nije čak ni smiješno :-? tastatura ti se osušila :run:
Ja ovo najozbiljnije govorim.
Bakir (i SDA) će razvaliti gore i ne vidim mu niti jednog dostojnog protivkandidata.
To znači da se nekih 200-300 000 glasova multietničara (moram ovaj izraz koristiti :) ) jednostavno treba preusmjeriti u nešto korisno. Stranke koje vi ovdje manje-više svi preferirate ovaj put izgleda nemaju konja za trke, poglavito za bošnjačkog člana...ali i za hrvatskog. SDP nema onaj zalet kao prije 4 godine (nemaju čak ni ''novog'' Hrvata na lageru), a DF kao stranka jedne osobe je u potpunosti depersonalizirana i podređena šefu.... Onda kome dati glas nego Kukiću.
Ne tvrdim da je nešto posebno moralna i kvalitetna osoba, ali ipak se radi o materijalu koji se da oblikovati. Ne baš k'o ŽK, pošto se radi o sasvim drugoj - specifičnoj matrici, ali kad nema drugog dobar je i surogat.
tacno s tim da komsic nije uopste u opciji jer se nece kandidovati...a za slavu cu svakako glasati samo da onaj shupak covic ne bude izabran...mozete samo zamisliti kakvih bi blokada u predsjednistvu bilo ako on bude clan :-?
RahatHurmašica

#60 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

hizo ramidovic wrote:ako bosnje izglasaju covica za clana predsjednistva bih, bi li to bila majorizacija?
ne bi, on ima certifikat hrvatstva koji sam dodijeljuje. :roll:
RahatHurmašica

#61 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

Altsa wrote:[q
tacno s tim da komsic nije uopste u opciji jer se nece kandidovati...a za slavu cu svakako glasati samo da onaj shupak covic ne bude izabran...mozete samo zamisliti kakvih bi blokada u predsjednistvu bilo ako on bude clan :-?
mislim da bi u tom slučaju srbi dobili drugog člana predsjedništva....
BHCluster

#62 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

RahatHurmašica wrote:
:thumbup:
Altsa

#63 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Altsa »

BHCluster wrote:Zna se gdje je covicu mjesto!
Image
:lol: :lol: :lol:
a sta su se ovo baji usta iskrivila...nedo bog veceg zla :lol: :lol: dajgle baketa i ocala :lol: :lol: :lol:
Last edited by Altsa on 09/04/2014 13:47, edited 1 time in total.
Hafis

#64 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

RahatHurmašica wrote:
BHCluster wrote:
Hafis wrote: Sve su prilike :thumbup:
nikad ta priča neće biti završena, barem što se hrvata tiče. sjeti se samo srba i ugroženosti. samo što je ugroženost otrcan pojam, pa su ovi uveli majorizaciju.

vrijeme je da neko napravi ozbiljnu analizu o broju hrvata zaposlenih u javnoj upravi. siguran sam da ih ima puno više od njihovog procentualnog udjela.
To je samo zato što su pametni i sposobni. a koliko bi ih tek bilo da nije na djelu majorizacija.
Najbolje bi im bilo dati štogod malo kakvog kantončića (Od Ravnog do Drvara) pa neka hin tamo rade u javnoj upravi kad im je toliko stalo...i da se Bosna može nastaviti razvijat dalje :mrgreen:
Last edited by Hafis on 09/04/2014 13:45, edited 1 time in total.
Altsa

#65 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Altsa »

BHCluster wrote:
RahatHurmašica wrote:
:thumbup:
zato komsiceve glasove slavi i mirna bosna :D
RahatHurmašica

#66 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

Hafis wrote:[
To je samo zato što su pametni i sposobni. a koliko bi ih tek bilo da nije na djelu majorizacija.
Najbolje bi im bilo dati štogod malo kakvog kantončića (Od Ravnog do Drvara) pa neka hin tamo rade u javnoj zupravi kad im je toliko stalo...i da se Bosna može nastaviti razvijat dalje.
ja bi bio još velikodušniji, neka bude od dubrovnika do osijeka preko rijeke, i svi sretni. :D
hizo ramidovic

#67 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: To je samo zato što su pametni i sposobni. a koliko bi ih tek bilo da nije na djelu majorizacija.
Najbolje bi im bilo dati štogod malo kakvog kantončića (Od Ravnog do Drvara) pa neka hin tamo rade u javnoj upravi kad im je toliko stalo...i da se Bosna može nastaviti razvijat dalje :mrgreen:
tako je, 'doktore'!
kao primjer pameti i sposobnosti istaknimo, ovom prigodom, miju martinu barbaric. njena pamet, sposobnost, uspjeh i slava govore vise od tisucu rijeci...
Hafis

#68 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

RahatHurmašica wrote:
Najbolje bi im bilo dati štogod malo kakvog kantončića (Od Ravnog do Drvara) pa neka hin tamo rade u javnoj zupravi kad im je toliko stalo...i da se Bosna može nastaviti razvijat dalje.
ja bi bio još velikodušniji, neka bude od dubrovnika do osijeka preko rijeke, i svi sretni. :D
Ma ni čut. Skromnost je jedna od temeljnih kršćanskih vrlina, i tu smo barem na prvom mjestu.
Znači Ravno - Drvar sasvim dosta. Doduše i pokoja enklavica gore...što ono kažu u Rurskoj oblasti - ekstrateritorijalno, a po novom u diskontinuitetu. I mirna Bosna :thumbup:
RahatHurmašica

#69 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote: To je samo zato što su pametni i sposobni. a koliko bi ih tek bilo da nije na djelu majorizacija.
tako je, 'doktore'!
kao primjer pameti i sposobnosti istaknimo, ovom prigodom, miju martinu barbaric. njena pamet, sposobnost, uspjeh i slava govore vise od tisucu rijeci...
nemoj tako, njeno stanje je izazvano majorizacijom. :roll:
Hafis

#70 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
tako je, 'doktore'!
Šta fali - Mostar. Dodaj tu i Ganićevu Eminu i samo him još nedostaje Aleksa Šantić
Altsa

#71 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Altsa »

Hafis wrote:
RahatHurmašica wrote:
Ma ni čut. Skromnost je jedna od temeljnih kršćanskih vrlina, i tu smo barem na prvom mjestu.
Znači Ravno - Drvar sasvim dosta. Doduše i pokoja enklavica gore...što ono kažu u Rurskoj oblasti - ekstrateritorijalno, a po novom u diskontinuitetu. I mirna Bosna :thumbup:
RahatHurmašica

#72 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

ma to mi opet nekako malo.
Last edited by RahatHurmašica on 24/01/2015 22:15, edited 1 time in total.
RahatHurmašica

#73 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

Altsa wrote:[

ovdje je upitno da li su u pitanju slatki snovi, ja bi prije rekao mokri.
Mister Yes

#74 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:To je samo zato što su pametni i sposobni. a koliko bi ih tek bilo da nije na djelu majorizacija.
Najbolje bi im bilo dati štogod malo kakvog kantončića (Od Ravnog do Drvara) pa neka hin tamo rade u javnoj upravi kad im je toliko stalo...i da se Bosna može nastaviti razvijat dalje
Evo ga ko bombona:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... h133vg.png

I da napokon relaksiramo odnose :oops:
RahatHurmašica

#75 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote:To je samo zato što su pametni i sposobni. a koliko bi ih tek bilo da nije na djelu majorizacija.
Najbolje bi im bilo dati štogod malo kakvog kantončića (Od Ravnog do Drvara) pa neka hin tamo rade u javnoj upravi kad im je toliko stalo...i da se Bosna može nastaviti razvijat dalje
Evo ga ko bombona:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... h133vg.png

I da napokon relaksiramo odnose :oops:
malo mu stomak korigovati i to je to. naime, hrvati vole oblik kifle, a ovo mi više liči na neku buhtlu, recimo.
Post Reply